WII HRY V ROKU 2008

WII HRY V ROKU 2008

Už viete, na aké tituly sa tento rok tešiť? Nie? Pomôžeme vám výberom dvanástich najlepších.

Článok

Tretie strany nie sú spokojné s predajnými číslami svojich hier, vinia Nintendo a Nintendo zase hovorí, že to chce čas, aby sa developeri zoznámili dostatočne s novým hardvérom a začali využívať celý jeho potenciál tak, ako interné štúdiá, ktoré ho poznajú do najmenších detailov. O nedostatku hier pre Wii nemožno hovoriť, Nintendo si mydlí ruky, zvyšok výrobcov hromží, ale nebojí sa pritom experimentovať a sú čoraz odvážnejší. Najpredávanejší herný systém novej generácie konzol čaká výborný rok, dúfajme, že odzvonilo kompiláciám minihier, lacne vyzerajúcim hrám a že sa na nás zosype aj poriadna dávka dospelých titulov. Ostatne, nasledujúci výber potvrdzuje, že sa máme na čo tešiť. Wiiiíííííí.

 Battalion Wars 2
dátum vydania: 15. február [viac o hre]

Wii hry v roku 2008
Na vode, na zemi, vo vzduchu, bojuje sa všade.
Dve strategické série tak blízke sebe, ale predsa tak rozdielne. Ťahovka Advance Wars sa stala predlohou pre sériu Battalion Wars, ale namiesto premyslenej stratégie a vytvárania taktických pascí pod rúškom fog of war útočí na nepriateľa akciou a tými naexplozívnejšími zbraňami. Druhé pokračovanie už zbiera prvé nie veľmi pozitívne ohlasy, napriek tomu jednoznačnými prednosťami sú kooperatívna kampaň a podpora online multiplayeru. Akčnejšie nátury, ktoré si sem tam chcú aj s tankom vystreliť a riadiť priamo vojačikov, nemajú inej voľby, než napochodovať do sveta Battalion Wars 2.

 Bully: Scholarship Edition
dátum vydania: 7. marec [viac o hre]

Wii hry v roku 2008
A to ešte nevideli Jimmyho, ako dokáže kúzliť s foťákov v šatni!
Návrat do školských lavíc sa Rockstaru podaril pred dvoma rokmi na jednotku. Až je čudné, prečo sa znovu pokúšajú o reparát v mierne vylepšenej grafike a pridaním niekoľkých bonusových misií. Aktuálna revízia Bully, ako každá hra z produkcie Rockstaru, vzbudzuje vlnu kritiky zo strany moralistov a tak hra, v ktorej ide len o „šikanovanie spolužiakov a hádzanie mokrou špongiou po učiteľoch“ má o bezplatnú reklamu postarané. V skutočnosti ide o prežitie jedného školského roka na strednej skole Bullworth spolu s novým žiakom, chodiť pravidelne do školy, čeliť násiliu zo strany školských gangov, pomáhať svojim kamošom, baliť baby, zarábať prachy na brigádach atď. Prekvapivé, že po búrlivých hádkach, sa Bully bude predávať pod pôvodným názvom a nie pod prapodivným Canis Canem Edit.

 de Blob
dátum vydania: 16. máj [viac o hre]

Wii hry v roku 2008
Farebný svet v hrsti.
Zo študentského projektu, cez zdarma šírenú verziu, až k plnohodnotnému komerčnému titulu, to je v krátkosti história hry menom de Blob. Tá je v porovnaní s bláznivým konceptom prefarbovania fasád budov malou machuľou Blobom nudná a nezaujímavá. V Chroma City úraduje zlomyselná firmička I.N.K.T., ktorá do kanála spláchla všetky farby a spolu s nimi aj duše obyvateľov. Blob, teda vy, musíte mestu vrátiť farbami naspäť život. Na zmenu koloritu mesta bude dynamicky reagovať muzika a čím viac budov bude veselejších, tým bude hudba živšia.

 Geometry Wars: Galaxies
dátum vydania: v predaji [viac o hre]

Wii hry v roku 2008
Dôverne známa raketkovina dobýja galaxiu.
Ukážkový prípad modernej popolušky. Hra bola schovaná v garáži na automatoch ako drobný bonus, jej pokračovanie vzbudilo mániu prekonávania rekordov, no a o pár mesiacov sa Geometry Wars stala najžiadanejšou hrou na Xbox Live Arcade. Kosenie geometrických útvarov, ktoré sa na vás vrhajú vo vlnách, sa stalo tak návykové, že dalo vzniknúť celej rade menej či viac úspešných klonov, vrátane rozšírenia Geometry Wars: Galaxies pre konzoly Nintenda. V Galaxies kosíte nepriateľov v leveloch naprieč celou galaxiou, zarábate kredity a kupujete upgrady. Hra obsahuje aj unikátny multiplayer a plnú verziu Geometry Wars: Retro Evolved.

 Mario Kart Wii
dátum vydania: 2008 [viac o hre]

Wii hry v roku 2008
Zábavný racing sa stane ešte zábavnejším.
V prípade Mario Kart môžeme s kľudným svedomím hovoriť o najzábavnejšom a najbláznivejšom racingu, kde nezohráva hlavnú úlohu ani tak znalosť trate, ale z veľkej časti kombinácia šťastia, náhody a šikovnosti. Zákerné power-upy nahádzané pod kolesá motokáry alebo vystrelený červený pancier do vášho chrbta tesne pred cieľovou rovinkou vedia rozosmiať, ale aj pekne rozhádzať nervy. Mario Kart Wii sa bude držať receptu úspešných predchodcov, ale navrch prihodí k motokáram motorky, trate budú členitejšie, počíta sa aj s nejakým tým power-upom naviac, no a tým najhlavnejším vylepšením je online multiplayer.

 NiGHTS: Journey of Dreams
dátum vydania: v predaji [viac o hre]

Wii hry v roku 2008
Cesta naprieč snami je farebná.
Journey of Dreams je priamym pokračovaním klasiky vydanej pre SEGA Saturn, v ktorej ste objavovali snové svety v koži fialového šaša so schopnosťou lietať. Tam, odkiaľ pochádza Nights (tak sa hrdina volá), nič nie je nemožné a tak môže lietať vzduchom a dokonca meniť podobu, ktoré mu zaručujú magické masky. Takto odolá silnému vetru, môže plávať alebo bleskovo akcelerovať. Jednou z unikátnych vlastností Journey of Dreams je riadenie počasia podľa kanálu Weather Channel, čím sa ovplyvňuje chovanie príšeriek a mení nálada celého sveta. Ak chcete lietať a snívať, cestujte s touto hrou.

 No More Heroes
dátum vydania: 28. február [viac o hre]

Wii hry v roku 2008
Cenzúra ešte nikoho nezabila.
Goichi Suda aka Suda 51 šokoval krvavou schizofrenickou akciou Killer 7 a teraz sa v mysli bývalého zamestnanca pohrebného ústavu zrodila story o mladom zabijakovi so svetelným mečom v rukách. Šialená story obalená do charakteristického vizuálu vás nechá v meste Santa Destroy hľadať a eliminovať zabijakov a stúpať v rebríčku tých najlepších až na samotný vrchol. No More Heroes sa do Európy dostane v pôvodnej japonskej verzii, teda bez litrov krvi a odťatých údov ako vo verzii pre zámorie.

 Okami
dátum vydania: máj 2008 [viac o hre] [PS2 recenzia]

Wii hry v roku 2008
Nová ovládacia schéma je to, čo táto hra potrebuje.
Hra vymodlená samotnými fanúšikmi, priznáva Capcom a dáva naturalistickej adventúre druhú šancu predviesť svoje kvality novému obecenstvu. Kreatívna stránka a manipulovanie s Nebeským štetcom sa stala hlavným argumentom, prečo je Okami hrou, ktorá najviac sedí ovládacej schéme Wii. Vracanie života do sveta tieňov, prebúdzanie slnka, rozkvitnutie stromov a kreslenie mostov tak bude ešte intuitívnejšie, prirodzenejšie. Okami sa vracia na platformu, kde mala táto božská hra v prvom rade vzniknúť a vracia sa sem čeliť svojej najväčšej konkurencii, ktorú už hravo schovala do vrecka. The Legend of Zelda, tras sa!

 Rock Band
dátum vydania: jún [viac o hre]

Wii hry v roku 2008
Založíme kapelu, yeah.
Schyľuje sa k poriadnemu párty tresku. Najlepšia párty konzola sa chystá spojiť s najlepšou párty hrou a to tento rok. O rockovej senzácii Rock Band ste už možno počuli a ak nie, tak pravdepodobne hudobným hrám vôbec nefandíte, alebo ste o ne ešte nezakopli. O Wii verzii nie sú dostupné žiadne hmatateľné detaily a tak nie je možné ani hovoriť o tom, či bude, alebo nebude, obsahovať online komponent na sťahovanie dodatočných songov a podporovať hranie v kapele s hráčmi z celého sveta. V každom prípade Rock Band sa bude predávať v kompletnom balení so všetkými nástrojmi a ponúkne minimálne rovnakú formu zábavy ako na iných platformách.

 Super Smash Bros. Brawl
dátum vydania: leto 2008 [viac o hre]

Wii hry v roku 2008
Celebrity si dajú do držky.
S každou ďalšou ohlásenou novinkou je bojovka celebrít čoraz bližšie k ideálnej predstave o dokonalej hre. Z hry z tejto série nie sú postavené na pravidlách tradičných bojoviek, v ringu nik nepadá na kolená, ale kto z ringu vyletí po nakúpení najviac úderov, tak má jednoducho smolu a je z kola von. Obrovská účasť Nintendo postavičiek ako aj hosťujúcich celebrít zo stajní SEGA (Sonic) a Konami (Solid Snake) si bude navzájom rozbíjať držky špeciálnymi a zákernými údermi v animovaných arénach, ktoré menia neustále svoju tvár. Ak si k tomu prirátate podporu všetkých ovládačov (vrátane tých pre GameCube), vlastný editor arén, rozsiahly singleplayer mód, mohutný online servis vrátane sledovania zápasov a ďalší kopec drobností, tak vám vyjde favorit na najlepšiu hru tohto roka.

 Wii Fit
dátum vydania: 2008

Wii hry v roku 2008
Cvičí celá rodina.
Neprajníci hovoria, že potenciál Wii bol už využitý všetkými minihrami, ktoré preverujú pohybové možnosť Wiimote do poslednej kvapky. Lenže Nintendo vidí rodinnú zábavu a spájanie celých generácií pred jedným televízorom aj v prídavných perifériách. Po lacnej náhrade za light gun (Wii Zapper) prichádza skutočná periféria, fitness podložka Wii Fit s kompletným programom a desiatkou minihier, aby rozhýbala vaše stuhnuté kosti. Podložka meria zaťaženie na dvoch miestach a tak vie ľahko rozpoznať, či na nej stojíte jednou nohou alebo či cvičíte správne. Detekcia tlakom rozhodne odštartuje novú vlnu hier ovládaných vlastným pohybom. My chceme minimálne surfing alebo snowboarding!

 Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure
dátum vydania: v predaji [viac o hre] [recenzia]

Wii hry v roku 2008
Miluje čokoládu a chce nájsť legendárny poklad.
Stratený drahokam, ktorý si od nás odniesol právom vysoké hodnotenie, vám počarí výbornou kombináciou klasickej adventúry a jednoobrazovkových logických hier v duchu staručkých legiend Quadrax a Sokoban. Logické problémy ťažiace z pohybových možností Wiimote vás budú trápiť dovtedy, kým ich nezdoláte a nenájdete všetky poklady. Nájsť ideálne riešenie nebude také jednoduché, ako môže roztomilá grafika naznačovať. Zack & Wiki je pirátske dobrodružstvo o hľadaní legendárneho ostrova plného truhlíc zlata ako bič. Nenechajte si ho ujsť.

Na čo sa ešte v tomto roku tešiť? Na inváziu adventúr portovaných z PC, počnúc And Then There Were None, cez Runaway 2 a CSI, až po Tungusku a Obscure II, ďalej záplavu filmových hier so stupídnymi minihrami len preto, že Wii dokáže mávať ovládačom, no a nakoniec plno béčkových hier s otrasnou grafikou ako Nitrobike. Pochopiteľne, že veľké množstvo multiformátových hitov nemôže obísť ani túto platformu. Veľký otáznik visí nad tým, v akom stave je Animal Crossing a čo ďalšie na nás vytasia kreatívne interné štúdiá Nintenda. Z toho množstva (známych a ohlásených) titulov vyberáme:

 Alone in the Dark
 Animal Crossing Wii
 Boom Blox
 Cooking Mama 2
 Destroy All Humans! Big Willy Unleashed
 Dragon Quest Swords: the Masked Queen and the Tower of Mirrors
 Ferrari Challenge Trofeo Pirelli
 Fire Emblem: Radiant Dawn
 Ghostbusters
 Harvets Moon Heroes
 LEGO Batman
 LEGO Indiania Jones
 Pro Evolution Soccer 2008
 Rygar: the Battle of Argus
 Runaway 2
 Samba the Amigo
 SEGA Superstars Tennis
 Space Station Tycoon
 Star Wars: Force Unleashed
 Tomb Raider Underworld


napísal spacejunker 13.2.2008
Páči sa mi!
WII HRY V ROKU 2008


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19895)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk