E3 NA CESTE DO PEKLA?

E3 NA CESTE DO PEKLA?

Ďalšia E3 je za nami a môžeme zhodnotiť, že upadá stále viac.

Článok

Od tohtoročnej E3 sa očakávalo veľa, mohla znovu dostať starú dobrú výstavu do popredia a ukázať, že má aj po transformácii stále čo ponúknuť. Teraz už môžeme zhodnotiť, že sa tak nestalo a až na pár výnimiek výstava neponúkla nič výrazné. Možno je to preto, že firmy otvorene nenávidia novú E3, nepáči sa im umiestnenie, načasovanie, náklady, riešenie úplne bez návštevníkov. Pred dvomi rokmi chceli firmy E3 inú a menšiu, ale zrejme nechceli takúto podobu.

V zásade im vadí hlavne čas, ktorý E3 uberá o možnosti ohlásenia jesenných titulov. Na ich ohlásenie je už totiž neskoro a všetko zaujímavé bolo ohlásené už na jar, na vlastných eventoch firiem, alebo len cez tlačové správy. Jediné, na čo je E3 v aktuálnom stave vhodná, je priblíženie casual titulov a ohlásenia hardvérových alebo softvérových úprav do konzol. Podľa toho sa riadili aj všetky hlavné press konferencie Microsoftu, Nintenda aj Sony: 

Microsoft  - chce získať aj nehráčov

Microsoft otvoril E3 s ich najzaujímavejšou konferenciou posledných rokov a odhalil veľké zmeny čakajúce Xbox360. Orientoval sa hlavne na veci, ktoré ponúkne tento rok a bolo toho viac ako dosť.

Zaujímavé novinky:

 Avatari + Dashboard 2.0 = New Xbox Experience
 Ohlásenie Lips
 Final Fantasy XIII pre Xbox360
 Last Remnant pre PC 
 60 GB HDD Premium verzia

Sklamania:

 Neohlásený motion ovládač 
 Neohlásenie teasovanej hry od Bungie

Gears of War 2 bol síce najväčším hitom konferencie a nadchol grafikou, akciou a vylepšeniami, ale ďalšie prekvapenia od Microsoftu mu dýchali na krk a to hlavne plne predizajnovaný dashboard, ktorý spolu s Avatarmi na jeseň oživí Xbox. K tomu pribudne party systém, inštalácie hier, nové rozlíšenia a aj pre nás nezaujímavý NetFlix video systém, ktorý v niektorých krajinách pridá k svojej ponuke vo Videostore. Zaujímavejšia bola orientácia na sociálne hry, kde predviedli Guitar Hero IV, zaistili si časovú exkluzivitu Rock Band 2, ohlásili karaoke hru Lips, kamerovú hru You are in the Movies, kvízovú hru Scene It s avatar postavičkami, ktoré budú hrať hlavnú úlohu aj v kvízových MMO hrách prístupných priamo z dashboardu. Farebnými Piňatami sa budú snažiť hráčov zlákať po druhýkrát.

Pre Xbox Live priblížil Castle Crashers, nečakane ohlásili Portal: Still Alive, ako aj spustenie komunitných hier už na jeseň.

Z ponuky pre skutočných hráčov odprezentovali Fable II a vo videu sa ukázal aj Banjo a Kazooie, kooperačný gameplay v Resident Evil 5 mal svoj štýl a Fallout 3 zahrial pri srdci starších hráčov. Na konci konferencie sa objavil šéf Square, ktorý ohlásil Last Remnant pre PC a úplnu bombu - Final Fantasy XIII pre Xbox360, čím Microsoft prebral Sony dôležitú exkluzivitu.

Halo Wars na prezentácii chýbalo, podobne ako Alan Wake je naplánovaná až na budúci rok. Otázne je, či a kedy sa objaví stále oficiálne dementovaný, ale napriek tomu očakávaný, motion ovládač. Bude to v Lipsku, alebo až v Tokyu?

Kompletnú E3 Microsoft press konferenciu si môžete pozrieť tu.

E3 na ceste do pekla?

Nový dashboard...
E3 na ceste do pekla?

...nový Gears...
E3 na ceste do pekla?

...nové Final Fantasy aj pre Xbox360.

Sony - z každého rožku trošku

Sony na svojej press konferencii až v príliš širokom zábere zmixovalo PSP, PS2, PS3 a PSN a zahltili ľudí číslami, niekoľkokrát spomenuli, že rok 2008 je rokom PS3 a popritom zabudli ohlásiť výraznejšie novinky a ani sa nepokúsili prebiť jesennú ponuku Microsoftu.

Zaujímavé novinky:

  God of War III teaser
  MAG trailer
  80 GB PS3 verzia

Sklamania:

 Málo zaujímavých noviniek 
Absentujúci rozoberateľný ovládač

Okrem ukážky Resistance 2, Little Big Planet, inFamous a MotorStorm: Pacific Rift spustilo Sony video systém v US, ohlásilo platinovú kolekciu hier pod názvom Greatest Hits. Na nasledujúce roky boli ohlásené tituly ako God of War III, Massive Action Game s 256 hráčmi od trocov Socomu a ukázali PC/PS3 MMO hru DC Universe Online.

Sony dalo na hlas ľudu a zapracovali na ponuke pre PSP, ktorý dostane miniatúrne Resistance Retribution, pribudne mu v ponuke Valkyria Chronicles, pokračovania LocoRoco 2 a Patapon 2.

Orientovali sa aj na PSN tituly, kde ohlásili sériu hier a to hlavne mini epizódu Ratchet and Clank, pribudne Gran Turismo TV s motoristickými videami. Home uvidíme tento rok len v beta verzii a rovnako PS3 hráčov na jeseň poteší Killzone 2 beta multiplayer.

V zásade, však jeseň ostala nedotknutá a killer novinky na dohľadný čas neodzneli. Odhalí nám Lipsko viac?

Kompletnú Sony E3 konferenciu si môžete pozrieť tu.

E3 na ceste do pekla?

Resitatnce pokračuje...
E3 na ceste do pekla?

...Motorstorm rovnako...
E3 na ceste do pekla?

... Little Big Planet sa objavuje.

Nintendo - je spokojné so svojou ponukou pre nehráčov

Nintendo prišlo na E3 ako keby to nebola žiadna veľká vec, ohlásili, že sú najväčší a že najväčšími aj ostatnú. Odprezentovali len drobnosti a čisto casual hry. Miyamoto z Nintenda priamo povedal, že tento čas nie je vhodný na oslovenie core užívateľov a preto celú konferenciu niesli v duchu nehráčov. Je to presný opak toho, čo pre E3 pripravovali dodnes.

Zaujímavé novinky:

 expanzia Wii MotionPlus
 Wii Music 
 ohlásenie GTA Chinatown Wars pre DS

Sklamania:

 chýbali hry pre core hráčov 
 žiadne detaily k GTA Chinatown Wars
 Wii HDD

Nintendo konferencia bola najslabšia z troch konzolových veľmocí, veľa rečí, málo hier, minimum zaujímavostí. Jediné, čim zaujali rozospatých divákov, bola expanzia pre Wiimote, ktoré dokáže lepšie sledovať pohyby a natočenie ovládača (padawani tešte sa!). Wii Motion Plus bola predvedená s nástupcom Wii Sports - Wii Sports Resort. Guitar Hero On Tour a Guitar Hero On Tour: Decades pre DS rozšíria gitarové šialenstvo aj na DS. Wii Speak periféria umožní Wii hráčom komunikovať medzi sebou. Nakoniec sa pokúsili invázii rozmanitých hudobných titulov čeliť titulom Wii Music, ktorý je skôr simulácia rozmanitých hudobných nástrojov ako pokus o stopercentné napodobenie skladieb známych hudobníkov. Tu budete hudobníkom vy.

Kompletnú E3 konferenciu si môžete pozrieť tu.

E3 na ceste do pekla?

Pokus o vylepšenie ovládača...
E3 na ceste do pekla?

...pokus o dotiahnutie GTA...
E3 na ceste do pekla?

...pokus o konkurenciu hudobným hrám.

A zvyšok...  sa nesnažil veľmi zaujať

Ostané väčšie a menšie distribučné firmy ponúkli veľmi málo, predvádzali množstvo starých titulov, len tentoraz často aj v gameplay ukážkach. Naštastie sa objavilo niekoľko prekvapení: 

 Dead Rising: Zombie Sacrifice pre Wii
 Silent Hill: Homecoming aj pre PC
 Quake Live dostalo video
 Sims 3 v obrazoch a videu
 Spore v záberoch
 Dawn of War II s Live multiplayerom
 Wolfenstein v obrázkoch bol skôr sklamaním
 Warhammer online
 Prince of Persia v novej podobe
 Left 4 Dead v hrateľnej podobe
 Mirror's Edge
 Rage od id Software bude distribuovať EA

Prejdime si ešte tie najlepšie videá, ktoré nás zavalili na E3.

Najlepšie trailery:
 I Am Alone
 Darksiders
 Halo Wars: Story Trailer
 Gears of War 2
 Lips 
 God of War 3 (teaser)
 
Najhorší trailer:
 Duke Nukem Trilogy

E3 na ceste do pekla?

Spóry narastú...


E3 na ceste do pekla?

...tretí simsovia už čakajú...


E3 na ceste do pekla?

... princ bude celshadovaný.


Nakoniec nám ostáva len čakať, čo sa s E3 stane budúci rok. Tento rok išli firmy ešte zotrvačnosťou, ale čo bude budúci rok, to nikto nevie. Niektoré prišli a odprezentovali sa, ale už s istotou povedali, že sa neobjavia, ak sa niečo nezmení. Niektoré z nich už začali tento rok a odprezentovali len časť ponuky a zaujímavosti si nechali na vhodnejšiu augustovú Game Convention v Lipsku. Už to máme potvrdené od Konami, EA, Sony, ďalšie firmy sa pridávajú.


napísal saver 21.7.2008
Páči sa mi!
E3 NA CESTE DO PEKLA?


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17913)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk