DS HRY V ROKU 2007

DS HRY V ROKU 2007

Nechajte sa zlákať výberom toho najlepšieho, čo na DS-ku tento rok vyjde. Je lepšie byť pripravený.

Článok

Z bohatého herného katalógu najpredávanejšej hernej platformy bolo prekvapivo jednoduché vypichnúť tie pravé laskominy, ktoré budú garantovane chutiť za každého počasia a kdekoľvek, či už stojíte na zastávke alebo v teple domova. Nintendo DS sa stáva serióznou platformou, kde sa neudomácňujú iba japonské výtvory, ale pozornosť priťahuje aj veľkých hráčov, dokonca aj producentov casual hier. Prognózy na tento rok sú jasné. Množstvo titulov z Ameriky, Európy a dokonca sa chystá aj invázia stratégií, pôvodne vydaných na PC.

Nemožno uprieť fakt, že DS-ku sa skutočne darí, mnohým zostávajú doteraz vypálené niektoré pecky a nasledovný výber to spraví ukážkovo. Ako nažhaveným železom vás poznačia minimálne na tento rok. Tento výber berte ako cream dela cream, pretože sme museli dať padáka takým bombám ako Children of Mana, Contact, Actionloop, Phoenix Wright: Ace Attorney – Justice For All. DS-ko čaká tento rok skutočne bohatá a pestrá úroda.

Symbolická sedmička je už tradične doplnená o čierneho koňa a pozorným očiam isto neušla jedna zaujímavosť. Áno v tej záplave hier japonského pôvodu hrdo stojí európska produkcia a to nie hocijaká. Na horizonte sa rysuje poriadna adventúra. Richard môžeš kľudne vybrať ruku z gilotíny, šetri paprče, keby to nevyšlo s našim čiernym koňom na iných platformách. Ako by povedal znalec, sú to samé chuťovečky. Nenechajte sa núkať a vyberte si z exkluzívnej bonboniéry svojho favorita.


DS hry v roku 2007
Tradičné prvky zmiešané s novými mechanizmami spravia opäť Zeldu atraktívnejšou.
The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
Dátum vydania: Q4 07, [karta hry]

Čo iné by mohlo byť na špici najočakávanejších titulov, ak nie nová Zelda. Phantom Hourglass má naše sympatie aj z iného dôvodu. Nadväzuje (podľa nás na zatiaľ neprekonané pokračovanie) na celshadované dobrodružstvo Wind Waker a to nielen štýlom grafiky, ale aj príbehom. Link sa spolu s Tetrou vydávajú objavovať nové kontinenty. Pátranie ich zavedie k opustenej lodi na druhom konci sveta, kde je Tetra unesená a Link sa v snahe zachrániť krehkú pirátku, ocitá v bezvedomí. Hlas víly prebúdza Linka a štartuje pravdepodobne najväčšie dobrodružstvo na DS. Link a zaručene aj hráči budú potrebovať Fantómové hodiny, aby získali čas, pretože niečo nám hovorí, že toto nebude obyčajná 10 hodinová záležitosť. Nintendo, novú Zeldu hneď sem daj!




DS hry v roku 2007
To sú oni, agenti, ktorí potierajú zločin tancom.
Elite Beat Agents
Dátum vydania: 2007, [karta hry]

Elite Beat Agents je jasným dôkazom toho, že v Japonsku vychádzajú podivnosti, o ktorých stále počúvate. Je aj dôkazom, že mnohé skvosty zostávajú neobjavené a takisto je aj príkladom pre všetkých, že ak sa chce, tak to ide. Osud Elite Beat Agents by bol spečatený, nebyť enormného záumu o pôvodnú japonskú verziu. Nintendu to docvaklo a minulý rok bola za oceánom uvedená anglická verzia, ktorá zhrabla niekoľko ocenení. A o čom je Elite Beat Agents? Ide o hudobnú hru s agentmi v hlavnej roli, ktorí tancom na licencované skladby dokážu potierať zločin a riešiť rôzne prípady. Nepýtajte sa nás, ako to robia.





DS hry v roku 2007
FF3 sľubuje nostalgický výlet.
Final Fantasy III
Dátum vydania: Q2 07, [karta hry]

Príliš tradičné, ozýva sa zo sveta. My máme radi tradície a preto jediné pokračovanie ságy Final Fantasy, ktoré sa nedostalo nikdy za hranice Japonska, očakávame s veľkými nádejami. Hard core a navyše old-school? Berieme všetkými desiatimi! Final Fantasy III je presným portom hry zo systému NES, ktorá bola vydaná v roku 1990. Pochopiteľne medzi najväčšie prednosti patrí kompletne prekopaná grafika, ale aj ovládanie dotykovým displejom, či nestarnúce mechanizmy každého Final Fantasy dobrodružstva. Kto má ešte rozohrané nejaké RPG, rýchlo dohrať, lebo keď dorazí FF3 do Európy, nebude na inú hru čas.



DS hry v roku 2007
Kojimove meno nie je lacný trik. Táto hra sa výborne hrá.
Lunar Knights
Dátum vydania: 23. február, [karta hry]

Nik si nemôže byť istý, čo sa zrodí v mysli Hidea Kojimu. Jeho séria Boktai sa riadila skutočnými svetelnými podmienkami v miestnosti, kde ste sa nachádzali, Lunar Knights, spirituálny nasledovník, sa bude pre zmenu riadiť zmenami digitálnymi. Horný displej bude fungovať ako predpoveď počasia, priamo ovplyvňujúce prostredie pod ním. Obaja hlavní hrdinovia budú na zmeny dennej doby odkázaní, pretože inak ich špeciálne schopnosti zostanú nevyužité. Hordy upírov budete kosiť v roztomilej grafike, trochu rozporuplne pôsobia súboje s bossmi vo vesmíre, kedy máte pod kontrolou vesmírnu stíhačku a hra sa mení z RPG na akciu.



DS hry v roku 2007
Práve ste spoznali najlepšiu akciu tohto roka.
Castlevania Portrait of Ruin

Dátum vydania: 23. február, [karta hry]

A znovu upírska tematika, tentoraz ale v trochu rýchlejšom duchu. V Capcome si uvedomili, že sérii Castlevania to najlepšie sluší v 2D a tak po úspechoch Dawn of Sorrow púšťajú do sveta Portrait of Ruin, v poradí druhé pokračovanie tejto akcie pre DS. Dvojica lovcov vyráža naproti stovkám nepriateľov, ktorým velia zubaté dvojičky, snažiace sa postaviť na rumovisku adekvátny domov pre svojho upírskeho pána. Určite to nestihnú, kúzla a reťaze budú lietať na každú stranu, nehovoriac o privolávaní démonov. Medzi postavami sa budete môcť ľubovolne prepínať a využívať ich prednosti. Portrait of Ruin rozhodne patrí medzi to najlepšie, čo sa na poli akcií tento rok urodí.



DS hry v roku 2007
Legendárny lišiak prilieta aj na DS.
Star Fox: Command

Dátum vydania: 26. január, [karta hry]

Cesty záchrancov galaxí Star Fox sa od poslednej misie rozišli. Dr. Androssovi bol vyprášený kožuch lasermi, ale zlo z planéty Venom si našlo cestu von. Fox McCloud a jeho verný koráb Arwing II budú mať plné ruky práce. Ale čo sa stalo so spoločníkmi, bude čeliť novému nepriateľovi sám? Samozrejme, že nie. Dokonca bude svojich wingmanov komandovať na taktickej mape a kresliť im waypointy, čím dostávajú časovo obmedzené misie taktickejší nádych. Star Fox Command, ako novodobá reinkarnácia vesmírnej akcie, využíva naplno potenciál handheldu DS, od zaujímavo riešeného ovládania výhradne stylusom, cez sharovanie obsahu, až po Wi-Fi multiplayer. Ďalšou zaujímavosťou je sedem rozličných koncov. Uf.




Čierny kôň

DS hry v roku 2007
Veríme, Dual Motives sa medzi adventúrami nestratí.
Undercover: Dual Motives
Dátum vydania: apríl, [karta hry]

Čistokrvných adventúr by ste na DS spočítali prstami jednej ruky. Tradičnému gameplayu point'n'click sa priblížila Another Code, na ktorú nadviaže Hotel Dusk Room 215. Našli si svoje miesto, ale ich japonský pôvod je neprehliadnuteľný. Undercover: Dual Motives je európska produkcia, navyše od ľudí, ktorí s týmto žánrom majú skúsenosti. Dual Motives bude prequelom k Operation Wintersun, hre pripravovanej pre PC. Zhostíte sa agenta Johna Russela a sekretárky Audrey. Každú postavu bude sledovať jeden displej, čo znamená, že dôjde na kooperáciu a vzájomnú výpomoc pri vyšetrovaní britských labákov. Perličkou má byť využitie mikrofónu a spestrenie hrateľnosti rôznymi minihrami. Sme zvedaví!


napísal spacejunker 8.2.2007
Páči sa mi!
DS HRY V ROKU 2007


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17931)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk