DS HRY ROKA 2006

DS HRY ROKA 2006

Bez dlhých preslovov, bez prekvapení, predstavujeme najlepšie DS hry za rok 2006.

Článok

Predstavujeme najlepšie DS hry za rok 2006. Výber najlepších z najlepších nebol sprevádzaný žiadnymi hádkami, ani divokými gestikuláciami, iba súhlasným kývaním hláv na znak súhlasu. Zostavovanie rebríčka najlepších hier uľahčoval fakt, že mnohé hry si svojimi kvalitami získali prvenstvo v čase, keď bol koniec roka v nedohľadne. Už vás ale ďalej zdržovať nebudem, aj tak ste si tento text odrolovali až dolu k celkovo najlepšej hre. Úvod nikto nečíta. To by som sem mohol aj napísať, ako som raz... Takže, kapela predposledný krát fanfáry! Tram-Da-DÁ, prichádzajú najlepší.

Najlepšia platformovka
 

DS hry roka 2006
Návrat ku klasike sa vyplatil.
 New Super Mario Bros. 93 %
 
Pôvodný model DS-ka sa začal predávať s remakom Super Mario 64, redizajnovaný model DS Lite zase s geniálnym retro návratom New Super Mario Bros. Nintendo konzervatívne zostáva verné tradíciám, ale skutočným šokom je návrat k 2D grafike a skrolovacím obrazovkám. Už tak tradičná platformovka sa stala ešte tradičnejšou. Hrateľnosti to nijako nevadí, práve naopak. Jeden level hltáte za druhým a nestačíte sa diviť, ako to opäť dokázali majstri dizajnéri, že sa cítite ako doma, ale pritom objavujete nové a nové veci. New Super Mario Bros. právom prináleží táto cena, dokonca sa nebojíme povedať, že ani na ďalších platformách tento rok nemá konkurenciu.

[karta] [recenzia]

Nominanti: Yoshi's Island 2



Najlepšia kompilácia/puzzle hra

DS hry roka 2006
Všetky dôležité stolové hry v jednom.
 42 All-Time Classics 85 %

Je ich presne 42. Garantujeme vám, že tých 42 stolových hier vás zamestná na dlhé týždne. Vlastne, keď nad tým uvažujem, kartridge s touto výborne zostavenou (a vyváženou) kompiláciou vám bude okupovať handheld oveľa dlhšie. Drvivá väčšina hier, vrátane Človeče podporuje najväčšiu prednosť 42 All-Time Classics a ňou je online multiplayer. Ak ste v dosahu hotspotu, stanete sa väzňami dôverne známych hier aj kvôli silne návykovej sociálnej interakcii - chatu a posielaniu obrazových správ. 42 All-Time Classics je ideálnou voľbou pre starších hráčov.

[karta] [recenzia]

Nominanti: Brain Training, Tetris DS



Najlepšia akcia


DS hry roka 2006
Samus Aran je späť, navyše s návykovým multiplayerom.
 Metroid Prime: Hunters 82 %

"Na konzolách Nintendo vždy vyčnievala táto séria z radu kvôli kombinovaniu akcie s prvkami adventúr. Hunters navyše pridáva multiplayer, precízne ovládanie, ktoré sa stáva vzorom pre ostatné FPS akcie, bezkonkurenčný zvuk a grafiku. Pokiaľ si chcete zastrieľať, nemáte iného východiska. S Hunters sa isto trafíte presne do čierneho." Tak toto hovorí naša recenzia (z júna 2006) a ťažko k tomu niečo dodať, snáď len, že lepšiu akciu by ste na DS hľadali márne.

[karta] [recenzia]

Nominanti: Nanostray



Najlepší racing/šport


DS hry roka 2006
Tony posledne dupol na plyn.
 Tony Hawk's Downhill Jam

Activision zmenil koncept skejterskej série Tony Hawk. V novej podobe mu vsadenie na sériu pretekov downhill vyšlo. Tonymu patrí prvá priečka za veľmi rýchlu grafiku (aj keď komixový nádych nemusí vyhovovať každému), najdlhšie grindy a za špičkovú podporu multiplayeru. Downhill Jam nestráca nič z čara skejtovania, len ho trochu zrýchľuje. Je to také SSX na kolečkách. Nový Tony Hawk je jednoducho priamočiarejší, rýchlejší, zábavnejší a menej frustrujúci.

[karta]

Nominanti: FIFA 07, NFS Carbon



Najlepšia simulácia


DS hry roka 2006
Na túto hru obzvlášť pozor, vyvoláva závislosť na virtuálnom svete!
 Animal Crossing: Wild World 87 %

Nevinne vyzerajúca hra, v ktorej sa staráte o svoj domček, zlepšujete vzťahy so susedmi posielaním darčekov v balíčkoch, na stromoch nachádzate kusy nábytku a všemožnými spôsobmi si snažíte zarobiť na živobytie a zveľaďovať svoje mestečko, skrýva v sebe až diabolskú návykovosť. Animal Crossing je hrou, ktorú nemusíte hrať hodiny a hodiny v kuse, ale stačí vám, ak skontrolujete svoj nový virtuálny domov niekoľko krát za deň. Čas v hre totiž plynie ako v skutočnosti. Tak pozor, aby ste svoje mestečko po mesiaci nenašli celkom opustené a zarastené burinou! Animal Crossing: Wild World si zaslúži aj špeciálnu cenu za najrýchlejšie vybudovanú závislosť, ktorú dokáže živiť nenormálne dlhý čas.

[karta] [recenzia]

Nominanti: Trauma Center



Najlepšie RPG


DS hry roka 2006
Nezastaviteľné dobrodružstvo vysokej RPG kvality.
 Mario & Luigi: Partners in Time

Táto hra patrí medzi moje najobľúbenejšie. Konštantne okupuje DS-ko a zakaždým, keď sa k nej vrátim, dokáže prísť s novou technikou, ktorú moje postavičky ešte nepoznajú. Otvárajú sa ďalšie a ďalšie dvere a vzdialenosť medzi záchrancami a opätovne unesenou princeznou sa skracuje. Mario & Luigi je absolútne geniálnou kombináciou RPG s prvkami platformovky. Prakticky nemá jediné slabé miesto, hrateľnosť nepoľavuje ani po desiatkach hodín a roztomilá grafika je už len takým malým bonbónikom.

[karta]





Ešte pred vyhlásením celkovo najlepšej DS hry za rok 2006 sa pozrime na menej významné kategórie:

 Najlepšie technické spracovanie: Metroid Prime: Hunters
 Najlepší offline/online multiplayer: Metroid Prime: Hunters
 Najlepšia hra, ktorú nik nehral: Electroplankton
 Najlepšie využitie touchscreenu: Trauma Center: Under the Knife
 Najväčšie sklamanie: zatiaľ nebolo konkretizované prepojenie medzi DS a Wii
 Najväčšie prekvapenie: ohlásenie Dragon Quest IX exkluzívne pre DS

Najlepšia DS hra roka

DS hry roka 2006
Nikto nemal šancu, Mario rozdupal konkurenciu.
 New Super Mario Bros. 93 %

Mal som sto chutí, nechať toto miesto prázdne. Neobťažovať sa ani písaním obligátneho "no comment" a čakať na reakcie v diskusii. Nechať tu len miesto na zamyslenie pre tých, ktorí neverili, ktorí pochybovali a ktorí to robia aj doteraz. Pozornejším z vás isto udrela do očí jedna skutočnosť. Všetci víťazi v našich kategóriách (až na jedného) sú hry od Nintenda. Big N nielenže robí tie najlepšie hry pre svoje platformy, ale patria medzi vôbec najlepšie na svete, s hernými mechanizmami, ktoré inšpirujú, sú kopírované, vzbudzujú obdiv a niektoré dokonca aj strach. Ale toto miesto malo byť pôvodne prázdne, tak ja už sklapnem. Óh, áno, New Super Mario Bros. zvalcoval všetku svoju konkurenciu a bežal si po hlavnú cenu s takou ľahkosťou ako Mario skáče po hlavách nepriateľov.

[karta] [recenzia]



Najbližšie sa pozrieme do našej krištáľovej gule a predstavíme si hry, ktoré by ste nemali premeškať tento rok. A že nebude ledajaký, čakajú nás skutočné perly!


napísal spacejunker 13.1.2007
Páči sa mi!
DS HRY ROKA 2006


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17924)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk