PINBALL FX2 - THE WALKING DEAD TABLE

PINBALL FX2 - THE WALKING DEAD TABLE

8.0

Guľôčkový automat s nemŕtvymi

Recenzia na PC verziu

Guľôčkový automat je asi najlákavejší naživo, pretože tomu pocitu, keď stojíte pri reálnom stole, kde všetko cinká, hrká a hýbe sa vďaka prebudeným fyzikálnym zákonom, sa videohra sotva vyrovná. Je to podobné ako s rybačkou. Pinball FX 2 však vcelku úspešne dokázal preniesť fascinujúcu atmosféru z herní do virtuálnej podoby. Možno práve preto, že osvedčené mechanizmy tvorcovia skĺbili s populárnymi filmovými, komiksovými a hernými  predlohami a pridali pokročilú interakciu, ktorú umožňujú moderné technológie v zábavnom priemysle. Najnovšie si vývojári zobrali na mušku populárnu hru The Walking Dead.

Určite nie je náhoda, že stôl s motívom The Walking Dead dorazil k hráčom v rovnakom termíne ako finále druhej série epizodickej adventúry od Telltale, ktorú sme už zhodnotili v recenzii. Známi vývojári dobrodružných hier a taktiež autor komiksu Robert Kirkman, si podali ruky so Zen Studios a vznikol z toho celkom vydarený automat s pojašenou guľôčkou, ktorú sprevádzajú postavy a súčasti z infikovaného univerza. Prvotná motivácia na prikúpenie nového tematického stola je zrejmá. Asi nikto nečaká prevratné novinky v hrateľnosti, ale každý je zvedavý, ako to Walking Dead pristane v novej hernej podobe. Môžeme povedať, že operácia sa podarila a pacient prežil bez následkov. Alebo ak to chcete polopatisticky- guľôčkový automat Walking Dead vyzerá dobre a rovnako sa aj hrá.

Pinball FX2 - The Walking Dead Table
Pinball FX2 - The Walking Dead Table Stôl zahrňuje interaktívne vstupy a úlohy z adventúry.
Stôl zahrňuje interaktívne vstupy a úlohy z adventúry.


Pinball FX2 - The Walking Dead Table Snajperská minihra je nenáročným, ale vítaným spestrením.
Snajperská minihra je nenáročným, ale vítaným spestrením.


Pinball FX2 - The Walking Dead Table Upozornenia na možné prekonanie rekordu sú výrazné a otravné.
Upozornenia na možné prekonanie rekordu sú výrazné a otravné.





Hoci adventúra The Walking Dead práve zavŕšila druhú sezónu, Pinball FX 2 vychádza predovšetkým z prvej série. Na ľavej strane stola postáva starý dobrý Lee a pri odpaľovaní guľôčky (sekerou) na pravej strane asistuje Clementine. Nie sú to len pasívne postavy, hýbu sa, Lee rozpráva  a jeho hlas vás sprevádza, keď manipulujete odrážacími páčkami. Obľúbená dvojica reaguje na podnety a úspechy, ktoré dosahujete pri hraní - keď nahráte veľa bodov, zasiahnete zombie, čo vytŕča zhruba uprostred stola, vysvietite bonusové písmená alebo guľka nešťastne padne do diery.

Dočkáte sa komentárov, ale aj priamej interakcie postáv, čo na jednej strane vyzerá super, ale na druhej strane odvádza pozornosť od neposednej guľôčky. Niekedy totiž pozorujete Leeho, ako pobehne ku Clementine, aby jej pomohol alebo sledujete ako spolu hrajú futbal. A keďže v tom momente máte na "ihrisku" aj vy dočasne futbalovú loptu, druhý poskakujúci predmet, ktorý navyše vyzerá identicky, vás ľahko pomýli. Strata guľôčky býva sprevádzaná krátkou animáciou, ktorá naznačuje, že nemŕtvi sú pánmi situácie a okupujú farmu, zvonicu, ohrozujú motel alebo železnicu. Keď budete hrať dlhšie, tieto animácie vám polezú na nervy, pretože sa opakujú a sú trochu otravné.

Zaujímavým prvkom nového stola je výber epizód, keď dominujete na hracej ploche. Vtedy sa hra pozastaví a môžete si vybrať spomedzi piatich volieb, čím navodíte situáciu z vybranej epizódy. Pred vami bliká úloha a to dokonca s možnosťou výberu, ktorý uskutočníte tými istými tlačidlami (na PC pravý a ľavý SHIFT) ktorými ovládate páčky. Takže sa môžete rozhodnúť, či budete bojovať s neprispôsobivým Kennym, alebo sa mu radšej pokúsite dohovoriť, ukážete alebo skryjete ranu, či počkáte v úkryte, alebo sa pokúsite hľadať pomoc. Vaše rozhodnutie potom musíte obhájiť úspešnou hrou pri automate.  Výnimkou je štvrtá epizóda "Around Every Corner" , ktorá spustí snajperskú minihru. Vašou úlohou je zamerať a postrieľať spravidla 10 nemŕtvych v uliciach mesta. Pohyb je opäť riešený "páčkovými" tlačidlami, ktorými hýbete do strán a pritom sa zameriavač automaticky posúva hore a dolu podľa polohy cieľa. Ak úlohu splníte v danom časovom rozhraní, zinkasujete slušné bonusové body.

Hru pri stole vám príležitostne sťaží noc. Vtedy je situácia na stole prehľadná ešte menej , ako keď vás mýlia len  animácie a (inak vydarené) motívy Walking Dead na hracej ploche. Napriek tomu, že po vypálení guľôčky už ste odkázaní v podstate len na dve páčky, hranie vyžaduje koncentráciu a pohotové reakcie, inak to ďaleko nedotiahnete. Príležitostne si môžete vypomôcť drgnutím do stola, čím sa dá rozhýbať zaseknutá guľôčka, ale aj zachrániť pred pádom do diery. Pri častejšom drganí sa ale prestanú hýbať páčky a to býva spravidla osudné. Niekedy však po zlyhaní nasleduje potešujúca správa, že guľôčka bola napriek pádu zachránená a môžete ju znovu odpáliť.

Celkový systém  je pomerne jednoduchý, napokon je to stále len guľôčkový automat, ale hru ozvláštňujú doplnkové interaktívne prvky a príležitostné voľby. Motiváciou je, samozrejme, aj dosiahnutie čo najvyššieho skóre a superskóre  a neraz si budete hovoriť, že ešte jednu hru a pôjdete spať, ale pritom sa nedokážete odtrhnúť od stola.  Rušivým elementom je však zbytočná tabuľka na hracej ploche s upozornením, keď máte šancu dosiahnuť rekord. A ani tentoraz nechýba možnosť porovnať si sily s jedným alebo niekoľkými spoluhráčmi na tom istom zariadení v režime horúceho kresla.

Pinball FX 2 je dostupný zadarmo, ale aj keď obsahuje množstvo stolov, na každom, s výnimkou jedného, si zahráte sotva pár minút a už vás hra tlačí do kúpy, inak vás vykopne. Je to samo osebe  príliš obmedzujúce a málo zaujímavé demo, ale stačí investovať skromné 3 € a môžete bez obmedzení hrať pinball s témou The Walking Dead. Za tie drobné dostanete výživnú porciu zábavy a k automatu sa budete radi vracať, aby ste sa nachvíľu odreagovali s Leem a Clementine. A možno vás to  navnadí na kúpu ďalších samostatných stolov alebo balíčkov, aby ste mali pestrejšiu ponuku.  V každom prípade, aj samotný Walking Dead pobaví.

Pinball FX2 - The Walking Dead Table
Pinball FX2 - The Walking Dead Table Sem guľôčka často nerzablúdi, ale jackpot je lákavý.
Sem guľôčka často nerzablúdi, ale jackpot je lákavý.


Pinball FX2 - The Walking Dead Table Lee a Clementine sú jednoducho sympaťáci, a preto musia byť pri stole.
Lee a Clementine sú jednoducho sympaťáci, a preto musia byť pri stole.


Pinball FX2 - The Walking Dead Table Hrá sa aj v noci so zníženou viditeľnosťou.
Hrá sa aj v noci so zníženou viditeľnosťou.






napísal uni 12.9.2014
Páči sa mi!
8.0
Vo svete
8.4
Ohodnotiť
PINBALL FX2 - THE WALKING DEAD TABLE
+ základ hry zadarmo a WD stôl za babku
+ úlohy vychádzajúce z epizód WD adventúry
+ Lee, Clementine a ďalšie známe postavy a motívy

- otravné animácie pri páde guľky a upozornenia na hracej ploche
- niektoré prvky rozptyľujú a odvádzajú pozornosť od hry
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 1,6 GHZ, VGA 512 MB, GeForce 6600 / Radeon 9800 , základná hra Pinball FX2

Zaradené pod: pinball, Walking dead


RECENZIE HRÁČOV
Xbox 360
PC

Vývoj: Microsoft / ZEN Studios
Štýl: Arkáda
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 27. október 2010
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk