CREATIVE SB INFERNO A SB E1

CREATIVE SB INFERNO A SB E1

Kvalitné herné slúchadlá so zosilňovačom

Ak by sme spolu boli v nejakej triede a ja by som sa spýtal, kto z vás už má osobnú skúsenosť so značkou Creative na svojom PC, hore by vyletelo veľmi veľa rúk. Pravdepodobne takmer všetky. Reproduktory, slúchadlá, ale najmä zvukové karty s týmto označením prešli počítačmi mnohých hráčov a značka ako taká si vydobyla pevné postavenie na trhu a dobré meno. Niektoré Creative produkty predstavujú veľkú zmenu, iné skôr menší krok vpred. Dnes vám prinášame pohľad na dva možno menšie kúsky, no so snahou odlíšiť sa od bežnej ponuky.

Herné slúchadlá Creative SoundBlaster Inferno 

Tieto slúchadlá si niektorí z vás už mohli vyskúšať, na trhu už nejakú dobu sú, no ak s nimi ešte nemáte žiadnu skúsenosť, prekvapia vás pravdepodobne viac ako by ste očakávali. Cenovka nie je nijako závratná (momentálne približne 40 €), rozhodne kvôli nim nebudete musieť hneď rozbíjať prasiatko. Sú lacnejšie ako už dobre známe SoundBlaster Evo, no akonáhle si ich nasadíte na uši, máte dojem, že sú z úplne inej cenovej ligy. Samozrejme sa neobmedzujú len na použitie v hrách, nikto vám nebude brániť v tom, aby ste s nimi pozerali filmy či počúvali hudbu. Vždy pritom podávajú nadštandardný výkon. No poďme pekne poporiadku.

Inferno vychádzajú zo zaužívanej schémy SoundBlaster brandu, teda produkt kombinuje čierny základ s červenými prvkami v dynamickom, aj keď v tomto prípade, v porovnaní s ostatnými modelmi, jednoduchšom dizajne. Vyzerá to sexi a zároveň unikátne, takže slúchadlá si okamžite budujú vlastnú identitu a jasne ich dokážete rozlíšiť. Nie sú prečačkané zbytočnými vizuálnymi prvkami, okrem dvojice farieb na nich vystupuje ešte SB logo na bokoch slúchadiel.

Creative SB Inferno a SB E1

Už skôr som naznačil, že po nasadení na uši budia slúchadlá dojem vyššej kategórie. Možno ani nie tak kvalitou zvuku, ale skôr pohodlím. Sú veľmi príjemné a ušnice s polstrovanými náušníkmi majú veľmi dobre tvarované. Na hlave a ušiach slúchadlá sedia veľmi dobre aj po niekoľkých hodinách, kedy vás nikde nič netlačí. Žiadna bolesť po celonočnom hraní sa tak nekoná. Pohodlný je aj hlavový most, ktorý sa o hlavu opiera jemnou penou. Slúchadlá sú veľmi ľahké, takže ich na hlave takmer ani necítite. A vďaka jednoduchému skladaniu ich môžete pohodlne hodiť niekam do tašky, kde nebudú prekážať.

Základom slúchadiel sú veľké 115dB/mW 40mm FullSpectrum neodymové meniče, ktoré sú podľa slov Creative vyladené pre tých, ktorí sú viac než len amatérmi. Toto je, samozrejme, pravda a zvuk zo slúchadiel je krásne sýty najmä v hrách, no stále je to len nadštandard v tejto cenovej hladine. Konkurenciu vo svojej váhovej kategórii teda tieto slúchadlá prekonávajú, no tam to končí. Kvalitný zvuk z nich dostanete aj pri filmoch a hudbe, aj keď pri nej už dosť záleží na žánroch, či počúvate rok, bežný pop, prípadne orchestrálnu hudbu. V niektorých prípadoch už môžete pri basových či vysokých tónoch naraziť na mierne skreslenie.

Slúchadlám, samozrejme, nechýba mikrofón, ktorý je flexibilný, takže si ho môžete prispôsobiť ako potrebujete. Jeho najväčšou výhodou však je, že sa dá jednoducho odopnúť zo slúchadiel a ak len počúvate hudbu niekde na ceste, zbytočne nezavadzia a ani nekazí vzhľad. Kábel slúchadiel je dostatočne dlhý, takže snáď nenastane moment, kedy by vám nestačil. Na kábli nájdete aj základné ovládacie prvky, teda on/off a hlasitosť. Výhodou Creative SB Inferno je aj to, že slúchadlá môžete jednoducho používať nie len na PC a Mac, ale aj na mobilných zariadeniach a hlavne konzolách PS4 a Xbox One. Aj keď na konzolách som občas zažil akési zvukové lagy.

Creative SB Inferno a SB E1

Zosilňovač Creative Sound Blaster E1

Keď už máte slúchadlá SB Inferno, môžete si zážitok z počúvania ešte o máličko vylepšiť. Slúži na to prenosný slúchadlový zosilňovač Creative Sound Blaster E1. Malý, ľahučký (váži len 25 gramov), jednoducho prenosný, dá sa pripnúť napríklad na opasok a tak môžete počúvať hudbu pri behu či nejakej inej činnosti. Pritom má vlastný akumulátor, ktorý sa nabíja cez micro USB port na jednej strane. Podľa konkrétneho spôsobu sa výdrž batérie na jedno nabitie bude líšiť, výrobca udáva maximálne 25 hodín, no ako poznáme realitu, v takýchto prípadoch, bude to o niečo menej.

Na zariadení nájdete základné ovládacie prvky, zosilňovač vám umožní samostatne zvýšiť hlasitosť a poteší prítomnosť dvoch konektorov. Jeden je na slúchadlá a druhý môžete použiť buď na mikrofón alebo na ďalšie slúchadlá a môžete tak napríklad počúvať hudbu so svojou polovičkou. Zosilňovač pritom neovplyvňuje kvalitu zvuku pri zapojení dvojice slúchadiel. Okrem toho tu nájdete aj zabudovaný mikrofón, napríklad na telefonovanie alebo chat, keď zosilňovač použijete s bežnými slúchadlami.

Hlavným ťahúňom Creative SB E1 je predovšetkým 600 ohmov, takže do zosilňovača môžete pokojne zapojiť aj slúchadlá na úrovni štúdiovej kvality. Aj pri iných však zlepšuje celkový zážitok a ponúkne možno veci, ktoré inokedy počuť nemôžete. Stále je tu však výrazná závislosť na konkrétnych slúchadlách a hlasitosti, pretože niekedy už môžete badať mierny šum. Zvlášť pri vysokej hlasitosti a to ako pri hudbe, tak aj pri hraní. Nie je to však nič, čo by výrazne rušilo, no je to individuálne – čo sa týka vás aj slúchadiel.

Výhodou Creative Sound Blaster E1 je aj fakt, že slušne spolupracuje s technológiou SBX Pro Studio. To je aplikácia, ktorá vám umožňuje ďalšie nastavenie zvuku vo vašom operačnom systéme (Windows aj Mac). Podobne môžete podrobnejšie upraviť zvuk aj s týmto zosilňovačom, pričom môžete využiť aj funkcie CrystalVoice pre potlačenie ruchov pri chatovaní, rovnako aj Scouting režim v hrách, mixer, ekvalizér a ďalšie. Potom je to už len o cene, či sa vám kúpa oplatí a ste ochotní dať za takúto vecičku bezmála 40 €.


napísal matus_ace 5.12.2014
Páči sa mi!
CREATIVE SB INFERNO A SB E1


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18410)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk