DS HRY V ROKU 2008

DS HRY V ROKU 2008

Nasledujúci výber treba brať ako výstrahu ale aj ako odporúčanie, pretože tieto hry budú zaručene dlho okupovať váš DS slot.

Článok

Nesekáme frajerov, ani hrdinov, to len v našom skromnom výbere dominujú RPG hry. Pri DS je veľmi ťažké predpovedať, ktorá z pripravovaných hier prekvapí, môže to byť v poradí už tretia hra s advokátom Apollo Justice, alebo čokoľvek chytľavé, o čom ste prakticky ani nepočuli a zrazu zisťujete, že s tou bláznivou hrou trávite viac času ako je zdravé. Nasledujúci výber treba brať ako výstrahu, ale aj ako odporúčanie, pretože táto symbolická osmička bude garantovane dlho okupovať váš DS slot.

 Advance Wars: Dark Conflict
dátum vydania: v predaji [viac o hre]

DS hry v roku 2008
Ťahovka ako bič. Lepšiu nenájdete.
Obľúbená ťahová stratégia radikálne zmenila rétoriku, dospela a naivne vyzerajúcich generálov nahradila autoritatívnejšími veliteľmi s ostrými rysmi tváre a osudom posledných preživších na planéte, kde dážď meteorov vyhubil 90 % populácie. Súboj o čas, prežitie a ochranu nevinných môže začať. Dark Conflict prináša k stolu mnohé inovácie ako nové jednotky, podporu online mutliplayeru, sťahovanie máp zo serverov, či zlepšenú navigáciu v hernom prostredí, v jadre ide stále o nesmierne návykovú ťahovku s bojmi na zemi, na mori, ale aj vo vzduchu. Navyše s intuitívnym editorom bitky s nepriateľom nemusia nikdy skončiť.

 Dragon Quest IX
dátum vydania: 2008 [viac o hre]

DS hry v roku 2008
Najväčšia RPG séria na najmenšom hernom stroji.
Pokračovanie najpredávanejšej RPG série v Japonsku sa rozhodli v Square Enix strategicky vydať exkluzívne pre najpredávanejší handheld dnešných dní. Len meno však nestačí, aby sa hra predávala ako na bežiacom páse, i keď v prípade Dragon Quest to môže byť jedno. S úspešným predchodcom bude zdieľať grafickú stránku, beštiár (modrý sliz – maskot série – nebude chýbať) pribudne multiplayer a kooperatívna hra pre štyroch hráčov.


 Dragon Quest Monsters: Joker
dátum vydania: 14. marec [viac o hre]

DS hry v roku 2008
Chytiť, skombinovať, použiť.
Najlepšie je chytiť ich všetkých. Sub séria Dragon Quest vás v štýle u nás veľmi známej (a nenávidenej značky) Pokémon nechá hľadať a zbierať príšerky. Ich vzájomným kombinovaním vykúzlite silnejšie potvorky s inými vlastnosťami a potom s nimi bojujete, aby ste sa stali najväčším Monster Masterom. Detinský nápad je podľa prvých ohlasov neskutočne príťažlivý a na hrateľnosti sa dá veľmi rýchlo vybudovať silná závislosť.

 Elite Beat Agents 2
dátum vydania: 2008 [viac o hre]

DS hry v roku 2008
Tancujú lepšie ako vyzerajú.
Tajní agenti sú už raz takí, nepýtajú sa na meno, nechcú vidieť váš občiansky, ani nechcú vedieť, čo obedoval strýko brata susedy pred troma týždňami. Ich zásahy sú čisté, rýchle a tanečné. V rytme licencovaných songov predvádzajú tie najnovšie kreácie a spevom a tancom zachraňujú všetkých, kto si zavolá o pomoc. Strelený nápad strelenej hry, lenže ona je tak návyková, že sa od chytľavých songov a vyťukávania rytmu na displeji neviete odtrhnúť. Pôvodný diel exceloval minulý rok a netrpezlivo očakávané pokračovanie len potvrdí kvality tohto malého hudobného zázraku.







 Final Fantasy: Crystal Chronicles - Ring of Fates
dátum vydania: 21. marec [viac o hre]

DS hry v roku 2008
Skúseným vstup zakázaný.
Tak ako je nekonečná RPG sága Final Fantasy, sú nekonečné aj hranice možností. Square Enix tentoraz pripravuje niečo aj pre absolútnych zelenáčov, ktorí nemajú potuchy, čo je nejaké buffovanie alebo summony. Ring of Fates bude šíriť dobré meno medzi širokou verejnosťou, ktorá ocení akčnejí ráz hry, absolútne žiadne náhodné súboje a nejaký ten puzzle naviac. S dvojičkami Yurim a Chelinkou budete prechádzať veľkými 3D levelmi a snažiť sa Veľkému kryštálu vrátiť naspäť magickú moc, aby odvrátil hrozbu zlovestne vyzerajúceho krvavého mesiaca.

 Final Fantasy XII: Revenant Wings
dátum vydania: v predaji [viac o hre]

DS hry v roku 2008
Netradičné strategické pokračovanie.
A opäť ďalšia Final Fantasy hra, určená hlavne pre nováčikov a menej skúsených, je prekvapivo priame pokračovanie úspešnej 12-ky vydanej minulý rok pre PS2. Spin-off však nie je tradičná RPG, ale real time stratégia s najväčším počtom summonov v dejinách celej série. Bude na ne kladený mimoriadny dôraz a v mnohých súbojoch rozhodnú o víťazovi. Pokiaľ chcete vedieť, čo pripravil osud pre Vaana, Penelo a Balthiera, nemáte iného východiska, len siahnuť po tomto kúsku, ktorý predstavuje modernú ideu Square Enixu zasadiť do známeho sveta viacero príbehov s novými (alebo známymi) postavami.

 Ninja Gaiden: Dragon Sword
dátum vydania: 2008 [viac o hre]

DS hry v roku 2008
Rýchla akcia potrebuje rýchle reakcie.
Najslávnejší ninja si brúsi katanu, aby dôkladne naporcoval protivníkov v pripravovanom „pravom“ pokračovaní pre Xbox360, no medzitým si odskočí poctivo precvičiť svoje bojové umenie v skutočnom pokračovaní s podtitulom Dragon Sword, ktoré nadviaže príbehom na legendárnu vysokohodnotenú akciu Ninja Gaiden. Pri hraní sa handheld drží ako otvorená kniha, pričom všetky pohyby, útoky a kreslenie ninpo rún máte pod kontrolou na dotykovom displeji ala Phantom Hourglass. K dokonalej hernej schéme patrí výborná 3D grafika s bleskovými loadingami.

 Spore
dátum vydania: 5. september [viac o hre]

DS hry v roku 2008
Podrobím si celý vesmír.
Na Spore, novú hru od Willa Wrighta, tvorcu Simsov, sa čaká ako na spasenie. Niekoľko krát odložená revolúcia je splneným snom všetkých hráčov. Kombinujúc všetky zásadné prvky žánrov s nekonečnou hrateľnosťou približujúcou sa online titulom sľubuje hodiny a hodiny zábavy pri dobýjaní vesmíru. Od malého jednobunkovca sa presuniete k rozvoju vlastnej civilizácie, prejdete cez podrobenie domovskej planéty a potom hor sa do vesmíru zničiť všetky nepriateľské živé tvory.

Vypichnúť osem kúskov z herného katalógu DS je naozaj drina. Veľké množstvo hier ešte len čaká na svoju premiéru a debut, ďalšie čakajú na odvážneho importéra, aby ich priniesol z Japonska a na ďalších sa usilovne pracuje, aby stihli predvianočné nákupné šialenstvo. S prichádzajúcimi výstavami treba mať oči na stopkách, pretože DS valcuje predajné rebríčky a držiteľ platformy Nintendo určite nespí na haldách dolárov, ktoré mu doteraz handheld zarobil. Mimo všetkých multiformátových titulov a oficiálnych hier podľa filmov by nemali vašej pozornosti ujsť nasledovné:

 Apollo Justice: Ace Attorney
 Assassin's Creed: Altai's Chronicles
 de Blob
 Mazes of Faith
 Kingdom Hearts 358/2 Days
 Professor Layton and the Cursed Village
 Runaway 2
 Sonic RPG


napísal spacejunker 15.2.2008
Páči sa mi!
DS HRY V ROKU 2008


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17916)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk