PLAYSTATION NETWORK HRY

PLAYSTATION NETWORK HRY

Prehľad vybraných PlayStation Network hier, ktoré sa oficiálne u nás nedajú zakúpiť. Presvedčte sa, či naozaj o niečo prichádzate.

Článok

Aj vy ste sa čudovali, keď ste si založili PSN konto a vstup do PlayStation Store bol zablokovaný z dôvodu, že virtuálny obchod nie je v našej krajine podporovaný? Vrodená vynaliezavosť kázala založiť konto s fiktívnou adresou. Pod falošnou adresou sa otvorili dvere dokorán, ale platený obsah nebol stále prístupný. Zatiaľ čo demá, trailery a balíčky pre hry išli pohodlne stiahnuť a nainštalovať, plné verzie hier nebolo možné zakúpiť, ani keď vám z peňaženky trčala kreditka.

Sony oficiálne deklaruje, že našinec s u nás vydanou platobnou kreditnou kartou nemá šancu kúpiť čokoľvek z PS Store, pretože sa líši billingová adresa so zadanou v zahraničnom konte PSN. Niektorým sa však darí nakupovať cez americký Store s kartou Mastercard (neoveruje sa spätne adresa).

Väčšine sa tak celý PS Store schováva za oponou regionálnej politiky a plánovanej lokalizácie, ktorá je bohužiaľ v nedohľadne. Celá situácia by sa dala brilantne vyriešiť chargovaním virtuálnej peňaženky cez nabíjacie kupóny (PlayStation Network Tickets) rôznej nominálnej hodnoty, podobne ako to majú vyriešené služby Xbox Live alebo Virtual Console u konkurencie. Zdá sa, že na sľúbené, ale časom zabudnuté kupóny, dozrel čas a Sony začína ponúkať (zatiaľ iba) v Japonsku aj túto alternatívu, ako sa dostať k žiadanému obsahu.

Ponuka PlayStation Network hier sa postupne rozširuje o nové kúsky. Ich cena sa pohybuje od  £1,99 za najlacnejšiu, až po  £7,99 za najdrahšiu, kam patrí Tekken Dark Resurrection, port úspešnej PSP bojovky. Zakúpený obsah môžete sharovať s ďalšími piatimi majiteľmi konzoly (stiahnutý obsah je dostupný pre každého úžívateľa jednej PS3). Na rozdiel od konkurencie však niektorým chýba trial verzia, takže si ich nemôžete vopred vyskúšať. Aj z tohto dôvodu prinášame prehľad vybraných hier staršieho dáta, ale aj také, ktoré na svoju premiéru čakajú.

flOw
demo: nie
dostupnosť: v predaji
video: trailer (22 MB)


PlayStation Network hry
Pôvodom šetrič obrazovky sa stal krátko po premiére na TGS najočakávanejšou arcade hrou pre PS3. Evolúcia bioorganizmu, ktorý máte plne pod kontrolou, šokuje jednoduchosťou. Plávate v priestore, živíte sa požieraním jednobunkovcov a iných drobných tvorov, sledujete, ako vám narastá telo čo do dĺžky a tvaru a ako sa mení fauna hlbokých vôd, kam sa ponárate. Žiadne stresujúce limity, žiadne steny, len plávanie, relaxačná prezentácia a vy, ponorení čoraz hlbšie a hlbšie.


Super Rub 'a' Dub
demo: áno
dostupnosť: v predaji
video: trailer (23 MB)


PlayStation Network hry
Niekto povie úplná hlúposť, iný zase roztomilá zábavka, za ktorú by neváhal utratiť peniaze. Hra s kačičkami využívajúca pohybové senzory na nakláňanie hracej plochy (vaničky) má tendenciu zabaviť práve netradičným ovládaním. S ovládanou kačicou zbierate menšie gumové kolegyne a snažíte sa labyrintom stien a rôznych nástrah napríklad v podobe žraloka odviesť svoje detičky do centra, kde ich vír stiahne a naráta vám body. Variabilita prostredí a množstvo úrovní hovorí v prospech, naopak proti je rýchla frustrácia z hry, ktorá by mala byť k dispozícii zdarma. Ešte že je tu demo.


Calling All Cars
demo: nie
dostupnosť: od júna (v US v predaji)
video: trailer (29 MB)


PlayStation Network hry
Policajti vs. zlodeji duchovného otca God of War, Davida Jaffeho, sú bláznivou naháňačkou šitou na mieru lokálnemu multiplayeru. Náplň singleplayeru relatívne rýchlo (cca 30-40 min. v závislosti od obtiažnosti) vysyčí do stratena a vám zostanú iba štyri mapy a tri zbrane, čo je sakra málo na platenú hru. Zapojte do bláznivého zbierania zlodejov na autíčkach ďalších kamarátov a stane sa niečo nevídané. Hrateľnosť je vystrelená do nebies. Bijete sa o zločincov bodíčkami, veľkým kladivom na kapote alebo vystrelenými riadenými raketami a v duchu sa modlíte, aby do vás nik nenapálil, keď sa pripravujete na dvojbodový touchdown (skok cez vlak do cely, kde skončí zločinec). Na stupienok víťazov vás dostane iba dávka šťastia a šikovnosť, v deštrukčnom svete má skutočne každý šancu, aj nováčik.


Super StarDust HD
demo: nie
dostupnosť: od 15. júna
video: trailer (22 MB)


PlayStation Network hry
Nevinne sa tváriaca raketkovina vychádza zo svojho originálu vydaného pre Amigu 500 v roku 1993. Po jej zapnutí ste chytení do siete úžasnej, dynamickej hrateľnosti doplnenej o špičkový vizuál podporený tým najvyšším rozlíšením. Super StarDust je vylepšeným klonom Asteroids s mnohými modernými vychytávkami, ako power upy a štíty. Pri tejto rýchlej a dynamickej akcii dokážete presedieť dlhé hodiny, aby ste zachránili plánety od padajúcich meteoritov a nepriateľov. Nemožno nedoporučiť. Oh, áno, ešte jedna pripomienka, keď už budete vo vesmíre, osolte si trochu hlasitosť na reproduktoroch. Pre nostalgikov je Super Stardust HD povinnosťou!


Lemmings
demo: áno
dostupnosť: v predaji
video: trailer (33 MB)


PlayStation Network hry
Malí zelení Lumíci sú všade. Dobyli PSP, následne PS2 a teraz oxidujú a vyžadujú vašu pozornosť aj v PS3 verzii. S predchodcami pochopiteľne zdieľa nemenné pravidlá a stavia na neotrasiteľných mechanizmoch. Lemmings v next-gen verzii sú vybavení 40-kou nových úrovní a vylepšeným vizuálom. Veľká škoda, že sa pozabudlo na multiplayer v akejkoľvek forme. Taký súboj na čas a o pevné nervy by bol väčším prídavkom, ako online rebríčky a porovnávanie výkonov s inými hráčmi.


Blast Factor
demo: áno
dostupnosť: v predaji
video: gameplay (8 MB)

PlayStation Network hry
Priama odpoveď na mega úspešný Geometry Wars. Blast Factor si adaptoval rovnakú ovládaciu schému, ktorá nastolila pri tomto druhu hier štandard. Ovláda sa výhradne analogmi, ľavý obhospodaruje let raketky a pravý smer streľby. Rozdiely sú však badateľné už od samotného spustenia. Proti hordám nepriateľov bojujete v uzatvorených na vzájom poprepájaných leveloch v tvare buniek (šesťuholník). Postupným kinožením a čistením obrazoviek ste stále bližšie a bližšie k bossovi, mocnejším zbraniam a rozmanitým nepriateľov. Strategické zhadovanie bômb alebo otrasenie hracej plochy SIXAXISom vás zvýhodňuje pri väčších a obnených protivníkoch. Blast Factor ako jedna z prvých PSN hier nerobí hanbu ostatným a určite stojí za skúšku aspoň návykové demo.


Nucleus
demo: áno
dostupnosť: od 25. mája

PlayStation Network hry
Ak je vašou pesničkou frenetická akcia, výbuchy farieb a naháňanie čo najvyššieho skóre, Nucleus by mohol byť po vašej chuti. V hre sa scvrknete do malého organizmu bojujúceho proti baktériám, vírusom a inej biologickej pliage. Úrovne v Nucleus sú limitované prísnym časovým limitom a hodnota vášho života je každou ďalšou sekundou bližšie k nule, teda aspoň v začiatkoch. Nepriatelia útočia zo všetkých strán a vašou jedinou šancou, ako prežiť inváziu je pohybovať sa s diabolskou ladnosťou medzi všetkými tými bunkami alebo z nich stavať barikády. Akcia v štýle Geometry Wars získava tak trochu strategický nádych, ale v prvom rade ide o kosenie stoviek nepriateľov a to dokonca aj v tradičnej skrolovateľnej podobe.


Go! Sudoku
demo: áno
dostupnosť: v predaji

PlayStation Network hry
Tu snáď netreba dlhé preslovy, ani predstavovanie dôverne známeho fenoménu. Populárne riešenie číselných rébusov infiltrovalo každú platformu. Pri tejto hre platí viac ako kdekoľvek inde: miluj alebo nenáviď. Go! Sudoku vo verzii pre PS3 vďaka obrovskému obrazu stráca trochu na prehľadnosti ako jej PSP sestra. Princípy a herné režimy sú identické, pribudol online multiplayer, rebríčky a samozrejme grafika a hudba dostali poriadny next-gen facelift. Relaxačno-neónová prezentácia je plusom, otázkou je, či máte chuť na ďalšie rébusy Sudoku.


Go! Puzzle
demo: áno
dostupnosť: od 18. mája 2007

PlayStation Network hry
Za cenu jednej získate tri logické rýchliky, ktorých koncept by najviac sedel handheldom ako veľkoplošným radovánkam. Všetky sa samozrejme točia okolo farieb, padajúcich blokov a neúprosného časového limitu. Zahráte si netradičnú verziu diagonálneho Tetrisu, budete stúpať do výšin po vežiakoch zložených z farebných blokov a od týchto útvarov budete čistiť aj plniacu sa hernú plochu. Go Puzzle môže svojou nie práve presvedčivou prezentáciou skôr odradiť ako zaujať, vo vnútri sa však skrýva solídna porcia zábavy a enormný žrút času.


Snakeball
demo: nie
dostupnosť: od júla 2007

PlayStation Network hry
Snaha napodobniť úspech hadíka sa snúbi v Snakeball. Hracia plocha je žiarivá tanečná plocha, na ktorej s osedlaným hadíkom pretekáte s časom, požierate guličky a snažíte sa vyhnúť nepriateľom, ktorí vám budú zbieranie guličiek znepríjemňovať chvostom alebo inými zbraňami. Hra bude podporovať aj nedávno ohlásenú kameru PlayStation Eye. Nekonečná hra, režim jedného hráča, ako aj multiplayer pre ôsmich je samozrejmosťou.


napísal spacejunker 18.5.2007
Páči sa mi!
PLAYSTATION NETWORK HRY

Zaradené pod: playstation, ati


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19595)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk