LOGITECH Z906 A UE MINI BOOM

LOGITECH Z906 A UE MINI BOOM

3D priestorová chuťovka a reproduktor na cesty

Test

Opäť sme otestovali zvukové zariadenia, ktoré by sa mohli hodiť a to nie len hráčom. Tentoraz sme siahli po reproduktoroch. Na jednej strane tu máme masívnu repro sústavu 5.1, na strane druhej stojí novinka UE Mini Boom. Náš test tak trochu pripomína súboj Dávida a Goliáša a každý produkt má čím zaujať.

Reproduktory Logitech Z906

Hoci sú tieto reproduktory typu 5.1 už nejaký mesiac na trhu, stále sú veľmi dobrou voľbou pre náročnejších užívateľov. Už pri rozbaľovaní zaujmú plastové satelity svojim štýlovým dizajnom.  Neprehliadnuteľný je však hlavne masívny subwofer , vnútri ktorého je zatočený basreflex.

Zostava má šesť vstupov, tri digitálne, konkrétne 2 optické a jeden koaxiálny a k tomu tri analógové. Funkcie repro sústavy nastavujete pomocou káblového ovládača, kde sú všetky aktívne prvky vysvietené LED diódami. Štandardnú zvukovú schému dopĺňajú tri ďalšie voľby.

3D efekt vytvorí zo stereo zvuku priestorový. Využiť sa to dá napríklad pri hudbe alebo filmoch, ktoré potom dostanú priestorový zvuk. Vynikne najmä jazz, opera a relaxačná hudba. Cítite sa ako na predstavení v opere a dokonale vnímate hlas interpretov. 
V režime 4.1 je stereo fázovo posunuté, takže sa zo stereo zvuku stane quadrofónny surroundový zvuk určený hlavne pre stereo nahrávky. Súčasne lepšie vyznejú basy. Zintenzívni hlavne energiu modernej tanečnej hudby. Napokon je tu tradičný režim 2.1.

Logitech Z906 a UE Mini Boom

Hlasitosť sa ovláda otočným regulátorom, ktorý je vysvietený, podobne ako ostatné prvky ovládača. Môžete pritom nastaviť úroveň jednotlivých kanálov a subwofera, ktorý je výkonný, ale ja osobne som očakával výraznejší basový efekt, pretože mi pripadal slabší ako v prípade mojej staršej repro sústavy. Priamo na káblový ovládač môžete pripojiť aj slúchadlá, ale len cez jack,ktorý neumožňuje využitie efektov a pokročilých funkcií, čiže v prípade USB headsetu je nezaujímavý. Pri manipulácii so zvukom môžete využiť aj diaľkový ovládač, čo sa skôr uplatní pri využití repro sústavy ako domáceho kina, aby ste pohodlne upravili hlasitosť z pohodlia kresla v obývačke.

Celkovo som bol s reproduktormi Z906 spokojný a  určite ich odporúčam náročnejším hráčom, ktorí neholdujú slúchadlám. Umožnili mi dokonalé využitie zvuku v rôznych podobách a nemám žiadne zásadné výhrady. Prípadne by boli ešte zaujímavejšie vo forme 7.1, ale to už je skôr rozmar, pretože aj v tejto podobe dostanete krásny čistý zvuk bez postranných ruchov. 
Oficiálna cena tejto repro sústavy s THX certifikátom je 399 €, zoženiete ju však aj podstatne lacnejšie a u vybraných predajcov vychádza na približne 230 €.

     Logitech Z906 a UE Mini Boom   Logitech Z906 a UE Mini Boom

Parametre zariadenia:

  • Počet kanálov: 5.1
  • Výkon celkom: 500 W 
  • Výkon subwoofera: 165 W
  • Výkon satelitov: 5x 67 W
  • Výstupy: 2x digitálny optický, 1x digitálny koaxiálny, 1x šesťkanálový analógový, 1x RCA , 1x 3,5 mm
  • THX certifikované
  • Dekódovanie Dolby Digital 5.1 a DTS
  • 3D Stereo
  • 2-kanálový priestorový zvuk

 

Ultimate Ears Mini Boom

Prenosný reproduktor s Bluetooth pripojením je zaujímavou novinkou,  ktorá v sebe ukrýva viac, ako sa  na prvý pohľad zdá. Nie je rozmerný a pohodlne sa zmestí aj do ruky, no má prekvapivý zvuk a to čo sa týka jeho kvality aj hlasitosti.

Mini Boom je ideálny pre mobilné iOS a Android zariadenia a podporuje hands-free telefonovanie cez Bluetooth. Veľmi jednoducho sa pripojí  a spáruje s mobilom pomocou nenápadného tlačidla na hornej strane reproduktora. Batéria vydrží približne desať hodín a nabíja sa pripojením k PC cez kábel s USB / micro - USB koncovkami. Reproduktor môže byť vzdialený až 15 metrov od spárovaného zariadenia.

Ešte zaujímavejšie je pripojenie dvoch Mini Boom reproduktorov súčasne. Na to už ale potrebujete aplikáciu UE Mini Boom, ktorú si stiahnete na AppStore alebo Google Play. Výsledkom je ešte mohutnejší zvuk a kvalitné stereo, pričom si satelity umiestnite na ľubovoľných miestach v okolí. Reproduktor sa dá spárovať naraz až s ôsmimi zariadeniami s Bluetooth rozhraním a pripojíte súčasne dva rôzne zdroje hudby.

Logitech Z906 a UE Mini Boom

Mini Boom zaujme aj svojim estetickým vzhľadom. Oválny reproduktor má na hornej strane pod ochranným pogumovaným povrchom, vďaka ktorému znesie aj drsnejšie zaobchádzanie, ukryté tri nenápadné tlačidlá. Všimnete si ich len vďaka jemným symbolom a slúžia na spárovanie, pridanie a ubratie hlasitosti. Vypínač a koncovka na nabíjačku je na zadnej strane reproduktora. K dispozícii sú rôzne farebné variácie, od klasickej čiernej až po výrazné kombinácie oranžovej, purpurovej, bielej, zelenej, červenej a žltej.

UE mini Boom reproduktory sú skutočne šikovné, praktické, v podstate nezničiteľné a ideálne na cesty. Menším nedostatkom Mini Boom však môže byť prerušovaný zvuk, keď vykonávate aktivity so spárovaným zariadením. Keď sa pohybujete v menu mobilu, signál je rušený a ustáli sa, až keď prestanete pracovať s mobilom. Odradiť môže cena, ktorá je pri uvedení na trh stanovená na 99 €. Môžete však natrafiť aj na akciovú ponuku, kde je suma znížená aj o 10 €. Stále to však nie je za jediný reproduktor práve málo, hoci je to fakticky 2+1 systém s nadštandardnými možnosťami a vyššou triedou zvuku.

     Logitech Z906 a UE Mini Boom   Logitech Z906 a UE Mini Boom

Parametre zariadenia:

  • Rozmery reproduktoru (dĺžka/šírka/výška): 11,1 × 6,7 × 6,1 cm
  • Hmotnosť: 301 g
  • Maximálna hladina zvuku: 86 DB
  • Frekvenčný rozsah: 130 Hz - 20 kHz
  • Dva plnopásmové drivery s priemerom 1,5 palca, jeden pasívny žiarič 3×1,5 palca

napísal uni 25.4.2014
Páči sa mi!
LOGITECH Z906 A UE MINI BOOM


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk