PINBALL FX2 - SOUTH PARK PINBALL

PINBALL FX2 - SOUTH PARK PINBALL

7.5

Zábava s Kennym a guľkami

Recenzia na PC verziu

Pinball ako taký má veľmi bohatú históriu a prvé stoly sa začali vyrábať skutočne dávno. Spočiatku však, samozrejme, išlo o stoly založené na jednoduchom princípe. Mechanická forma sa ale postupne vylepšovala a automaty boli čoraz rozmanitejšie. Pre hráčov bolo a je veľkým ťahákom najmä silné nutkanie poraziť kamarátov, ale aj zahrať si na prepracovanom stole s množstvom možností. Guľôčkové automaty ovplyvnil aj príchod elektroniky, no keďže v modernej uponáhľanej dobe  sa k reálnemu stolu dostaneme len zriedka, vzniká čoraz viac titulov, ktoré sa snažia „nasimulovať“ čo možno najlepší zážitok vo forme videohry. Jednou z takýchto hier je aj Pinball FX2, ktorý popri iných doplnkoch nedávno dostal rozšírenie s dvoma stolmi s motívmi z animovaného seriálu South Park.

South Park sa dostal na televízne obrazovky jednej americkej káblovej televízie v roku 1997 a zaradil sa medzi najobľúbenejšie animované seriály pre dospelých. Už len samotný vulgárny prejav postáv v spojení s roztomilými postavičkami je dokonalým lákadlom pre masy. Každopádne, South Park nie je tabu ani pre osoby hlboko pod hranicou dospelosti, čo ešte viac zvyšuje sledovanosť. Dnes je to už sedemnásť rokov od pilotnej epizódy seriálu a stále výrazne nepoľavil a je populárny. Nové časti vychádzajú už v rámci osemnástej série a navyše autori už plánujú dvadsiatu sériu, čiže minimálne ešte v roku 2016 bude môcť nové časti pravidelne sledovať množstvo fanúšikov.

Pinball FX2 - South Park Pinball
Pinball FX2 - South Park Pinball Autori sa snažili obohatiť prostredie o rôzne detaily.
Autori sa snažili obohatiť prostredie o rôzne detaily.


Pinball FX2 - South Park Pinball K dispozícii máte hneď niekoľko kamier.
K dispozícii máte hneď niekoľko kamier.


Pinball FX2 - South Park Pinball Na rad prichádza bonusový stôl.
Na rad prichádza bonusový stôl.





Kombinovanie obľúbeného seriálu s hrami alebo naopak spraví mnohým hráčom veľkú radosť. Aj keď v poslednej dobe sa zarytí fanúšikovia pri takýchto krokoch skôr chytajú  za hlavu a dúfajú, že sa z výsledného projektu vykľuje aspoň priemerná hra bez toho, aby kazila povesť svojej predlohe. Pre Pinball FX2 už vyšlo niekoľko stolov, ktoré sú ladené v podobnom duchu ako práve tie najnovšie s tematikou South Park. Dva z nich sme vám aj zrecenzovali, pričom The Walking Dead Table si od nás odniesol slušnú osmičku a Marvel Pinball Vengeance and Vitue dokonca 8.5. South Park je dlhoročná séria, a preto ponúka veľké množstvo kvalitného materiálu, ktorý mohli autori zúžitkovať a vytvoriť veľmi prepracované stoly s nelimitovanou zábavou. Autori z maďarského Zen Studios teda dostali do svojich rúk ďalšiu veľkú značku. Dokázali jej silu využiť silu naplno?

Rozšírenie Pinball FX2 - South Park Pinball prináša do hry dva stoly a každý z nich je situovaný do dvoch rozličných miest. Prvý stôl, Super Sweet Pinball, je umiestnený do exteriéru mestečka South Park, ten druhý do interiéru v znamení The Butters Show. Oba z nich však chcú v hráčoch vyvolať spomienky na rôzne situácie v seriáli (teda tak, ako aj predošlé expanzie do Pinball FX2). Autori sa o to snažia hneď niekoľkými spôsobmi, či už samotnou atmosférou, ktorá z oboch stolov doslova vyžaruje, ale aj aj širokým zástupom známych hrdinov. Samozrejme tak nemôžu chýbať obľúbené postavy, ako Cartman, Kyle, Stan , Kenny alebo aj už spomínaný Butters s vlastnou šou, no rovnako môžeme stretnúť Timmyho, Jimmyho, Wendy, Mr. Hankeyho a jeho legendárnu ne-existenciu. To najpodstatnejšie, čo sa vám pri hraní tejto expanzie vryje do hlavy, sú totiž hlášky jednotlivých hrdinov, na čele s „Repeat after me, there is no such thing as Mr. Hankey“.

Pri vytváraní stolov sa autori snažili zahrnúť čo možno najviac prostredí zo seriálu, ako napríklad školský autobus spolu s triedou, les a podobne. Čo sa ale týka rozmanitosti určitých situácií pri získavaní špeciálnych bonusov, tak tu mi chýbala značná variabilita. Prvý stôl v exteriéri mestečka ma osobne bavil viac - a to aj napriek tomu, že bol oproti stolu The Butters Show pomerne jednotvárny. Ponúkal však viac postáv, ktoré sa verbálnym spôsobom zapájali do hry a tak som sa omnoho radšej ponáral do atmosféry nepredvídateľnej zábavy. Stôl The Butters Show teda ponúka o niečo väčšiu variabilitu. Pri dosiahnutí komba sa dá vybrať z niekoľkých situácií, ktoré vám zmenia dianie na stole. Môžete sa tak prepnúť do hrozivej situácie s temnou atmosférou , postaviť sa na menšom pinballovom stole proti profesorovi chaosu alebo sa preniesť na Havaj, kde vám budú palmy strieľať do hry ďalšie loptičky.

Základné princípy pinballu netreba určite nikomu vysvetľovať. O guľôčkovom automate azda každý minimálne počul a aj keby náhodou nie, pri prvom dotyku s klávesnicou alebo ovládačom sa všetko bez nejakého zdĺhavého vysvetľovania dokáže naučiť. Ovládanie je navyše skutočne veľmi pohodlné. Klapky totiž ovládate SHIFT klávesami, takže sa môžete pohodlne oprieť o stôl, chytiť laptop alebo klávesnicu do ruky a hrať. Bez sústredenia to ale nejde a o vysoké skóre by ste sa bez dobrej koncentrácie pokúšali zbytočne. Sledovať pohyby gule, odhadovať jej dopad a následne správne reagovať,si, pochopiteľne, vyžaduje určitú dávku sústredenia.

Pinball FX2 je v základnej verzii zadarmo. Tá však obsahuje iba jeden stôl, pričom tie ďalšie si je nutné dokúpiť. Môžete ich síce vyskúšať, no skutočne ide iba o také demo, aby ste sa mohli pred kúpou prídavku rozhodnúť, či do toho ísť alebo nie. Ak máte radi seriál South Park a hrávate pinball, prípadný nákup je pre vás samozrejmosťou. Autori si dali na oboch stoloch skutočne záležať, no kedže ide o South Park, moje očakávania boli predsa len o niečo vyššie.

Pinball FX2 - South Park Pinball
Pinball FX2 - South Park Pinball Nechýbajú ani srdiečka.
Nechýbajú ani srdiečka.


Pinball FX2 - South Park Pinball V Sarcastball si zväčšujete výšku potencionálneho bonusu.
V Sarcastball si zväčšujete výšku potencionálneho bonusu.


Pinball FX2 - South Park Pinball Zdraví vás partia z mestečka South Park.
Zdraví vás partia z mestečka South Park.






napísal Play3man 18.11.2014
Páči sa mi!
7.5
Vo svete
8.4
Ohodnotiť
PINBALL FX2 - SOUTH PARK PINBALL
+ pestrá paleta postáv zo South Parku
+ technické spracovanie
+ vtipné komentáre postáv
+ cena
- málo špecifických prvkov zo seriálu
- občasná neprehľadnosť spôsobená efektmi
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 1,6 GHZ, VGA 512 MB, GeForce 6600 / Radeon 9800 , základná hra Pinball FX2


RECENZIE HRÁČOV
Xbox 360
PC

Vývoj: Microsoft / ZEN Studios
Štýl: Arkáda
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 27. október 2010
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk