NAJLEPŠIE HRY ROKA 2015

NAJLEPŠIE HRY ROKA 2015

Rebríček top hier minulého roka podľa Sectoru

Rok nám skončil a je načase zhrnúť si najlepšie hry roka. Tu je rebríček redaktorov Sectoru. Ako vždy, aj teraz každý napísal svoj rebríček, hry sa obodovali, body spočítali a tu máme výsledok. Je to pekný mix AAA, ale aj indie titulov, ktoré spolu prispeli ku kvalitnému hernému roku.

 

20. Resident Evil: Revelations 2 - PC, Xbox One, PS4 - recenzia 8.5

Na poslednom mieste nášho rebríčka poradie otvára pokračovanie Resident Evil: Revelations, ktoré je intímne ladenou odbočkou od série, ale prekvapí atmosférou a zaujímavo namixovanou hrateľnosťou. Podobný príbeh sme však prežili už mnohokrát. Stále to nie je hra, ktorá plne oživí Resident Evil sériu..

 

19. Bloodborne - PS4 - recenzia 9.0

Popri vývoji ďalšieho Dark Souls pokračovania skúsili autori z From Software aplikovať svoj „Souls" štýl hrateľnosti na nový typ prostredia a výsledkom je Bloodborne. Temná akčná RPG, ktorá vtiahla hráčov do svojho sveta na desiatky hodín a koncom roka im ponúkla ďalšie rozšírenie v podobe The Old Hunters expanzie.

 

18. GTA V - PC  - recenzia 10 

Tento rok konečne prišla aj PC verzia GTA V, ktorá znovu posunula celú hru vpred, a to prídavkom Rockstar editora, ale aj možnosťou modov, ktoré už stihli obohatiť titul na PC v rôznych oblastiach. Jediná škoda je, že obsah vpred neposúva aj Rockstar, ktorý doteraz neohlásil singleplayerové expanzie a venuje sa len pridávaniu obsahu do GTA Online, z ktorého má veľké tržby.

 

17. Dying Light - PC, Xbox One, PS4 - recenzia 8.5 - videorecenzia

Zombíci tento rok zaútočili na rebríček prostredníctvom Dying Light, kde ich autori veľmi dobre dokázali skĺbiť s hrateľnosťou svojej Dead Island série. Štýl ešte vylepšili a posadili ho do kvalitne spracovaného mesta, ktoré sme zdolávali parkourom. Tento rok hru navyše rozšíria rozsiahlou expanziou, ktorá pridá do hry otvorené prostredie vidieka.

 

16. Assassins Creed Syndicate - PC, Xbox One, PS4 - recenzia 8.5 - videorecenzia

Po kontroverznom Unity prešiel Ubisoft s Assassins Creed sériou do Londýna a na pomoc si zobral  dvojicou súrodencov. Tí spolu ponúkajú decentný príbeh doplnený históriou, parádnym mestom, množstvom upgradov pre postavy, vybavenie aj ich gang. Veľkou novinkou je možnosť jazdy na kočoch. Neskôr hru doplnil aj zaujímavý DLC príbeh s Jackom Rozparovačom.

 

15. Project CARS - PC, Xbox One, PS4 - recenzia 8.5 - videorecenzia

Dlho vyvíjaný komunitný projekt konečne tento rok vyšiel a popri PC sa dostal aj na nové konzoly. Všade ponúkol graficky kvalitnú a ovládaním veľmi dobrú racingovku. Zišlo by sa jej viac vozidiel, ale okrem toho sa je ťažko na niečo sťažovať.

 

14. Halo 5 Guardians - Xbox One -  recenzia 9.0 - videorecenzia

Halo séria prešla na novú konzolu vo veľkom štýle, a to hlavne po multiplayerovej stránke, kde ponúkla ako klasické arénové boje, tak aj nový otvorený multiplayerový mód s obsadzovaním kontrolných bodov. Navyše to celé autori dopĺňajú DLC updatmi, ktoré prichádzajú zadarmo. Kampaň síce bola kratšia a hlavne kooperačne ladená, ale posunula príbeh načatý v štvorke vpred k apokalyptickému finále.

 

13. Just Cause 3  - PC, Xbox One, PS4 - recenzia 8.5 - videorecenzia

Just Cause sa tento rok posunul o krok ďalej, a to hlavne v masívnosti explózii. Tentoraz ponúkol nové rozsiahle prostredie, úplnú voľnosť v deštrukcii a rozmanité vozidlá a zbrane, s ktorými  sa môžete realizovať. Je to jednoduchá zábava, ktorá má príbeh len ako doplnok.

 

12. Batman: Arkham Knight - PC, Xbox One, PS4 - recenzia 9.0 - videorecenzia

Napriek katastrofálnemu launchu na PC si Batman aj tentoraz zachoval svoj štýl a kvalitu a ak ste hru na PC decentne rozbehli alebo zahrali na konzolách, znovu ste si mohli vychutnať temný svet Gotham City, teraz aj s novým nepriateľom Arkham Knightom.

 

11. Blackguards 2 - PC - recenzia 9.0

Jedno z prekvapení roka je pokračovanie Blackguards série, kde sa Daedalic poučili z chýb prvej hry a priniesli presne takú RPG stratégiu, ako má byť. Ponúkajú to najlepšie, čo v tejto ťahovej fantasy strategickej oblasti nájdete.

 

10. Starcraft II: Legacy of The Void - PC - recenzia 9.5 - videorecenzia

Na desiatom mieste rebríček otvára posledná časť trilógie Starcraft II s podtitulom Legacy of The Void. Hra nás koncom roka vtiahla do príbehu rasy protoss a uzavrela príbeh hry vo veľkom štýle. Nechýbala jej kvalitná kampaň, ako vždy to dopĺňala masívna multiplayerová ponuka a novinkou boli aj kooperačné misie.

 

9. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain - PC, Xbox One, PS4 - recenzia 10 - videorecenzia

Deviate miesto obsadil Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, ktorý príjemne obohatil ponuku tohto roka. Ponúkol nový štýl prístupu k sérii, otvoril rozsiahle prostredia a dal hráčom voľnosť a veľa možností, aj keď toto všetko len za cenu utlmeného príbehu. Postupne sa k singleplayeru otvára aj multiplayer v MGS online časti.

 

8. Tearaway Unfolded - PS4 - recenzia 9.0

Remaster pôvodne PS Vita titulu pre PS4 Tearaway Unfolded to dotiahol na ôsmu priečku a znovu predviedol svoj jedinečný papierový štýl hrateľnosti s veľkými možnosťami interakcie. Teraz aj s rozšíreným svetom a veľmi dobrým napasovaním ovládania na gamepad.

 

7. Forza Motorsport 6 - Xbox One - recenzia 9.0 - videorecenzia

Siedme miesto obsadila Forza Motorsport 6, nové pokračovanie simulačnej automobilovej série, ktorého obsah je teraz masívny. Oproti päťke pribudli stovky vozidiel, rozšírila sa ponuka tratí a aj počet hráčov na okruhoch. Všetko to dopĺňajú novinky samotnej hrateľnosti a zábavnejšia kampaň.

 

6. Star Wars Battlefront  - PC, Xbox One, PS4 - recenzia 8.0 - videorecenzia

Na šestku sa dostal Star Wars Batlefront, ktorý pri premiére nového Star Wars filmu reštartoval obľúbenú multiplayerovú sériu. Battlefront ponúkol parádnu grafiku a jednoduchú viac arkádovo ladenú hrateľnosť so 40 hráčmi na bojisku. Ak vám tento štýl hrateľnosti sadne, o zábavu máte postarané.

 

5. Ori and the Blind Forest   - PC, Xbox One  - recenzia 9.0

Piata je pôsobivá skákačka Ori and the Blind Forest, ktorá nás už začiatkom roka vtiahla do jedinečného emotívneho príbehu odohrávajúceho sa v temnom lese. Hra ponúkla najlepšie otvorenie z hier za posledné roky, vynikala hrateľnosťou, pôsobivými prostrediami a cele to dopĺňala kvalitná hudba.

 

4. Pillars of Eternity - PC  - recenzia 9.5

Štvrtý skončil očakávaný titul Pillars of Eternity, v ktorom autori za vyzbierané peniaze cez Kickstarter sľúbili návrat klasickej izometrickej RPG v štýle Baldur's Gate a Icewind Dale. Autori svoje sľuby do bodky splnili a svojich svojich investorov určite nesklamali. Priniesli presne to, čo na trhu popri všetkých akčných RPG chýbalo.

 

3. Fallout 4  - PC, Xbox One, PS4 - recenzia 8.5 - videorecenzia

Bronzovú priečku obsadil Fallout 4, ktorý sa v aktuálnej časti už zmenil na čistú akčnú RPG, ale práve vďaka tomu dokázal znovu osloviť väčšie masy hráčov a vtiahnuť ich do svojho postapokalyptického sveta. Tentoraz je to prostredie Bostonu, ktoré hráči objavujú s jediným človekom, ktorý si ešte pamätá svet pred katastrofou.

 

2. Rise of the Tomb Raider - Xbox One, Xbox 360 - recenzia 10 - videorecenzia

Strieborný skončil návrat Lary Croft v Rise of the Tomb Raider, ktorej dobrodružstvo teraz pokračuje na zamrznutej Sibíri. Autori v titule parádne spojili akčné scény s otvorenými lokalitami a voľnosťou, doplnili to emotívnym príbehom a okorenili challenge úlohami ako aj zaujímavým DLC obsahom, ktorý už do hry pridal čistý survival mód. Minulý rok hra vyšla len na Xboxy, ale tento rok si ju postupne vychutnajú aj hráči na PC a PS4

 

1. Zaklínač 3 Divoký Hon  - PC, Xbox One, PS4 - recenzia 10 - videorecenzia

Zlato získava a hrou roka sa stáva Zaklínač 3 - očakávané pokračovanie jedinečnej fantasy série od CD Projektu. Autori v ňom veľmi dobre zvládli otvorený fantasy svet, zapracovali kvalitný príbeh, prepracované postavy, hlboké RPG prvky a aj zábavné boje. Vytvoriil príťažlivú akčnú fantasy RPG, ktorú už zo začiatku obohacovali free DLC obsahom a koncom roka pridali aj prvé veľké rozšírenie. Druhé nás čaká v priebehu tohto roka.

 

 

Top 10 vo videu

     

 

Môžeme si to prerozdeliť aj do kategórii, v ktorých výber vyzerá nasledovne.

Kategórie

Najlepšia singleplayerovka - Zaklínač 3: Divoký hon
Najlepší multiplayer -  Star Wars Battlefront

Najlepšia PC exkluzivita - Pillars of Eternity
Najlepšia Xbox exkluzivita -  Rise of the Tomb Raider
Najlepšia PlayStation exkluzivita - Tearaway Unfolded
Najlepšia Nintendo exkluzivita - Splatoon
Najlepšia mobilná hra - Lara Croft GO
Najlepšia handheldová hra - The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D

Najlepšia grafika - Star Wars Battlefront
Najlepší art štýl - Ori and the Blind Forest
Najlepšie Early Access - The Long Dark
Najlepší DLC - Zaklínač 3: Srdcia z kameňa
Najlepšia hra pre splitscreen - Rocket League
Najlepšia hra pre volant - Dirt Rally / The Crew: Wild Run
Najlepšia MMO hra - Skyforge
Najhorší trend - pokus o platené mody

Najlepšia akcia: Star Wars Battlefront
Najlepšia simulácia: Cities Skylines
Najlepšia stratégia: StarCraft II: Legacy of the Void
Najlepšia akčná adventúra:  Rise of the Tomb Raider
Najlepšia arkáda: Ori and the Blind Forest
Najlepšia akčná RPG: Zaklínač 3: Divoký hon
Najlepšia RPG: Pillars of Eternity
Najlepší racing: Forza Motorsport 6
Najlepši adventúra: Life is Strange

Spustená bola aj čitateľská anketa o hru roka 2015, takže ak chcete ukázať, ako vyzerá váš rebríček a ovplyvniť umiestnenia hier, môžete zahlasovať.


napísal saver 15.1.2016
Páči sa mi!
NAJLEPŠIE HRY ROKA 2015


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17913)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk