IDEÁLNY (HERNÝ) DARČEK POD STROMČEK

IDEÁLNY (HERNÝ) DARČEK POD STROMČEK

Vyberáme za vás

Článok

Každým rokom je to rovnaká otázka a bez ohľadu, či ste si našli pod stromčekom ponožky alebo papuče, vždy aktu rozbaľovania lákavého baliaceho papiera predchádza intenzívna nedočkavosť zavŕšená sklamaním, prekvapením alebo nadšením. Vybrali sme za vás v mori jesenným a zimných titulov želiezka v ohni, nad ktorými nemôže nik ohrnúť nos. Ide predovšetkým o médiami prepierané a kritikmi ocenené kúsky. Samozrejme, chutí je nespočet, s týmto výberom však musí súhlasiť ten, ktorý si necháva nadávať hráč a je mu pri tom dobre.

Výber otvárajú abecedne zoradené multiformáty a po nich nasleduje ideálny kandidát pre každú platformu zvlásť, ktorý je navyše doplnený o alternatívu. Vedľa názvu každej vybranej hry je priamy odklik na recenziu a pod ním sa nachádzajú platformy, na ktorých daný titul zoženiete.

Assassin's Creed 2 [recenzia]
PS3, Xbox360

Ideálny (herný) darček pod stromček
Učebnicový príklad učenia sa na vlastných chybách predstavuje pokračovanie hľadania mocných artefaktov naprieč históriou ľudstva v koži zabijaka. Čo na tom, že pre vyššie ciele musí zomrieť celá rada vysokopostavených úradníkov? Ezio Auditore da Firenze pochádza zo šľachtického rodu bankérov, ale keď sa stane súčasťou rodinnej tragédie, prehodí kabát a stane sa z neho zabijak, ktorý mu koluje v krvi. Prelínanie histórie so súčasnosťou sa vďaka výbornému podávaniu príbehu nestáva chaotické, ale udržuje vás neustále v napätí až do poslednej obete. Dostatok vedľajších aktivít vám nedá spať, pokiaľ neskúpite všetky obrazy, zbrane a nezrenovujete svoje sídlo na vidieku. Dôležité pamiatky z čias renesancie len podčiarkujú cit pre detail.

Batman: Arkham Asylum [recenzia]
PC, PS3, Xbox360

Ideálny (herný) darček pod stromček
Nestáva sa tak často, že hra vybavená licenciou prekoná očakávania a posadí vás na zadok. Tých, ktoré to dokázali, spočítate na prstoch jedinej ruky. Batman: Arkham Asylum sme s prehľadom pasovali za najlepšiu hru inšpirovanú existujúcou značkou, najlepšiu komiksovú hru a najlepšiu hru s Temným rytierom v hlavnej roli. A nebolo to zadarmo. Strach naháňajúce prostredie Arkhamu, zariadenia pre najťažších zločincov, akých kedy Gotham poznal, sa stáva ihriskom pre špeciálne hračky a techniky Batmana. Odzbrojuje stráže obesením za nohy, podkopáva morálku a potom zaútočí v tieni svojho plášťa. Joker tentoraz rozohral partiu, ktorá sa mu vymkne z rúk a plán s ovládnutím sanatória sa rúca ako domček z karát.

Call of Duty Modern Warfare 2 [recenzia]
PC, PS3, Xbox360

Ideálny (herný) darček pod stromček
Ak jedna hra spraví vietor v predajoch celého zábavného priemyslu a s prehľadom prekoná tržby aj Temného rytiera alebo Harry Pottera, sú akékoľvek slová a šomranie zbytočné. Z Modern Warfare sa stal pojem a dvojka len nasleduje svojho predchodcu v dokonale vyšliapaných koľajách najhrávanejšieho multiplayeru dnešných dní. Každý ďalší level je krvopotne zaslúžený a kým si privoláte nejaký ten kobercový nálet alebo vrtuľník, strávite na virtuálnych bojiskách dlhé hodiny. Prikrátka sólo kampaň, ktorá svojou prvou misiou zdvihla vlnu pohoršenia, je doplnená sériou kooperačných misií. Veď viete, čo sa hovorí, že v spoločnosti kamarátov je poľovka na teroristov zábavnejšia. Modern Warfare 2 je aj naďalej určená iba pre dospelých, mladší súrodenci musia ešte dorásť.

Guitar Hero 5 [recenzia]
PS3, PS2, Xbox360, Wii

Ideálny (herný) darček pod stromček
Neexistuje párty, kde sú herné konzoly a nebliaka sa do mikrofónov alebo nemláti do plastových nástrojov. So stúpajúcou náladou stúpa neutíšiteľná chuť roztancovať natrieskaný klub s obľúbenou kapelou. Kráľom párty hier sa aj tento rok stáva Guitar Hero a päťka je presne šitá na mieru všetkým zúčastneným. Už sa nemusíte obávať toho, že niekto pokazí song, pretože ešte nikdy nedržal plastovú Gibsonu v rukách. V Party Play dokonca môžu naraz hrať štyria gitaristi a ktokoľvek z nich si môže meniť nástroj a obtiažnosť za behu. Vytváranie playlistov a mohutný soundtrack chytí za srdce každého rockera. Kreatívci siahnu po editore a ten zvyšok vyplazí jazyk, máva vlasmi a ukazuje parohy, pretože iba jediná hra vám umožní zažiť koncertnú šnúru s najväčšími menami hudobného neba.

Need For Speed: Shift [recenzia]
PC, PS3, Xbox360

Ideálny (herný) darček pod stromček
Vsadenie na simulačnú kartu sa vyplatilo. Nové smerovanie série Need For Speed potrebovalo ako soľ novú krv do žíl, ktorá by ju dostala z vôd priemerných racingov. Smrad spálených pneumatík a vôňa vysokooktávného paliva nadchne každú vekovú kategóriu, ale hlavne fanúšikov rýchlych kolies. Špičkovo spracovaný pohľad spoza volantu tých najrýchlejších áut na planéte (áno, aj Bugatti Veyron) vás vtiahne do pretekov, ktoré otvárajú bránu k najprestížnejším závodom – Šampionátu NFS. Dovtedy budete pilovať jazdecké schopnosti na fiktívnych, ale aj reálnych okruhoch po celom svete, kontrolovať drifty, ale prekonávať aj časy zvyšku sveta. Pozor na návykový a mimoriadne brutálny multiplayer. Hra odmieta penalizovať bodíčky a havárie! Suma sumárum, NFS Shift je ideálnou kombináciou adrenalínu a atraktívneho vizuálu s agresívnym zvukom. Tu sa nedá šliapnuť vedľa.

Saboteur [viac o hre]
PC, PS3, Xbox360

Ideálny (herný) darček pod stromček
Pracovne záškodníkovi v uliciach nacistami okupovaného Paríža nadávame prekvapenie roka. Nie, nie je to poblúznenie z úvodného tanca sporo odetej slečny v kabarete. Nedávno zatvorené a zrušené štúdio Pandemic zužitkovalo svoje skúsenosti so žánrom akčných adventúr a servíruje svoju najlepšiu hru. Bohužiaľ poslednú. S írskym pretekárom Seanom Devlinom sa túlate po Paríži a pre odboj operujete výhradne za nepriateľskou líniou a oslabujete silu nacistov, čo sa odráža na zmene farebnej palety oslobodených lokalít a pomoci obyvateľstva. A tí sa stanú kľúčom k vykoľajeniu vlaku alebo zničeniu vzducholode. Spomínali sme, že pred strážami vás schová aj bordelmama? A viete o tom, že sa môžete vyšplhať na každú budovu vrátane Eiffelovky?

PC

Dragon Age: Origins [recenzia]
aj pre PS3, Xbox360

Ideálny (herný) darček pod stromček
Majstri svojho remesla roztočili kolesá temnej fantasy v znamení sexu a brutality. Odhalené prso sem, pohlavný styk tam, odťatá hlava tam, zakrvavení hrdinovia po bitke s monštramu tu. Nenechajte sa odradiť reklamnou kampaňou, ktorá si zakladala práve na týchto prvkoch. Dragon Age predstavuje šesť unikátnych príbehov s vyčerpávajúcim putovaním štvorčlennej partie naprieč svetom, v ktorom sa schyľuje opäť k boju dobra a zla. No a ako to už v dobrých RPG býva, vy ste v prvej línie a to nie bezdôvodne, ste totiž Šedý strážca a iba členovia tohto rádu sa môžu vysporiadať s Darkspawnami. Vysoká obtiažnosť a extrémne výdatná hracia doba presahujúca 50 hodín zalepí ústa každému poriadnemu hard core hráčovi.

Left 4 Dead 2 [viac o hre]
aj pre Xbox360

Zombíci sa po roku znovu vracajú a ponúkajú ďalších 5 kapitol na prejdenie. Nová štvorica hrdinov povstáva, aby sa chopila starých a aj nových zbraní a vydala do boja proti nemŕtvym vo dne, v noci, v bažinách a aj v zábavnom parku. Kooperačná hra pre štyroch je znovu základom titulu, ale tentoraz pribúda aj nový multiplayerový mód Scavenge, kde si ľudia a zombíci zabojujú proti sebe o energiu. Ak vás bavila pôvodná hra a chcete viac, nie je dôvod váhať.

PS3

Uncharted 2: Among Thieves [recenzia]

Ideálny (herný) darček pod stromček
Ak hľadáte niečo pre dobrodruhov, vykrádačov hrobiek ulietajúcich na krivkách Lary Croft a sarkazmoch dr. Jonesa, svojho kandidáta na ideálny darček ste práve našli. A obdarovaný vás bude milovať. Uncharted 2 je ako veľkofilm režírovaný pod taktovkou tvorcov najväčších blockbusterov. Taký výbušný charakter akcie a dokonale vykreslené postavy, s ktorými budete prežívať každý ich krok, sa nevidí každý deň. Vo všetkých smeroch vylepšené pokračovanie sa opäť priživuje na herných mechanizmoch úspešných kolegov a svoju snahu korunuje bezkonkurenčným multiplayerom a co-opom. Veľká obrazovka a priestorové ozvučenie je povinnosťou!

Buzz: Svetový kvíz [viac o hre]

Možno sa to zdá čudné, ale skúseností z poslednej párty hovoria jasnou rečou. Dajte ôsmim ľuďom do rúk bzučiaky a ani ich nenapadne myslieť na Guitar Hero! Buzz: Svetový kvíz predčí naše očakávania, každý chce aspoň na chvíľu vo svetle reflektorov zažiariť vďaka svojim vedomostiam zo športu, filmu, hudby alebo zo sveta celebrít. 5000 otázok nemáte šancu zvládnuť počas jedného hrania a keď k tomu príde, môžete si zo serverov stiahnuť nové kvízy alebo pre priateľov vytvoriť vlastné! A to je potom jazda! Slovné inzultácie sú počas kvízu povolené.

Xbox360

GTA: Liberty City Stories [Ballad of Gay Tony, Lost and Dammed]

Ideálny (herný) darček pod stromček
Xbox360 dostal na jeseň príjemný bonus a to spojenie dvoch GTA IV expanzií na jedinom DVD, ku ktorému nepotrebujete ani pôvodnú hru. Dostanete expanzie Lost and Dammed a Ballad of Gay Tony expanzie, v ktorých si vychutnáte dva rozličné svety v Liberty City. Jedným bude svet motorkárov, kde sa dostanete do úlohy Johny Klebitza, druhým bude svet nočných klubov a hi-society, kde preberiete úlohu Luisa Lopeza. Oba príbehy sú iné a každý ponúka rôzne novinky do pôvodnej hry. Lost and Dammed pridáva nové multiplayerové módy a hlavne rozmanité motorky a Gay Tony ponúka vedľajšie misie s padákmi, adrenalínové športy a aj ozbrojenú helikoptéru.

Forza Motorsport 3 [recenzia]

Na štartovnú čiaru bohatej jesennej nádielky racingov sa postavila aj Forza Motorsport 3 a zanechala celé pole konkurencie za sebou. Alternatíva k dospelému GTA je pre každého, aj pre to drevo, ktoré v živote nedržalo volant v ruke. Pomocou asistentov sa dá upraviť obtiažnosť a jazdné vlastnosti všetkých áut zase v mohutnej sekcii tuningu a jemného ladenia telemetrie. Maľovanie a nálepkovanie karosérii je čerešničkou na torte spolu s prepracovaným multiplayerom a dražbou všetkého, čo v hre vytvoríte. Forza Motorsport 3 má neuveriteľnú výdrž, kampaň so stovkami eventov presahuje 100 hodín!

Wii

Super Mario Bros. Wii [viac o hre]

Ideálny (herný) darček pod stromček
8000 rokov pred Kristom bolo vymyslené koleso, v roku 1879 žiarovka, v roku 1969 pristál človek na Mesiaci a tento rok nám Nintendo prináša prvú Mario hru pre štyroch naraz! Môžete kooperovať alebo súperiť o nazbierané mince. Tradičná hrateľnosť s obľúbenými postavičkami vyšperkovaná podporou viacerých hráčov graduje zábavu všetkých vekových kategórií a pohlaví. V dobe hypermodernej grafiky a špeciálnych efektov dokáže Super Mario Bros. Wii obstáť nielen vďaka svojej histórii, ale aj roztomilou 2D grafikou. Nintendo jednoducho vie robiť hry s veľkým H.

Muramasa: The Demon Blade [viac o hre]

Počujeme to z každej strany, Wii nemá hry pre skutočných hráčov. Wii je len a len o minihrách, Mariovi, Zelde a Metroide. Alternatíva k rodinnému titulu je z iného súdku, Muramasa je tak hard core ako len môže byť. Jeden hrdina cestuje zo západu, ten druhý z východu, obaja disponujú iným štýlom boja, jeden uteká pred spravodlivosťou a hľadá legendárnu čepeľ, ten druhý plní dôležitú úlohu. V závislosti od zvolenej obtiažnosti sa mení nátura hry z čisto akčnej, zameranej na zbieranie nových katán, na výzvu pre tých najskúsenejších. Ručne kreslená grafika, nápadití bossovia a skrolovacie obrazovky nasadzujú Muramasa povestnú korunu.

PSP

LittleBigPlanet [recenzia]

Ideálny (herný) darček pod stromček
Malý formát šliape na päty veľkej predlohe. Na displeje handheldu sa podarilo bezchybne prepísať bláznivú hopsačku s mocným editorom, pomocou ktorého si môžete za behu vytvoriť levely a podeliť sa s nimi s celým svetom. Sila LBP tkvie v úžasnej kreativite a zábavnom charaktere postavenom na fungujúcej fyzike a manipulácii s objektami rôznych materiálov. Úvodná tridsiatka levelov a minihier je v okamžiku, keď sa pripojíte na server, rozšírená desiatkami užívateľmi vytvorených úrovní. Kto nie je pripojený, akoby ani nebol. Sackboy vám za každý stiahnutý level poďakuje. Vlastne budete vďační, že si môžete obsah nafukovať prakticky donekonečna. Áno, môžete vlastným levelom – originálnym darčekom aj zablahoželať priateľke.

GTA Chinatown Wars [DS recenzia]

Rockstar tento rok s GTA hrami prekvapil, popri GTA IV expanziách priniesol aj malú verziu s podtitulom Chinatown Wars a to ako na DS, tak aj PSP. Hra sa vracia späť ku svojim koreňom a ponúka pôvodný pohľad zhora a jednoduché ovládanie priam stvorené pre handheldy. Aj keď sa pohľad zmenil, takmer všetko ostatné ostáva zachované, teda kradnutie áut, preberanie misií, v ktorých si zajazdíte, zastrieľate a aj zalietate. K tomu si vychutnáte sériu minihier a zarobíte na obchodoch s drogami. Multiplayer pre štyroch hráčov vám môže rozšíriť už tak masívny hrací čas.

DS

The Legend of Zelda: Spirit Tracks [viac o hre]

Ideálny (herný) darček pod stromček
Tu, túúút. Link je opäť povolaný bojovať so zlom. A teraz je vyzbrojený vláčikom a v dungeonoch sa môže spoliehať aj na pomoc fantóma, čím sa nevtieravým spôsobom dostala do hry kooperácia. Obrnený rytier vás na pleciach prenesie cez lávové pole, aktivuje spínače na povel alebo sa pustí do boja proti nepriateľom. Link zase disponuje verným bumerangom a dokáže vypúšťať vzduchové víry fúkaním do mikrofónu. Nová herná mechanika postavená na rokmi overenom koncepte funguje na jednotku aj vďaka jednoduchému ovládaniu a výbornému dizajnu herného sveta. A Zeldu dokáže zachrániť iba Link.

Professor Layton and Pandora's Box [recenzia]

Bez ohľadu, či máte radi logické hry alebo tradičné adventúry, Professor Layton so svojím učňom Lukom má stovku puzzlov pripravených ponamáhať vašu šedú kôru. Skvelou naráciou a príbehom servírovaným početnými animovanými cut-scénami ste vťahovaní do pátrania po legendárnej skrinke, ktorá majiteľovi nesmiernu silu. Prechádzanie lokalít, zoznamovanie sa s novými postavami spôsobuje hádankový dlh. Po vyriešení jednej sa vrháte okamžite na ďalšiu a tak až do samého konca. A ten nemusí vôbec skončiť, každý týždeň si totiž môžete stiahnuť bezplatne nové puzzly.


napísal redakcia 2.12.2009
Páči sa mi!
IDEÁLNY (HERNÝ) DARČEK POD STROMČEK


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19772)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk