NAJLEPŠIE EXKLUZÍVNE HRY NA PLAYSTATION 3

NAJLEPŠIE EXKLUZÍVNE HRY NA PLAYSTATION 3

Výber najlepších Playstation 3 exkluzivít

Článok

Playstation 3 pomaly nahrádza nová generácia a tak je správny čas, zhrnúť si exkluzivity, ktoré by ste určite nemali vynechať. Za sedem rokov svojej existencie ich Sony prinieslo dostatok a určite je z čoho si vyberať. Pokračovalo v starých značkách ako God of War, alebo Gran Tusimo, ale prinieslo aj nové a to hlavne Uncharted a Last of Us.

Najlepšie exkluzívne hry na Playstation 3

The Last of Us

Začnime rovno s najväčším PS3 titulom poslednej doby a to The Last of Us. Téma zničeného sveta a vzťah Joela a Ellie zaujal a doplnilo to technické spracovanie, aké na PS3 dokáže vytvoriť len Naguhty Dog. Ak vám pôvodný príbeh nestačil, DLC ukázalo prequel k príbehu a osud Ellie ešte pred stretnutím s Joelom.  Čo sa ale týka pokračovania, tam sú autori opatrní a hovoria, že má šancu 50 na 50.

Recenzia - The Last of Us - 10

 

Najlepšie exkluzívne hry na Playstation 3

Uncharted séria

Ak si vybrať najvýraznejšiu sériu, ktorá zadefinovala exkluzivity na PS3, tak je ňou jednoznačne Uncharted. Naguhty Dog ukázalo priam kinematický štýl spojený s jednoduchou ale dynamickou hrateľnosťou. Autorom sa podarilo vytvoriť nasledovníka Lary Croft a Tomb Raider si tento štýl vo svojej ďalšej časti aj osvojil. Ohlásenie Uncharted pokračovania pre PS4 môžeme čakať už tento rok.

Recenzie - Uncharted 1 - 9.5Uncharted 2 - 9.5, Uncharted 3 - 9.5

 

Najlepšie exkluzívne hry na Playstation 3

Killzone 2 a Killzone 3

Atmosféra je hlavným ťahákom Killzone série, ktorá stihla na PS3 vydať dve pokračovania a rozbehnúť tak na PS2 načatú akčnú FPS sériu. Možno postupne klesá kvalitou ale stále má štýl čistej sci-fi akcie, ktorá v dvojke dostala aj multiplayer a v trojke kooperáciu. Svojho času bola trojka aj kvalitným ťahákom na 3D, ktoré vtedy bolo ešte veľkou marketingovou bublinou. Ale tak či tak, hra dokázala zabaviť na PS3 a doplnila väčšie multiplatformové série.

Recenzie - Killzone 3 - 9.0 ,  Killzone 2-  9.5

 

Najlepšie exkluzívne hry na Playstation 3

Journey

PSN rozbiehalo digitálnu ponuku sťahovateľných titulov pomalšie ale v posledných dvoch rokoch prinieslo skutočne zaujímavé kúsky, medzi ktorými hviezdi Journey. Je to hra v netradičnom štýle, ktorá je skôr prechádzkou po púštnom svete s prídavkom asynchrónneho multiplayeru.

Recenzia -  Journey 10

 

Najlepšie exkluzívne hry na Playstation 3

Heavy Rain

Podobne menej herný a viac QTE interaktívny štýl nasadil Heavy Rain, v ktorom Quantic Dream posnul svoj adventúrový štýl o krok vpred a vytvoril priam interaktívny film. Nie je pre každého, ale ukázal, akým smerom sa môžu hry uberať. Žiaľ, v nasledujúcom Beyond: Two Souls ho už nedokázal posunúť vpred a skôr prešiel späť.

Recenzie -  Heavy Rain - 9.5

 

Najlepšie exkluzívne hry na Playstation 3

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch

Síce Ni No Kuni nie je čistá exkluzivita a vyšla v inej forme aj na 3DS, ale je to JRPG, ktorú sa skutočne oplatí zahrať. Nádherná, rozprávková a samozrejme rozsiahla tak, ako sa na pravú JRPG patrí. Level 5 sa skutočne vytiahol a prekonal aj stagnujuce Square Enix. Síce nepriniesol žiadne inovácie do tohto žánru a herný systém neposunul nikam, ale ukázal ho v najlepšej forme.

Recenzie -  Ni No Kuni - 9.0

 

Najlepšie exkluzívne hry na Playstation 3

Gran Turismo 6

Z automobilových hier sa určite oplatí zobrať Gran Turismo 6, ktoré teraz na sklonku generácie vymenilo staršie GT5 a ponúklo vylepšenia v rôznych stránkach - od samotného ovládania až po prídavky počasí a zmeny dňa a noci na niektorých tratiach. Žiaľ, stále sa nezbavilo mene kvalitného PS1-PS2 nákladu, ktorý si so sebou  nesie už dlhé roky. Dúfajme, že sa v GT7 odhodlá pre PS4 spraviť radikálny rez.  Zrejme sa nám hra najskôr ukáže v podobe GT7 prológu, možno už tento rok.

Recenzie -  Gran Turismo 6 - 8.0

 

Najlepšie exkluzívne hry na Playstation 3

God of War 3

God of War po veľmi dobrom rozbehu na PS2 zaspal PS3 generáciu a priniesol len jeden výrazný God of War 3 titul. Ten síce ešte doplnil minulý rok God of War Acension, ale išlo skôr o menej výrazný doplnok. Oproti tomu God of War 3 plne vyťažil svoj potenciáll a pridal k nemu aj multiplayer. 

Recenzia -  God of War  3 - 9.5

 

Najlepšie exkluzívne hry na Playstation 3

Metal Gear Solid 4: Guns of Patriots

MGS séria pokračovala exkluzívne na PS3 a titulom Guns of Patriots, ktorý prinášal nový prístup do série, no zachovával charakteristické črty, humor a aj svoju ťakopádnosť a samozrejme aj rozsiahle príbehové prestrihové scény. Teda všetko to, čo majú fanúšikovia radi. Hra je medzistupňom k otvorenosti série v MGS V, ktorá je už v príprave a minimálne jej úvod vyjde ešte aj na PS3 v podobe MGS: Ground Zeroes.

Recenzia -  Metal Gear Solid 4 - 10

 

Najlepšie exkluzívne hry na Playstation 3

LittleBigPlanet 2

Z casual zábavných titulov by ste nemali minúť LittleBigPlanet sériu. Ponúka vlastný špecifický štýl puzzle skákačky spojenej s kreatívnou stránkou. Hra umožňovala vytvoriť zábavné, ale aj náročné levely a sharovať si ich s priateľmi. Dala ovládať ako ovládačom tak aj za pomoci Move motion zariadenia. To síce nemalo veľa výrazných hier na PS3, ale ak sa k niektorej hre hodí, tak je to práve LBP.

Recenzia - LittleBigPlanet 2 - 9.0

 

Najlepšie exkluzívne hry na Playstation 3

Infamous 1 a 2

Exkluzivít v otvorených prostrediach nemá síce PS3 veľa, ale o to zaujímavejší je Infamous. Supersily, voľnosť v otvorenom meste, zábavná hrateľnosť. Síce hra nemala veľa inovácii medzi obomi časťami, ale ponúkli rozličné mestá a ucelený príbeh Colea McGratha, ktorého už v tretej časti na PS4 nahrádza nová postava s novými schopnosťami a vlastným prístupom k svojim silám.

Recenzia - Infamous - 8.5Infamous 2 - 9.0

 

Z iných hier si spomeňme aj Demon Souls, ešte exkluzívneho predchodcu Dark Souls série, bábkový arkádový Pupetter a samozrejme skákačkovú sériu Ratchet & Clank, z Japonska aj Yakuza sériu, ktorá žiaľ nikdy nenabrala potrebnú silu, aby prerazila na západe. Ak by ste chceli viac exkluzívnych racingov, môžete sa obzrieť aj po Motorstorm sérii.

Napriek ťažkému štartu, s vysokou cenou a veľkým mínusom na bankovom konte, sa Sony s PS3 postupne rozbehla a aj keď nedosiahla masívny trhový podiel ako PS2, stala sa vyrovnaným partnerom Xbox360. Je až paradoxné, ako boli obe konzoly výkonom podobné a ako sa predajom udržali blízko seba. Takúto zhodu už pri konzolách zrejme nikdy nezažijeme.

Aby sme si minulú generáciu konzol uzavreli, v ďalšom článku si zhrnieme aj najvýraznejšie multiplatformové tituly.


napísal spacejunker 28.2.2014
Páči sa mi!
NAJLEPŠIE EXKLUZÍVNE HRY NA PLAYSTATION 3


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17913)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk