BEST OF GC 2006

BEST OF GC 2006

Výstava Game Convention 2006 predviedla v Lipsku naozaj pekné a zaujímavé hry.

Článok

Výstava Game Convention 2006 predviedla v Lipsku naozaj pekné a zaujímavé hry, pozrime sa na tie, ktoré nás najviac zaujali z jednotlivých platforiem.

Best of GC 2006
Pokojná prechádzka džugľou? Omyl!
 PC

PC platforma mala na GC veľké zastúpenie a to nielen v Microsoft stánku s Games for Windows, ale takmer pri všetkých stánkoch. PC ukázalo všetky svoje významné MMORPG-čky, prichádzajúce stratégie C&C Tiberium Wars alebo Company of Heroes a simulácie, kde vynikalo hlavne Spore a hlavne akcie, odkiaľ sme vybrali  jednoznačného výhercu a to Crysis. Evolúciu, ako v grafickej oblasti, tak aj v akčnom FPS štýle, ktorý posunie hra svojimi novinkami znovu o krok vpred.

Best of GC 2006
GuitarStar, kolo Duety
 PS2

PS2 mala tentoraz trochu skromnejšie zastúpenie a keďže kde sa dalo, distribútori  konzolu nahrádzali Xbox360-kami. Ale predsa sa niekoľko zaujímavých PS2 hier ukázalo. S veľkou prezentáciou prišiel Scarface, Sony bojovalo s EyeToy Kinetic Combat, za paravánom bola Yakuza, no a pri U-rampe čakal Guitar Hero II. Dve gitary pripojené ku konzole a hučiacemu televízoru. Stačili prvé akordy a hra dokázala človeka tak pohltiť, že zabudol na čas. Tento november sa bude niesť v znamení rocku, pretože Guitar Hero II vyráža v tento mesiac na svoju rockovú šnúru.

Best of GC 2006
Mrazivé teploty vás pohltia
 Xbox360

Xbox360 bol zrejme najrozšírenejšou platformou na GC a na nej jednoznačne davy  zaujal Splinter Cell: Double Agent, nezaostával ani Lost Planet, Test Drive Unlimited, Saint's Row alebo Crackdown. Ťažko sa z týchto zaujímavých titulov vyberal najlepší, ale nakoniec sme vybrali Lost Planet. Akčnú záležitosť na Unreal 3 engine, ktorá ukázala, čo tento engine dokáže a ako má vyzerať pravá next-gen akcia.

Best of GC 2006
Rayman skočí na vás.
 Wii

Na revolučný ovládač konzoly Wii si mohla siahnuť iba odborná verejnosť, zvyšok návštevníkov musel ohýbať krky smerom k veľkoplošným obrazovkám, aby sa pozreli na pripravované tituly. Z interných prezentácií firiem Nintendo a Ubisoft jednoznačne exceloval Rayman Raving Rabbids, ktorý si svojimi šialenými minihrami vyslúžil od nás cenu za najzábavnejšiu a najšialenejšiu hru z celej GC. O tom, či autori urobili správne, keď z behačky urobili kompiláciu minihier, ukáže až koncoročný dátum vydania.

Best of GC 2006
Zelda pláva na špicu hitparad
 NDS 

Nintendo DS sa pekne na výstave rozrástlo, bolo takmer všade a ukázalo pár zaujímavých titulov. Okrem Lary sa v dobrom svetle ukázal Panzer Tactics, Lunar Knights, Mario vs Donkey Kong 2, ale na jednu hru nemali ani havkáči, ani edutainment v podobe výuky angličtiny. Legenda je iba jedna a tá o Zelde ponesie názov Phantom Hourglas. Hra nadviaže priamo na Wind Waker a spolu s Linkom a pirátskou kapitánkou Tetrou vás zavedie na dobrodružstvo za objavovaním nových krajín. Tradičné herné mechanizmy vyniknú v prípade Phantom Hourglas hlavne vďaka dotykovému displeju a podpore multiplayeru.

Best of GC 2006
Stealth filter
 PSP

Medzi Every Extend Extra, Lumines II, Pro Evolution Soccer, Killzone Liberation a Metal Gear Solid: Portable Ops je čierny kôň a je ním Gabe Logan v novom pokračovaní Syphon Filter: Dark Mirror. Akcia výborne zmiešaná so stealth prvkami a špiónskymi hračkami zatieňuje doteraz všetky vážne pojaté hry. Infiltrovanie podozrivého komplexu nebolo nikdy tak lákavé a graficky tak prepracované. Dark Mirror bude hit a nemusíme kvôli tomu dávať ani ruku do ohňa, my sme sa s Gabeom už zoznámili.

Best of GC 2006
Taxikár s jedným rozdielom - platí sa predom!
 Najlepší trailer

Trailerov sa naozaj objavilo dosť, ale ak máme vybrať najlepší, jednoznačne musíte vidieť video na titul Wheelman, novú akčnú racingovku z produkcie Vin Diesela, kde hlavnej postave prepožičal, ako svoj vzhľad, tak aj hlas a svoju chladnokrvnosť. Titul pripomína zmiešanie herného Drivera a filmového Transportera ešte v akčnejšej podobe.


Best of GC 2006
Malý krok pre myš, veľký skok pre človeka.
 Hardware

GC výstava nikdy nebola veľmi orientovaná na hardware, možno je to aj trochu škoda.  Prakticky len AMD a Intel ukazovali svoje procesory, neboli prítomné fyzikálne karty a ani Philips neprezentoval amBX. Peknú expozíciu však mal Logitech, ktorý predviedol svoje novinky, ako ovládač pre Xbox360, tak aj veľmi zaujímavú inovatívnu laserovú wireless myš VX a MX Revolution Mouse. Myši totiž prinášajú  MicroGear Precision Scroll Wheel, čo prakticky znamená možnosť klasického scrolovania, možnosť automatického scrolovania motorčekom a koniec koncov aj možnosť feedbacku (ale zásadná otázka - bude aj pre ľavákov?).

 Najväčšie sklamanie

Sklamanie bolo určite Sony, ktoré prakticky žiadny next-gen nepredviedlo, ani pre návšetvníkov, ani pre novinárov v zákulisí. Absentovala aj press konferencia a trailery zo známych PS3 hier to nemohli zachrániť. Všetko si odložili na Tokyo Game Show a pre Európanov nezostalo nič.

Na GC sa konalo aj oficiálne Best of GC, kde mohli učastníci napísať, čo sa im najviac páčilo a dopadlo im to tam takto:

PC - Spore

PS2 - Buzz! Junior: Jungle Party
Xbox360 - Lost Planet Extreme Condition
PSP - Pro Evolution Soccer 6
Mobily - Orcs & Elves
Hardware - MX Revolution Mouse

Celkovo treba zhodnotiť, že GC síce previedla pekné a zaujímavé hry, ale znovu neukázala nič prevratne nového. Vydavatelia si všetko odkladajú na väčšie výstavy, výrobcovia konzol neukazujú nové konzoly.
 Videli sme to na príkladoch Wii a PS3, ktoré sa neobťažovali ukázať sa pred hráčmi, napriek tomu, že v US na E3 už obe konzoly boli verejne prevádzané. Dúfajme, že sa to po zániku E3 aspoň trochu zmení a vydavatelia a výrobcovia začnú brať GC a aj európsky trh trochu vážnejšie.  Nakoniec hovoria o ňom, ako o novom bojovom poli, ktoré rozhodne next-gen vojnu. Zatiaľ to na GC vyzeralo ako ticho pred búrkou, len problém je v tom, že búrka sa zrejme rozhodla ísť iným smerom. 


napísal saver&junker 5.9.2006
Páči sa mi!
BEST OF GC 2006


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17922)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk