UDALOSTI, KTORÉ OTRIASLI HERNÝM SVETOM V ROKU 2012

UDALOSTI, KTORÉ OTRIASLI HERNÝM SVETOM V ROKU 2012

Rekapitulácia roka 2012 mesiac po mesiaci

Ešte pred vyhlásením Čitateľskej hry roka začiatkom budúceho týždňa, nás čaká už len jedna povinnosť a to rekapitulácia minulého roka. Mesiac po mesiaci. Jedna veľká udalosť za druhou a k tomu najsledovanejšie video mesiaca. Tak teda, čo fičalo? 

Január
(kompletný súhrn v Sector Magazíne

Rok 2012 nás naučil mnohým veciam jednou z nich bolo, že fanúšikov ani internet netreba dráždiť bosou nohou. O čom sa presvedčili aj podporovatelia návrhov SOPA a PIPA, ktorými by sa americkému senátu dostali do rúk takmer cenzorské nástroje pri žiadaní väčšej kontroly nad duševným vlastníctvom a pri trestaní tých, ktorí ich porušujú alebo ho nelegálne šíria. Internet to neriešil petíciami, ale negatívny postoj voči návrhom zaujali Wikipedia, Reddit a niekoľko ďalších webov, ktoré prestali fungovať. 

Redakcie herných stránok odmietali ísť na E3, keďže podporovateľom návrhov bol organizátor tejto výstavy. A potom vypli Megaupload, zatkli jeho prevádzkovateľa a kauza ako hrom bola na svete. Do toho sa zapojila skupina Anonymous a vládne, ale aj stránky vydavateľstiev padali jedna z druhou. Fanúšikov nehodno nahnevať.

V hernom svete sa rozlúčili Insomniac Games s vývojom exkluzívnych titulov pre PS3, Rocksteady Games, tvorcovia famóznej dvojice hier s Batmanom, majú vraj prsty v Ninja Korytnačkách

Až o dvanásť mesiacov sa z toho stane módna póza, predvoj alternatívnych herných zariadení tvorili handheld Game Gadget a Alienware uviedol úspešne na trh PC v konzolovom formáte X51.

Ako sa už na január sluší a patrí, venovali sme sa súhrnu Štatistík tu na Sectore, za najlepšiu hru roka sme pasovali Batman: Arkham City, na čo ste vy kontrolovali vlastným výberom a v hlasovaní s prehľadom zvíťazil Battlefield 3. A úplne na záver sme vydali Ročenku 2011 monštruóznych rozmerov (čítaj 400-stranovú). 




Február
(kompletný súhrn v Sector Magazíne)

Tradičnému spôsobu hľadania partnera pri vývoji riskantného projektu alebo takého, pre ktoré (podľa prieskumov) nie je na trhu miesto, odzvonilo. Kickstarterom. Pri spustení sa skloňoval hlavne pri filmových, divadelných a hudobných projektoch, v hernom segmente sa vyzbierala maličkosť, 83 milióna dolárov. Nastúpila nová vlna financovania. Populistická politika veľkých mien vo svojich návrhoch dáva prísľub toho, po čom fanúšikovia prahnú a oni im za to vyjadrujú vďaku finančnými čiastkami, pritom nikto negarantuje, že hra bude aj úspešná, dobrá alebo vydaná. Za všetko môže Tim Shafer a jeho úspešná kampaň, ktorá prekonala všetky očakávania. 

Dobrý nápad však nestačí a ako ukážu ďalšie mesiace, na Kickstarteri sa začnú projekty množiť ako huby po daždi, začnú sa sem uchylovať starí bardi, ktorým už vývoj s vysokým rozpočtom nevonia a chceli pri pričuchnúť opäť neviazanej garážovej tvorbe. Občas je to na záchranu štúdia alebo dotiahnutie projektu.

Vydavatelia búšia na poplach a už vo februári sa v rade THQ vymenili riaditelia. To bol signál, že sa niečo deje. Nikto by nepovedal, že o dvanásť mesiacov firmu roztrhajú v akcii a rozoberú jej značky ako na zabíjačke. Červené čísla vo finančných správach, ktorým dominujú statosferické 2 miliardy dolárov v prípade výsledkov Sony, majú za následok, že sa vytráca stredný prúd a skloňujú sa hlavne veľké hry a mobilné platformy. 

Sľubná PlayStation Vita prichádza s najsilnejším line-upom, ale podpora zo strany tretích strán a úvodná vysoká cena zrážajú na kolená technologicky nabúchaný handheld. Nepraje mu ani trh mobilných zariadení, ktoré naberajú na obrovskej sile a sú mladými uprednostňované pred dedikovaným herným zariadením. Nehovoriac o cenách hier. Svetlá budúcnosť a sen o 12 miliónoch predaných kusov počas úvodného roka na trhu sa rozplynula. 





Marec
(kompletný súhrn v Sector Magazíne) 

Digitálnu revolúciu nezastavia preplnené pulty bazároviek. Svoje o tom vie reťazec GAME, ktorý prestali podporovať veľké vydavateľské domy. Výsledok? Viac ako 2000 pracovných miest, zatvorených 300 obchodov, stiahnutie akcií z burzy. Malý krach klasického pultového predaja na Britských ostrovoch síce GAME prežila, ale nie bez strát. 

EA nenaskladnila jeden z najväčších hitov roka 2012 - Mass Effect 3, ktorému sa nevyhla kontroverzia. Podráždení fanúšikovia volali po skutočnom konci a odmietali sa rozlúčiť so Shepardom aj rozhodnutiami, ktoré mali zachrániť galaxiu. Podpisuje sa petícia, fóra sú plné ostrých slov a útokov na BioWare. Autori kapitulovali a sľúbili nové DLC, ktoré vnesie svetlo do záveru space opery. 

Xbox oslávil 10 rokov, Apple ohlásil iPad 3, aby ho koncom roka nahradil novším modelom, Ubisoft ohlasuje Assassin’s Creed 3, vychádza Angry Birds Space a na GDC v San Franciscu je predstavená technológia budúcnosti od Quantic Dream. Parížske štúdio pod vedením Davida Cagea oživí androida v deme Kara

V zákulisí herného priemyslu dochádza k neobvyklému javu, veľké mená opúšťajú svoje štúdiá, Peter Molyneux opustil Lionhead, aby sa venoval malým, drobným hrám v nezávislom tíme 22 Cans. 

Vychádza zásadná hra Journey, odnáša si, ako inak, perfektných 10/10. 





Apríl
(kompletný súhrn v Sector Magazíne

Predpríprava na májové vymetanie dungeonov bola testom infraštruktúry pre Blizzard, ktorý sa po 12 rokoch rozhodol vydať Diablo III. Súčasne otvorenú betu hralo 300 000 hráčov a prvé chybové hlášky boli skúškou nervov. 

Obľúbená digitálna služba GOG.com mení stratégiu a zo “Starých dobrých hier” sa stávajú iba “Dobré hry”. V ponuke sa objavujú nové indie hitovky aj čisto elektronické verzie noviniek. 

Do vesmíru bola vyslaná sonda Normandy SR2, štartovala z Čiech a vyniesla do výšky 30 km jednu PC kópiu Mass Effect 3, BioWare chce Dragon Age 3, Capcom vyrukoval s 1000 eurovou limitovanou edíciou Resident Evil 6, Sony ohlasuje hromadnú držkovú PlayStation All-Stars: Battle Royale. 

Neustále sa skloňuje príchod next-gen konzol, čo s prípravami na E3 nie je nič neobvyklé. Stávkové kancelárie pomaly začínajú prijímať stávky, či budú v júni predstavené alebo nie. O PlayStation 4 sa hovorí ako o projekte Orbis, Xbox720 má mať na palube Blu-ray mechaniku. 

Zapúzdrený New York sa stáva ihriskom lovca v Crysis 3. Do betónovej džungle, nad ktorou už zvíťazila príroda, si berie luk, pretože tetiva a šípy sú viac trendy ako kalašnikov. 




 

Máj
(kompletný súhrn v Sector Magazíne

Na kráľovstvo Amalur ste už možno aj zabudli. Ambiciózna RPG, ktorej kritiky priali, sa nepredalo toľko, aby zachránila 38 Studios a Big Huge Games, obe sa zatvárajú. Finančné problémy a pláce neschopnosť položili na lopatky štúdio bývalého basseballového hráča Curta Schillinga. 

Každý o tom vedel, ale nikto netušil, kedy k tomu dôjde. Activision vyrukoval s názvom nového pokračovania Call of Duty. Nová atrakcia na kolotočoch s označením Black Ops 2 hrdo kráča v ústrety boja v blízkej budúcnosti, s ultra modernými zbraňami, lietajúcimi dronami, tonami výbuchov a padajúcimi mrakodrapmi v centre Los Angeles, kde sa bude o pár dní konať E3.

Z THQ odchádza Danny Bilson, ktorý vo vnútri urobil niekoľko chybných rozhodnutí, ale o nich sa bude hovoriť neskôr. Napriek tomu je ohlásená mrazivá stratégia Company of Heroes 2, nebude strašidelná, ale budú v nej praskať panciere tankov, tak tam bude zima. 

Titulkami sa len tak mihla správa o MMO hre zo série Elder Scrolls, God of War: Ascencion bude vybavený krvavým multiplayerom s tímovými bitkami, Altair mal robiť pestúnku Princovi z Perzie, Wolfenstein 3D má 20 rokov, Resident Evil 6 bude mať celkovo štyri kampane.

Epic oslavuje 20 rokov a ukazuje budúcnosť enginu Unreal 4, EA ohlasuje NHL 13 a na konzolách sa premáva opitý Max Payne 3

Oh áno, vyšlo Diablo 3. Servery skolabovali a hráči plnili quest error 37. 




Jún
(kompletný súhrn v Sector Magazíne

Vyrazili sme na výstavu E3, čo bola absolútne najväčšia a jediná udalosť, ktorá sa skloňovala prakticky celý mesiac a spolu s ňou aj ohlásenia a škandály. 

Next-gen konzoly sa neukázali, zato najväčším prekvapením bola dvojica titulov z budúcnosti - Watch Dogs od Ubisoftu, ktorý ukázal, ako budú vyzerať hry s otvoreným svetom a hra odohrávajúca sa na 1313. poschodí pod povrchom planéty Star Wars 1313

Lara Croft je takmer znásilnená v novom reštarte Tomb Raider, reakcia na seba nenechala dlho čakať a začína sa v tituloch hromadne skloňovať sexizmus v hrách. Na E3 sa zrodil nový trend a to hry s lukmi

David Cage sa nehrá s androidmi, ale zdá sa, že nás chce v Beyond Two Souls zobrať na druhú stranu a rozpovedať v novom interaktívnom trileri, čo sa stane po smrti. 

Za trailer výstavy sme označili ZombiU, ale vyrážali dych aj Assassins Creed 3, Forza Horizon, Last of Us, Gears of War Judgment a kvalitne spracované, ale rozporuplne prijaté Splinter Cell Blacklist a Need For Speed Most Wanted. EA potvrdila a predviedla Dead Space 3

Nintendu sa nepáči malý formát 3DS a tak ukazuje XL verziu s väčšími displejmi, nespratnou veľkosťou a lepšou výdržou na jedno nabitie. Na E3 však predvádza najnudnejšiu tlačovku v histórii a novinky týkajúce sa konzoly Nintendo Wii U takmer uspali obecenstvo. O samotnom hardvéri sme sa nedozvedeli nič. 

Microsoft chce mať vlastný tablet a tak ho nazval Windows Surface, bude vybavený mobilným procesorom aj architektúrou x86 s plnohodnotným Windows 8 systémom a technológiou Smart Glass.

Z E3 sme neboli vôbec nadšení, je to spôsobené nízkym počtom noviniek a žiadnym prevratným ohlásením.





Júl
(kompletný súhrn v Sector Magazíne)

Filmom na motívy hier sa bude dariť, ohlásilo sa filmové spracovanie Assassins Creed s Michaelom Fassbenderom, Microsoft produkuje pre istotu za 10 miliónov dolárov pät dielny Forward Unto Dawn, prequel k príbehu Halo 4 a na strieborné plátna sa snáď preaugmentuje aj kyberpunk Deus Ex

Horúci mesiac = horúca žena, tak, tak Camilla Luddington sa prevtelila do tela Lary Croft a pre istotu ďalšia žena - Rhianna Pratchett - napísala scenár k hre. 

DICE a EA chystajú Battlefield 4, ide o praktiku, ako vzbudiť záujem o Medal of Honor: Warfighter. Iba kúpou tejto akcie si zabezpečíte prístup do beta testu. Nikto nevie, ako hra bude vyzerať ani kedy vyjde. 

Blizzard sa nekašle a dva mesiace pred premiérou oznamuje dátum vydania štvrtého datadisku Mists of Pandaria pre World of Warcaft a to rovno v štyroch edíciách. To keby ste si nevedeli vybrať. 

Sony určite nie je rada, že v Číne sa predáva dvojník PS Vita, finančne na tom takisto nie je najlepšie, ale za systém terminálového hrania - Gaikai zaplatí 380 miliónov dolárov. Okamžite sa objavili špekulácie, že to bude budúcnosť hrania na konzolách. 

Objavuje sa vôbec prvá z mikrokonzol - Ouya, poháňaná s Androidom, cenovkou pod 100 EUR a hrami zadarmo. 

Creative Assembly zahájali práce na Total War: Rome II, zombie mod DayZ dosahuje vrcholu v hrávanosti a to ešte nie je vo finálnej verzii. Hneď sa množia hry so Z v názve ako nádejná MMO WarZ

V Londýne začalo zápolenie o olympijské zlato, čo sme si nenechali ujsť a vydali sa tam v historickom okienku - evolúcia olympijských hier.

Square Enix reštartuje neúspešnú Final Fantasy XIV, ktorá bola navrhovaná pre konzolu PS3, kde dodnes nevyšla, no a Rockstar nás paralyzuje každý mesiac takýmito galériami obrázkov z GTA V.





August
(kompletný súhrn v Sector Magazíne)

Hlavným chodom posledného mesiaca letných prázdnin je nemecká výstava GamesCom v Kolíne nad Rýnom. A keďže je Nemecko baštou platformy PC a súčasne aj najväčším európskym trhom, tak Ubisoft aj EA na svojich tlačovkách oznamovali jednu free to play hru za druhou. Zadarmo s mikrotransakciami bude aj Command and Conquer Generals 2, ktorý sa zaobíde po novom už bez podtitulu a na protesty hráčov pribudne do hry aj kampaň. 

Sony otáča reflektor na PS Vita a ohlasuje Killzone Mercenary a fantasticky vyzerajúcu papierovú hru Tearaway od tvorcov LittleBigPlanet. Stále je to málo nového softvéru, no za originalitu PS3 hry s neviditeľným hrdinom Rain a divadelného predstavenia Puppeteer si odnáša bezvýznamnú cenu za najlepšiu tlačovku na GamesCome. 

Výstava praskala vo švíkoch, padol rekord návštevnosti presahujúci 275 tisíc a hrou celej show sa stal Dishonored. 

Capcom už v tajnosti nebuduje futuristickú Paríž, kde sa odohráva príbeh mladej hackerky myslí. Remember Me znie nádejne, mixuje to najlepšie z Blade Runner, Mirror’s Edge aj Syndicate. 

Veľký návrat na asfalt plánujú Codemasters s racingom GRID 2, ktorý ignoruje pohľad z kokpitu, pretože dnes tak už hry nikto nehrá. Zombie vlna nie je ukradnutá ani PopCap a tak ohlasuje Plants vs Zombies 2, na Kickstarteri uspeli okuliare virtuálnej reality Oculus Rift, ktorých veľkým fanúšikov je aj John Carmack.

V žánri MMO je tak tesno, že je tam miesto iba pre jednu hru s mesačnými poplatkami. Dlho to netrvalo a kapitulovala aj Star Wars: The Old Republic, ktorej vývoj vraj stál 500 miliónov dolárov. A keď už sme pri EA, tak tabuľky ukázali, že trendy je stále mix hip-hopu a akcie a tak vzniká béčkový tretí diel akčnej co-op akcie Army of Two.

Zatiaľ čo víťazom terminálového hrania je Gaikai (už patrí pod Sony), OnLive sa dostala do nezávideniahodnej situácie a už nikto s ňou nepočíta. A aby tých nepríjemných správ nebolo málo, zdrvujúcou správou je zatvorenie Sony Liverpool Studio po 24 rokoch. Táto udalosť nám vhnala do očí slzu nostalgie a tak sme zaspomínali na tvorcov WipEout v rozsiahlom profile.

Na nohy sa snaží postaviť legendárne Black Isle štúdio a Charles Cecil sa nechal počuť, že potrebuje peniaze na piaty diel adventúry Broken Sword

Po next-gen hardvéri nikde ani vidu ani slychu, ale Kojima Production už má v rukáve Metal Gear Solid: Ground Zeroes. Fantasticky spracovaný trailer vraj zachytáva hru, ktorú rozhýbe aj aktuálna generácia konzol. Internet tomu odmieta uveriť.





September
(kompletný súhrn v Sector Magazíne

Doktori z BioWare opúšťajú svoje vlastné štúdio. Vraví sa, že neustáli obrovský tlak fanúšikov a komunity, ako aj fakt, že Old Republic sa nedarí ako sa predpokladalo. Oni sú však už herným biznisom unavení a chcú variť pivo a venovať sa sociálnym vedám. Stalo sa tak veľmi krátko po ohlásení Dragon Age III: Inquisition.

NCsoft je obrovským dopytom nutný zastaviť predaj Guild Wars 2, ktorej sa tak darilo, že nestíhali servery obslúžiť nových hráčov. Napriek dočasnému zastaveniu predaja sa hovorí o najlepšej MMO posledného obdobia. Udelili sme jej 10/10.

V ďalekom Japonsku bola predstavená nová, menšia a ľahšia konzola PS3, má nový systém vkladania diskov, nižšiu spotrebu a v Európe aj najmenšiu pamäť - 12 GB. 

Na Tokyo Game Show sa ukázal aj tretí diel Final Fantasy XIII s podtitulom Lightning Returns a témou o konci sveta. Do hlavnej role bola obsadená Square Enixom opäť Lightning. 

Poznáme tajné sny Keijiho Inafune, ten sníva o sekaní zombíkov nabrúsenou katanou a preto pracuje na Yaiba: Ninja Gaiden Z. A aby sa nepovedalo, pre Wii U je ohlásená Bayonetta 2.

Bethesda sa stále nerozhodla, čo bude robiť s fantasticky vyzerajúcim Prey 2. Raz je hra zrušená, potom zase zaradená do produkcie, potom jej existencia vyvrátená. V prípade Team Bondi je jasné, čo bude ďalšou hrou tohto ťažko skúšaného austrálskeho štúdia, pôjde o novú detektívku Whore of the Orient zasadenú do Šanghaja. 

V Grécku sú zatknutí dvaja členovia Bohemia Interactive a nezmyselne obvinení zo špionáže na ostrove Limnos, kde sa zhodou okolností odohráva aj Arma 3. 

Nintendu sa rozviazal jazyk a začalo sa hovoriť o Wii U, dvoch modeloch konzol, hrách aj cenách. Apple pre istotu ohlasuje piatu generáciu iPhone so 4” displejom, výkonnejším procesorom, kvalitnejším foťákom a iOS6. 

Nikomu to nehovorte, ale ako pliaga sa všade šíri Gangnam Style, hitovka sa dostala aj do hier.

V závere mesiaca sme sa vybrali na Eurogamer Expo 2012, ktorou sme nahradili nemeckú GamesCom. Definitívne.





Október
(kompletný súhrn v Sector Magazíne

Začala tá pravá herná žatva, jedna po druhej vychádzajú tie najväčšie pecky Forza Horizon, XCOM Enemy Unknown, Assassin’s Creed 3 aj Dishonored, takže sme mali plné ruky práce s recenzovaním a vonku utíchli aj bombastické správy. 

Na Slovensku už máme spustený Xbox Live pri príležitosti uvedenia Windows 8, na čo sme reagovali vydaním Sector aplikácií pre tento systém. 

CD Projekt chystá Cyberpunk titul, PlayStation Store má novú podobu a Chris Roberts sa vracia na scénu s vesmírnym online simultárom Star Citizen

Apple ohlasuje po dlhých mesiacoch špekulácií iPad Mini a aby nahnevali majiteľov iPad 3 uvádzajú na trh štvrtú generáciu svojho tabletu. 

Najväčšou kauzou októbra je Doritos Gate, veľká debata o etike, uplácaní, morálnych hraniciach novinárov a fungovaní redakcií. Internetom sa šírili mnohé názory, strhla sa otvorená diskusia o tom, kto čo dostal a čo by nemal dostať zadarmo, ako ovplyvňujú zaplatené cesty názory na hry aj to, ako je herná novinarani ľahko skorumpovateľná. Začali sa spisovať rôzne etické kódexy, my sme pre istotu poslali nápoj Mountain Dew a Doritos (ktoré to všetko začali) do EA. Zo žartu, samozrejme.





November
(kompletný súhrn v Sector Magazíne

Rockstar odhalil Grand Theft Auto V. Tri postavy, masívny svet, nové detaily a jarný dátum vydania iba pre konzoly. Kto sa tvorcov pýtal na PC, koledoval si o ban. 

Padali aj rekordy, najdrahšia hra v histórii Microsoftu - Halo 4 - zarobila za prvých 24 hodín 220 miliónov dolárov. O tom ako vznikala, sme sa rozprávali s dvomi kľúčovými členmi 343 Industries. 

A keď sú na pretrase zárobky, Call of Duty Black Ops II počas prvých 24 hodín zarobil 500 miliónov dolárov. Týmto výsledkom bolo prevalcované čokoľvek, na čo sa dá v zábavnom priemysle počúvať, pozerať alebo hrať. 

Nás pre istotu prevalcoval Far Cry 3 s perfektnou známou 10/10, EA sa začína venovať viac jarnému Crysis 3, čoraz častejšie sa skloňuje PS4 a Peter Molyneux spúšťa svoj prvý experiment Curiosity. Hra má toľko bugov, ze sa vymkla spod kontroly, napriek tomu vyvoláva závislosť na hľadaní, čo sa ukrýva v obrovskej kocke.

THQ je na úplnom dne, odchádzajú kľúčoví ľudia z vedúcich pozícií a uchyľuje sa k zúfalému kroku, rozpredaju takmer celého katalógu digitálne distribuovaných hier za šrotovné ceny. 

Vychádza vôbec prvá z next-gen konzol, Nintendo Wii U. Dve balenia, slušný line-up a prísľub nového herného zážitku spravil svoje, rovnako ako nedostatok kvalitného pôvodného obsahu, čo znamenalo, že od polovice decembra nebola konzola vôbec zapnutá. 

Wii U ste mohli vyskúšať aj na našej výstave NextGen Expo 2012, na ktorú prišlo do Národného tenisového centra zabaviť viac ako 5000 návštevníkov.

 



December
(kompletný súhrn v Sector Magazíne

Koniec sveta predpovedaný tesne pred Vianocami sa nekonal, ale výberom 15 apokalyptických hier sme poukázali, ako to má vyzerať. 

Nintendo uviedlo Wii U v novembri, o mesiac na to debutovala zatiaľ iba v Kanade mini verzia Wii bez podpory Wi-Fi a kompatibility GameCube za 99 dolárov.

Objavujú sa prvé útržky z nového Hitmana 6, THQ sa snaží postaviť na vlastné nohy reštrukturalizáciou, na predvianočný slovenský trh je uvedená 16 GB konzoly Xbox 360 a id Software chce po viac ako roku vydať prvé DLC pre RAGE.

Začínajú sa objavovať rôzne rebríčky a súhrny ako mody roka a indie hry roka a o finančnú čiastku cez Kickstarter žiada ďalšia z mikrokonzol eSphere.

V decembri sa konali aj VGA Awards, kde si odkrútili premiéru Kojimov projekt Phantom Pain, Castlevania Lord of Shadows 2 a Dark Souls 2. 

December neprial vôbec Epic Games, najskôr odišiel Cliff Bleszinski a potom aj prezident Mike Capps, ktorí uzatvorili rok odchodu veľkých mien z herného biznisu. 

 


napísal spacejunker 25.1.2013
Páči sa mi!
UDALOSTI, KTORÉ OTRIASLI HERNÝM SVETOM V ROKU 2012


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17913)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk