AMERICAN TRUCK SIMULATOR: OREGON

AMERICAN TRUCK SIMULATOR: OREGON

8.5

S kamiónom do pestrého Oregonu

Recenzia na PC verziu

Ďalšie rozšírenie postupne rozrastajúceho sa sveta American Truck Simulatoru nesie názov Oregon a je vopred zrejmé, čo v ňom nájdeme. Všetci fanúšikovia kamiónov sa naň nesmierne tešia a dostanú ohromnú porciu nového prostredia s hodinami jazdenia po cestách či diaľniciach. Berieme to ako samozrejmosť. Oregon je skvelý prídavok, to je bez diskusie. Už len preto, že prináša ďalší americký štát.

Skôr, než sa to znovu zvrtne na reči o tom, aký je koncept ATS (a taktiež Euro Truck Simulator 2) vynikajúci, miluje ho mnoho virtuálnych vodičov kamiónov, znovu si všetci spoločne povzdychneme. Žiadne výrazné zmeny sa ani tentoraz nekonajú. Interface je teda už pekných pár rokov za opicami a jeho funkčnosť a užívateľskú príjemnosť si vybavuje už len zopár harcovníkov so šedinami. Pretože nik iný si na tie časy už ani nespomína. Umelá inteligencia ostatných šoférov raz príjemne poteší, ak to do vás nenapália, keďže s tým kolosom sa trochu ťažšie manévruje. Ale potom zas maximálne irituje, ak sa preradí z predbiehajúceho pruhu do pomalšieho, kde ste vy. Alebo pri oranžovej na semaforoch dupne na brzdu, zastaví na milimeter od vás a vy už len trúbite a očakávate náraz. Veď to poznáte, nič sa nezmenilo.

American Truck Simulator: Oregon
American Truck Simulator: Oregon Nádherné momentky sa vracajú.
Nádherné momentky sa vracajú.


American Truck Simulator: Oregon Nočné výpravy do oregonských lesov stoja za to.
Nočné výpravy do oregonských lesov stoja za to.


American Truck Simulator: Oregon Cez deň nám väčšinou pršalo, radi by sme videli už aj sneh.
Cez deň nám väčšinou pršalo, radi by sme videli už aj sneh.





Zanechajme však nekonečné vyplakávanie. Za tie roky by bolo skôr prekvapením, ak by sa niečo zmenilo. Možno s tretím dielom, ak sa ho niekedy dočkáme.To dôležité, prečo hrozí, že vo kabíne svojho kamiónu vytuhnete na víkend, je samotný Oregon - hlavný hrdina tohto DLC. Mapa sa pomaly presúva k severnejším štátom, čo v skratke značí jediné: menej žltej a oranžovej, viac zelenej. American Truck Simulator dostal presne ten typ prídavku, ktorý ho bezpochyby obohacuje tak výrazne, že toto rozšírenie musíte jednoznačne mať, ak to s pohodovým jazdením kamiónom myslíte vážne. Ako už býva zvykom, s novým štátom prichádzajú aj nové objekty, zákazky, spoločnosti. To všetko preskočíme, svet Oregonu je nesmierne pestrý.

Možno ste si zamilovali Nové Mexiko alebo Arizonu. Nik vám preto nemôže povedať nič zlé. Ale novou láskou sa stane práve Oregon. Pre jeho rôznorodosť. Konečne totiž zavítate do lesov - a to znamená, že okolo seba neuvidíte vyprahnuté púšte, piesok a rovinu, ale skutočné lesy, rozsiahle zalesnené priestory. Mosty nad jazerami a prevýšenia, ktoré dajú ťahačom zabrať. Samotných ciest by mohlo byť omnoho viac, no napriek tomu je 8 tisíc kilometrov obrovskou porciou obsahu, ktorá sa vám len tak rýchlo nezunuje. Prechádzať s nadrozmerným nákladom zákrutami je zážitok na niekoľko hodín. A nejde len o lesy, neprídete o polia, zelené pláne, industriálne komplexy, farmy, odľahlé usadlosti, ktoré dotvárajú atmosféru amerického prostredia na výbornú.

Všetko je to zabalené do nového hávu v zmysle objektov čerpajúcich zo skutočnosti. V SCS Software si poctivo spravili domácu úlohu. Stačí niekoľko pohľadov do vševedúcich zákutí internetu, aby ste sa presvedčili o tom, že realite zodpovedá značenie ciest, charakteristické rysy komunikácií či značiek a, samozrejme, aj mestá a objekty. Štrnásť nových miest síce nie je ohromujúcou porciou, ale každé z nich je špecifické. Nič nevzniklo úbohým kopírovaním z už existujúcich assetov. Či je to Portland, Salem, Eugene, Newport či malé Lakeview, prejdete sa každým bez toho, aby ste o nich prehlásili, že sú fádne. Špecifické obchody, občerstvenia a iné drobnosti dopĺňajú desiatky oddychových zón a prírodné scenérie.

Jedným z najznámejších je Crater Lake Mount Hood. Pozerať sa na prírodu naokolo dá dlhé hodiny a konečne je to vítaná zmena. Len škoda, že skutočne náročné cesty, ktoré by preverili hráčovu zručnosť, sa v hre nenachádzajú až v takej miere. Rozhodne by bolo zaujímavé dopravnú sieť zahustiť a ponúknuť viac alternatívnych ciest. Nemusia to byť diaľnice alebo prehnane široké cesty, chceme putovať užšími, odľahlejšími cestami. Ak budete za volantom hodiny a prebrázdite celý Oregon, postupne sa dostaví nepríjemný pocit. Diaľnice či dvojprúdové cesty sú fajn - rýchlo dopravíte tovar na miesto určenia. Ale ak si chcete jazdu užiť a nepotrebujete sa stoj čo stoj hnať za doručením, začne sa vám žiadať viac.

Nepochopte to zle, všetky hlavné ťahy Oregonu sú v DLC obsiahnuté s až takmer maniakálnou presnosťou. Avšak do mnohých miest vedie len jediná možná cesta, ak teda nechcete zachádzať až nezmyselne okolo. Mestá sme už načrtli a Portland je vskutku zamotaným klbkom diaľničných obchvatov. Hoci mesto ako také nemusí ohúriť. Mestá v SCS stále nie sú také prepracované a z logických dôvodov to ani nejde. Vrtochy počasia sú omnoho viac nepríjemnejšie, no stále nám chýba sneh, pretože v Oregone nám väčšinou len pršalo. Častejšie vidieť odstavené vozidlá na krajnici (policajná hliadka, pokazené auto alebo nehoda) alebo opravy vozovky.

Celkovo je pocit z nového prostredia úžasný. Zaberie vám mnoho hodín, kým ho celý prejdete a najlepšie si ho vychutnáte pri dlhších trasách cez celú mapu, ktorú v American Truck Simulator nájdete. Nielenže vám to zaberie hodiny (z Astorie do Hobbs cez San Diego), ale si užijete puntičkárstvo vývojárov. Nejde už ani tak o to, aby ste zarobili čo najviac. Chcete si to užiť. Presne to v Oregonom funguje na výbornú, pretože prináša pestrosť. Zamrzí, že ulice miest sú prázdne a nenájdete v nich žiadneho chodca. Avšak zabudnete na to v okamihu, keď vyštartujete na ďalšiu z dlhých ciest. So zapadajúcim slnkom, ktoré vás oslepuje, si budete hmkať niečo z pusteného internetového rádia a bude vám hej.

American Truck Simulator: Oregon
American Truck Simulator: Oregon Škoda, že sme sa nedočkali väčšieho množstva menej frekventovaných ciest.
Škoda, že sme sa nedočkali väčšieho množstva menej frekventovaných ciest.


American Truck Simulator: Oregon Okrem lesov pribudli aj vodné plochy.
Okrem lesov pribudli aj vodné plochy.


American Truck Simulator: Oregon Jazdenie v ATS je stále radosť na mnoho hodín.
Jazdenie v ATS je stále radosť na mnoho hodín.





Finálne hodnotenie nemôže byť iné ako priaznivé. Môžete nadávať na takmer minimálne zmeny, ktoré prídu s ďalším dielom. Oregon za dvanásť eur ale výrazne rozširuje oficiálnu mapu o tisíce kilometrov ciest, ktoré si užijete. Moderská komunita nebude určite dlho ticho a tento svet rozšíri o vytýkané, ale chceli by sme viac aj od samotných tvorcov. Napriek tomu sa s DLC Oregon vytrápili. Je to vidieť, k rozšíreniu pristupovali s láskou a tento prídavok zahreje pri srdci každého milovníka kamiónov.


napísal kordi 17.10.2018
Páči sa mi! (+5)
8.5
Vo svete
7.9
Ohodnotiť
AMERICAN TRUCK SIMULATOR: OREGON
+ pestré prostredie Oregonu
+ verné spracovanie štátu
+ nový obsah
- menej vedľajších ťahov
- technicky je hra zastaraná


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: SCS software
Štýl: Simulácia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 3. február 2016
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18397)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk