CSI: MIAMI

CSI: MIAMI

4.5

Päť zdanlivo nevyriešiteľných prípadov čaká na hráča a vyšetrovateľov z obľúbeného u nás však neznámeho TV seriálu.

Recenzia na PC verziu

Kriminálna séria CSI u nás nemá rovnaký zvuk ako mnohé telenovely vysielané výhradne po dvoch dieloch za sebou. Čo by sme dali za to, aby sa inak naplnil vysielací čas a namiesto argentínskej soap opery bežal poriadny sci-fák, alebo dobré krimi. CSI je v našich zemepisných šírkach neznámym pojmom, aj keď už má tri nezávislé série a prienik do herného priemyslu za sebou.


Najstaršia séria CSI: Crime Scene Investigation sa dočkala interaktívnej podoby rovno dvakrát a dostala sa aj na platformu Xbox. Každá ponúkla päť prípadov a hráči sa podieľali na vyšetrovaní s obľúbenými hercami zo seriálu. Na druhej strane najmladšia séria CSI: NY s odvysielanými 15 epizódami ešte len čaká na svoju hernú podobu a podľa šablóny Ubisoftu môžeme očakávať tento titul začiatkom budúceho roka. Je to však len náš skromný odhad. Táto informácia poteší výhradne fanúšikov TV show, ktorým nestačí iba pasívne pozeranie, ale chcú prispieť svojimi pozorovacími schopnosťami k vyšetrovaniu zdanlivo neriešiteľných prípadov.

 

CSI: Miami
CSI: Miami
CSI: Miami


Tak, ako CSI na Xboxe, je pre druhú najstaršiu TV sériu CSI: Miami príchod na platformu PC debutom. Celá herná séria mala stúpajúcu tendenciu, autori sa snažili inovovať niektoré prvky a vyvarovať sa zbytočností, čo sa naplnilo a detektívka CSI Dark Motives získala aj u nás vyššie hodnotenie ako predchodca. CSI: Miami však okrem kozmetických úprav neprináša absolútne nič nové, čo sa týka herných mechanizmov a postupov pri vyšetrovaní. Ak zostane vývojársky tím 369 Interactive verný rovnakým základom, každý ďalší diel bude znamenať prepad v rebríčkoch hodnotení.

CSI: Miami ponúka identickú stavbu ako v predošlých dieloch. Teda päť prípadov, rovnaká sada nástrojov na zbieranie a detekciu stôp, rovnaké osadenstvo tímu (šéf, detektív, vyšetrovatelia, patológ a laboratórium) a samozrejme aj nuda a stereotyp po vyriešení prvého prípadu (platí pre bežných hráčov). Hráč zastáva rolu nováčika v tíme a pri každom prípade môžete využiť pomoc od profesionála a nechať sa usmerniť. To závisí aj od zvolenej obtiažnosti a nastavení pomocníka. Z hry si tak môžete spraviť večný tutorial alebo sa spoliehať na pixelhunting, kedy skúsený kolega zaryto mlčí a neupozorní vás na správny nástroj na odobranie vzorky.

Po zadaní prípadu je vám pridelený šéfom oddelenia Horaciom Cainom vyšetrovateľ, s ktorým sa okamžite vydávate na miesto činu. Tam prebieha dôkladný prieskum, vypočutie prvých podozrivých, svedkov a zbieranie stôp. Neskôr sa presuniete do pitevne, kde si vypočujete príčinu smrti a rozbieha sa skladanie mozaiky prípadu v laboratóriu. Pribúdajú stopy, podozriví a prípad sa zamotáva. Každá maličkosť môže rozhodnúť o povolení k prehliadke domu alebo osobných vecí. Každá prehliadnutá maličkosť, alebo ignorovanie porovnania vzoriek medzi sebou pod mikroskopom, môže mať za následok, že nebudete môcť vypočúvať podozrivých a s prípadom sa nepohnete ďalej.

CSI: Miami
CSI: Miami
CSI: Miami

Prípady majú ako v každom diely TV seriálu niekoľko podozrivých, niekoľko motívov a množstvo otázok. Odpovede musíte hľadať vy a iba za pomoci nástrojov a detailnej analýzy dôkazov sa dopracujete k jedinému vinníkovi. Aj keď sa prípady na seba veľmi podobajú, svojou komplikovanosťou oslovia aj bežných hráčov. Scenár dostal na starosť dvorný scenárista TV show Max Allan Collins a budete svedkami klasickej žiarlivosti, pomsty a narazíte aj na moc vysokopostavených ľudí. Po každom vyriešenom prípade nasleduje krátky kvíz piatich otázok, ktoré preveria vašu pozornosť a ich výsledok sa premietne do výsledného hodnotenia. V závislosti od počtu bodov sa odomykajú bonusy a pri maximálnom počte pri všetkých prípadoch sa otvorí ďalší materiál v podobe skíc.

 

S CSI: Miami sa herná séria ocitla na mŕtvom bode a hlavným kameňom úrazu je technické spracovanie, ktoré je tragédiou. Kvalitatívny posun možno zaznamenať iba v stabilite herného kódu. Grafika stále beží v nízkom rozlíšení, trpí kompresiou a prostrediam a postavám chýba duša. Život by im dodali vernejšie niekoľkovrstvové animácie. Zvuková stránka je to najlepšie, čo môže hra ponúknuť. Vyšetrovateľom prepožičali herci z TV show podobizne a hlasy. Tu treba poznamenať, že sa v CSI: Miami stretnete s Timom Speedlom (Rory Cochrane), ktorého po druhej sérii nahradil mladík Ryan Wolfe.

 

Hra beží na technológii Macromedia a aj pri veľkej kapacite pamäte budete neuveriteľne dlho čakať na nahranie prípadu. Na testovanej zostave s procesorom Intel P4 3,4GHz s jadrom Prescott a podporou HT sme nezaznamenali žiadne problémy a bolo možné sa pohodlne a rýchle prepínať medzi viacerými spustenými aplikáciami.

 

CSI: Miami
CSI: Miami
CSI: Miami


Detektívka CSI: Miami je určená výhradne pre fanúšikov TV show, ktorí ocenia kozmetickú zmenu interfacu, pridanie nového tutorialu a dvoch puzzlov zameraných na skladanie rozbitých častí do pôvodného celku a dešifrovanie kódov. Pre neznalých stráca hodnotu každou hodinou strávenou nad riešením prípadu a zbieraním dôkazov. Výsledné hodnotenie je priamo úmerné obľúbenosti seriálu a aj keď TV show poznám, tak ma hra nedokázala osloviť tak, ako predchádzajúce diely.


napísal spacejunker 16.2.2005
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
4.5
Ohodnotiť
CSI: MIAMI
+ dabing
+ hudba zo seriálu
- evidentne chýbajú inovácie
- stereotyp


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Ubisoft / 369 Interactive
Štýl: Adventúra
Dátum vydania:  november 2004
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19520)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk