SONY NA E3 2006

SONY NA E3 2006

To najlepšie z celej E3, čo bolo predstavené pre rodinu konzol PlayStation. Tri platformy, 15 najlepších hier...

Článok

SONY bojuje na troch frontoch. Nemieni sa vzdať obrovskej základne zákazníkov vlastniacich PS2, útoky na špicu hitparád sa vedú aj na fronte handheldov s PSP, ale ten najdôležitejší boj sa odohrá koncom roka, kedy bude uvedená na trh konzola PS3. Pre všetky tri platformy bolo predstavených dostatok titulov, my z toho množstva vyberáme iba 15 najlepších, ktoré nehodno v nasledujúcich mesiacoch minúť.

PS3

SONY na E3 2006
Prince of Jeruzalem.
 Assasssin's Creed (akcia)

Bezpochyby to najlepšie zo všetkých PS3 hier prezentovaných na E3. Ubisoft Montreal vás zavedie do centra Tretej krížovej výpravy, dá vám do rúk smrtiacu vyskakovaciu dýku, nechá vás v koži stredovekého zabijaka Altaira pobehovať po žijúcich mestách a dovolí vám eliminovaním vybraných cieľov nakláňať misku váh víťaza krvavej vojny. Ambiciózna kombinácia hier Hitman a Prince of Persia vyvolala údiv kvôli manipulovateľnosti prostredia, vysokej dávke interaktivity a realistickému chovaniu obyvateľov a hlavného hrdinu. 

[karta hry] [preview]

SONY na E3 2006
Druhá svetová a mimozemštania?
 Resistance: Fall of Man (FPS akcia)

Svety akčnej série Ratchet & Clank hýriace všetkými farbami, vymieňa Insomniac Games za nemilosrdný konflikt, ktorý si vyžiada tisíce obetí. Hrozba infikovania nebezpečným vírusom Chimera je vysoká a ľudstvo sa púšťa do svojej poslednej vojny proti neznámej mimozemskej rase. Resistance: Fall of Man je síce z úplne iného súdka, ako vesmírný epos komickej dvojice, bude rovnako frenetický, ak nie divokejší. Kosenie mimozemských kreatúr sériou ničivých zbraní by malo začať spolu s uvedením konzoly PS3 na trh.

[karta hry]

SONY na E3 2006
Virtuálne bojisko priamo na vašom stole.
 Eye of Judgement (ťahovka)

Predstaviteľ nového typu kartovej hry, ktorá zážitok z vykladania kariet umocňuje grafickými efektami. Hráči s každou kartou uvidia súboj monštier, zosielanie kúziel, aj každý jeden pohyb či útok. Eye of Judgment kombinuje hracie pole o rozlohe deviatich políčok (3 x 3) s kamerou EyeToy. Tá dokáže prečítať špeciálny kód z každej hracej karty a premeniť ho na obrazovke do interaktívnej podoby. Prečítaním kódu môžete prebudiť mocnú kreatúru a poslať ju na nepriateľa. Ak sa tento systém stane komerčne úspešným, hra bude rozširovaná ako novými interaktívnymi prostrediami, tak aj sadami hracích kariet.

[karta hry]

SONY na E3 2006
Zapálim, odpálim, alebo vyhodím do vzduchu?
 Mercenaries 2: World in Flames (akcia)

Žoldnieri sú ochotní spraviť pre prachy čokoľvek a v Mercenaries 2, pokračovaní najdeštrukčnejšej akcie na konzolách starej generácie, ich budete potrebovať na nákup poriadneho zbraňového arzenálu a urýchlenú dodávku ťažkej techniky priamo do tyla nepriateľa. Zlatá baňa pre žoldnierov sa presunula z Kórei do Venezuely a bojovať sa bude o čierne zlato, čo otvára širokú ponuku deštrukčných techník. Popri vylepšenej grafickej stránke, to bude hlavne zničiteľné prostredie, väčšie a krajšie výbuchy, ktoré zviditeľnia Mercenaries 2 medzi ostatnými akciami.

[karta hry]

SONY na E3 2006
Nariko mala dobrého učiteľa.
 Heavenly Sword (akcia)

Jedna z prvých hier, ktorá bola už pred dvoma rokmi pasovaná za next-gen titul, sa necháva v dnešných dňoch prezývať Goddess of War. A to nie bezdôvodne. Hlavná hrdinka Nariko rozdáva tak presne údery ako Kratos z God of War, navyše má rada čepele predĺžené reťazami. V Heavenly Sword je badať viacero podobností s touto hrou, avšak chýba jej otvorená brutalita, striekajúce potoky krvi a patričná drzosť, aby Kratosa odkopla z trónu akcií.

[karta hry]

Výber hier sa do konca roka určite rozšíri o desiatky ďalších. Zatiaľ sa opatrne vsádza na zabehnuté značky (Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell: Double Agent, Tekken 6, Virtua Fighter 5, Ridge Racer 7, SingStarJak & Daxter: Size Matters, Medal of Honor: Airborne, Need For Speed Carbon, Sonic The Hedgehog, Unreal Tournament 2007 a športové hry od EA Sports a 2K Sports), ale firmy sa neboja predstavovať ani úplne nové značky (Haze, Stranglehold, Motorstorm).

O rozruch sa na E3 postaralo oznámenie nový prírastok do nekonečnej RPG ságy Final Fantasy XIII, Metal Gear Solid 4: Guns of Patriots spochybnil tvrdú osobnosť Snakea, akčný simulátor Warhawk preveril kvality redizajnovaného ovládača PS3, projekt Heavy Rain v priamom prenose rozplakal virtuálnu herečku, Naughty Dog skrížili FarCry s Max Payneom v nepomenovanom titule a Kazunori Yamauchi sa popýšil ako bude vyzerať HD verzia racingu Gran Turismo.

PS2

SONY na E3 2006
Boh neboh, jeho cesta je vždy riadne krvavá.
 God of War II (akcia)

Treba bližšie predstavovať najväčšieho mäsiara v celom Grécku, ktorý podkopal autoritu Boha vojny, dal mu výprask a prevrátil celý panteón hore nohami? Krvavá odysea Kratosa pokračuje z Olympu a na zemi sa postaví nepriateľovi, ktorý je aj pre boha veľkým sústom - vlastnému osudu. God of War II v tradícii predchodcu bude filmovým štýlom sledovať rezanie kreatúr z gréckej mytológie, používanie nových božských síl a zbraní. More krvi je ešte stále spoznávacím znamením tejto hry.

[karta hry]

SONY na E3 2006
Vytrieskajte 10 miliónov od Yakuzy.
 Yakuza (akčná adventúra)

10 rokov za mrežami za niečo, čo nespravil, 10 miliárd Yenov v lufte, ktoré mal odcudziť a stovky členov Yakuzy dýchajúce mu krk, to je zaručene fuknčný recept na infarkt od akčnej adventúry, v ktorej sa hlavný hrdina stáva štvancom. Kazuma zatína päste a cez sériu misií si buduje v uliciach rešpekt a postupne sa dostáva k jadru konšpirácie, kde je až po uši namočený. Moderná gangsterka sa odohráva vo virtuálnej kópii Tokya a herný systém si zakladá na pästných súbojoch, ale aj s použitím rozmanitých zbraní proti viacerým protivníkom naraz.

[karta hry]

SONY na E3 2006
Netradičná kombinácia: vážne vyzerajúca bojovka a humor.
 God Hand (bojovka)

Bojovka od japonského štúdia Clover nebude len tak obyčajnou bojovkou. Všetka tá vážnosť, boj za spravodlivosť a hájenie česti sú hre God Hand cudzie. Hneď na začiatku nechá odstrániť hlavnému hrdinovi pravú ruku, aby ju v zápätí nahradila legendárnou Božskou rukou. Tá Jeanovi prepožičiava špeciálne sily a nevýdané možnosti, ktoré mu umožnia jedným úderom odpáliť s protivníkom home run alebo ho doslova zakopnúť do zeme. Humorné scénky pomáhajú odlahčiť neobyčajné dobrodružstvo bojovníka s holými rukami. 

[karta hry]

SONY na E3 2006
O kvalite animácií v prípade FF12 netreba pochybovať.
 Final Fantasy XII (RPG)

V Japonsku sa vraj najlepšie pokračovanie od dôb legendárnej sedmičky už veselo predáva, zvyšok sveta si na zoznámenie s vylepšeným bojovým systémom (bez nahrávacích časov) a novými hrdinami bude musieť počkať. V príbehu za hranicami fantázie sa mihnú okrem hlavného hrdinu Vaana a jeho kamoša Panela, vzdušný pirát Baltier, Fran, princezná Ashe (považovaná za nezvestnú) a ďalší.

[karta hry]

SONY na E3 2006
Kam sa Amaterasu postaví, tam vybuchujú vo farbách kvety.
 Okami (adventúra)

Naturalistická výprava za plátna obrazov vzbudzuje pozornosť už nejeden rok nielen kvôli umeleckému podtónu, silne emotívnemu vizuálu, ale aj kreatívnej technike, ktorá s pomocou hráča vracia život do herného sveta. Ťahmi nebeského štetca zmeníte noc v deň, preberiete mŕtve stromy k životu, nakreslíte chýbajúci most, či premôžete skupinu nepriateľov. Bohyňa slnka Amaterasu v koži bielej vlčice to nemá v Okami jednoduché, musí vrátiť späť farby, ktoré ukradol z kedysi prekrásneho sveta Orochi.

[karta hry]

Aj keď by sa mohlo zdať, že s príchodom novej vlajkovej lode sa zabudne na terajšiu generáciu PlayStation (ako v prípade Xboxu), nie je to pravda. PS2 stále podporuje veľké množstvo vývojárov a ohlásené tituly sú toho dôkazom. Viac menej však ide už o pokračovania či hry založené na licencii (Formula One 06, Destroy All Humans! 2, Scarface: The World is Yours, Spyhunter Nowhere to Run, Marvel Ultimate Alliance, Forbidden Siren 2, Call of Duty 3, LEGO Star Wars II, FlatOut 2, Rayman 4, Guitar Hero II). SONY nezabúda ani na nové prídavky medzi párty hry BUZZ, EyeToy a SingStar.

Pokiaľ neholdujete pokračovaniam vo vašom zornom uhle by ste mali zaostriť na Urban Chaos: Riot Response, Rule of Rose, AND1: Streetball, Rogue Galaxy, Thrillvile, B-BoyLemmings, či Test Drive Unlimited.

PSP

SONY na E3 2006
To škaredé, vyškerené dokonca aj spieva!
 LocoRoco (arkáda)

Nesmierne návyková hra s infantilným námetom LocoRoco patrí medzi to najoriginálnejšie, čo na PSP môžete nájsť. S rôsolovitou pažravou guličkou (LocoRoco) papáte ovocie, rastiete čo do objemu a prekonávate rôzne nástráhy. Strelený nápad už len korunuje triviálne ovládanie, s ktorým nakláňate herný svet a nepriamo ovplyvňujete zotrvačnú rýchlosť guličky. LocoRoco ako jediná hra podporuje ukladanie lentilkových obrázkov na Memory Stick. Infantilné nápady jednoducho milujeme.

[karta hry]

SONY na E3 2006
Aj tankami je bojisko živé a vy ich budete ovládať!
 Killzone Liberation (akcia)

Bratia a sestri Heghanu povstali z krvi padlých a zahájili ešte zúrivejší útok na planétu Vekta ako blitzkrieg v atmosférickej FPS akcii Killzone na PS2. V mobilnej verzii sa chopíte Templara a zo strategického pohľadu budete využívať každučký kryt, aby ste prežili v boji proti presile a oslobodili vojnových zajatcov za nepriateľskými líniami. Nový pohľad na bojisko ponúka používanie rôznych taktík a stratégií postupu, pričom dynamická kamera bude zachytávať každý váš krok. Liberation je oslobodením pre všetkých militaristov a fanúšikov tejto vojnovej akcie.

[karta hry]

Fatality?
 Tekken: Dark Ressurection (bojovka)

Cesta bojovky Tekken 5: Dark Ressurection sa nezastavila na automatoch, ale Namco pripravuje aj mobilný port tejto rozšírenej verzie. Do arén skočíte s novými bojovníkmi (z celkového počtu 30), ktorým môžete za víťazstvá kupovať novú výbavu. Tou najväčšou novinkou v prípade Dark Ressurection je podpora multiplayeru cez Wi-Fi. Rozdávanie úderov umocní modifikované ovládanie a séria módov absolvovateľných v sólo režime.

[karta hry]

Mini Snake action.
 Metal Gear Solid: Portable Ops (stealth akcia)

Špionážna séria Metal Gear Solid po dvoch ťahových stratégiách naberá ten správny - akčný - smer. Portable Ops sa zaradí do veľkého a komplikovaného univerza Hidea Kojimu. Na časovej osi bude sledovať osudy po MGS 3: Snake Eater a plynule nadviaže na prvý Metal Gear. Odpovede na otázky budete hľadať v koži Big Bossa, ktorý sa ocitá v centre zmanipulovanej zrade a je z nej obvinený. Zbaviť sa agentov FOXu isto nebude jednoduché.

[karta hry]

Čo bolo predtým?
 Silent Hill Origins (survival horor)

Tento titul každý považoval za remake pôvodného dielu hororovej série. Pravda je taká, že sa jedná o prequel k prvému Silent Hillu. V mestečku, kde sa dejú pravidelne čudesné veci, sa budete pohybovať s vodičom nákladiaku Travisom O'Gradym. Rutinné zásobovanie sa zmení na nočnú moru krátko po zistení, že obyvatelia nie sú celkom v poriadku a keď sa zhmotnia halucinácie z jeho detstva. Cestu ku koreňom zla a von bude snímať dynamická kamera v sprievode hudby od dvorného skladateľa série Akiry Yamaoka.

 

Vydavatelia si začínajú konečne uvedomovať pozíciu PSP a venujú sa čoraz menej portom už existujúcich hier z PSone. Medzi ohlásenými novinkami sa mihli: 300 March to Glory, Gitaroo-Man Lives!, Dungeons & Dragons Tactics, Every Extend Extra, Lumines II, GTA Vice City Stories, Getaway Gangs of London, Coded Arms: Contagion, Painkiller, Earthworm Jim, Ultimate Ghost's Goblins, World Tour Soccer 2, Pro Evo 6 či nový Tony Hawk's Project 8.

Netradičným projektom velí interaktívny prekladač Talkman so sprievodcom po najväčších EU metropolách Planet PSP. Týmto edukatívnym titulom výdatne sekunduje bláznivá kompilácia minihier HOT PXL, digitálny komix Metal Gear Solid: Digital Graphic.

Sklamania/prekvapenia: prekvapivo sa točili iba okolo konzoly PS3. Pozitívom boli ohlásené nové značky (Resistance Fall of Man, bezmenný projekt Naughty Dog, Assassin's Creed) a hrateľné verzie hier, ktoré sú hotové na polovicu. Na druhej strane svojou kvalitou nikoho nedostali do kolien. Autori majú však na dokončenie ešte niekoľko mesiacov. Najväčším sklamaním bola extrémne vysoká cena (necelých 600 Euro) za luxusnejšiu verziu konzoly a koncepcia ovládača, ktorá vychádza z DualShocku, pritom ignoruje vibrácie a necháva sa inšpirovať pohybovými senzormi. Čo sa týka samotných hier, čakali sme ukážky Dark Sector a hlavne Killzone (PS3), žiadna sa však neukázala ani vo forme traileru.




napísal spacejunker 23.5.2006
Páči sa mi!
SONY NA E3 2006


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk