POOCHY AND YOSHI’S WOOLY WORLD

POOCHY AND YOSHI’S WOOLY WORLD

8.0

Vlnené duo zasahuje na 3DS

Recenzia na 3DS verziu

Nintendo behačky vo vlnených svetoch začínajú mať solídne zastúpenie. Dlho s nimi laškoval najmä Kirby, no pred dvomi rokmi si na Wii U túto podobu vyskúšal aj Yoshi. Aktuálne prerába Nintendo viaceré hry na 3DS, kde si môžu nájsť väčšie publikum a rovnako aj Yoshi dostáva odlišnú verziu. Na handhelde sa skutočne lepšie hrá, dávkuje a majitelia New 3DS získajú rýchlostný bonus.

Príbeh je nintendovsky jednoduchý - z obzoru priletí zloduch, „šlohne" kopu vlny i kamošov, takže Yoshi má pádny dôvod vyraziť na dobrodružstvo. Zoberie si verného pomocníka Poochyho a absolvujú púť po šiestich svetoch, kde ich čakajú variabilné levely a najmä veľa, veľa predmetov na zbieranie. Yoshiho behačky bývajú tradične lepšie vybalansované pri obťažnosti, nevyžadujú obrovskú energiu hráča na skúšanie a nesmiernu trpezlivosť na zdolávanie levelov. Ponúkajú skôr vyvážený mix pre nových záujemcov a súčasne veteránov, ktorí nepohrdnú opakovaným snorením po skrytých predmetoch.

Poochy and Yoshi’s Wooly World

Tradičný štart levelu, kde počet zozbieraných predmetov zíva prázdnotou.
Poochy and Yoshi’s Wooly World

Prvé svety sú jednoduché, ale nepodceňujte silu skrýš so všakovakými kúskami
Poochy and Yoshi’s Wooly World

Špongiová jaskyňa je jeden z najzábavnejších levelov, no je ľahké prísť o kľúčové veci.

Výhoda tohto systému je, že má ľahučké ovládanie a princípy. Yoshi skáče, dokonca aj mierne levituje a dostane sa na rôzne plošiny. Dokáže hádzať gule po nepriateľoch alebo ich môže zožrať a pľuť po iných. Stačí vám pár tlačidiel, zvoliť správny smer a level dokončíte. Lenže krása nespočíva iba v preletení, dosiahnutí cieľovej rovinky (nebojte sa, po ceste si priebežne uložíte pozíciu, ak by ste náhodou stratili všetky srdiečka) a posunutí sa na mape herného sveta. Každý level obsahuje množstvo nápaditých elementov – veľké prekážky, nečakaných nepriateľov alebo v jaskyni sú napríklad kocky zo špongie. Tie môžete zrušiť skákaním, guľou či prerazením. No riskujete, že sa nedostanete na vyššiu plošinu, kde by ste sa prípadne mohli zmocniť bonusu. Autori vám skutočne umožnia dokončiť level aj na pol plynu, no neustále poškuľujú po vašej pozornosti, či by ste si ho nedali predsa len znova.

Motivácií na opakované prechádzanie levelov je viacero a tvoria absolútne jadro tejto behačky. Znamená to tony predmetov na zbieranie. Každý level môžete dokončiť so štvorakou nádielkou. V prvom rade chcete získať päť zväzkov vlny, čo sú esenciálne potreby na poskladanie novej, odlišnej verzie Yoshiho. Je tu aj päť kvetiniek, ktoré sú všelikde poschovávané a zatiaľ čo vlnu zväčša vidíte, kvetinky nie. Oveľa náročnejšou misiou bude zozbierať dvadsať medailí, ktoré sú vložené do hocijakej malej bodky alebo aj väčšieho predmetu. Jediná dobrá rada znie: skúste zbierať úplne všetko, snoriť po rohoch či iných častiach, nezabúdať na vedľajšie cestičky, skákať hore a podliezať dole. Dvadsať medailí je veľká vec, no paradoxne niektorí hráči budú mať čo robiť, aby získali aj štvrtý metál za level - treba doraziť s plným počtom srdiečok.

Hoci je Yoshi pomerne ľahká behačka, tu a tam sa nájde v poslednej fáze levelu dáky papľuh, ktorý vás rád pripraví o cenné srdiečko a keď prídete s počtom 19/20, nebude to stačiť. Štvorica metálov za vlnu, kvetinky, medaily a srdiečka svieti nad každým levelom. Fajnšmejkri budú chcieť získať prirodzene všetky, takže budú chodiť do levelov opakovane. Zväčša sa dá na prvý záťah zvládnuť jeden či dva plné počty. Výhoda je, že sa niet kam ponáhľať. Čaká vás takmer 50 levelov, ale prečo nezotrvať v prvom svete aj celý jeden či dva večery, kým sa vám nepodarí vyzobať všetko?

Ak ste niekedy unavení z druhej polovice Nintendo behačiek, lebo máte chuť rozmlátiť ovládač či celé 3DS po päťdesiatom pokuse s Donkey Kongom alebo stopätnástom pokuse so Super Mariom, bude to ideálna hra pre vás. Uchováva si nezameniteľný štýl level dizajnu a súčasne prenáša vyššiu mieru obťažnosti do inej sféry. Práve dobre poschovávané predmety predstavujú veľkú výzvu, nie eskapády v leveli či úmyselne nahusto rozmiestnení nepriatelia, ktorí vás chcú odrovnať pri prvom dotyku.

Titulný Poochy prichádza do hry, aby priniesol viaceré vylepšenia a obohatenia. Ak nebudete náhodou zvládať štandardný Classic Mode, môžete sa prepnúť hocikedy do Mellow Mode, ktorý jednak venuje Yoshimu krídla a súčasne povolá Poochyho na vyňuchávanie bonusov. Je to výborná pomoc pre tých, čo už päť ráz prešli level a nedokázali nájsť 5 kúskov vlny či 5 kvetiniek, sú trošku unavení a nechcú si túto výzvu odložiť nabudúce, ale doťuknúť level naplno ešte dnes. Vďaka Mellow Mode je zdolanie hry už skutočne reálne aj pre malých školákov, ktorí chcú dokončiť všetko na sto percent.

Poochy núka aj sériu bonusových levelov, kde hrá hlavnú úlohu. Sú prevedené do podoby populárnych mobilných hier: štvornohý hrdina uháňa zľava doprava, hráč sa venuje skákaniu, zbieraniu šteniatok či kvetiniek, ľahké úlohy, zrozumiteľné princípy a opäť jednoznačná orientácia na mladého hráča.

Poochy and Yoshi’s Wooly World

Ikonické rúrky a kvetinové držky sa hlásia o pozornosť už v prvej úrovni!
Poochy and Yoshi’s Wooly World

Kreatívne detičky sa budú môcť vyhrať v solídnom editore.
Poochy and Yoshi’s Wooly World

Táto malá odbočka v leveli vás dokáže zmiasť, ale kvetina pôjde dole!

Pri porovnaní s Wii U verziou sa dočkáte nižšieho rozlíšenia – ak sa chcete rochniť v detailoch sveta plného vlny, na 3DS to už pôjde trošku ťažšie. Wii U verzia vyzerala vynikajúco, 3DS má fajn vizuál, ale čosi stráca. Majitelia 3DS idú na 30 fps, ale pozor, New 3DS ponúkne aj 60 fps hranie. Pokiaľ ide o hrateľnosť, 3DS verzia prišla o kooperačný mód pre dvoch hráčov, takže ak by ste chceli juniorovi dávať lekcie ako v obývačke s Wii U, nebude to možné a musí si absolvovať všetko sám na vlastnú päsť.

Každopádne Poochy a Yoshi je ideálny kandidát na prvú behačku mladého hráča v živote. Ak mu venujete 2DS či 3DS, určite porozmýšľajte nad touto hrou ako jeho debutom. Titul má všetko, čo si fanúšik od Nintenda môže želať – skvelé levely, solídny rozsah aj dlhšie trvajúce výzvy.


napísal Korec 15.2.2017
Páči sa mi!
8.0
Vo svete
7.8
Ohodnotiť
POOCHY AND YOSHI’S WOOLY WORLD
+ prístupné nováčikom
+ kvalitný dizajn a znovuhrateľnosť levelov
+ zaujímavé svety a štruktúra hry
+ stovky predmetov a desiatky verzií na zbieranie
+ Poochy je vítané obohatenie základnej porcie
+ stále výborná štylizovaná grafika s témou vlny
- slabšie rozlíšenie na 3DS v porovnaní s Wii U
- z originálu chýba aj kooperácia


RECENZIE HRÁČOV
3DS

Vývoj: Nintendo / Good-Feel
Štýl: Arkáda
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 3. február 2017
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18433)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk