TIPY NA VIANOČNÉ DARČEKY 2012

TIPY NA VIANOČNÉ DARČEKY 2012

Ťažké vianočné rozhodnutia.

Článok

Neviete, o čo si napísať Ježiškovi / Santa Clausovi / Mikulášovi alebo inému cosplayerovi na Vianoce? Neviete, čo kúpiť niekomu blízkemu, kto hrá hry? Alebo máte veľa peňazí a kúpili by ste rovno nejaký hardvér? Máme tu pre vás niekoľko tipov.

Pre hráča

Hľadáte hru pre seba, priateľa(ku) - hráča? Skúste vybrať jedno z masívnych dobrodružstiev:

Far Cry 3 (PC, Xbox360, PS3) [recenzia 10]

Nie je nič lepšie ako dovolenka na tropickom ostrove uprostred zimy. Pokračovanie jedinečnej série chytí hráča do svojho sveta a nepustí, kým neprejde minimálne príbeh alebo ďalšie hodiny objavovania prostredí, lovenia zveri, upgradovania parametrov postavy, vybavenia, alebo aj prechádzania kooperačnej kampane, či multiplayeru s možnosťou vytvárania vlastných máp.

Tipy na vianočné darčeky 2012
Dishonored (PC, Xbox360, PS3) [recenzia 9.5]

Ak nie trópy, možno Viktoriánsky svet hry Dishonored bude tým pravým. Ukáže možnosť využívania stealth taktiky, akcie, kúziel a to všetko na pozadí pôsobivého príbehu. Hra síce nemá kooperáciu ani multiplayer, ale sama o sebe ponúka pôsobivý zážitok.

Tipy na vianočné darčeky 2012
Assassin's Creed 3 (PC, Xbox360, PS3) [recenzia 9.0]

Podobne ako predošlé dve hry je na tom aj nový Assassin's Creed 3, ten znovu ponúkne iné prostredie, tentoraz koloniálnej Ameriky, ktorá sa zmieta v boji templárov a asasínov. Nová postava Connora ponúka ako nový štýl boja s indiánskymi koreňmi, tak aj možnosti lovenia zvery, ako aj rozmanité úlohy a misie žiaľ na pozadí len štandardného príbehu.

Ak by otvorené svety neboli to pravé, čistú akciu predvedie Halo 4 (9.5), dokonalú stratégiu Xcom Enemy unknovn 9.0, v bojovom štýle je tu Tekken Tag Tournament 2  8.5. Alebo nakoniec, ak nemáte peniaze, celé to istí Black Mesa 9.0. Fanúšikovia zombíkov alebo adventúr by nemali vynechať kvalitný Walking Dead 8.0, respektíve čisto akčnú zombie ZombiU 7.0 pre novú WiiU konzolu.

 

Pre priateľku

Hádky o výbere filmu v sobotu večer to neukončí, nie je to ani liek na večné šomranie, prečo zase beží v telke nejaké strieľanie, no niečim jej predsa len môžete zavrieť ústa.

Dance Central 3  (Xbox360) [recenzia 8.5]

Tanečný ošiaľ pre Xbox360 a Kinect pokračuje, znovu budú priateľky cvičiť zostavy pred TV a prípadne sa k nim môžete aj pridať, tentoraz vo vylepšenej edícii s aktuálnymi hitovkami, kde po stiahnutí DLC nechýba ani Gangnam Style. Ak nemáte Kinect, ale máte inú platformu môžete titul vymeniť za Just Dance 4 7.5.

Tipy na vianočné darčeky 2012
 New super Mario Bros 2 (Xbox360) [recenzia 9.0]

Klasická arkádovka pre novú platformu, ktorá dokáže priniesť nový štýl hrania. Napríklad môže priateľka hrať na TV alebo ak potrebujete sledovať živý futbalový prenos, prepnete jej hru na displej Wii U ovládača.

Tipy na vianočné darčeky 2012
Professor Layton and the Miracle Mask 
(3DS) 

V poradí piaty diel preklenul prah novej platformy a Professor Layton s verným pomocníkom Lukom stoja pred doteraz najväčším prípadom. Počet hádaniek stúpol na 150 a každý deň do hry pribúdajú nové. Prostredia a postavy sú konečne v 3D, no hra si zachovala svoj nezameniteľný štýl animovaného filmu. 

Z iných titulov, ak kúpite Wii U priložený Nintendo Land vás dokáže zabaviť, podobne oddychovky ako Little Big Planet Vita 9.0, Worms Revolution 8.0, prípadne Angry Birds Star Wars. Ak by sa vyžívala v adventúrach, je tu decentný Testament Sherlocka Holmesa.


Pre teenagerov

Patríte medzi rodičov a neviete, akú hru kúpiť svojmu teenagerovi? (Zrejme ešte v prvej polovici desaťročnice, keďže neskôr už vám budú hovoriť, čo im máte kúpiť alebo si to rovno stiahnu sami.) Pravdepodobne bude chcieť niečo rýchle, jednoduché s množstvami explózií a gangsta rap nigga štýlom. Do tej kategórie môžeme zaradiť:

Need For Speed Most Wanted (PC, Xbox360, PS3) [recenzia 8.0]

Nenáročné, nenásilné, zábavné a rozsiahle je pretekanie v novom Need For Speed od tvorcov Burnoutu. Racing pritvrdil na agresivite, do súťaží vstupujú policajti a aj keď autá nemôžete tunovať, budete mať čo robiť, aby ste u každého splnili 20-ku úloh. 

Tipy na vianočné darčeky 2012
FIFA 13 (PC, Xbox360, PS3, Wii, WiiU) [recenzia 9.5]

Pokračovanie jedinečnej futbalovej simulácie jednoducho nesklame. Znovu vylepšené a znovu o krok bližšie k realite. Na druhej strane ak nie futbal, môžete ho vymeniť za hokej v NHL 13 9.0, ktorý je rovnako inovovaný a ponúkne rovnakú zábavu, aj keď ten je vymedzený len na dve platformy a to Xbox360 a PS3.

Tipy na vianočné darčeky 2012
Call of Duty Black Ops 2 (PC, Xbox360, PS3, WiiU) [recenzia 7.5]

Call of Duty síce neodporúčame teenagerom mladším 18 rokov, ale vy viete, čo vaše dieťa hráva a jednoduchý štýl akcie ho môže potešiť a na pár hodín zaujať, respektíve sa následne môže pridať k záplave teenagerov v online časti hry, či už v kooperačných zombíkov, alebo klasickom multiplayerovom boji.

Pri teenageroch však treba vyberať opatrne, musíte porozmýšľať, či náhodou pre nich nie je lepšia detská kategória, alebo či už nie sú skutoční hráči. Môžete siahnuť do kategórie "pre deti", alebo "pre hráča".


Pre deti

Vaše ratolesti si chcú tiež zahrať a pýtate sa, čo im naordinovať tento rok?

Skylanders Giants (Xbox360, PS3) [recenzia 8.0]

Jedinečná kombinácia hry a figúrok, ktoré na obrazovku teleportuje portál, je garantovaným vetrom v peňaženke. Chytro vymyslený ekonomický systém vás donúti úvodnú trojicu hrdinov rozšíriť ďalšími postavičkami, ktoré odomykajú časti sveta a sprístupňujú ďalšie poklady. V Skylanders Giants predstavení obri navyše svietia. Lepšiu detskú hru, ktorú budú hrať aj rodičia, nenájdete.

Tipy na vianočné darčeky 2012
Wonderbook: Book of Spells (PS3) [recenzia 6.5]

Čarovanie je dnes v móde a čo takto nechať deti čarovať s čarodejníckou knihou a paličkou pred TV? Môžete skúsiť virtuálnu knihu Wonderbook s prvou Harry Potter tematikou, kde sa deti priam prenesú do obrazovky. Ak nemáte PS3, ale Xbox360 a chcete rovnako nechať deti čarovať, je tu Harry Potter Kinect v rozmanitých akčných minihrách.

Tipy na vianočné darčeky 2012
Angry Birds Star Wars (Mobil, PC) [karta hry]

Jedinečné pokračovanie Angry Birds série v ďalekej, ďalekej galaxii, kde vtáky preberú hrdinov Star Wars série a potiahnu proti Darth Vaderovi. Hra navyše spája štýly hier prvej Angry Birds hry a aj Angry Birds Star Wars, teda pozemná akcia bude striedať vesmírne levely. Samozrejme, môžete siahnuť po ktorejkoľvek Angry Birds hre, tie zahrajú deti už od dvoch rokov bez problémov. Pre starších môžete skúsiť aj Bad Piggies.

Ak chcete siahnuť po viac alternatívnej tvorbe, skúste dieťaťu naservírovať Journey, prípadne Lego Lord of the Rings a páčiť sa im určite bude aj humorné spracovanie formúl v F1 Race Stars.


Pre rodičov, ktorí bežne nehrávajú

Máte rodiča, ktorý by si aj niečo zahral, ale nebavia ho zložité tituly? Skúste mu ponúknuť niečo jednoduché, rýchle a zábavné. 

Forza Horizon (Xbox360) [recenzia 9.0]

Forza Motorsport, ktorá zmení štýl a prostredie a vpustí vás na luxusných športových autách na otvorené cesty Colorada a festival uprostred rozsiahleho prostredia. Ak rovno dokúpite aktuálne Rally DLC, tak aj mimo ciest v štandardnom rally štýle aj s komentárom navigátora.

Tipy na vianočné darčeky 2012
Euro Truck Simulator 2 (PC) [recenzia 8.0]

Pošlite otca na dlhý výlet na kamióne po Európe. Nechajte mu, nech si naloží náklad a cestuje, zarába a kupuje si nové kamióny. Eventuálne, ak by bol skôr na Farmu, môžete skúsiť Farming Simulátor 2013 (3.0) s jednoduchým modelom jazdy a nenáročnými a repetitívnymi prechádzkami po poliach s rozmanitými strojmi.

Tipy na vianočné darčeky 2012
The Walking Dead (PC, Xbox360, PS3) [recenzia 8.0]

Temné a jedinečné dobrodružstvo uprostred budúcnosti plnej zombíkov. Ide o nenáročnú, ale o to viac emotívnu adventúru, ktorá vystihuje ťažký život preživších ľudí. Ide presne v štýle rovnako ostrého seriálu a fanúšikovia už netrpezlivo očakávajú pokračovania ako hernej, tak aj TV série. K tomu budúci rok vyjde aj akčná verzia od Activisionu. 

Z ostatných titulov môžu skúsiť aj jednoduchý Call of Duty Black Ops 2 7.5, skúsenejší hráči Xcom Enemy Unknown 9.0 alebo napríklad simuláciu formúl v aktuálnej verzii F1 2012. K tomu tu je samozrejme FIFA13 a NHL13.


Herný hardvér

Netreba vám hry a chcete radšej kúpiť hardvér?

Tipy na vianočné darčeky 2012
Konzoly

V obchodoch nájdete rôzne balenia, oficiálne aj pripravené špeciálne iba pre vianočný trh samotnými predajňami a to pre každú konzolu, ku ktorým sa tento rok prídáva nová Wii U.

Xbox360

Microsoft prišiel na predvianočný trh so špeciálnou Xbox360 16 GB edíciou, ktorá upgraduje pôvodných 4GB (169 EUR) a ponúka viac miesta za 193 EUR. Je to len základné balenie bez hry, ak by ste ale chceli rozšírenú edíciu, Xbox360 250 GB verzia s Forza 4, Witcher 2 a wireless volantom je priam lákavá kúpa a dostanete ju napríklad za 279 EUR

PlayStation 3

V rovnakej cene 199 EUR kúpite aj inovovanú zmenšenú PS3, ale tieto Vianoce je oveľa zaujímavejšie balenie s kúzelníckou knihou Wonderbook za 269 EUR. Konzola má stále 12 GB pamäte, ale v krabici je aj hra s Move ovládačom, ktorý sa zmení na obrazovke na kúzelnícku paličku.

Nintendo Wii U

Staré Wii už nedoporučujeme kupovať, ale aktuálne Wii U môže na začiatku svojho života ponúknuť dostatočne pestrý zážitok a to od Super Maria až po brutálne ZombiU, plus s novým ovládačom môžete ovládať aj televízor, sledovať YouTube a socializovať sa s priateľmi. Wii U v základnej 8 GB verzii kúpite za 299 EUR.

Nintendo 3DS XL

Jedno z najodvážnejších farebných prevedení je žlté Nintendo 3DS XL vo farbách Pokémonov. Celú prednú a zadnú stranu si uchmatol pre seba Pikachu a v balení sa nachádza aj 4 GB pamäťová karta. XL verzia má navyše správnu veľkosť displejov, aby 3D obraz v hrách konečne vynikol. Cena 199 EUR.

PS Vita

Ak ste sa rozhodli, že už chcete ísť do PS Vita napriek aktuálnemu nedostatku, respektíve nekvalite hier, skúste bundle s Assassin's Creed 3 Liberation za 212 EUR aj so 4 GB pamäťovou kartou.

Tipy na vianočné darčeky 2012
PC a notebooky

PC platforma práve prechádza veľkou zmenou na Windows 8, ktoré síce pri desktope nemá veľký prínos, ale notebookom mení budúcnosť. Ak budete kupovať nový, doporučujeme pozerať sa po touchscreenových verziách alebo rovno transformovateľných notebookoch na tablety. Napríklad IdeaPad Yoga dostanete za 1099 EUR, prípadne ak chcete lacnejšiu verziu, Asus VivoBook je za 539 EUR.

Z desktopov veľa nového nie je, len malý posun v grafických kartách, ktorý vďaka multiplatformovosti môžete kľudne oželieť a počkať na budúci rok, kedy konečne vyjdú nové konzoly a hry sa už nebudú tak výrazne graficky obmedzovať.

Mobily a tablety

Širokú ponuku mobilov tieto Vianoce vedú hi-endy ako Samsung Galaxy S III 16 GB (Android) za 477 EUR, iPhone 5 16 GB (iOS) za 699 EUR a Nokia Lumia 920 32 GB (Windows Phone 8) za 600 EUR.

Ale ak chcete skutočne zaujímavý darček, tak tablety sú hitom týchto Vianoc a ostáva si už len vybrať so širokej ponuky. Máte tu iPad 4 za 599 EUR,  ak chcete aj podporu pera, určite sa pozrite na Galaxy Note 2 za 439 EUR a ak chcete tablet aj s prídavnou klávesnicou, je tu Asus EEE Pad Transformer s dockom za 723 EUR, respektíve Microsoft Surface za 729 EUR s Windows 8 RT.

Nakoniec dúfame, že sme vám pomohli a vyberiete správne darčeky a aj tie správne darčeky dostanete.


napísal saver 18.12.2012
Páči sa mi!
TIPY NA VIANOČNÉ DARČEKY 2012


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19565)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk