TOP PS2 HRY ROKA 2005

TOP PS2 HRY ROKA 2005

Po PC hrách sme vybrali najlepšie PS2 hry roka 2005. Pozrime sa teda ako to celé dopadlo.

Článok

Neodmysliteľná rekapitulácia roka minulého a rozdávanie ocenení v jednotlivých kategóriách neminula ani PlayStation 2. Bez nejakých ďalších omáčok (aj tak tento úvod nik nečíta, každý chce poznať Top hru roka a už isto skroluje na úplný koniec článku) ideme na to.

Najlepšia akcia

TOP PS2 hry roka 2005
 God of War 97%

Tlaky medzi akciami sú veľké. Treba pustiť žilou! Na poli posiatom mŕtvymi kandidátmi sa v diaľke čosi červená. Nie je to Danteho plášť? Je, ale noha, ktorá ho prišliapla, patrí niekomu inému. Je... Kratosova! Božský príbeh s takmer filmovou výpravou, ničím nerušená akcia, plynulé kombá, tony nepriateľov, more krvi, špičková prezentácia, epický soundtrack a jeden hajzel, čo tomu velí. Mal niekto šancu? Mal, ale nestihol ju využiť! Boh je iba jeden.

[karta] [recenzia]

Nominanti: Resident Evil 4, Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Najlepšia FPS akcia

TOP PS2 hry roka 2005
 TimeSplitters: Future Perfect 85%

Žáner, ktorý na konzolách nemá také valné zastúpenie, niekedy dokáže poriadne prekvapiť. Za akýsi benchmark je považovaná séria TimeSplitters, vybavená od druhého dielu špičkovým mutliplayerom. Future Perfect vám dovolí zahrať si aj online a dokonca vymieňať vytvorené mapy z editoru s ľudmi z celého sveta. Netreba však zabúdať na zábavnú singleplayer kampaň a široký zbraňový arzenál, ktoré pomohli k víťazstvu v tejto kategórii.

[karta] [recenzia]

Nominanti: Project Snowblind, Battlefield 2: Modern Combat

Najlepší multiplayer

TOP PS2 hry roka 2005
 Battlefield 2: Modern Combat

Pôvodne čisto multiplayerový titul sa vo svojej konzolovej verzii môže popýšiť výbornou singleplayer kampaňou, z ktorej sa do hry viacerých hráčov bohužiaľ nedostali odmeny, ani rýchle prepínanie sa medzi postavami. Napriek tomu ponúka jedinečný zážitok pre 24 hráčov na 13 mapách s využitím všetkých dostupných vozidiel. S Battlefield 2: Modern Combat sa nemusíte báť, že si nezastrieľate so živými protivníkmi a neukojíte svoje militantné chúťky.

[karta]

Nominanti: TimeSplitters: Future Perfect, Star Wars Battlefront 2

Najlepšia akčná adventúra

TOP PS2 hry roka 2005
 Metal Gear Solid 3: Snake Eater 94%

Požierač hadov (alebo skôr rýb? ryba = fish) letmo skontroloval situáciu v džungli a tranquillizerom zneškodnil nečakane konkurenciu, a nielen to. Paralyzoval hráčsku verejnosť komplikovanou story, geniálnymi cut-scénami, bezchybnou hrateľnosťou, TONOU bonusov a novinkami v podobe kamufláže a prvkov survival. Kojima-sanovi patrí vďaka aj za pridanú (európsku) hodnotu, filmový feeling a ďalší skvelý diel špionážnej série MGS.

[karta] [recenzia]

Nominanti: Prince of Persia: The Two Thrones, Splinter Cell: Chaos Theory

Najlepšia športová hra

TOP PS2 hry roka 2005
 EyeToy: Kinetic 90%

Napriek tomu, že v tejto kategórii väčšinou prevládajú futbaly, hokeje, baskety a iné, víťazom je prekvapivo EyeToy: Kinetic, ktorý maskuje svoju pravú identitu a navonok vystupuje ako hra. Vo vnútri však ide o osobného trénera, ktorý dokáže s každým zacvičiť. Čo je však najlepšie, že zostavené tréningy skutočne fungujú, ak ich budete dodržiavať! Posilňovanie tela a mysle nebolo nikdy takouto zábavnou formou spracované.

[karta] [recenzia]

Nominanti: SSX On Tour, Pro Evolution Soccer 5

Najlepší racing/simulátor

TOP PS2 hry roka 2005
 Gran Turismo 4 97%

Prakticky už od marca bolo nad slnko jasné, že kategória Najlepší racing/simulátor patrí megalomanskému titulu Gran Turismo 4. Po štyroch rokoch vývoja sa všetci fanúšikovia motošportu dočkali nekompromisne spracovanej 700-ky áut, ktoré si môžu vyfotiť z každého uhlu vo Photo režime a upraviť ich vlastnosti, viac ako 50 tratí a množstvo súťaží, ktoré zamestnajú každého na dlhé, dlhé týždne. K dokonalosti chýba opomínaný deštrukčný model, online multiplayer, pach spálenej gumy a benzínu.

[karta] [recenzia]

Nominanti: Burnout Revenge, Need For Speed: Most Wanted

Najlepšia bojovka

TOP PS2 hry roka 2005
 Tekken 5 90%

Čo povedať na margo tejto legendárnej série? Snáď len to, že piate pokračovanie neprináša len špičkovú grafiku vycucávajúcu PS2 do morku kosti, ale aj tri plné verzie PS One Tekkenov, z ktorých tretí exceloval. Z noviniek zaujme extra mód Tekken: Devil Within, nádherné a demolovateľné arény, návrat starých známych hrdinov, nepreberné množstvo režimov, vylepšená AI a naozaj nekonečná hrateľnosť kvalitne vyživovaná kamiónom bonusov. Zvládnutie tejto hry je veľkou výzvou a 5 porcií za cenu jednej naozaj nepotrebuje ďalší komentár.

[karta] [recenzia]

Nominanti: Soul Calibur III, Mortal Kombat: Shaolin Monks

Najlepšia platformovka

TOP PS2 hry roka 2005
 Sly 3: Honor Among Thieves

Sly 3 je jedným z posledných čistokrvných mohykánov kedysi tak prebujnelého žánru behačiek. Konkurencia už múti vody v iných kategóriách a náš geniálny majster zločinu môže konečne ukázať, čo všetko dokáže. A je toho naozaj veľa. Masívne levely plné zakrádania, ale aj divokej akcie, šialené minihry a dokonca plnohodnotné 3D úrovne vyžadujúce špeciálne dvojfarebné okuliare. Sly 3 je povinnosť pre každého fanúšika žánru.

[karta]

Nominanti: Psychonauts, Brave: The Search for Spirit Dancer

Najlepšia hudobná/party hra

TOP PS2 hry roka 2005
 EyeToy: Play 3 71%

EyeToy: Play 3 je bláznivá party hra určená pre choré hlavy každého veku a pohlavia. Čo na tom, že zdemolujete polovicu bytu a susedia vás vyhlásia za narušených maniakov. Vďaka tejto podivnosti bude u vás vždy sranda, lebo EyeToy je zárukou naozaj tučnej "žúrky". V ponuke sú kolektívne športy, hudobné bizarnosti a iné slušnými slovami nepopísateľné činnosti, pri ktorých bude vaša izba pripomínať niečo veľmi podobné planéte opíc. Argument päťdesiatich minihier hovorí jasnou rečou.

[karta] [recenzia]

Nominanti: Singstar 80's, SpyToy

Najlepšie RPG

TOP PS2 hry roka 2005
 Xenosaga II: Jenseits von Gut und Bose

Nemožné sa stalo skutočnosťou a my sme sa dočkali vydania jedného z najlepších RPG súčasnosti. Zámorský úspech "Xeno" série zadupáva konkurenciu do prachu zabudnutia a tak niet divu, že aj v našom rebríčku zaujala čestné miesto. Nenechajte sa odradiť faktom, že sa jedná o druhý diel, lebo k hre je pribalený aj DVD video disk približujúci udalosti z prvej epizódy. Ak ste niekedy počuli o legendárnej PsOne a hre Xenogears, ktorá bola úspešnejšia ako Final Fantasy VII, tak vedzte, že to bol piaty diel tejto chronologicky prehádzanej série.

Nominanti: The Bard's Tale, X-Men Legends II: Rise of Apocalypse

Ďalšie kategórie sú už menej významné, i keď rovnako zaujímavé, ale bolo by ich hriechom nespomenúť, takže tu sú:

 Najinovatívnejšia hra roka: EyeToy Kinetic
 Najlepšia grafika: God of War
 Najlepší zvuk: Burnout Revenge
 Najlepší soundtrack: SSX On Tour
 Najlepšia pôvodná hudba: God of War
 Najlepší príbeh: Metal Gear Solid 3: Snake Eater
 Najlepšia hra, ktorú nik nehral: Killer 7
 Najlepšie pokračovanie: Metal Gear Solid 3: Snake Eater
 Najväčšie prekvapenie roka: Fahrenheit
 Najväčšie sklamanie roka: Without Warning
 Najväčšie sklamanie z odloženia: Shadow of the Colossus
 Najhorší framerate: Without Warning

Najlepšia PS2 hra roka 2005

TOP PS2 hry roka 2005
 God of War 97%

Tramdadadá, zazneli fanfáry a trubačom v tom momente odpadli ruky. S čepeľou na krku sa ťažko vyhlasuje najdôležitejšia kategória. Celkovo najbrutálnejším, pardon, najlepšou hrou roka 2005 sa stáva Kratos, pardon, God of War. Bezservítkový prístup k surovej brutalite, gréckemu panteónu a plynulá hrateľnosť zaistili bohom, pardon iba jednému, piedestal najvyšší. Bubny prosím! Celkovo najlepšiou hrou roka 2005 sa stáva God of War!

[karta] [recenzia]

Nominanti: všetci víťazi horevybraných kategórií

Takže to bol náš výber hier. Ak máte iný názor, máme tu pre vás užívateľskú anketu, do ktorej sa môžete zapojiť a pomôcť zostaviť čitateľský rebríček hier. Hlasujete v jednotlivých kategóriách a aj o hru roka. Ak ste hry z niektorej kategórie nehrali, nemusíte vyznačiť žiadnu hru.

Čitateľská anketa o PS2 hry roka 2005  >>> kliknite sem <<<



 


napísal spacejunker & rišo 18.1.2006
Páči sa mi!
TOP PS2 HRY ROKA 2005


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18433)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk