CREATIVE SOUND BLASTERX H5 TOURNAMENT EDITION

CREATIVE SOUND BLASTERX H5 TOURNAMENT EDITION

Nové a energickejšie slúchadlá

Po nejakej dobe tu opäť máme test aktuálneho produktu firmy Creative, ktorým tentokrát sú nové slúchadlá Creative Sound BlasterX H5 Tournament Edition. Ak vám tento názov už niečo hovorí a máte pocit, že ste o týchto slúchadlách už u nás čítali, pamäť vás neklame. Celý H rad slúchadiel od Creative sme u nás podrobili testom, pričom konkrétne test slúchadiel Creative Sound BlasterX H5 sme vám priniesli ešte v závere roka 2015. Práve H5 bol model, ktorý v tomto rade zastupoval strednú triedu - popri Creative Sound BlasterX H3 a Creative Sound BlasterX H7. Očividne aj preto sa v Creative rozhodli opäť siahnuť práve po modeli H5, ktorý zobrali, vylepšili a opäť vypustili do predaja, no tentokrát s pridaným Tournament Edition v názve.

Každopádne oproti pôvodným modelom sa firma rozhodla pre jednu voľbu, ktorá síce nemá vplyv na výrobok ako taký, no odlišuje celý pôvodný rad slúchadiel práve od tejto reedície. Po príchode slúchadiel Creative Sound BlasterX H5 Tournament Edition k vám domov totiž zistíte, že už nie sú zabalené v typickom kruhovom obale s priehľadnou vrchnou častou, ale v klasickej krabici. Ide o zmenu, no osobne si nemyslím, že k horšiemu. Možno práve naopak - aj keď, samozrejme, ide o vec vkusu, no tak či tak, pozitívum je určite väčšia kompaktnosť a zároveň aj prípadná skladnosť. Balenie je aj napriek zmene materiálov stále dostatočne kvalitne spracované a navyše sa pri vyberaní slúchadiel nemusíte hrať niekoľko minúť so správnym zložením vrchného a spodného dielu.

Creative Sound BlasterX H5 Tournament Edition

V štýle kompaktnosti sa však výrobca vydal aj so samotnými slúchadlami, s čím súvisí aj mierna obmena dizajnu. Základ je v porovnaní so starším modelom rovnaký a v podstate ide z väčšej časti iba o vizuálnu zmenu - jednotlivé reproduktory sú ozdobené novým brúseným kovom. Veľmi veľkým plusom je ich malá veľkosť v zloženom stave, vďaka čomu si ich môžete bez problémov zbaliť aj na cesty. Aj napriek kombinácii kovových a plastových prvkov v dizajne ma prekvapila ich nízka hmotnosť, čo má hneď niekoľko výhod. Pri prenášaní o nich ani neviete a na hlave sú maximálne pohodlné a takmer ich ani necítite, za čo, samozrejme, vďačia aj veľmi príjemnej pamäťovej pene potiahnuté koženkou.

Ako sme už u Creative zvyknutí, aj Tournament edícia je vybavená odnímateľným mikrofónom. Ten navyše veľkosťou rovnako nie je prehnaný, čo zároveň znamená, že sú slúchadlá vhodnejšie pre ľudí s menšou hlavou. Ak medzi nich nepatríte a máte o ne záujem, bolo by určite dobré si ich pred kúpou vyskúšať, aby sa nestalo, že vám nesadnú. Keď už sme pri mikrofóne, vylepšenia sa dočkal aj ten, no už po technickej stránke. Oproti mikrofónu v pôvodnej verzii slúchadiel ponúka kvalitnejšie zaznamenávanie vášho hlasu vďaka lepšej filtrácii okolitého ruchu, čo využijete práve na väčších turnajoch pre dokonalé spojenie s vaším tímom, pretože práve na nich sa decibely hluku z okolia vedia vyšplhať poriadne vysoko.

Creative Sound BlasterX H5 Tournament Edition

Vo výbave slúchadiel môžeme nájsť okrem klasického kábla s 3,5 mm trojpinovým jackom aj dlhší, v podstate predlžovací kábel, ktorý rozdelí vstup pre mikrofón a výstup pre slúchadlá do dvoch samostatných jackov pre počítače, ktoré nepodporujú trojpinový jack. To je skôr prípad stolových počítačov, kedže niektoré laptopy sú z dôvodu šetrenia miesta vybavené jedným všestranným jackom. Základný kábel je, samozrejme, vybavený aj regulátorom hlasitosti, prepínačom na vypnutie mikrofónu či tlačidlom pre ovládanie médií (zapnutie/vypnutie skladby či zdvihnutie hovorov, ak máte slúchadlá pripojené k mobilnému telefónu). Oba káble sú spracované kvalitne a po celej dĺžke obtiahnuté látkou.

Čo sa týka technických špecifikácií, ide o štandard. Slúchadlá ponúkajú frekvenčný rozsah od 20 Hz do 20 kHz, vďaka čomu vedia reprodukovať veľmi dobre basy, no poradia si aj s výškami. Pri testovaní som bol s kvalitou reprodukovaného zvuku spokojný - v rámci strednej triedy dostanete presne to, čo by ste od slúchadiel čakali. Obstojne si poradia aj s hudbou s väčším dynamickým rozsahom a potešilo ma, že veľmi netlačia na basové tóny, ako býva zvykom. Mikrofón je rovnako v štandardných vodách, a to s frekvenčným rozsahom od 100 Hz do 15 kHz. Pri produktoch Creative nemôžeme zabudnúť ani na ovládače BlasterX Acoustic Engine. Aplikácia slúži pre čo najlepšie nastavenie slúchadiel podľa vašich preferencií a nechýbajú tiež prednastavené profily pre rôzne žánre hier, ktoré upravia zvuk tak, aby zvýrazňoval presne to, čo je v danej hre dôležité.

Creative Sound BlasterX H5 Tournament Edition sú slúchadlá, ktoré vám dajú presne to, čo od nich očakávate - kvalitný zvuk a reproduktory s príjemnou pamäťovou penou, vďaka čomu na hlave netlačia a zároveň dobre tlmia okolitý ruch. V reedícii zároveň ponúkajú mierne upravený dizajn a vďaka kompaktnému spracovaniu vám nebudú zavadzať ani na cestách.

Základné parametre:

Typ pripojenia:  3,5 mm Jack
Veľkost meniča:  50 mm
Frekvencia:  20 Hz - 20 kHz
Citlivosť:  118 dB/mW
Impedancia:  32 Ohm
odnímateľný mikrofón: 100 Hz - 15000 Hz, -40 dB/mW, 2 200 Ohm


napísal play3man 18.5.2017
Páči sa mi!
CREATIVE SOUND BLASTERX H5 TOURNAMENT EDITION


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17913)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk