DS HRY ROKA 2007

DS HRY ROKA 2007

To najlepšie z minulého roka, čo by žiadnemu majiteľovi DS nemalo ujsť. Vyhrala vaša obľúbená hra alebo všetky ceny zhrabla Zelda?

Článok

Nintendo DS je buldozér. Ťažký stavebný stroj medzi handheldami sa tlačí vpred a dobýva každý predajný rebríček. Je to novým dizajnom? Je to rôznymi farebnými verziami? Je to hrami! Uvedením novej rady Touch Generations sa podarilo Nintendu chytiť do svojej siete všetkých, ktorí hrám fandili, ale prestali ich hrať a tých, ktorí nikdy nehrali. Stačilo uviesť simulátor varenia, osobného trénera mozgu a začali sa objavovať aj také šialenosti ako váš osobný stylista či tréner mimických svalov na tvári.

Kategória ne-hráčov a Touch Generations sa stali základom každej kampane, Nintendo má v zálohe aj ďalšie plány, ako dostať DS-ko do povedomia čo najširšej obce využívajúcej nie tak celkom herné služby. Sledovanie štatistík počas zápasov, prezeranie expozície múzeí sú len začiatkom. Čo príde tento rok? Budú pokryté vlakové stanice, letiská, divadlá, veľké nákupné centrá, kde je prístup k internetu, informáciami o odchodov/príchodoch vlakov/autobusov, letoch, predstaveniach či zľavách?

Nintendo to s konektivitou myslí vážne a nezabúda ani na dôležitosť prepojenia s konzolou Wii. Po spustení Everybody's Channel si bude možné sťahovať demá na najnovšie hry priamo do DS. A čo skupina pravých hráčov? Ak patríte medzi nich, určite by ste nemali prehliadnuť to najlepšie, čo sa za uplynulých 12 mesiacov urodilo. S nasledujúcimi titulmi nemožno stúpiť vedľa.

Najlepšia akcia
 Castlevania: Portrait of Ruin 9 [recenzia]

DS hry roka 2007
Dve hrateľné postavy, kopec roboty.
Kultová upírska séria Castlevania si odnáša druhý rok za sebou titul za najlepšiu akciu. Portait of Ruin dorazila do Európy s malým oneskorením, ale to čakanie sa vyplatilo. Drakula to má zase spočítané, jeho snahu vrátiť sa medzi živých prekazí dvojica hrdinov, pre ktorých sú ušité úplne nové levely, nové kombo kúzla a tona predmetov na ich skrášlenie. Kooperácia nie je nevyhnutná, ale ak poškuľujete po predávaní predmetov cez Wi-Fi a chcete ich pozbierať všetky, budete musieť medzi Jonathanom a Charlotte prepínať často.

Nominanti: Contra 4, Star Fox: Command

Najlepšia akčná adventúra
 The Legend of Zelda: Phantom Hourglass 9,5 [recenzia]

DS hry roka 2007
Iba raz okúsite nové ovládanie a už nebudete chcieť inak hrať hry.
Drobný hrdina v zelenej tunike s pidi mečíkom je všade tam, kde sa objaví nejaké to zlo. The Legend of Zelda: Phantom Hourglass je malé-veľké dobrodružstvo, ktoré si budete brať na cesty a ktoré vám nedovolí zaspať, aj keď si 10x poviete: „Ešte jeden dungeon.“ Motivácia silne podporená vývojom postavy cez pútavý príbeh o záchrane kamarátky Tetry z útrob tajomnej zlonosnej lode duchov vás bude strašiť aj v noci. Odporúčame si poriadne nabiť DS-ko a po ruke mať aj nabíjačku, to pre prípad, že by vám dochádzala šťava, čo sa zaručene stane.

Nominanti: LEGO Star Wars Complete Saga





Najlepšia adventúra

 Hotel Dusk: Room 215 7 [recenzia]

DS hry roka 2007
Je to hra alebo kniha?
Kedy ste naposledy čítali poriadnu knihu? Takú poriadne hrubú, ktorú už pomaly rok máte na nočnom stolíku a neviete sa prehrýzť poslednými 300 kapitolami. Hotel Dusk: Room 215 spočiatku takéto monštrum pripomína, hra na vás vybalí tonu textu a potom vás ďalšou zasype, než sa budete môcť rozhliadnuť v hoteli, kde prichádzate ako podomový obchodník, ale čudesné udalosti vo vás prebudia bývalého policajta. Dobrého policajta. Množstvo písaného textu je prednosťou, ale aj najväčším nedostatkom tejto adventúry. Spomaľuje hranie a niekedy až zdržuje. Hotel Dusk nie je adventúrou zo západného sveta, ale má príbeh ako bič a tak hrá sa tak dobre, ako sa číta pútavá kniha.

Nominanti: Phoenix Wright: Ace Attorney – Justice For All

Najlepšia RPG
 Final Fantasy III 9 [recenzia]

DS hry roka 2007
Remake nikoho nesklame.
Square Enix chŕli jeden remake masami obľúbenej RPG série Final Fantasy za druhým. Jeden však bol v niečom výnimočný. Tunajší hráči, ani tí za morom, nemohli siahnuť na Final Fantasy III, hru vydanú pre NES iba v Japonsku. Vraj sa čakalo na vhodnú platformu a tou sa ukázalo DS-ko. FF3 pre každého RPG pozitívneho povinnosťou. Mieša sa tu minulosť a s ňou spojené nostalgické spomienky na dobu kamennú s modernými prvkami vyšperkované fantastickou hrateľnosťou. Príbeh plný mágie, zbroje, kúziel, odvahy a priateľstva nepočká.

Nominanti: Pokémon Diamond & Pearl, Lunar Knights, Contact

Najlepšia puzzle/hudobná hra
 Elite Beat Agents 8,5 [recenzia]

DS hry roka 2007
Zachrániť tancom zvodné modelky? Maličkosť!
Tancujú a zachraňujú svet. Hudobná senzácia z Japonska sa po pôrodných lokalizačných bolestiach dotancovala aj k nám. Vďaka bohu. Bez Elite Beat Agents by sme nevedeli, že existuje špeciálna jednotka agentov, ktorí tancom vyriešia každú záhadu a ľuďom vracajú na tvár široké úsmevy. Znie to šialene, vyzerá to šialene a má to šialenú hrateľnosť. Rytmická akcia vás naučí počúvať cover verzie tých najznámejších songov z rádií, ťukať na displej v rytme muziky a kresliť sóla. Keď stúpne náročnosť, budete tak sústredení, že pre vás nebude nič iné existovať. A zdolať hru na najvyššej obtiažnosti chce viac ako len sústredenie, chce to pevné nervy a dobrý reflex.

Nominanti: More Brain Training, Actionloop, Jam Sessions





Najlepší šport/racing

 Tiger Woords PGA Tour 2008 [viac o hre]

DS hry roka 2007
Ešte jedna jamka a musím vystúpiť!
Nepatríme medzi aktívnych športovcov, ktorí pri raňajšej káve čítajú športové noviny a vášnivo konzultujú výsledky zápasov s kolegami. Keď ide o športy virtuálne, tak uprednostňujeme niečo menej tradičné. Tiger Woods PGA Tour 08 si dokonale rozumie s DS a handheld zase s hrou. Ovládanie tak prirodzené, že si budete pripadať, akoby ste skutočne stáli na greene a putovali. Niektoré prvky vám budú chýbať, ale ak cestujete na krátke vzdialenosti a nechcete sa vzdať raňajšej rozcvičky, alebo vám batožinu nosí caddie, tak máte pred sebou vysoko návykový golf.

Nominanti: Tony Hawk's Proving Grond






O hre roka nebolo pochýb, ale ktorá má najlepšiu grafiku a ktorá najlepší príbeh? Odpovede hľadajte v minikategóriách.

 Najlepšie spracovanie: The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
 Najlepšia grafika: The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
 Najlepší zvuk: The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
 Najlepší soundtrack: Elite Beat Agents
 Najlepší multiplayer: Pokémon Diamond & Pearl
 Najlepší príbeh: Hotel Dusk: Room 215
 Najlepšia hra, ktorú nikto nehral: Jam Sessions
 Najväčšie prekvapenie: kontinuálny úspech a množstvo hier
 Najväčšie sklamanie: žiadna konektivita s Wii

Najlepšia hra roka
 The Legend of Zelda: Phantom Hourglass 9,5 [recenzia]

DS hry roka 2007
To najlepšie a najväčšie dobrodružstvo v kompatnej podobe.
Najskôr tu bol v tej najlepšej forme Mario v perfektnom remaku svojej 64-bitovej revolúcie, potom sme pochytali všetkých Pokémonov a prišla Samus Aran, aby ukázala, ako vyzerá frenetický multiplayer vo svete Metroid Prime, no jedna z najväčších sérií Nintenda stále v hernom katalógu DS chýbala. Zelda! Počítali sme dni, počítali sekundy do vydania. Kvalita nás nakoniec ohromila. Phantom Hourglass je vybavená tým najlepším technickým spracovaním, aké si hra pre handheld môže priať.

Dokonale jednoduchá ovládacia schéma si poradí s akoukoľvek nástrahou v temných dungeonoch, pri súbojoch s bossmi, brázdení nekonečných morí alebo hľadaní Ruppe rozbíjaním krčahov. Pokračovanie Wind Waker sa vydarilo až do takej miery, že si od nás odnáša cenu za najlepšiu DS hru minulého roka. A to nás nemusela ani dlho prehovárať.

Nominanti: Final Fantasy III, Castlevania: Portrait of Ruin, Elite Beat Agents


napísal spacejunker 21.1.2008
Páči sa mi!
DS HRY ROKA 2007


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17923)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk