BRAWLOUT

BRAWLOUT

Ako si roztomilé postavičky dávajú po papuli

Niekedy na dobrú zábavu stačí málo. Napríklad dať niekomu do zubov a vyventilovať sa pri videohrách zameraných na bitky. Okrem už zabehnutých a čoraz komplexnejších bojoviek sa na trhu objavujú aj novinky a menej známe tituly, ktoré tiež dovolia hráčom udrieť si a snažia sa zaujať svojou dynamikou. K čerstvým kandidátom patrí aj titul Brawlout, ktorý ponúka platformové arény.

Brawlout je roztomilý, respektíve vyzerá pôvabne, rozprávkovo, ale hlavní protagonisti sa tam otĺkajú jedna radosť. Aj oni vyzerajú ako maznáčikovia pre deti, ale sú agresívni a snažia sa jeden druhého mlátiť ako žito. O tom je celá hra. Momentálne je takýchto bitkárov šesť a tvorcovia pridajú ešte ďalších troch. Každý z nich sa môže voľne pohybovať a skákať ako divý, robiť úhybné manévre, no hlavne sa oháňať päsťami či kopať. Základné údery kombinované s pohybom vytvárajú zaujímavejšie ťahy a kombá.  

Každý bojovník má pritom svoje vlastné špeciality a pokročilé útoky a niektorí vám pripomenú slávnejších konkurentov z iných hier. Napríklad rozkošná Sephi'ra si drží protivníkov od tela sériou rýchlych kopov a svojím štýlom pripomína Chun-Li zo Street Fightera. Pichľavý šaman Volt, ako  už naznačuje jeho meno, sa zas rád schúli do klbka a nepriateľov poriadne zasiahne dávkami elektrického prúdu. Olaf Tyson svojich oponentov zmrazí alebo si pomôže ľadovými výstupkami.


Otestovali sme PvP arénu, kde sa dá bojovať proti jednému až trom živým protihráčom alebo AI. Po výbere postavy nasleduje voľba arény. Zatiaľ je ich tu päť, sú umiestnené v rôznych prostrediach (prales, púšť, ľadová krajina...) a každá zaberá sotva jednu obrazovku. Hráči sa pred sebou nemajú kam schovať a bitky nastávajú okamžite. Postavy skáču po plošinách, používajú svoje útoky a zúrivosť, snažia sa prežiť a nespadnúť do priepasti. 

Pri súboji jeden na jedného máte vcelku slušný prehľad, no keď si to rozdávajú medzi sebou štyria, je z toho poriadna mela a aj dosť veľký chaos. A to ich v budúcnosti má byť až osem. Navyše momentálne pri väčšom počte hráčov kolíše snímkovanie, čo je spôsobené aj prispôsobovaním kamery deju na obrazovke, a to až tak, že niekedy treba dať pauzu, kým sa hra ustáli. Všetko je veľmi rýchle, priam bleskové a v záplave úderov a skokov ľahko stratíte prehľad o situácii. Niekedy ani neviete, kde vlastne ste. Vyhodnotenie nastáva po niekoľkých minútach, zobrazí sa vaša úspešnosť v bitke a úmrtia. V aréne môžete nastaviť časovo limitované boje a pasovať sa v tímoch. To je momentálne prakticky všetko.

Bitky sú rozhodne zábavné a adrenalínové, oplatí sa vyskúšať všetkých bojovníkov, pretože majú skutočne výrazne odlišné štýly. Multiplayer sa dá hrať lokálne alebo online. Na klávesnicu sa zmestia dvaja hráči a ďalší sa môžu pripojiť gamepadom. Ovládanie nie je zložité, ale aj tak je praktickejší konzolový ovládač, s ktorým sa ľahšie manipuluje aj v menu hry.

Lenže v arénach sa pobavíte len krátko. Svoj potenciál môže hra uplatniť naplno v iných módoch, na ktorých tvorcovia ešte len pracujú. Zaujímavá môže byť kampaň s príbehom v sólo režime, popri ktorej pribudnú aj výzvy a survival mód. Tvorcovia sa však spoliehajú hlavne na multiplayer a už vo verzii s predbežným prístupom plánujú prvý turnaj. Samozrejmosťou budú hodnotené rebríčkové zápasy a Brawlout TV umožní sledovanie bitiek a záznamov.

Je však otázne, či si Brawlout dokáže dlhodobo udržať hráčov. Je pravda, že bojový systém je jednoduchý, a zároveň efektívny, ale jedná sa skôr o príležitostnú a krátkodobú zábavku. To znamená, že si sadnete k počítaču na dvadsať minút, zmlátite pár protivníkov v aréne, potom hru vypnete a vrátite sa k nej inokedy, ale zas len nachvíľu. 

Veľa možností nateraz v hre nemáte a jej budúcnosť a osud závisí od pripravovaných režimov. Ak zaujmú, hra si nájde svojich priaznivcov, preto by mali tvorcovia venovať veľkú pozornosť ďalšiemu obsahu. Spoliehať sa len na bojový systém a niekoľko roztomilých postavičiek totiž samo osebe nestačí. Každopádne rozpracovaný Brawlout, ktorý pripomína Super Smash Bros., je od dnešného dňa dostupný na Steame a ak máte poruke kamarátov, je celkom fajn na odreagovanie. 



napísal uni 20.4.2017
Páči sa mi!
BRAWLOUT


Brawlout
PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Angry Mob Games
Štýl: Bojovka
Dátum vydania:  apríl 2017
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk