NINTENDO NA E3

NINTENDO NA E3

Predstavujeme 7 killer titulov pre Wii a 3 pre NDS, čo dáva dohromady 10 dôvodov, prečo začať rozmýšlať o kúpe jednej z konzol.

Článok

Dali svetu možnosť dotýkať sa herného prostredia a vysmiali ich. Ale od vydania handheldu NDS sa smejú oni. Škaredé káčatko roznieslo v zuboch konkurenciu a dokonca vytlačilo zo svojich radov staršieho brata GBA, ktorý si nedovolil vystrkovať rožky na výstave E3. Tento rok nám Nintendo nadelí opäť novú formu interakcie pomocou gyroskopických ovládačov konzoly Wii. Skeptikom zmizol z tváre úsmev, pretože o konzolu sa nebudú trhať (vďaka nízkej cene) iba zákazníci, ale už aj Sony a Microsoft vytvárajú vízie, kde predstavujú, ku ktorej konzole je Wii najvhodnejší doplnok (Len, aby to nebolo naopak!) My vám predstavujeme 7 killer titulov pre Wii a 3 pre NDS, čo dáva dohromady 10 dôvodov, prečo začať rozmýsľať o kúpe jednej z týchto konzol.

Wii

Nintendo na E3
Hovoril niekto niečo o tom, že som gay?
 The Legend of Zelda: Twilight Princess (akčná adventúra)

Pôvodne tu malo byť ničnehovoriace, ale v prípade tejto hry mocné slovné spojenie „no comment". Čo napísať viac o najočakávanejšej hre, na ktorú si brúsi zuby stádo netrpezlivo naladených elfov? Že bude príbeh Linka dospelejší, že sa bude premieňať na vlka pod vplyvom temnoty pohlcujúcej krajinu Hyrule, že mu na ceste bude asistovať mágiou obdarená Midna? Že ovládačom budete presnejšie zameriavať, hádzať bumerang, chytať ryby, či bojovať z chrbta koňa? Myslím, že je zbytočné vymenovávať ďalšie novinky, ktoré aj tak už dávno poznáte. Kvôli novej Zelde sa bude jednoducho kupovať konzola Wii.

[karta hry]

Nintendo na E3
Tu vám nepomôže ponáhľať sa pomaly.
 WarioWare: Smooth Moves (kompilácia mikrohier)

Neodmysliteľná postavička z rodiny Nintendo preverí v diabolsky navrhnutej sade mikrohier nielen vaše reflexy, ale aj pohybové možnosti. Wario po nakláňaní GameBoya a prednostiach dotykového displeja NDS, sa zameria na gyroskopy vo Wiimote. Môžete vziať jed nato, že sa pri hraní tejto hry poriadne zapotíte. Budete robiť drepy, krúžiť bokmi, zdvíhať činky, rezať a vykonávať iné podozrivé pohyby, ktoré vyvolajú v náhodných okoloidúcich nutkanie ťukať si na čelo. Ale o tom je WarioWare a viac ako 200 mikrohier so stúpajúcou obtiažnosťou. Bláznivé a rovnako zábavné.

[karta hry]

Nintendo na E3
Už iba pár mesiacov a doletí aj k vám.
 Super Mario Galaxy (plošinovka)

Čo by to bolo za konzolu od Nintenda, keby ste nemohli na novej platforme zachraňovať princeznú Peach v koži obézneho inštalatéra Maria? Super Mario Galaxy pochopiteľne využíva možnosti Wiimote a tak príde na točenie, trasenie, posúvanie, ukazovanie, nakláňanie, ktorými aktivujete nové pohyby Maria. Jeho nové dobrodružstvo vás prevedie niekoľkými planétami v hlbokom vesmíre, preto pozor na nízku gravitáciu a dlhočižné skoky!

[karta hry]

Nintendo na E3
Guľky trhajú prostredie na kusy.
 Red Steel (FPS Akcia)

Niet nad poriadnu akciu, kde hrajú hlavnú úlohu pištole a katany. Ľudia z Ubisoftu asi vypočuli zbožné želania fanúšikov explozívnej tvorby Johna Woo a všetky ich túžby zapracovali do Red Steel, prvej hry, ktorá demonštrovala možnosti Wiimote. Každé rozhodnutie v hre ovplyvňuje, akou cestou sa prestrieľate/prerežete k záchrane vašej snúbenice unesenej členmi Yakuzy. Unikátne nebude iba vetvenie, ale aj získavanie rešpektu, ak necháte nepriateľov po vyčerpávajúcom boji s mečom žiť.

[karta hry]

Nintendo na E3
Nechcite naštvať Samus!
 Metroid Prime 3: Corruption (FPS/adventúra)

Samus Aran is Back! Exotická kombinácia FPS akcie a adventúry si nenechá ujsť vydanie konzoly Wii. Tretí diel kritikou i hráčmi ocenenej série Metroid Prime s podtitulom Corruption vsádza na väčšiu interaktivitu s prostredím. Rôznych pák a terminálov sa budete s pomocou Wiimote takmer dotýkať. So Samus Aran budete bojovať s Vesmírnymi pirátmi, ktorí sa rozhodli skorumpovať celý vesmír. Lovkyňa nezabudla ani na priťahovanie objektov so základnou zbraňou (bude možné aj vytrhávať nepriateľom zbrane z rúk) a vie sa stále premeniť v guľu.

[karta hry]

Nintendo na E3
Lietajú rýchlo a ďaleko.
 Excite Truck (racing)

Lietajúce, plachtiace a plávajúce autá nájdete v adrenalínovom racingu Excite Truck. Jedinečnosťou tejto hry bude deformovateľný terén v reálnom čase pomocou rôznych power-upov, rozhádzaných po celej trati. Takto budete môcť pripraviť nepríjemné prekvapenie súperom, alebo si vytvoríte obrovský skok na nabranie nitra, aby ste im pri perfektnom dopade unikli za najbližšou zákrutou. Zákerný aspekt Excite Truck oceníte samozrejme najviac v multiplayeri.

[karta hry]

Nintendo na E3
Tak, kto to schytá prvý?
 Rayman Raving Rabbids (plošinovka)

Michel Ancel oživuje farebný svet vykostenej postavičky koncepciou ovládača Wiimote. S novými pohybmi Rayman pohodlne osedlá veľké zvieratá a odvezie sa na ich chrbte. V boji proti rozbesneným zajacom mu pomôže zmena kostýmov, ktoré priamo ovplyvnia zafarbenie hudby i chovanie ušiakov. Autori tvrdia, že Rayman Raving Rabbids bude najbláznivejšie a najzábavnejšie dobrodružstvo a my im nemáme prečo neveriť.

[karta hry]

I keď je Wii novou platformou, za sebou bude mať veľmi silný line-up hier, kde nájdete aj: Disaster of Crysis, Sadness, Trauma Center: Second Opinion, Tamagotchi, Bust-A-Move, Medal of Honor: Airborne, Call of Duty 3, Marvel: Ultimate Alliance, Fire Emblem, Dragon Quest Swords: The Masked Queen ad the Tower of Mirrors, Wii Sports, Project H.A.M.M.E.R., Elebits, Super Smash Bros. Brawl, Sonic Wild Fire.

NDS

Nintendo na E3
Nepripomína vám to niečo?
 The Legend of Zelda: Phantom Hourglass (akčná adventúra)

Zoznamu, kde je jedna hra väčšia ako druhá, šéfuje Link a neohrozene zráža na kolená mečom i vystrelenými šípmi nepriateľov, ktoré na vás čakajú v nových dungeonoch. Phantom Hourglass nadväzuje presne na koniec hry Wind Waker, kedy sa Link púšťa spolu s kapitánkou Tetrou a jej bandou verných pirátov do prieskumu ďalekých morí. Objavovanie sa skomplikuje vo chvíli, keď narazia na opustený koráb a Tetra je uväznená. Link sa pri záchrannej akcii ocitá v mori a po precitnutí z bezvedomia na neznámom ostrove odkiaľ začína nové, rozsiahle dobrodružstvo. V hre budete všetko, od sekania mečom, kreslenia dráhy letu bumerangu, cez zapisovanie údajov do mapy, až po navigovanie lode, ovládať stylusom.

[karta hry]


Nintendo na E3
Obor Mario sa nezastaví pred ničím.
 New Super Mario Bros. (plošinovka)

Staré a predsa nové bude pokračovanie nesmrteľnej plošinovky Super Mario Bros. Staré preto, že sa po prerábke Super Mario 64 DS, vrátime k tradičnej 2D grafike a skrolovaniu úrovní zľava doprava. Nové preto, že Mario dostane do vienku niektoré nové vychytávky, ako napríklad modrý korytnačí pancier na kĺzanie alebo mega hríb, ktorý ho premení v obra. V takejto podobe môže neohrozene kráčať levelom a rúcať všetko, čo mu stojí v ceste. Mario tentoraz bude opäť zachraňovať Hríbikovské kráľovstvo a priceznú Peach zo spárov Bowsera a jeho potomka Bowsera Juniora.

[karta hry]




Nintendo na E3
Zabaví rovnako ako originál z roku 1990?
 Final Fantasy III (RPG)

Jediná hra zo série Final Fantasy, ktorá sa nikdy nedostala za hranice Japonska, teraz mieri na NDS a spôsobuje rozruch. Trojka považovaná za legendu sa pochváli vylepšenou 3D grafikou, kvalitnejšími modelmi postáv a zvukmi. Po obsahovej stránke sa nebude odlišovať od originálu, ovládanie však bude prispôsobené dotykovému displeju a hovorí sa o podpore Wi-Fi a multiplayer módoch. (Zahráme si Final Fantasy III v kooperatívnom režime?)

[karta hry]

Katalóg hier pre Nintendo DS je čoraz pestrejší (dokonca už možno naraziť aj na hudobné hry (Electroplankton nerátajúc)), šialenejší, ale čo je najdôležitejšie, je hravejší. Medzi prichádzajúcimi titulmi by rozhodne nemali byť ignorované: Star Fox DS, Children of Mana, Cooking Mama, Big Brain Academy, Mario vs. Donkey Kong 2: March of the Minis, Dragon Quest Heroes: Rocket Slime, Yoshi's Island 2, Elite Beat Agents, Castlevania: Portait of Ruin, Lunar Knights, MagneticaStar Trek Tactical AssaultHotel Dusk: Room 215.

Sklamania/prekvapenia
: mnohých isto potešili pokračovania legendárnych titulov (Mario vs. Kong, Children of Mana), iných zase zaskočila drobná úloha Snakea v bojovke Super Smash Bros. Brawl., osobne však za najväčšie prekvapenie hodnotím znovuoživenie vesmírneho lišiaka Star Fox. I keď som v živote túto hru nehral, pamätám si ako som sa pozeral na stojan, kde vtedy trónila konzola N64 a raketka v „špičkových" efektoch ničila nepriateľov. Star Fox je u mňa nezmazateľnými písmenami zapísany navždy.

Pri konzole Wii sú prekvapením rozhodne finálne funkcie ovládača Wiimote (diaľkač), ku ktorému by mal pribudnúť aj mikrofón. Veľký otáznik visí ale nad výdržou batérií. No a sklamanie? Síce podporu pre konzoly ohlásili všetci veľkí vydavatelia, akosi tie hry sa stratili medzi first party hrami od Nintenda. Kam sa podeli?



 

 


napísal spacejunker 30.5.2006
Páči sa mi!
NINTENDO NA E3


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17920)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk