TIPY NA VIANOČNÉ DARČEKY 2013

TIPY NA VIANOČNÉ DARČEKY 2013

Stále neviete, aký darček dať svojim blízkym?

Stále neviete, aký darček dať svojim blízkym? Skúste hru, v tejto oblasti vám môžeme poradiť. Rozdelili sme potenciálne darčeky do kategórií, aby sa vám ľahšie lokalizoval cieľ vášho záujmu. Ak sa v hrách nevyznáte, určite sledujte minimálne platformy, aby ste nekupovali hru, ktorá obdarovanému nepôjde.

 

Pre hráča

Hľadáte hru pre seba, priateľa(ku) - hráča? Skúste vybrať jedno z masívnych dobrodružstiev:

 

GTA V (Xbox360, PS3) [recenzia 10]

Ak ešte vy alebo osoba, ktorej chcete dať darček nemá GTA V, je to tá najlepšia voľba. Hra má v sebe niečo pre každého, od príbehu, cez voľnosť a možnosti až po GTA online. Vo svete sa dá stráviť aj stovka hodín a stále je tam čo robiť.

 

Battlefield 4 (PC, Xbox360, PS3, Xbox One, PS4)  [recenzia 9.0]

Battlefield 4 má síce rôzne problémy, ale DICE ich usilovne odstraňuje a je to jediná akcia, ktorú skutočne môžeme odporučiť. Multiplayerové boje sú masívne a jedinečné a nie sú to len pouličné prestrelky, ale skutočné konflikty so všetkým, čo k tomu patrí, od pechoty cez tanky až po helikoptéry a lietadlá a tentoraz aj so zmenou bojísk počas hry.

 

 

Assassin's Creed IV Black Flag (PC, Xbox360, PS3, PS4, Xbox One)  [recenzia 9.0]

Napriek tomu, že nový Assassin's Creed sa stále viac odkláňa od poslania zabijakov a assassinov, pirátsky svet hry je jednoducho úžasný, k tomu si prirátajte exotiku, kvalitne spracované boje na moriach, na pevnine, a možnosť upgradovania lode. Všetko do seba dokonale zapadá a tvorí jedinečný pirátsky zážitok

 

Ak ste sa vo veľkých bojiskách a otvorených svetoch nenašli, stále môžete siahnuť po strategickom XCOM: Enemy Within alebo Total War Rome II, vždy je tu FIFA, NHL, ale aj nová Amnesia na PC alebo Wolf Among Us z adventúr a pozrite sa aj po Last of Us.v prípade PS3 platformy.

  

 

Pre celú rodinu

Túto jeseň sa síce objavilo menej špecializovaných titulov pre priateľky, rodičov, deti, ale za to je tu veľa univerzálnych titulov, ktoré zabavia celú rodinu.

LEGO Marvel Super Heroes (Xbox360, PS3) [recenzia 8.0]

Superhrdinovia nikdy neboli kockatejší a Lego Marvel Super Heroes ponúka veľkú dávku zábavy a aj rozmanitosti ako v prostrediach, tak aj v super postavičkách so supersilami.

Rayman Legends (PC, Xbox360, PS3, WiiU) [recenzia 9.0]

Jedinečnou zábavkou je aj Rayman Legends, ktorý sa vrátil v tej najlepšej forme a preskáčete si s ním prostrediami od výmyslu sveta a stretnete nepriateľov akých ste doteraz nevideli.

Super Mario 3D World (WiiU) [recenzia 9.5]

Ak máte Wii U konzolu alebo ju plánujete kúpiť, Super Mario 3D World je tá najlepšia voľba. Je to skákačka, ktorá ide v stopách Mario Galaxy.

Celá rodina sa môže zabaviť aj pri Pikmin 3 ak máte Wii U.

 

Pre teenagerov

Patríte medzi rodičov a neviete, akú hru kúpiť svojej ratolesti? (Zrejme ešte v prvej polovici desaťročnice, keďže neskôr už vám budú hovoriť, čo im máte kúpiť alebo si to rovno stiahnu sami.) Pravdepodobne bude chcieť niečo rýchle, jednoduché s množstvami explózií a gangsta rap nigga štýlom. Do tej kategórie môžeme zaradiť:

Need For Speed Rivals (PC, Xbox360, PS3, Xbox One, PS4) [recenzia 7.5]

Superrýchle autá, naháňačky krížom cez otvorenú krajinu, nenáročná hrateľnosť. Možno práve toto bude to pravé pre vášho teenagera.

FIFA 14 (PC, Xbox360, PS3, Wii, WiiU, Xbox One, PS4) [recenzia 9.0]

Športy nemôžu chýbať a zatiaľ kým je vonku zima, môže trénovať futbal aspoň virtuálne v novom a doteraz najlepšom pokračovaní FIFA série.

Call of Duty Ghosts (PC, Xbox360, PS3, WiiU, Xbox One, PS4) [recenzia 6.0]

Call of Duty sa ťažko odporúča, ale ak máte dieťa alebo súrodenca zasadeného na túto sériu, bola by hra logickým darčekom. Hra ponúka kampaň, multiplayer a aj dva kooperačné módy, nakoniec má aj chuťovku a to najvernejšieho priateľa vojaka - psa.

Mimo toho samozrejme aj hry pre hráčov ako GTA V, Battlefield 4, Assassin's Creed 4, záleží, aké má záujmy. Plus zo športov NHL 14 alebo NBA 2K14.

 

Pre deti

Vaše ratolesti si chcú tiež zahrať a pýtate sa, čo im naordinovať tento rok?

Disney Infinity (Xbox360, PS3, Wii) [recenzia 6.0]

Tohtoročná novinka kombinujúca hry a figúrky z Disney univerza môže nahradiť záľubu detí v konkurenčných Skylanderoch. Disney bude s každou novou rozprávkou a filmom ponúkať ďalšie figúrky a aj nové svety do hry. K tomu má hra aj vlastnú tvorbu levelov alebo celých hier.

Skylanders Swap Force (Xbox360, PS3) [karta hry]

Skylanders od Activision túto sezónu priniesli novú sériu Swap Force, s novými figúrkami prichádzajú aj nové hry. Skylanders je už zabehnutá značka a teda ak už na nej dieťa funguje, dokúpenie ďalšej podsérie je logický krok.

Pokémon X&Y (3DS) [karta hry]

Pokémoni sú detská klasika a ak majú 3DS alebo najnovšie 2DS, Pokémon je hra, ktorú jednoducho musia mať. Stovky potvoriek totiž nemajú s kým bojovať a čakajú na svojho pána.

Do detskej kategórie logicky spadajú aj rodinné hry ako Rayman Legends, Super Mario 3D World a Lego Marvel Super Heroes.

 

Z ostatných kategóriách len v skratke:

Pre priateľku - Just Dance 2014 alebo Zumba Fitness World Party, prípadne akúkoľvek z rodinných hier
Pre matky
- Zumba Fitness,,  Plants vs Zombies 2 ak má rada adventúry tak Broken Sword: The Serpents Curse
Pre otcovForza Motorsport 5 pre Xbox One alebo Gran Turismo 6 (8.0) pre PS3 alebo stratégiu XCOM Enemy Within (9.0), prípadne aj Football Manager 2014.


Herný hardvér

Nechcete kupovať hry a radšej sebe alebo niekomu inému kúpite hardvér? Sú tu dve nové konzoly, ktoré zrejme už nezoženiete, ale aj staršie konzoly, ktoré sa práve teraz oplatí zobrať.

Tipy na vianočné darčeky 2013

PS4 a Xbox One sú tieto Vianoce skôr darčeky z ríše snov, ak ich ešte nemáte, dostanete ich len veľmi ťažko alebo veľmi draho. Ak ich chcete, tak je ideálne skúsiť Rakúsko, či náhodou nevystihnete nový tovar alebo eshopy. Nájdete ich aj v ponuke slovenských e-shopov, ale sú drahé. Otázkou je, či vám za to stoja, je len pár exkluzívnych hier a ostatné sa dajú zahrať aj inde.

- PS4 kúpite za 399 eur, hneď ako ju budú mať, z tých čo vieme má na sklade PS4 len PGS a to Killzone bundle s ďalším ovládačom a kamerou za 679 eur.

- Xbox One sa ešte oficiálne nepredáva, ale Agem a PGS ho majú na skladoch v predražených bundloch.


Wii U
-  oproti tomu je Wii U zaujímavá voľba, má hry, má iný typ ovládania ako konkurencia a aj keď nemá takú grafiku ako ostatné konzoly, má svoj smer, ktorý si tlačí. Plus má už niekoľko hier, ktoré sa oplatia zahrať, najnovšie už spomínané Super Mario 3D World, ale pre deti parádne Lego City Undercover. Plus ako jediná nextgen konzola má spätnú kompatibilitu a teda vám pôjdu aj Wii hry.

- Na heureke začínajú ceny od 231 eur, ale štandardne by ju mali mať aj v bežných elektroobchodoch.


Xbox 360
- je to reálna voľba a pre tých, ktorí ho nemajú aj výhodná. Je to jedinečná voľba, ak máte deti, Kinect hry sú na nezaplatenie, deti sa zabavia, zaskáču a keď sa unavia, rýchlo zaspia. Je to ako tri v jednom. Hry pre serióznych hráčov nechýbajú. Samozrejme, treba rátať s tým, že nový Xbox One už nahrádza Xbox 360 a nových hier bude stále menej. Môžete si však dozbierať klasiky. Teraz aj vyšla nová verzia s upraveným dizajnom konzoly.

- Xbox360 má teraz veľmi dobrý bundle s Kinectom a tromi hrami za 280 eur alebo bez Kinectu s hrami Tomb Raider a Halo 4 za 195 eur. Najlacnejšia je čistá 4 GB verzia za 157 eur.

PS3 - rovnako ako Xbox 360 momentálne stále dobrá voľba, aj keď menej orientovaná na jednoduché zábavné hry pre deti, ale má dostatok exkluzivít napríklad tieto Vianoce je ideálne kúpiť PS3 rovno s GT6. Rovnako ako pri Xbox 360 už treba rátať s tým, že generácia končí a ak konzolu kupujete, tak hlavne na staré hry, ktoré si môžete spätne pokupovať, nových už bude málo.

- z PS3 verzii je nová GT6 edícia za 278 eur, čistá verzia s 500 GB harddiskom je za 209 eur, 12 GB verzia Slim verzia začína na 147 eur.


Nintendo 2DS -
v obchodoch je už nový handheld od Nintenda a to orezané 3DS na 2DS formát. Nový handheld je určený pre deti. Prišiel o zatváranie aj 3D mód. V každom prípade je zaujímavým doplnkom a deti si na ňom Pokemonov X&Y určite užijú.  Je však otázne, či radšej nesiahnuť po viacúčelovom mobile alebo tablete, kde sú aj hry lacnejšie.

- 2DS začína na cene 110 eur.


Nintendo 3DS a 3DS XL -
3DS sa veľmi dobre rozbehlo, hrami je zaplavené a ak ste náročnejší hráč a chcete hrať inde ako na mobile alebo tablete, je vhodné obzrieť sa aj po 3DS.

- 3DS začína na 142 eurách, väčšie 3DS XL na 183 eurách


PS Vita -
Vita sa stále nachádza v oblasti, z ktorej sa ťažko dostane. Nemá veľa zaujímavých hier a mobily a tablety ju valcujú lacnými hrami. Napriek tomu, že už má dva roky, nedokázala sa odlepiť predajmi. Stále jej chýba silný titul, ktorý by ju potlačil.

- PS Vita začína na 153 eurách.

 

PC a notebook

Na PC novinky bol tento rok bohatý a začal masívny boj medzi ATI a Nvidiou, ktorý prispel k zníženiu cien grafických kariet, ako aj k zvýšeniu výkonu. Nvidia počas roka vydávala svoju GeForce 700 sériu, a koncom roka nahradila drahý Titan výkonnejšou a lacnejšou 780Ti verziou. AMD to veľmi dobre vykontrovalo s R7 a R9 sériami, ktoré sú lacnejšie a výkonom podobné Nvidia proťajškom.

Tipy na vianočné darčeky 2013

 

- Samotná rýchlosť karty záleží od vašich financií, ale odporúčame ísť pri Nvidii minimálne od Geforce 760GTX za 210 eur, kde v balení nájdete aj dve hry alebo pri AMD od R7 270 za 178 eur, dostanete k nej 5 hier.

Z ostatného hardvéru sa oplatia teraz zobrať SSHD disky, ktoré zrýchľujú klasické HDD s pridanou Flash pamäťou a sú veľmi dobrým kompromisom medzi HDD a SSD ako rýchlostným, tak aj cenovým.

- SSHD 1 TB idú už od 78 eur, ak ešte nemáte SSD, tak ako systémový disk sú ideálne a systém nabehne v momente. Ak chcete, začnite od 64 GB, ktoré sú od 62 eur.

Ak chcete celé PC, ohliadnite sa minimálne po Intel štvorjadrách, v prípade AMD aspoň šesťjadrách, pamäť od 8 GB a grafickú kartu, ak chcete hrať hry v 1920x1080, tak aspoň R7 270 v prípade AMD a od GTX760 v prípade Nvidie. Reálne hry budete hrať aj v nižšej kvalite, ale ak chcete istotu na ďalšie roky, toto je minimum, ktoré potrebujete mať.

- V obchodoch si môžete vybrať zostavy, my sme spravili minimálne konfigurácie, ktoré by sme doporučili v našom článku. Prípadne ak chcete niečo štýlové a nevadí vám vyššia cena, pozrite si pekné designové krabice alebo celý leták s decentným výberom.

Ak chcete notebook, veľmi herné nedoporučujeme, keďže výkon nikdy nie je dostatočný a cena je už pri primeranom výkone príliš vysoká. Ale dá sa nájsť vhodný mix na jednoduchú prácu a jednoduché hranie. Prípadne ak vám stačia úplne jednoduché hry a chcete niečo štýlové, tak touchscreenové notebooky už sú bežné a dá sa tam dobre vybrať.

- Asus N56VV s GF750m, môže byť decentný herný notebook
- Ak chcete notebook s touchscreenom, len pre nenáročne hry pozrite si notebook Asus Transformer book

 

Mobily a tablety

Najlepší darček na Vianoce sú teraz určite mobily a tablety, ponúkajú rozmanité funkcie a priam neobmedzený počet lacných a väčšinou jednoduchých hier. Máte teraz na výber zo širokej ponuky tabletov od iPadu, cez rôzne Androidy až po Windows 8 tablety, tie spájajú Windows desktop a aj Modern UI s aplikáciami a hrami.

- Z Androidov si pozrite nový Prestigio Multipad, ktorý za 249 eur ponúka 2048x1536 rozlíšenie
- iPad mini od 249 eur nie je zlá voľba alebo novú mini retinu od 372 eur
- z Windows 8 tabletov 10.1 palcový IPS Lenovo idea Pad

U mobilov je situácia rovnaká a teda iOS, Android a Windows Phone, kde každý má svoje pozitíva.

- Apple iPhone 5S 16 GB dostanete od 640 eur
- Z Windows Phone je veľmi slušný a obľúbený Nokia Lumia 520 od 118 eur, Nokia Lumia 920 ponúkne kvalitu a výkon od 249 eur a hi-end Nokia Lumia 1020 ide od 513 eur
- Android odporúčame Samsung i9505 Galaxy S4 16 GB od 415 eur, v rovnakej kategórii je aj Sony Xperia Z1 za 458 eur.


Figúrky

Ak chcete darovať hráčovi niečo netradičné a pritom herné, sú tu aj herné figúrky. Môžete začať od Angry Birds plyšákov za 10 eur cez jedinečného Vassa z Far Cry 3 za 34 eur až po Walking Dead za 40 eur.

To je zhruba všetko, čo môžeme odporučiť. Dúfame, že sme vám pomohli s prehľadom herného trhu pred Vianocami.


napísal sector 18.12.2013
Páči sa mi!
TIPY NA VIANOČNÉ DARČEKY 2013


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19570)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk