AKÁ BUDE E3 2011?

AKÁ BUDE E3 2011?

Prognózy, predpovede

Článok

A je to tu znovu. Jún plný exkluzívnych odhalení, bombastických prezentácií, prehnaných očakávaní a ešte pred poriadnymi letnými horúčavami poriadne horúca herná show – E3, ktorá sa so železnou pravidelnosťou koná v centre Los Angeles hneď vedľa štadiónu Lakers.

Ročník 2011 prebehne 7. - 9. júna, pričom všetky dôležité prezentácie prebehnú o deň skôr, čím aj oficiálne odpália cirkus v dvoch halách, kde desiatky vystavovateľov budú prezentovať svoje najnovšie technológie a tituly. Presne 6. júna však E3 pre mnohých skončí, pretože všetko dôležité od najväčších hráčov v biznise sa dočíta, odsleduje zo streamov alebo priameho vysielania.

Sector tento rok nebude chýbať na E3, už teraz je dohodnutých stretnutí, že výprava v zložení jedného človeka (Junkera), bude mať čo robiť, aby vôbec prežila štvordňové šialenstvo, stovky podaní rúk, tisíce fotografií, milióny svetiel a decibelov.

Už teraz sme sa zamysleli, čo bude na tohtoročnej E3 dominovať a aké hry budú najhorúcejšie. Štyri názory, štyri výbery. Či niektorá z prognóz bude aj pravdivá, budeme vyvracať alebo potvrdzovať priamo z miesta. Slovo majú redaktori:

Je2ry

E3 2011 po stránke očakávaní za seba rozdeľujem do dvoch kategórií - hardware a software. Nintendo môže opäť raz svojou novou konzolou úplne otriasť herným svetom. Wii 2 bude znova obrovský predajný úspech a taktiež určite kolískou mnohých zábavných titulov, hudobných hier, fitness programov a ostatných foriem digitálnej zábavy. Tieź očakávam potvrdenie ceny PSP2 (NGP/Vita), ktorá bude iste zaujímať množstvo fanúšikov "prenosného" hrania.

Z hernej ponuky sa teším na nových Gearsov, Forzu a snáď aj nejaké ultra hardcore oznámenie pre Kinect. Oznámenie finálneho dátumu Star Wars: Old Republic už beriem ako samozrejmosť, rovnako ako masívnu propagáciu MW3, nekonečné rady k Diablu 3 (vitaj, konzolový port) a k ďalším "tutovkám".
Moje tipy na ohlásené novinky vychádzajú z remakov, Syndicate, je najväčším favoritom. 

Aká bude E3 2011?

 

Junker

Každý rok je to tá istá otázka, hľadá sa tá istá odpoveď, koniec koncov myšlienka o väčšej, lepšej a bombastickejšej tohtoročnej E3 nám indikujú štedré tlačové konferencie Microsoftu a Sony, ktoré sa odohrajú na štadiónoch; jedna tam, kde bol odhalený Kinect, druhá tam, kam sa vojde 16 000 ľudí a potrvá 5 hodín, to aby sa zraky obrátili správnym smerom, pretože Nintento rovno odhaľuje novú konzolu. Takže, aká bude tohtoročná E3?

Ak mám byť zlý, poviem, že sa na mieste toho veľa nezmení, výstavná plocha je pevne daná priestormi a čo dramaticky mení atmosféru a náladu sú, samozrejme, hry. Už teraz sa dá vsadiť na istotu a vybrať tie najočakávanejšie, ktoré si aj nejakú tú cenu uchmatnú. NGP a Project Café budú hlavnými chodmi, takisto aj veľké pecky Skyrim, Uncharted 3 či Gears 3, avšak mimo nich ma zaujíma, ako bude Sony komunikovať na svojej tlačovke výpadok PSN, ako zvládne Los Angeles útok marketingových oddelení propagujúc najväčšiu vojnu v histórii moderných akcií Battlefield 3 vs Modern Warfare 3 a ako sa zmení rétorika veľkých spoločností po herných flopoch motion gamingu, ktorá, zdá sa, v tichosti praskla.

No formuje sa aj nová vlna, tablet gaming a firmy začínajú skloňovať aj termíny gamification a sociálny herný zážitok prenášať do bežných činností. Zbežný pohľad do zoznamu vystavovateľov len potvrdzuje, že to nebude len o konzolovom hraní, ktoré však bude hrať stále prím.

Zo samotných hier ma najviac zaujíma SSX, to, na čom pracuje Criterion Games, nech je to už čokoľvek a Metal Gear Rising.

Takže aká bude tohtoročná E3? Väčšia? Určite. Preplnenejšia? Na to môžete vziať jed. Vyčerpávajúcejšia? Bez debaty, E3 tento rok mapujem pre Sector úplne sám, čo pri všetkých tých stretnutiach, záznamových zariadeniach a nedostatku času zaváňa samovraždou.

A potom je tu ešte jedna dôležitá otázka, koľko galérií Booth Babes sa mi podarí nafotiť? Dve, tri, štyri? 

Aká bude E3 2011?

Korec

Hovorí sa, že každá E3, kde sa predstavuje nový hardvér, je pamätná. V tomto smere by mala byť E3 2011 jednou z najsilnejších za posledných 6-7 rokov. Nintendo nám ide ukázať svoju víziu budúcnosti a hoci stále nie som optimista v tom, že nový herný systém bude totálna revolúcia ako Wii, stále som zvedavý, lebo verím, že Ninty nestaví na silný hardvér, ale originálnu myšlienku hrania. Možno cez tie ovládače s displejom, streaming, novú generáciu multiplayeru...

Ale osobne najviac očakávam NGP – termín uvedenia na trh, cenu, prvé tituly a možno aj launch line-up. Nie, oveľa viac titulov ako iba naznačila japonská premiéra, konkrétne hry a podporu vývojárov. NGP stále zatiaľ verím – ale celkom by ma zaujímalo, či Sony zanechá za sebou hry z PSP čias alebo pre ne nájde priestor, napríklad cez čerstvý program PSP Remaster Collection (k tomu by sa hodili aj informácie pre západné trhy).

Napokon ma pri hardvéri bude zaujímať, či už opadne ošiaľ z pohybového hrania. Osobne si myslím, že pri Nintende skôr áno, za to Microsoft bude maximálne tlačiť Kinect. Bodaj by nie, 10 miliónov majiteľov potrebuje nové hry a ostatným sa Kinect stále môže predať. Pokračovania launch titulov z minulého roku sú stávka na istotu, viac info o Star Wars a možno nové značky. Sony zas potvrdí pár noviniek pre Move – mimochodom, bodol by dátum vydania pre stratené Sorcery. Výhoda etablovania pohybových systémov je, že nemusíme sledovať fitnes cvičenia, ale snáď poriadne hry.

Pokiaľ ide o hry, na megašupy ako GTA V, Half-Life 2: Episode 3 či Final Fantasy XV skôr neverím. Z veľkých prekvapení sa asi nebude konať ani žiadne prebranie ex-Sony exkluzivity Microsoftom, tie časy už skončili, každý sa ide sústrediť na svoje teritórium. Ninty by malo potvrdiť posledný vianočný Wii line-up, kde čakám októbrového Kirbyho a novembrový termín Zeldy. Ukážku Dragon Quest X si skôr nechajú na Tokyo Games Show v septembri. Zvyšok bude o Project Café – a najmä by sa patrilo vybaviť poriadne hry na 3DS, ktoré už pokuľháva. Od Microsoftu čakám ťah na Kinect bránu, hard-core komunita sa musí uspokojiť s triom Halo-Gears-Forza, aj keď osobne by som preferoval poriadne nové značky. Sony si tlačovku rozdelí na dve časti – obývačková: Move, 3D, nové hry (Last Guardian, obávam sa, zas len z traileru) a handheldy: NGP nálož a posledné konverzie PSP hier z Japonska.

U third-party vývojárov čakám na riadne info a trailery Mass Effect 3, ohlásenie Dragon Age III sa ešte asi konať nebude, prebieha predaj dvojky. Activision bude žmýkať Call of Duty, UbiSoft zase pár sérií ako Assassin’s Creed, Rayman či Ghost Recon. Tu nečakám veľa, nechám sa prekvapiť.

A rozhodne dúfam, že firmy ešte nenechajú vydýchnuť PSP a DS, minimálne jedny Vianoce si nové hry zaslúžia.

Aká bude E3 2011?

Saver

Nedá sa povedať, že očakávame najväčšiu E3 konferenciu, ale nebude ani najmenšia z posledných rokov. Sony sa primárne zamerá na Playstation Vita handheld a jesenné PS3 tituly, Nintendo ponúkne zrejme najväčšiu bombu na E3 a to novú konzolu, okolo ktorej zatiaľ nemáme nič potvrdené a Microsoft ostáva otázny, sú tam náznaky na ohlásenie nového produktu, ale zatiaľ nie je jasné čo to môže byť. K tomu pridajú množstvo nových Kinect titulov, kde nebudú chýbať ani hardcore Kinect tituly a tituly s podporou Kinectu, plus samozrejme ich jesenná trojka.

Od ostatných firiem ťažko čakať nejake prekvapenia o väčšine titulov vieme, GTA 5 zrejme nebude, rovnako nebude Half Life 3 a ostatné ohlásenia sa budú týkať portov pre novú Nintendo konzolu, alebo portov pre Vita handheld.

Fotky v texte pochádzajú z minuloročného reportu E3 2010, o tom, aké baby sme tam videli, si môžete poobzerať v prvej a druhej galérii a čo všetko sa dalo vidieť na výstavnej ploche, dokumentuje táto galéria.

Aká bude E3 2011?


napísal redakcia 2.6.2011
Páči sa mi!
AKÁ BUDE E3 2011?


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk