TROPICO 6

TROPICO 6

Na slovíčko o diktátorovi a jeho ostrovoch

Interview

Tropico je už veľmi dobre zabehnutou sériou, ktorá tento rok oslávila šestnásť rokov od vydania prvého dielu. Každopádne už začiatkom budúceho roka sa na trh dostane Tropico s číslovkou šesť a celú sériu opäť posunie dopredu. Hra sa za spomínané obdobie výrazne zdokonalila, o tom nie je pochýb, no dôležité je, že aj po takej dlhej dobe je stále reálnou, prežila silu konkurencie a aj teraz sa môžeme tešiť na príchod pokračovania. Aj keď by sme mohli tento titul porovnávať s inými manažmentovými hrami tohto typu, Tropico je predsa len niečo iné, keďže sa nesnaží len simulovať mestá, ich výstavbu a fungovanie, ale zameriava sa hlavne na pozíciu vládcu - prezidenta a povinnosti, ktoré z tejto profesie vychádzajú. Ide teda o atraktívny mix, ktorý tvorcovia v Tropico 6 posúvajú ešte ďalej.

Medzi najväčšie zmeny v šiestom diele patrí možnosť ovládania viacerých ostrovov či stavba mostov a ďalšie zmeny týkajúce sa správy ciest. Na Gamescome sme zavítali do stánku Kalypso Media, v ktorom sme sa stretli s jedným z vývojárov Tropico 6 a členom štúdia Limbic Entertainment. Toto stretnutie sme využili rovno na rozhovor, v ktorom nám Leo, dizajnér Tropico 6, priblížil všetky podstatné novinky a vylepšenia, na ktoré sa v prichádzajúcom pokračovaní môžete tešiť. Tento rozhovor vám opäť prinášame nielen v textovej, ale aj vo video forme.

Mohli by ste sa nám na úvod predstaviť?

Volám sa Leo a som herný dizajnér v Limbic Entertainment, kde momentálne pracujeme na Tropico 6. Ako súčasť dizajnérskeho tímu pracujem na hlavných mechanikách hry, no taktiež na hrateľnosti misií. Ide však len o jednu špeciálnu oblasť, ktorej som venoval množstvo času, no všeobecne v našom dizajnérskom tíme pracujeme spoločne a o všetkých veľkých rozhodnutiach diskutujeme.

Aké novinky môžu hráči očakávať v Tropico 6 v porovnaní s piatym dielom?

Povedal by som, že najväčšia novinka sa týka manažovania ostrovov, keďže nemáte len jeden, ale hneď niekoľko. S tým prichádzajú aj nové výzvy z pohľadu infraštruktúry. Musíte tieto ostrovy prepojiť, napríklad pomocou mostov, lodí, aby ľudia mohli cestovať z jedného ostrova na druhý. Aj napriek tomu ale musíte stále minimalizovať časť potrebný na cestovanie, takže by ste mali ľuďom postaviť ubytovacie zariadenia či miesta na zábavu blízko ich práce, čo zase vytvára ekonomiku ostrovov.

Ďalšia z veľkých nových noviniek je nový systém nájazdov a lúpeží, vďaka čomu budete môcť poslať niektorých vašich obyvateľov, aby za vás plnili misie. O aké misie pôjde, bude závisieť od konkrétneho obdobia. Napríklad v období kolonializmu môžete poveriť pirátov, aby pre vás ukradli suroviny. Počas svetovej vojny zas môžete poslať vojakov na sabotážne misie, alebo v období studenej vojny môžete vyslať špiónov zameraných na získavanie informácií. Každá z väčších budov navyše môže byť predmetom lúpeží. Budete môcť ukradnúť rôzne slávne pamiatky, ako napríklad Eiffelovu vežu z Francúzska, a priniesť ju na váš ostrov.

Ako funguje nový manažment surovín v Tropico 6? Je nutné, aby boli suroviny prevážané z jedného ostrova na druhý?

Vaše financie a politické zdroje ovplyvňujúce spokojnosť ľudí sú zdieľanie medzi všetkými ostrovmi, no niektoré špecifické sú umiestnené tam, kde sú produkované. Napríklad ak sa na jednom ostrove ťaží zlato, je uskladnené v bani. Potom však musí prísť ďalší pracovník s nákladným autom, aby ho previezol do ďalšieho skladu, odkiaľ môže byť prevezené na hlavný ostrov, ak je tam potrebné. Taktiež môžete tieto ostrovy spojiť pomocou mostov, vďaka čomu môžu byť suroviny prevezené nákladiakom z jedného miesta na druhé. Keď však chcete zdroje exportovať, aby ste zarobili peniaze, vždy musia byť dovezené do prístavu, kam pripláva loď raz za pár mesiacov a pozbiera všetko, čo máte pripravené na vývoz.

Tropico 6

Je nutné, aby sa prezident presúval medzi ostrovmi, alebo môže vládnuť z jedného sídla?

Môže sa presúvať medzi ostrovmi, ak chce, no nemusí tak urobiť preto, aby vládol. Takže ho môžete poslať do niektorých budov, aby sa zdvihla morálka a produkcia danej budovy, no nie je nutné, aby sa niekedy z nejakého dôvodu musel presúvať.

Môžu hráči počítať s nejakými novými budovami, prípadne technológiami?

Áno, v hre bude množstvo nových budov a technológií. Ako som už povedal, najmä nájazdnícke budovy, keďže poskytnú možnosti, ktoré v hre doteraz neboli. Nespomeniem detaily každej novej budovy, ktorú v hre máme, no vyskytujú sa rovnaké typy budov ako predtým. Budovy pre zábavu, bývanie, produkciu s veľkým produkčným reťazcom, kde napríklad môžete vytvoriť dosky z dreva a následne z nich môžete spraviť lode. V podstate teda pozostávajú z DNA našej série, no s nejakými novinkami.

Čo nám môžete povedať o multiplayeri?

V súčasnosti o ňom nemôžem povedať veľa. Budeme mať multiplayer, budete môcť hrať kooperatívne aj kompetitívne s ostatnými hráčmi. Bude to super, no nemôžem uviesť viac detailov.

Ako bude v hre riešené spravovanie ciest? Na prepravu ľudí budeme môcť použiť len autobusy?

V hre budeme mať množstvo nových možností pre infraštruktúru. Ako ste povedali, autobusy sú jedna z možností. Môžete im nastaviť začiatok a koniec ich cesty, následne budú autobusy touto trasou cestovať a brať ľudí. Ostrovania môžu používať aj autá. Takže môžete stavať parkoviská a obyvatelia na určitej úrovni si následne budú môcť zaobstarať automobily. Taktiež tu budú stanice metra, tunely, lanovky a iné možnosti infraštruktúry. V hre nebude možné spravovať jednosmerky alebo diaľnice, nechceme byť simulátor premávky, chceme byť simulátor diktatúry. Myslím si, že by hre ublížilo, ak by sme v tomto smere išli príliš do detailov. No môžete postaviť mosty potiahnutím cesty cez vodu. Takže toto sú niektoré nové spôsoby z pohľadu spravovania infraštruktúry.

Ďakujeme za rozhovor.


napísal play3man 19.9.2017
Páči sa mi!
TROPICO 6


PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Kalypso Media / Limbic Entertainment
Štýl: Stratégia
Dátum vydania: 29. marec 2019
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17930)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk