VIANOCE V REDAKCII

VIANOCE V REDAKCII

Sviatky pokoja a hier

Článok

Ďalší rok ubehol ako voda a máme tu opäť vianočné sviatky, ktoré sa nesú v znamení rodiny, žalúdkov preplnených maškrtami, rozprávok, ale pre mnohých aj videohier, ktoré vyšli v tomto období alebo na ne jednoducho až doteraz nebol čas. Ak si práve nestaviate „blatuliaka", keďže namiesto snehu je všade naokolo blato, možno teraz radi nakuknete do vianočnej redakcie Sectoru.

Sector ani počas uplynulých dvanástich mesiacov nelenil. Snažili sme sa priniesť vám čo najviac informácií a materiálov nielen z oblasti videohier. Vďaka úsiliu našich redaktorov ste si počas každého pracovného dňa v roku u nás mohli prečítať množstvo noviniek a minimálne jeden nový článok alebo recenziu. Výrazne sme zvýšili počet videorecenzií a v tomto trende mienime ďalej pokračovať. 

O vaše pohodlie na Sectore sa starali starí známi, ktorých už roky poznáte, ale objavili sa aj nové tváre, ktoré do žil redakcie vliali novú krv a priniesli svieže nápady. Na druhej strane sa niektorí veteráni trochu stiahli do ústrania a venovali hlavne rodine a svojim novým prírastkom. Ale stále sú súčasťou nášho tímu a veríme, že už v blízkej budúcnosti budú opäť v plnom nasadení. A všetkým redaktorom sme položili v podstate už tradičné otázky, ktoré sú príznačné pre toto obdobie:

1. Čo vás najviac oslovilo z tohtoročných herných titulov, prípadne hardvérových noviniek?
2. Aké sú vaše očakávania v budúcom roku?  Na ktoré hry sa tešíte?
3. Ako strávite Vianoce, prípadne do akých hier sa pustíte počas vianočných sviatkov?

Čo sme sa dozvedeli?

Vianoce v redakcii

Roberto

1. Na roku 2015 bolo skvelé, že na svoje si prišli priaznivci každého žánru. Či už máte radi strieľačky, pretekové hry, akčné adventúry, RPG, športy, MOBA, mestské simulátory, RTS, ťahovky...

2. Pri pohľade na rok 2016 vidím generála Roberta zahĺbeného do máp XCOM 2, Cossacks 3, Battlefleet Gothic: Armada a, samozrejme, Total War: Warhammer. Šťastné a veselé!

3. Snáď každý z vás sa môže v decembri aspoň na chvíľu vrátiť k tej svojej naj (hre). Ja si cez vianočné sviatky vyložím nohy, jedným uchom budem vstrebávať atmosféru televíznych rozprávok a popritom si postavím novú väznicu, pod dohľadom Svaroga sa ponorím do sveta Thea alebo sa možno konečne odhodlám poslať prvého Kerbala na obežnú dráhu.

Raina Audron

1. Hmm, z mp akcií to bol znovu Nosgoth, ktorý konečne vyliezol z bety a pridal nové postavy a mapy. Okrem toho som prešla hororovú klasiku RE Remaster a skvele som sa bavila pri Tales from the Borderlands.
2. Asi Rise of the Tomb Raider, vyzerá to na dôstojné pokračovanie prvého dielu. 
3. Vianoce strávim kopírovaním súborov do nového notebooku, hraním konečne v poriadnom framerate a varením a pečením štedrovečerných dobrôt.

Play3man

1. Tento rok priniesol množstvo veľkých hier. No ja to zoberiem trochu z iného uhla pohľadu, kedže práve od týchto titulov sa tak nejako očakáva masový úspech. Preto skôr vyberám pre mňa najväčšie prekvapenie, a tým je chytľavý futbal s autíčkami - Rocket League. Okrem neho však musím spomenúť aj hru Tearaway Unfolded, ktorá ma taktiež veľmi oslovila. Z hardvéru to je určite HTC Vive a Microsoft HoloLens.

2. Bez zbytočných rečí vyťahujem zoznam: Uncharted 4: A Thief's End, Gran Turismo Sports, Ratchet and Clank, The Last Guardian, Tom Clancy's The Division, Horizon Zero Dawn či No Man's Sky.

3. Vianoce strávim tradične, a to v kruhu rodiny, no aj netradične v knihách. Skúškové obdobie zvoláva všetky svoje posily, aby nudné „klopanie na dvere" vystriedalo ozbrojené komando so súdnym povolením k prehliadke bytu. Na hry teda asi veľa času nezostane, no ak by sa predsa našla nejaká chvíľa, asi sa pustím do už rozohraných. A tých mám naozaj dosť.

Kordi

1. Z veľkých hier žiadna, keďže väčšine AAA titulov už naschvál nechávam čas, nech dozrejú - a preto mám napríklad Assassin´s Creed: Syndicate stále nerozbalené na poličke, na Fallout 4 sa pozriem až v lete. Ak vynechám evergreeny, ako tretí Zaklínač a piaty Metal Gear a kopec iných pokračovaní, remasterov a HD edícií, ostane mi skôr zmes menších projektov, ktoré napriek budgetu dokázali hrateľnosťou zaujať viac. Tak napríklad Soma, Her Story, Life is Strange a Everybody´s Gone to the Rapture.

2. Teším sa na The War of Mine v rozšírenej verzii The Little Ones, potom Firewatch a na začiatok roka je oznámený story mode do The Long Dark. Už teraz sa trasiem od zimy. Hardvérovo to bude okolo VR skôr veľa kriku pre nič. Možno si túto zábavku každý vyskúša, ale po opadnutí nadšenia z novej hračky budeme musieť ešte zopár rokov na plnohodnotnú VR čakať.

3. The Long Dark - už keď nebude snežiť za oknom, nech mrznem aspoň pred obrazovkou. A inak všetky resty spred roka. A spred minulého roka. A vlastne tie stovky titulov na Steame a PSN by si zaslúžili aspoň nainštalovať.

Korec

1. Hardvérových noviniek bolo tento rok minimum, hoci New 3DS ma potešilo pre hranie niektorých titulov a Xenoblade Chronicles sa v ňom síce nevyrovnal Wii zážitku, ale je to malý zázrak, že sa táto masívna JRPG dá hrať na cestách. 

Zo samotných hier to nie je žiadna sláva, čo som si uvedomil pri paralelnom zostavovaní TOP 10 rebríčku, ktorý bude u mňa tradične totálne odlišný od zvyšku redakcie. Ale vydanie Metal Gear Solid V: The Phantom Pain bol malý sviatok a jasný dôvod hrať pár dní v kuse. Najviac však potešil Ori and the Blind Forest, čo je hra, ktorá sa oplatí hrať s vreckovkou v pohotovosti. Celkovo ma potešila handheldová produkcia, no nakoniec nič výrazne nezažiarilo - ale Monster Hunter 4 aj Xenoblade Chronicles boli výborné. Z obývačkových hier však predsa potešil aspoň nový Tomb Raider, odreagovanie v Halo 5 a letná PS4 dvojica Until Dawn - Tearaway Unfolded. A podľa prvých strávených dní sa výborne črtá Xenoblade Chronicles X.

2. Final Fantasy XV. Dlho, dlho nič a... Určite prídu zaujímavé tituly hneď v prvom kvartáli, celkom sa teším na The Witness a na 3DS sa chystá pekná enkláva japonských hitov. Som zvedavý, kam sa posunie World of Warcraft a z kinematograficko-herného uhla aj Uncharted 4 a Gears 4. No ako fanúšik Nintenda budem určite zvedavý na odhalenie Nintenda NX. Čo to je, ako funguje, akú bude mať podporu titulov, to je veľká neznáma. A pevne verím, že Vitu neopustí produkcia originálnych hier.

3. Tieto Vianoce budú viac pracovné ako niekoľko posledných. A, samozrejme, čaká má veľa milých questov typu návštevy spolužiakov z dávnych čias či odvoz na letisko. Budem aj viac písať, najmä na Sector, lebo čitateľom dlžím ešte pár pekných recenzií na zaujímavé japonské veci. Na ich čele - a to bude aj môj najväčší herný žrút času - Xenoblade Chronicles X. Tento rok neplánujem hrať nič iné (popri tradičnej porcii WoW) na konzolách, iba „žhaviť" Wii U a túto masívnu JRPG.

Vianoce v redakcii

Pinkie

1. Lego Dimensions, jednoznačne a nekompromisne, ako fanúšik Lega ani nemôžem odpovedať inak, akurát zatiaľ iba „očumujem", nehral som, nenakupujem figúrky, lebo keď raz začnem, nebude to mať konca. Inak zvláštny rok, taký akoby nevýrazný, vlastne si mám problém spomenúť na jarné a letné hry, možno ani nie preto, že by žiadne neboli, ale preto, že všetky ďalšie hry zatienila práve tá, ktorú som aktuálne hral. Takže za mňa celkom konvenčne Fallout 4, Zaklínač 3 a Metal Gear Solid 5. 

2. Virtuálna realita, vlastne ma celkom zaujíma, ako to dopadne a rád by som to už aj vyskúšal. No a Uncharted Collection ma navnadil na ďalšie dobrodružstvo Nathana Drakea, takže asi Uncharted 4 a, samozrejme, predpokladám, že sa výraznejšie s čímsi prihlási Rockstar. 

3. Vianoce mám vyhradené na spomínanie, tento rok to vidím na Sheep Dogs N Wolf, Hogs of War alebo Overboard!  

Possol

1, Najviac ma v uplynulom roku oslovilo vývojárske štúdio CD Projekt RED. Titul Zaklínač 3 spolu s prvým datadiskom je pre mňa najväčším herným prekvapením. Autori na plnej čiare prekonali samých seba a dodali titul, ktorý mal všetko a nič sa netvárilo, že je navyše. Tlieskam! 

2, Budúci rok podľa všetkého nebude až tak ničím výnimočným. Vyjde ale pár hier, na ktoré sa veľmi teším. Napríklad krásna trojica hier Uncharted 4, Far Cry: Primal a hlavne Deus Ex: Mankind Divided (aj kvôli Prahe).

3. Počas vianočných sviatkov by som mohol stihnúť dohrať Batman: Arkham Knight a Tomb Raider z roku 2013. Samozrejme, všetko závisí od toho, či ma polovička pustí k počítaču a neodtiahne ma do prírody.

Rolan

1. Tento rok bol na dobré hry bohatý. Najmä počas jesene vyšlo veľa zaujímavých titulov, ako Fallout 4, Rise of the Tomb Raider, nový Assassin, kontroverzný Battlefront a v neposlednom rade aj kvalitná expanzia na Zaklínača. Tým sa dostávam k tomu, ktorú hru za tento rok považujem za najlepšiu, a tou je nepochybne práve tretí Zaklínač. Tá hra obsahuje detaily, ktoré ju posúvajú na úplne inú úroveň od všetkého, čo som kedy hral. V oblasti hardvéru som bol počas celého roku znepokojený zo situácie AMD. Dúfam, že sa im čoskoro podarí niečo vymyslieť, keďže určite nechceme, aby si NVIDIA a Intel s cenami robili, čo sa im zachce.  

2. Určite Mass Effects 4: Andromeda. Som zvedavý, ako bude pokračovať Star Citizen a Elite: Dangerous, predovšetkým či sa im podarí dodržať sľuby. Teším sa ešte aj na GRIP, keďže Rollcage bola moja hra detstva. Z HW som zvedavý na nové ZEN procesory od AMD.

3. Počas sviatkov plánujem, samozrejme, oddychovať, tráviť čas s rodinou a priateľkou. Budem musieť nazrieť aj do kníh, keďže po decembri je tu január a s ním aj skúškové obdobie. Učiť sa len tak je nuda, preto budem popritom lietať medzi planétami v Elite Dangerous: Horizons. No a ak mi ostane nejaký voľný čas, tak si zahrám Dotu 2 s kamarátmi, prípadne dohrám Rise of the Tomb Raider na Xboxe a zastrieľam si v Star Wars: Battlefront.

Tanya

1. Tohtoročná jesenná nádielka bola naozaj bohatá a z nej ma asi najviac oslovil Rise of the Tomb Raider a Halo 5: Guardians.

2. Je príliš optimistické tešiť sa, že v roku 2016 vyjde remake Final Fantasy VII? Budem dúfať, že do konca roka sa tak stane.

3. Možno to bude prekvapivé, ale ešte stále sa mi nepodarilo dohrať Dragon Age: Inquistion. Bráni mi v tom moje obsedantno-kompulzívne správanie, vďaka ktorému musím prehľadať každý centimeter mapy a preventívne si vypočuť problémy každej postavy v hre. Takže počas týchto sviatkov by som tú hru už rada dohrala, lebo už teraz mám naplánované rozhodnutia pre druhý gameplay.

Vianoce v redakcii

Ace

1. Možno trochu paradoxne, titul, ktorý ma najviac oslovil, sa mi doteraz nedostal do rúk, no snáď mi ho Ježidedo nadelí pod ihličnan. Transformers: Devastation vyzerá jednoducho skvele a dúfam, že sa bude hrať aspoň z polovice tak dobre ako vyzerá.

2. No, po Devastation sa Platinum Games pustili do nových Ninja korytnačiek a dúfam, že ich oživia v podobnej podobe. Je to ďalšia moja obľúbená značka a kvalitnej hry sa nedočkala už dlhé roky. Taktiež čakám na to, čo sa nakoniec vykľuje z Nintendo NX.

3.Voľného času je strašne málo, ešte aj cez Vianoce sa budem venovať hrám na recenzie a ak sa pošťastí, rád by som sa pustil do tých Transformerov pomimo. A dal som si záväzok, že aspoň niektoré ešte ani len nespustené tituly vo svojej Steam knižnici vyskúšam, keďže kupujem stále ďalšie, ale k ich hraniu sa už dostávam len ťažko. O to isté sa pokúsim aj na ďalších platformách.

Je2ry

1. Najviac ma z hernej ponuky 2015 oslovil Witcher  - vďaka nádherne spracovanému svetu, pútavému príbehu, dlhej hernej dobe a vyšperkovanej hrateľnosti. Tesne v závese ho nasleduje Fallout 4, ktorý je síce možno trochu iný, než sme čakali, ale stále sa jedná o výbornú hru so skvelou post-apokalyptickou atmosférou.

2. Teším sa na nový Tomb Rider, ktorý som si doposiaľ kvôli platformovej exkluzivite nemohol vyskúšať. Veľké očakávania smerujú tiež k Uncharted 4 a množstvu ďalších výborne sa črtajúcich titulov, ktoré si ale kvôli nedostatku času aj tak nevyskúšam.

3. Tohtoročné Vianoce sú pre mňa výnimočné, keďže ich prvýkrát strávim s „herným zariadenim" je2ry verzia 2.0. Ak mi ostane chvíľa času, rozdrvím pár „rusákov" v Dote, skúsim sa posunúť v Pillars of Eternity a tušim mám od redakcie dokonca aj niečo na recenziu. To bude mat prioritu. :)

UNI

1. V roku 2015 ma potešilo niekoľko veľkých titulov. V prvom rade Zaklínač III. Ale užil som si napríklad aj bojovku Mortal Kombat X, hlavne jej mobilnú verziu. Veľmi ma oslovili viaceré kvalitné tituly z nezávislej scény. Naopak veľmi sklamaný som zo zavádzania pochybných praktík istého slovenského distribútora hier so sídlom v Košiciach.

2. V dohľadnej dobe určite Xcom 2 a Total War: Warhammer a nájdu sa aj iné zaujímavé kúsky. Som zvedavý na progres technológií s virtuálnou realitou.

3. Vianoce strávim doma, Silvester zrejme s kamarátmi v Tajove. Tento rok radšej ani neplánujem, čo budem cez sviatky hrať, pretože je nakoniec aj tak všetko inak. Prvoradé sú však „povinné" hry určené na recenziu.

Saver

1. Tento rok exceloval hlavne Rise of the Tomb Raider, ktorý ponúkol parádny zážitok na Sibíri s už viac ostrieľanou Larou Croft. Parádny bol teraz vydaný Just Cause 3, nezaostával Assassins Creed Syndicate, z FPS boli dobré Halo 5 a Wolfenstein, z mobilných hier bola prekvapivo kvalitná Lara Croft Go.

2. Budúci rok mám zatiaľ vyhliadnuté spoznávanie pravekého Slovenska vo Far Cry Primal, uvidíme aký bude Quantum Break, Mafia III, Mass Effect Andromeda, Crackdown 3, Gears of War 4, Halo Wars 2 a možno bude dokončený aspoň príbeh v Star Citizen. Ale rok bude zaujímavý aj na softvér a hardvér, kde uvidíme, čo ukáže DX12, aké karty predvedú Nvidia a AMD, ale príde aj
nová Nintendo konzola, zrejme uvidíme aj slim revízie Xbox One a PS4 konzol. Nakoniec však hlavne bude zaujímavý štart virtuálnych realít.

3. Working on MGS 4.0

Vianoce v redakcii

Toľko od nás z redakcie Sectoru, v mene ktorej Vám želáme krásne Vianoce plné lásky (aj k hrám :-) ), veľa zdravia a dní plných pohody aj zábavy v roku 2016. A myslite na to, že nezáleží na tom, akú platformu a štýl hier preferujete. Všetci sme hráči a nemali by sme hľadať to, čo nás rozdeľuje, ale to, čo nás spája - jedinečný svet hier, ktorému radi podliehame. Lebo kto sa hrá, nehnevá.

                                                                                          Váš SECTOR tím

PS: Budeme radi, ak nám v diskusii napíšete, ako budete tráviť Vianoce vy a pokojne odpovedzte na rovnaké otázky ako redaktori Sectoru. :-)

Nakoniec ak by ste chceli tipy na vianočné hry, tu sme pre vás pripravili video

     


napísal Redakcia 23.12.2015
Páči sa mi!
VIANOCE V REDAKCII


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19567)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk