NAJVÄČŠIE UDALOSTI E3

NAJVÄČŠIE UDALOSTI E3

Zhrňme si, čo nám výstava E3 2009 ponúkla.

Článok

E3 sa vrátial v plnej sile, znovu si zavolala návštevníkov a udrela na najcitlivejšie miesta hráčov každej platformy. Na každého čakalo množstvo prekvapení, ohlásení nových titulov, priblížení starých titulov a určite aj niekoľko sklamaní. Ohláseného toho bolo viac, ako sa dalo zapamätať a poďme si to všetko zhrnúť.

Microsoft (Xbox360)  [press konferencia]

 Project Natal - jednoznačne najväčšou hviezdou v Microsofte bol ich nový motion systém označený ako Project Natal. Kamerový systém zachytáva váš pohyb v priestore a prenáša ho na obrazovku. Znamená to, že ovládače sú minulosťou a Minority Report vízia sa blíži. Otázne bude, ako to dokáže Microsoft zapracovať a rozšíriť. Vydanie sa odhaduje na rok 2010, zrejme s Xbox360 lite konzolou. Systém sme bližšie rozpísali tu.

 Forza 3 - z herných záležitostí najviac vyrazila dych Forza 3, nad očakávania kvalitné a rozmanité pokračovanie úspešnej racingovej série. Hra dostane 400 vozidiel, kde každé bude mať 10-krát viac polygónov ako autá vo Forze 2, každé dostane vnútorný pohľad, prepracovanú prístrojovú dosku a samozrejme deštrukciu. Rozmanité prostredia, rozmanité typy pretekov nebudú chýbať. Hra už dostala dátum a to október 2009. Prvý pohľad na titul nájdete tu.

 Alan Wake - bol ďalší z očakávaných a detailne priblížených titulov. Síce vyjde až začiatkom budúceho roka, no na E3 ukázal, že sa máme na čo sa tešiť. Autori Maxa Paynea vylepšili slowmotion, rožšírili prostredie, pridali temnotu a celé to zabalili do epizodického seriálového štýlu ala Lost. Možno po sklamaní z prefarbičkovaného dizajnu Max Payne 3 sa fanúšikovia pôvodnej série firmy Remedy uchýlia radšej k tomuto. Prezentáciu a informácie máme tu.

 Splinter Cell: Conviction - aj návrat Sama Fishera príjemne prekvapil a nové otvorené prostredia, pridané možnosti boja na blízko a štýl rozprávania príbehu ho posúvajú do next-genu. Sam stratí svoj uhladený vzhľad, všetky svoje hračky, namiesto nich sa s outfitom bezdomovca a improvizovanými gadgetmi pokúsi zistiť, kto a prečo vlastne zabil jeho dcéru. Hru očakávame v októbri. Zhrnutie nájdete tu.

 Mass Effect 2 - vesmírna opera z dielní majstrov RPG opäť potvrdila, že Shepard môže zomrieť a v úžasnej prezentácii Bioware ukázal, že aj Normandy to má zrátané. Zrýchlené rozdávanie príkazov pre partiu za behu bez nutnosti pauzovania zvyšuje dynamiku bojov a komfort pri manažovaní spolubojovníkov. Mass Effect 2 si zachováva vysokú produkčnú hodnotu a kvalita prestrihových animácií prekonáva predchodcu o celú generáciu. Vychutnáme si ich začiatkom budúceho roka. E3 prezentáciu si pozrite tu.

K tomu Microsoft predviedol pôsobivé ukážky z Halo ODST, ohlásil Halo Reach, Left 4 Dead 2, Crackdown 2, pre Xbox Live sa ukázal JoyRide a Shadow Complex a veľa doplnkov do Xbox360, kde prichádza možnosť sťahovania plných hier, zabudovanie sociálnych sietí Facebook a Twitter, satelitné stanice, Last.fm rádio a 1080p streamovanie. Jednoducho bude toho viac ako dosť.

Najväčšie udalosti E3
Najväčšie udalosti E3 Forza 3 udrela do očí nečakanou kvalitou.
Forza 3 udrela do očí nečakanou kvalitou.


Najväčšie udalosti E3 Temný Alan Wake svojim spracovaním zaujal.
Temný Alan Wake svojim spracovaním zaujal.


Najväčšie udalosti E3 Project Natal prekvapil možnosťami.
Project Natal prekvapil možnosťami.





Nintendo (Wii, DS)  [press konferencia]

 Wii Motion Plus - konečne Nintendo vypúšťa dlho očakávanú expanziu pre Wiimote, ktorá zaistí presnejšiu a dokonalejšiu detekciu pohybu. Vďaka tomu sa konečne dočkáme reálneho ovládania meča v Red Steel 2, presnejšie mierenie zbraňou, ako aj impresívnejšie casuálne minihry s pridaním nového rozmeru. Expanzia vychádza už tento mesiac. Jeho možnosti sme si spísali tu.

 New Super Mario Bros. Wii - sa na E3 predstavil a napriek svojmu oldgen 2D vzhľadu zaujal. Konečne totiž priniesol arkádovú kooperáciu, kde štyria priatelia budú môcť preskákať farebným svetom spoločne a zabaviť sa na rôznych minihrách. Fanúšikovia Maria si nájdu nové pokračovanie v obchodoch už koncom roka. Dojmy nájdete tu.

 Metroid: Other M - nie je to Retro Studios, ale nečakaná spolupráca Nintenda s Team Ninja, autormi sekačky Ninja Gaiden a bojovky Dead or Alive. Other M sľubuje návrat k 2D koreňom a bludiskám, z ktorých povstala Samus Aran, než ju zobrala do parády texaské štúdio. Nutno povedať, že zmena obrnenej bojovníčke prospeje, otázkou je, na čom pracuje Retro Studios?  Video si pozrite tu.

 Wii Sports Resort - bude novým killer titulom pre Wii a v spolupráci s Motion Plus ponúknu Wii hráčom nové ešte dokonalejšie a ešte zábavnejšie športy. Hádzanie frisbee, sekanie bambusov mečom, ping pong, to je len malá časť aktivít, ktoré komplexnejšie preveria zlepšenú detekciu pohybu rúk. Wii Sports Resort vychádza v polovici júla. 

 Cop the Recruit - napriek tomu, že táto DSková hra nie je od Nintenda, vyzerá z ponuky pre tento handheld je pre hardcore hráčov ešte zaujímavejšie ako GTA Chinatown Wars a prakticky ponúka štandardný GTA štýl upravený pre možnosti handheldu. Vyzerá stále dobre a určite si získa svojich fanúšikov. Viac sme o titule písali tu.

Nad ohlásením novej Zeldy pre Wii formou artworku prižmúrime oko, ale absenciu Pikmin 3 Miyamotovi neodpustíme. Áno, radšej nech investovaný čas potrebný na prípravu E3 dema investujú do plnej produkcie, ale aspoň zmienka by rozhodne potešila záhradkárov. Fanúšikovia Nintenda musia byť nadmieru spokojní, Spirit Tracks a nový Professor Layton sú zadosťučinením aj pre technofilov, ktorí trochu zbytočne čakajú na Wii HD.

Najväčšie udalosti E3
Najväčšie udalosti E3 Matio kooperačne? Áno!
Matio kooperačne? Áno!


Najväčšie udalosti E3 Nečakaný GTA projekt pre DS - Cop
Nečakaný GTA projekt pre DS - Cop


Najväčšie udalosti E3 Wii motion plus predviedol svoje možnosti.
Wii motion plus predviedol svoje možnosti.





Sony (PSP, PS3)  [press konferencia]

 PSPgo - jedno z najväčších ohlásení od Sony bolo pár dní pred E3 leaknuté a tak všetci hráči už vedeli, že nové PSP bude bez UMD, kompaktnejších rozmerov s menším displejom a s vysúvateľným ovládaním. Batéria vydrží okolo 4 - 6 hodín a samotné zariadenie je mimoriadne tenké. Handheld uvidíme už 1. októbra a launchovým titulom bude (konečne!) Gran Turismo PSP. Dojmy z PSP Go sme spísali tu.

 Wand Toy - aj Sony prišlo na E3 vybavené motion ovládaním, ktoré žiaľ predviedlo na tlačovke len prostredníctvom techdema. Vykľulo sa z toho pôsobivé ovládanie na štýl Wiimote, kde spolupráca kamery a nového svietiaceho ovládača dokáže presne určiť jeho polohu a natočenie. Sony odhaduje vypustenie ovládača začiatkom roka 2010. Bližšie sme sa nad Wand toy pozreli tu.

 Uncharted 2: Among Thieves - existuje len málo vecí, ktoré dvíhajú divákov zo stoličiek počas tlačových konferencií. V Uncharted 2 stačilo, aby sa Drake vyškriabal na strechu a pod ním sa otvorila scenéria juhoamerického mesta s neskutočným dohľadom. Kolabujúce budovy zasypávané paľbou vojenského vrtuľníka Mi-24 hovoria, že lovec pokladov naštval asi nesprávnych ľudí. Najkrajší PS3 blockbuster vybavený multiplayerom a kooperatívou vychádza koncom roka. Viac o titule nájdete tu.

 The Last Guardian - tretí titul z produkcie Team Ico už nie je Project Trico. The Last Guardian nesie spoločné črty s dvojicou klasík ICO a Shadow of the Colossus, monumentálna architektúra zdanlivo neobývaného prostredia, spolupráca neobyčajnej dvojice a silný atak na emócie na hráča. Už teraz je jasné, že ani jedno oko nezostane suché, keď sa niečo stane s mláďaťom gryphona. Detaily sme zhrnuli tu.

 God of War III - kto na kráľa siahnuť chce, musí brutalitou prekonať najväčšieho mäsiara z Grécka. Kratos na svojej ceste za pomstou kruto trestá každého, kto sa mu postaví do cesty. Vyvrhnuté črevá z brušnej dutiny, trhanie hlavy vzpierajúceho sa boha slnka Hélia, lámanie v pol, osedlanie kyklopa zakončené nasilu vytrhnutým okom. Záverečný diel trilógie nepozná hranice a jeho epická štruktúra doslova vyráža dych. Viac o titule nájdete tu.

Z ďalších titulov nechýbal Heavy Rain, multiplayerová akcia MAG, v krátkom videu sa predviedlo aj Gran Turismo 5, pre PSP prichádza exkluzívny Metal Gear Solid: Peace Walker a pre PSN racingovka ModNation Racers, PixelJunk Shooter a Fat Princess. Ďalšou z rady exkluzivít bolo nečakané ohlásenie Final Fantasy XIV!

Najväčšie udalosti E3
Najväčšie udalosti E3 God of War 3 ukázal kvalitu a brutalitu.
God of War 3 ukázal kvalitu a brutalitu.


Najväčšie udalosti E3 GT PSP sa konečne po rokoch ukázalo.
GT PSP sa konečne po rokoch ukázalo.


Najväčšie udalosti E3 Nová verzia PSP bude iná.
Nová verzia PSP bude iná.





Ostatné multiplatformy 

Okrem troch hlavných firiem sa nenechali zahanbiť ani ostatní distribútori a ponúkli pestrú paletu rozmanitosti. Od priblíženia multiplayeru Bioshocku 2, cez nečakane ohlásený Left 4 Dead 2, letmo spomenutý multiplatformový Crysis 2, priblíženú MMO APB v štýle GTA až po remake klasiky Monkey Island. Gameplay predviedol aj Modern Warfare 2.

  Assassin's Creed 2 - zažiaril na E3 svojou kvalitnou grafikou, dokonalými animáciami a prepracovaným svetom stredovekých Benátok. Nová doba nás oslní, Da Vinci dodá našej postave rôzne hračky a my ich následne využijeme na zabíjanie a utekanie. Plávanie a lietanie budú len dve z množstva noviniek. Gameplay videá a súhrn sme spísali tu.

  Mafia 2 - žiaľ nebola k zhliadnutiu priamo na výstavisku, no objavili sa zábery a aj gameplay z prezentácie ďalšej misie z hry. Tentoraz zimnej, ktorá ukázala upravený jazdný model, akčné prestrelky a explózie.  Jediná škoda, že dátum vydania hry je stále nejasný.  Video a obrázky sú tu.

  NFS Shift - racingový killer titul, ktorý od základov mení NFS sériu sa na E3 prezentoval aj v stánkoch a predviedol atmosférický simulačný racing, ktorému šťavu dodáva hlavne vnútorný pohľad. Bude to práve vnútorný pohľad, na ktorý je hra stavaná a ktorý budú hráči určite preferovať. Stále ale ostáva otázne akú rozmanitosť titul ponúkne. Jednoduché okruhy budú zrejme fanúšikom série málo. Pre súhrn okolo NFS si kliknite sem.

  Colin McRae Dirt 2 - ďalšia racingovka, ktorá vyrazila dych. Oproti mestskému NFS sa presúva do púští a stepí, kde sa koná veľký racingový event. Piesok sa vám dostane všade a desiatky typov pretekov a stovky eventov vás zabavia na dlhý čas a to už túto jeseň. Viac o titule máme tu.

  MGS Rising - jedno z najväčších prekvapení výstavy bolo ohlásenie nového MGS pokračovania a to na Microsoft konferencii, čo naznačilo Xbox360 pokračovanie. K nemu sa postupne pridali aj PS3 a PC platformy. Raiden, nová hlavná postava pokračovania si tým pádom zaskáče, zabojuje a zabehá všade. Vizuál a forma titulu je zatiaľ otázna. Pár informácií nájdete tu.

Najväčšie udalosti E3
Najväčšie udalosti E3 Z Assassina sa rysuje hit tejto jesene.
Z Assassina sa rysuje hit tejto jesene.


Najväčšie udalosti E3 EA chce s NFS Shift priniesť do série v nový štýl.
EA chce s NFS Shift priniesť do série v nový štýl.


Najväčšie udalosti E3 Mafia 2 síce k zahraniu nebola ale gameplay video sa objavilo.
Mafia 2 síce k zahraniu nebola ale gameplay video sa objavilo.




Celkovo nám neostáva nič iné ako byť s ponukou E3 spokojní a dúfať, že tituly sa objavia čo najskôr a hardvér ktorí firmy ohlásili bude fungovať, tak ako predvádzali. Ak si chcete pozrieť všetko čo sa na E3 premlelo, kliknite si do našej E3 sekcie.


napísal saver & junker 15.6.2009
Páči sa mi!
NAJVÄČŠIE UDALOSTI E3


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17918)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk