WII HRY ROKA 2006

WII HRY ROKA 2006

Posledný krát zazneli fanfáry a my sme vybrali tie najlepšie hry minulého roka pre najmladšiu konzolu Wii.

Článok

Zatiaľ najmladšia platforma štartovala (vzhľadom na praktiky Nintenda) neobvykle na celom svete naraz, čo si vyžiadalo nejeden malý-veľký problém. Vďaka nízkej cene a novej forme interaktivity, ktorú si chcel každý vyskúšať, sa stalo to, čo teší predajcov, ale hnevá zákazníkov. Pulty obchodov boli prázdne a každá ďalšia dodávka napínala nervy. Tým šťastnejším sa však zapísali do pamäti minimálne tituly Wii Sports a The Legend of Zelda: Twilight Princess. Tieto boli prakticky jedinými first party hrami od Nintenda. Launch line-up tvorili predovšetkým hry od Ubisoftu, EA a Activision.

Vyhlasovanie najlepších hier za minulý rok sťažovala ich častá kolísavá kvalita a ich celkový počet. Preto sme sa rozhodli vybrať päticu hier, ktoré predstavujú to najlepšie, čo bolo doteraz vydané na Wii. Páni trubači, posledný krát poprosím fanfaráry. Tram-ta-Da-DÁ. Dámy a páni prichádzajú najlepší:

Wii hry roka 2006
Pohybové senzory pomáhajú budovať napätie a pocit, že ste tam.
 Call of Duty 3

Vojnová akcia od Activision to vyhrala nielen na frontoch v hlavnej kampani svojou pohlcujúcou atmosférou, ale predovšetkým na poli interakcie, kde ukázala dokonca aj favorizovanému Red Steelu, ako sa má správne ovládať FPS-ka. Call of Duty 3 nemá medzi akciami konkurenciu. Pohybové senzory zabezpečili zintenzívnenie zážitku a dokonale zamaskovali aj absenciu multiplayeru, čo bol aj jeden z mnohých dôvodov, prečo sa strhávalo hodnotenie.

[karta] [recenzia]

Wii hry roka 2006
Koncept hry, ktorý doslova čakal na pohybové senzory.
 Super Monkey Ball: Banana Blitz

Suma sumárum, v rebríčku sa nám vykryštalizovali tri párty hry. Spomedzi všetkých ponúkajú okamžitú hrateľnosť pre každého a Wii sa spolu s nimi stáva ultimátnou párty zbraňou. A potom, kto by nemal rád opice uväznené vo farebných guličkách, s ktorými prekonávate prekážky? Super Monkey Ball bol zásahom do čierneho, pretože presne pre túto hru sú pohybové senzory ako stvorené. Ovládanie je prirodzenejšie a k obrazovkám určite priláka ďalších hráčov hlavne v robustnom multiplayer párty móde.

Wii hry roka 2006
Šialený vizuál a zajace, dva spoznávacie znaky nového Raymana.
 Rayman: Raving Rabbids

Párty hra sa musí hrať jednoznačne v kolektíve, čo dokazuje aj prvá poriadne bláznivá kompilácia minihier od Ubisoftu. Prepožičal jej tvár vykostený hrdina Rayman a patrí vôbec medzi najlepšie hry od tohto vydavateľa pre Wii. Ako správna kompilácia ponúka okamžitú zábavu, rýchlo pochopiteľné herné mechanizmy a hodiny a hodiny zábavy. Rayman Raving Rabbids zaručene vydrží do ďalšej veľkej kompilácie, ale chýbajú tu zásadné prvky, ktoré mohli hru spraviť ešte prístupnejšiu, ešte hravejšiu a ešte zábavnejšiu.

[karta] [recenzia]

Wii hry roka 2006
Zahrá si skutočne každý.
 Wii Sports

Jediný šport, ktorý sa každý naučí hrať a každý si ho zamiluje, je dodávaný s každým balením konzoly. Wii Sports sa stáva ľahko zapamätateľný a rozpoznateľný vďaka úžasnej schopnosti presvedčiť kohokoľvek, že zahrať si môže skutočne každý. Keď v skutočnosti uvidíte úsmev na tvárach ľudí, ktorí nikdy nehrali a tí do vás potom rýpu, či si s nimi nedáte partičku bowlingu, viete, že Nintendo s touto kompiláciou uderili klinec po hlavičke. Wii Sports bola u nás pasovaná za zatiaľ jedinú nefalšovanú párty hru. Za týmito slovami osobne stojím, testoval som hry výhradne na ľuďoch.

[karta] [recenzia]

Celkovo najlepšia Wii hra roka 2006

Wii hry roka 2006
Už nemusíte čakať na najväčšie dobrodružstvo.
 The Legend of Zelda: Twilight Princess

Nintendo vsadili na tradíciu, vsadili na známu tvár a Wii nemohla dostať lepšiu hru ako Twilight Princess. Predala sa takmer ku každej konzole! The Legend of Zelda je presne ten typ hry, ktorá dokáže učarovať a donútiť vás znovuobjavovať už objavené. Tak dokonalý dizajn a zmiešané staré herné mechanizmy s novými neuvidíte v žiadnej inej hre, navyše Twilight Princess je dlhotrvajúce strhujúce dobrodružstvo. Počas hrania si budete priať, aby nikdy neskončilo.

[karta] [recenzia]

Ak uvažujete nad kúpou Wii, určite vám pomôže rozhodnúť sa aj pripravovaný článok, v ktorom sa pozrieme, čo nás čaká a neminie tento rok.


napísal spacejunker 16.1.2007
Páči sa mi!
WII HRY ROKA 2006


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19571)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk