LOGITECH - GAMEGEAR PRÍSLUŠENSTVO K PSP

LOGITECH - GAMEGEAR PRÍSLUŠENSTVO K PSP

Testovali sme príslušenstvo pre PSP od spoločnosti Logitech.

Test

Spoločnosť Logitech netreba nikomu bližšie predstavovať. Na trhu si dokázala vybudovať pozíciu rešpektovaného výrobcu príslušenstva a polohovacích zariadení. V jej ponuke nájdete všetko, od myší, klávesníc, kamier, slúchadiel, reproduktorov, volantov, joystickov, gamepadov, až po príslušenstvo k novému handheldu PSP, ktorý nebol Logitechom ignorovaný. Práve naopak. PSP dostalo luxusné príslušenstvo PlayGear a my sme ho mali možnosť vyskúšať a otestovať.

Logitech PlayGear Amp

Tým najluxusnejším kusom v rade PlayGear sú prenosné aktívne reproduktory Amp. Už balenie dáva tušiť, že sa skutočne myslelo na všetko. Reproduktory sú balené v brašni vybavenej zipsom po oboch stranách. Vnútro je členené jednou prepážkou a oddeľuje káble od samotných reproduktorov. Na to, aby ste mohli reproduktorovú sústavu začať používať, je ju nutné rozložiť. Dvojica mini-reproduktorov je pripevnená k základni na otočných kĺboch a dovoľujú ich otočiť o 90° smerom von. Zo zadnej časti základne sa vyklápa chrómovaný podperný stojan a na spodnú stranu sa nasadzuje plastová kolíska tvarovaná presne na PSP. Reproduktory je možné napájať dodávaným mikro adaptérom (5V/1A) alebo štvoricou AAA batérií (predávajú sa separátne).

Na zadnej časti sa nachádza jeden line-in vstup a na hornej strane mechanický vypínač (Power On/Off) a ovládanie hlasitosti. Súčasťou balenia je dvojica káblov (3,5“ jack – 3,5“jack) s rozdielnou dĺžkou. Kratší je ideálny pre PSP v kolíske a dlhší možno využiť na pripojenie trebárs walkmanu. Po zapnutí reproduktorov sa rozsvieti modrá LED dióda a zavalí vás čistý a bohatý zvuk. Či už budete počúvať MP3ky, pozerať film alebo hrať, tie malé reproduktory dokážu dunieť hlbokým basom a pritom nezabúdať na čisté výšky. Človek by očakával od týchto plastových krabičiek o triedu alebo dve horší zvuk, avšak reproduktory PlayGear Amp prekvapili. Pri vysokých hlasitostiach však maličkým ozvučniciam dochádza dych, v reprodukcii sa ozýva plast a občas aj zastoná rezonovaním.

PlayGear Amp je určený na cesty, čomu zodpovedá aj brašňa, škoda však, že do nej nenapracete aj PSP. Miesto by sa našlo, keby sa zvýšila výška obalu. Ak potrebujete mať všade, kam si beriete PSP, solídne ozvučenie, uši si nechcete ničiť slúchadlami a chcete luxusné prevedenie, PlayGear Amp je odpoveďou na vaše problémy.

hodnotenie: 81%
Odporúčaná cena: 2190,- Sk (40 dolárov)

+ výborná dynamika
+ luxusné balenie

- mechanický vypínač Power
- plastový zvuk pri vyšších hlasitostiach
- na dodávaných kábloch nie sú pozlátené konektory

Logitech - GameGear príslušenstvo k PSP
Logitech - GameGear príslušenstvo k PSP
Logitech - GameGear príslušenstvo k PSP

Logitech PlayGear Mod

PlayGear Mod - netradičný názov pre netradičné slúchadlá. Ani nie tak pre koncepciu, ako pre tvar, spracovanie, použité materiály a predovšetkým dynamiku. Mod sú slúchadlá vo veľmi minimalistickom prevedení. Použitý je lesklý polykarbonát (evokujúci povrch PSPčka), ktorý dopĺňajú strieborné prvky na oboch stranách s nenápadným logom Logitech. Povrch slúchadiel je magnetom na odtlačky, ale oproti PSP ich nie je až tak výrazne vidieť. Slúchadlá na hlave veľmi dobre držia a ak patríte medzi aktívnych jedincov, je pre vás pripravená dvojica vymeniteľných gumových odliatkov, ktoré sa dávajú za uši. V takejto pozícii sú slúchadlá zafixované a polohu nezmenia ani pri väčšej záťaži. V balení sú dva typy gumových odliatkov: jedny obyčajné, druhé pre aktívne využívanie a dva typy mäkkých molitanových výplní. Slúchadlá nemajú nastaviteľnú veľkosť, sedieť by však mali na ušiach každému.

Čo sa týka výkonu, tak sa nekonalo až také prekvapenie ako v prípade PlayGear Amp. Slúchadlám napriek čistote, verným výškam a skvelej dynamike (oceníte hlavne pri hraní), chýbali trochu basy. Poradia si však s každou skladbou a ani tiché pasáže sa nestrácajú v šume. Vďaka dobrej ergonómii neuteká zvuk mimo vaše uši a sú vhodné aj na šport. Navyše sú slúchadlá odolné voči vode a dažďu, takže ich je možné využívať aj pri nepriaznivom počasí.

PlayGear Mod sú ideálnymi slúchadlami k PSP, ktoré hravo schovajú do vrecka dodávané biele štuplíky s tendenciou vypadávať z uší. Nie každému však bude sedieť futuristický dizajn, ale ten človek pravdepodobne nepatrí k PSP generation.

hodnotenie: 87%
odporúčaná cena: 590,- Sk (20 dolárov)

+ výborná dynamika
+ futuristický dizajn
+ odolnosť

- niekomu môže vadiť dizajn
- slabšie podanie basov

Logitech - GameGear príslušenstvo k PSP
Logitech - GameGear príslušenstvo k PSP
Logitech - GameGear príslušenstvo k PSP

Logitech PlayGear Pocket

Čo si budeme nahovárať, najlepší kus nám zostal nakoniec a bola to prvá krabica, ktorá sa zo zásielky rozbalila. Handheld PSP treba chrániť hlavne na cestách, kedy môže dôjsť aj k nepríjemným nárazom alebo pádom. V takomto prípade si musíte držať palce, aby sa PSPčku nič nestalo v dodávanom molitanovom obale. Iné by to bolo v prípade, keby bol handheld chránený polykarbonátovým masívnym krytom PlayGear Pocket.

Masívne prevedenie vzbudzuje dojem skutočného ochrancu krehkého pokladu. Na druhej strane svojou veľkosťou a váhou je určený skôr na nosenie vo vaku (taške), ako vo vrecku. PlayGear Pocket je vyhotovený z číreho polykarbonátu. Po bokoch sa nachádzajú výrezy pre konektory a predné shifty handheldu, ktorý vo vnútri (zvrchu aj zo spodu) chráni gumová vložka. Veko púzdra nemožno bez poriadneho zatlačenia západky otvoriť, čo je rozhodne plus pri páde.

Na PSPčku môžete hrať aj keď je v púzdre. Máte bezproblémový prístup k obom vypínačom po stranách, kovovej skobe, konektoru pre headset, ako aj k predných shiftom. Tu by sa patrilo povedať, že výrezy majú ostré hrany, čo je pri hraní veľmi nepríjemné a do rúk sa zarezávajú. Horné veko PlayGear Pocket má niekoľko funkcií, okrem ochrany PSP, je to tienidlo pri ostrom slnku, môže poslúžiť aj ako podpierka, ak ho odklopíte úplne na doraz. Takto potom môžete pohodlne pozerať film, či ukázať známym fotografie. Poslednou funkciou horného veka je estetická. Pod gumovú výplň je totiž možné vložiť akýkoľvek obrázok (na internete sa už predávajú), ktorý si môžete doma vytlačiť.

Výrobca myslel naozaj na každý detail a tak na spodnej strane vidieť cez kruhový výrez v gumovej výplni logo PSP, ktoré zdobí dvierka handheldu. PlayGear Pocket nemožno nedoporučiť. Masívnosť zaručuje, že dokonale ochráni displej PSP a číry dizajn si vás okamžite získa. U mňa to bola láska na prvý pohľad.

Hodnotenie: 90%
Odporúčaná cena: 590,- Sk (15 dolárov)

+ odolnosť
+ dizajn

- ostré hrany
- veľkosť a váha
- náchylnosť poškrabaniu
 

Logitech - GameGear príslušenstvo k PSP
Logitech - GameGear príslušenstvo k PSP
Logitech - GameGear príslušenstvo k PSP

Ako ste si isto všimli doporučené koncové ceny sú uvedené v dolároch. V najbližších dňoch budú nahradené oficiálnymi cenami (budú vyššie), ktoré upresní spoločnosť Logitech.

napísal spacejunker 8.9.2005
Páči sa mi!
LOGITECH - GAMEGEAR PRÍSLUŠENSTVO K PSP


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18409)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk