HRY ROKA 2014

HRY ROKA 2014

Najlepšie hry minulého roka podľa Sectoru sú..

Najlepšími hrami roka 2014 podľa výberu Sectoru sa stáva výber nasledovných titulov. Spočítali sme rebríčky redakcie a toto je náš výsledok. Keďže Top 10 je málo, dajme si rovno Top 20.

 

1. Wolfenstein: The New Order - PC, Xbox One, PS4, PS3, Xbox 360 - akčná  [recenzia 9.0]

Našou jednotkou minulého roka sa stal Wolfenstein: The New Order. Je to návrat klasiky vo veľkom štýle, kde autori v novom štúdiu MachineGames presne vystihli štýl hry aj prostredie, aké táto séria potrebuje, pričom sa nevracajú späť a nerecyklujú staré veci. Naopak, posunuli  čas vpred a zmixovali ho s alternatívnym vývojom druhej svetovej vojny.  Nacisti sú späť a rovnako aj Blazkowicz, ktorý svetu znovu ukázal, že singleplayerové hry s kvalitným príbehom fungujú a fungujú veľmi dobre.


2. GTA V - Xbox One, PS4 - akčná adventúra  [recenzia 10]

GTA sa minulý rok vrátilo vo veľkom štýle na nové konzoly a s upgradnutou grafikou očarilo ešte viac, Síce tak nedosiahlo čistú nextgen kvalitu vizuálu, ako sme videli napríklad v Assassins Creed Unity, ale je dostatočná na zahranie a hlavne produkt obohatil nový FPS pohľad a aj väčšie sessions v GTA Online. Cez Vianoce to pekne oživil aj sneh a guľovačka.


3. Far Cry 4 - PC, Xbox One, PS4, PS3, Xbox 360 - akčná adventúra  [recenzia 8.5]

Far Cry na nás znovu zaútočil svojou rozsiahlosťou, možnosťami a zábavou. Tentoraz v krajine Kyrat s nížinami, horami, krajinou Shangrila a novým štýlovým záporákom. Základ hry je síce prebraný z trojky, ale všetko je vylepšené a je to veľmi dobrá evolúcia série. A to ako s prídavkom kooperácie, tak aj multiplayeru. Uvidíme, kam nás Ubisoft pošle nabudúce, hráčov sa napríklad pýta na ostrov dinosaurov.

 

4. Dragon Age Inquisition  - PC, Xbox One, PS4, PS3, Xbox 360 - RPG  [recenzia 9.0]

Bioware sa skutočne po posledných dvoch slabších pokračovaniach svojich sérii spamätalo a ako prvé nám naordinovalo skutočne kvalitný Dragon Age. So zaujímavým tímom, RPG prvkami, rozsiahlosťou prostredí a aj možnosťami. Kooperácia je vítaným prídavkom.

Hry roka 2014

 

5. Shovel Knight - PC, WiiU, 3DS - arkáda  [recenzia 9.0]

Najvyššie umiestnenou indie záležitosťou sa stáva rytier s lopatou. Je bez debaty jednou z najlepších hier vydaných v roku 2014. Ozdobou je hlavne dokonale vyvážená a bohatá hrateľnosť, ktorá nenudí a ani sa nezunuje. Hra ponúka dostatok rôznorodého a zábavného obsahu, ktorý si však, bohužiaľ, môžete vychutnať len sami. 

Hry roka 2014

 

6. Alien Isolation  - PC, Xbox One, PS4, PS3, Xbox 360 - survival akcia  [recenzia 9.0]

Veľmi príjemne tento rok prekvapil Alien. Po sérii nekvalitných alebo slabších AvP hier konečne prišiel kvalitný titul, a to od firmy, od ktorej by sme to nečakali. Creative Assembly doteraz totiž pracovali len na svojej strategickej sérii Total War. Sega im však dala možnosť a vývojári sa jej chopili veľmi dobre. Nestavili na akciu, ale na survival prvky, ktoré vyšli a aj veľmi dobre rozšírili príbeh Alien značky. Navyše DLC podľa prvého filmu je veľmi pekný bonus. Pokračovanie je takmer isté.

 

7. This War of Mine - PC - survival  [recenzia 8.0]

Indie tituly sa stávajú stále kvalitnejšími a zaujímavejšími a na siedmom mieste máme ďalšiu vydarenú záležitosť, a to 2D survival This War of Mine, v ktorej sa dostaneme ako obyčajný človek doprostred vojny a snažíme sa len prežiť. Vychádzame len v noci, zbierame zásoby, kradneme, bojujeme a vyrábame potrebné zariadenie.

Hry roka 2014

 

8. Walking Dead Season 2 - PC, Xbox One, PS4, PS3, Xbox 360, iPhone - adventúra  [recenzia 9.0]

Vysoko to dotiahla aj druhá sezóna Walking Dead, pokračovanie zombie adventúrovej série od Telltale games, ktorá znovu zachytila osudy skupinky ľudí presekávajúcich sa nehostinným svetom. Atmosféra a rozprávanie príbehu sú znovu na jednotku, ale ak čakáte zložitosť alebo rozsiahle možnosti voľby, ste na zlej adrese.

Hry roka 2014

 

9. Forza Horizon 2 - Xbox One , Xbox360 - racing  [recenzia 9.0]

Nové pokračovanie Forza série, tentoraz konkrétne viac arkádovo ladenej Horizon podsérie, nás v druhej časti zaviedlo do južnej Európy na rozhranie Talianska a Francúzska. Na rozsiahlom území hra umožnila jazdiť na stovkách vozidiel, súperiť s autami, lietadlami, vlakmi a hlavne nás už neobmedzuje cestami.

 

10. Middle-Earth: Shadow of Mordor - PC, Xbox One, PS4, PS3, Xbox 360 - akčná adventúra  [recenzia 8.0]

Shadow of Mordor môžeme popri Wolfensteinovi a Alienovi nazvať ďalším veľkým prekvapením roka. Je to hra, ktorá rovnako prekvapila, aj keď mala rôzne malé chyby, ale Nemesis systém bol veľmi dobrý prídavok a celkovo aj rozsah a možnosti mali niečo do seba. Je to jednoznačne najlepšia LOTR hra posledných rokov, ak nie vôbec.

Hry roka 2014

 

11. The Vanishing of Ethan Carter - PC - Adventúra  [recenzia 9.0]

Ďalšia indie záležitosť v rebríčku je adventúrová detektívka, ktorej prekvapivo chýbal survival nádych, aký je v podobných indie tituloch bežný. Na druhej strane to vynahradzovala parádnym systémom pátrania a riešenia puzzle prvkov, ako aj tým, že príbeh v hre musíte objaviť sami.

Hry roka 2014

 

12. Divinity: Original Sin - PC - RPG  [recenzia 9.5]

Jeden z Kickstarter titulov, ktorý skutočne vyšiel tak, ako fanúšikovia čakali. Autori sa s novým pokračovaním Divinity série vybrali cestou klasických RPG titulov s izometrickým pohľadom a hre to veľmi sadlo. Nezabudli na komplexné RPG prvky, kooperáciu a rozsiahlosť.

Hry roka 2014

 

13. Wasteland 2 - PC - RPG  [recenzia 9.5]

Podobne ako Divnity aj Wasteland je výrazný Kickstarter titul, ktorý vyšiel presne podľa predstáv a priniesol oživenie postapokalyptických svetov v komplexnom retro štýle hrateľnosti. Je to niečo, na čo hráči odrastení na Falloutoch čakali dlhé roky.

Hry roka 2014


14. Titanfall - PC, Xbox360, Xbox One - akčná  [recenzia 8.5]

Respawn štúdiu sa podaril veľmi dobrý nástup na scénu s Titanfall titulom, ktorý posunul štandardný multiplayer o krok vpred a spojil boje vojakov, mechov a do bojov pridal aj AI. Kombinácia možností vojakov s jetpackmi a mechov s raketami hráčov zaujala a autori hneď pri vydaní sľubovali dvojku. Ich ďalším titulom však má byť hra iného štýlu.


15. Super Smash Bros. Wii U - WiiU - bojovka  [recenzia 9.0]

Nintendo tento rok svoju bojovku presunulo ako na 3DS, tak aj na WiU a tam skutočne zabodovalo. Prinieslo kvalitnú odreagovačku, ktorú doplnilo svojou novinkou  - Amiibo figúrkami. Tie sa veľmi dobre rozbehli a Nintento ich už vkladá prakticky do všetkých titulov. WiiU malo minulý rok samé kvalitné tituly, jediné, čo mu však chýba, sú predaje.

Hry roka 2014


16. Endless legend- PC - stratégia  [recenzia 9.0]

Autori vesmírnej stratégie Endlesss Space presedlali na fantasy v titule Endless Legend a odviedli kus dobrej práce. Po absolvovaní výukového scenára môže hra pôsobiť dosť jednoducho, ale postupne zistíte, že je v skutočnosti veľmi komplexná. Tvorcovia vytvorili čarovnú  stratégiu, ktorá síce stavia na základoch Civilization a ďalších ťahoviek, ale pritom ide svojou vlastnou cestou, ktorá je lemovaná vydarenými nápadmi a výbornou hrateľnosťou. Výsledok je pôsobivý.

Hry roka 2014


17. Halo: Master Chief Collection - Xbox One - akčná  [recenzia 10]

Xbox One dostala mega balík Halo hier a to rovno v štyroch tituloch upgradnutých do 1080p grafiky s vylepšeným vizuálom, primárne zamerané na Halo 1 a Halo 2, kde dvojka dostala aj nové kvalitné prestrihové scény od Blur štúdia. Celé to doplnil slabší seriál predstavujúci postavu z Halo 5 a aj práve prebiehajúca beta verzia Halo 5.  K tomu sa ešte tento rok pridá piata hra, a to Halo ODST. Posledný Halo: Reach zrejme nebude ďaleko.

 

18. Age of Wonders III - PC - stratégia  [recenzia 8.0]

Ťahové stratégie v rebríčku zastupuje aj nová časť Age of Wonders série. Prakticky nahradila absentujúce Heroes of Might and Magic a ponúkla oživenie vo svojom fantasy strategickom štýle. Nebola dokonalá, ale prináša do žánru svoje špecifiká a nové nápady.

Hry roka 2014

 

19. Diablo III  Ultimate Evil Edition / Reaper of Souls - PC, Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4   [recenzia 9.0]

Nová expanzia pre PC a kompletná edícia pre konzoly vrátila Diablo III aj tento rok na výslnie. Priaznivci akčných RPG dostali kvalitu, na ktorú sme v prípade Blizzardu zvyknutí a lov pekelných kreatúr hráčov opäť zaujal.

 

20. The Last of Us: Remastered - PS4  [recenzia 9.0]

Jeden z najlepších PS3 titulov dostal tento rok svoj remaster do 1080p a aj keď výraznejšie prídavky nemal, na novej konzole mu to pristalo. Hra so sebou prináša hromadu nemŕtvych, a to v spojení so silnými emóciami predstavuje veľkolepý zážitok.

 

Z vedľajších kategórii vyberáme:

 

Najlepšia grafika - Ryse: Son of Rome
Najlepší remaster - GTA V
Najhoršia hra - Rambo: The Videogame
Najlepší multiplayer - Titanfall
Najhumornejšia hra - Goat Simulator
Najlepšia MMO - World of Warcraft: Warlords of Draenor
Najlepšia simulácia - IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad 
Najlepšia RPG - Dragon Age: Inqusition
Najlepší titul stále v early access - The Long Dark
Najlepší šport - Forza Horizon 2
Najväčšie sklamanie - Destiny (gameplay)
Najlepší kickstarter:  Divnity: Original Sin / Wasteland 2 
Najlepšia mobilná / tabletová hra - Hearthstone
Najlepšia kinect hra - D4: Dark Dreams Dont Die 
Najbližšie k skutočnej nextgen hre mal - Assassins Creed: Unity
Najhorší trend - nedokončené hry
Najlepší trend - odmeňovanie za nedokončené hry

Najočakávanejšia hra - Witcher 3
Najočakávanejšie zariadenie - Oculus Rift

 


napísal redakcia 9.1.2015
Páči sa mi!
HRY ROKA 2014


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17914)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk