OMEN MINDFRAME COOLING

OMEN MINDFRAME COOLING

8.5

Čo tak chladené slúchadlá?

Test

HP stále skúša expandovať so svojou hernou značkou Omen rôznymi smermi a ukazuje to aj v novom headsete Omen Mindframe Cooling, ktorý nie je obyčajným headsetom. Ponúka RGB podsvietenie, ale hlavne to dopĺňa chladením. 

Chladenie je všeobecne podceňovaná vec v herných headsetoch a prakticky všetkých náušníkových headsetoch. Uši sa potia a nie každému je to príjemné. Firmy to riešia hlavne zmenou koženkových materiálov za látkové, ale HP ide ešte ďalej. Pridáva chladenie. Je to zaujímavý doplnok k inak decentnému headsetu. 

Špecifikácia:

Reproduktory: 2 - 40 mm, 32 Ohm
Materiál: Plast
Citlivosť: 95 dB/mW - 15Hz pod 22 000 Hz
Zvuk: 7.1 virtuálny priestorový
Mikrofón: 100 Hz -  10 000 Hz, -38 dB/mW
Typ: Náhlavné
Pripojenie: USB dvojmetrový kábel
Funkcie: podsvietenie, chladenie.
Váha: 480 gramov
Podsvietenie: RGB na náušníkoch, červené svetlo na mikrofóne

Dostanete tak masívnejší, ale veľmi dobre konštruovaný headset, ktorý sa nenechá zahanbiť ani dizajnovo, ani funkciami. HP sa ale v tomto smere len rozbieha a myslím, že ešte nemá veľa takýchto samostatných herných headsetov, pričom na niektorých spoluprauje so Steelseries. Teraz  sa to snažili posunúť vpred na aktuálny štandard medzi hráčmi, teda RGB a pohodlnú konštrukciu na dlhé hranie, s čím súvisí aj prídavok chladenia. Nie je to dokonalé, ale stále zaujímavé.


Špeciálne zaujímavá je Frostcap technológia, ktorá funguje prakticky ako chladnička a zaisťuje chladenie náušníkov vo vnútri. Teda odvádza teplý vzduch von z náušníkov a zaisťuje tak, aby sa vám nepotili uši. Funguje to na chladení kovu pred reproduktorom. Vďaka tomu nie sú potrebné žiadne ventilátory, a teda od toho neprechladnete a nenafúka vám do ucha. Kov len pasívne ochladzuje vzduch. Samozrejme, celý systém náležite vytvára teplo na vonkajšej strane headsetu, ale to nie je problém, keďže tej časti sa veľmi nechytáte. 

Samotné náušníky sú tu riešené penou s látkovým obšitím, ktoré lepšie nasaje pot a hlavne ho nevytvára. K tomu aj dobre izolujú vonkajšie zvuky. Náušníky prechádzajú do umelohmotného rámu, ale z kvalitného plastu, ktorý prekrýva kovový rám a uchycuje pružný koženkový náhlavník. Ten je dostatočne pružný a aj dostatočne silný, aby udržal headset akurát na ušiach. Vyzerá to celé veľmi dobre a hlavne masívne.

Po stranách headsetu nájdete štvorcové podsvietenie, ktoré si môžete nadefinovať a skladací mikrofón, ktorý svieti na konci červeným svetlom, ale len keď je vypnutý. Keď ho stiahnete dole a aktivuje sa, svetlo zhasne, aby vás nerušilo. Z ovládacích prvkov to dopĺňa len regulátor zvuku na jednom z náušníkov.

Celé sa to pripája cez dvojmetrový, látkou obšitý USB kábel do PC. Nenájdete tu 3,5 mm konektor a teda na ostatných zariadeniach, ako napríklad konzolách, headset nepôjde. Na PC, samozrejme, podporuje aplikáciu na jeho kompletné nastavenie.


Zariadenie ovládate cez Omen Control Center aplikáciu, ktorá sa už pekne rozrastá a aj keď na začiatku bola strohá, už pridala napríklad sledovanie času hrania hier, streamovanie, hernú knižnicu a hlavne rozširuje ponuku aj pre samotné zariadenia. Konkrétne pri tomto headsete umožňuje aplikácia nastaviť posvietenie, pridáva možnosť nastavenia chladenia a najnovšie aj ekvalizera, čo bola hlavná výtka pri vydaní headsetu.

Ekvalizer umožňuje ako detailné nastavenie výšok, basov stredov, tak aj vybranie rôznych profilov. Je tu profil na FPS, MOBA, racing, zvýšenie počuteľnosti krokov, ale sú tu aj hudobné nastavenia, ako electronic, rock, metal. Môžete si niektorý vybrať alebo nadefinovať svoj vlastný. Dopĺňa to možnosť zapnutia a vypnutia 7.1,  ako aj nastavenie hlasitosti reproduktorov a mikrofónu a aj eliminácie spätnej väzby.  Samotné podsvietenie môžete nastaviť v statických farbách, môžete vybrať dúhové nastavenia alebo aj pluzujúce svetlo podľa zvuku.  Nakoniec nechýba ani nastavenie chladenia, ktoré má štyri nastavenia od vypnutia až po maximum. Nastaviť si ho môžete podľa toho, aká je v okolí teplota, alebo aj podľa toho ako sa potíte a ako rýchlo sa vám zahrievajú uši. Je to individuálne. Osobne som teraz v letnom teple mal maximum.

Pre zaujímavosť pri izbovej teplote 26 stupňov za 5 minút stiahlo chladenie vnútornú teplotu kovu na 21 stupňov, na niektorých miestach to stiahlo až k 18 stupňom. Pritom teplota headsetu z vonkajšej strany stúpla na 34 stupňov, keďže keď sa niekde teplota stráca, inde sa musí hromadiť.  Čo ešte mohlo HP pridať do celého systému, je malý senzor teploty, ktorý by zaistil automatickú reguláciu.

 

Samotná kvalita zvuku je prekvapivo dobrá, síce nesiaha na top headsety, ale je na úrovni lepšej strednej triedy. Headset ponúka lepšie a bohatšie zvuky ako 50-80-eurové headsety a je na úrovni kvalitnejších 100-eurových headsetov, len tento je mierne drahší kvôli pridaniu chladenia (záleží na tom, kde kupujete). Reproduktory sú však dostatočne silné a čisté, pričom basy prekvapia. Hlavne ak si dobre nastavíte ekvalizér, podľa svojich potrieb získate pekný zážitok. Len si dávajte pozor na zapnutie a vypnutie 7.1, to sa hodí v hrách a zvuk sa náležite ozýva zo všetkých strán, aj keď som počul už aj lepšie virtuálne mixovanie (osobne som to radšej vypínal).  Pri filmoch a hudbe alebo počúvaní niečoho mimo hier je dobré 7.1 vypnúť, aby sa zvuk zbytočne neupravoval a nekazil.

Mikrofón je decentný, dobre sa s priateľmi budete počuť priamo v hre alebo cez Discord, jedine je škoda pípnutia pri zapnutí alebo vypnutí mikrofónu, ktoré môže rušiť. Samozrejme, ak by ste chceli streamovať, radšej si zaistite externý mikrofón pre vyššiu kvalitu a plné frekvenčné pásmo.


Celkovo je Omen Mindframe Cooling prekvapivo slušný headset, v ktorom HP prinieslo zaujímavú inováciu s chladením, pekný dizajn a zvukovo je na slušnej úrovni. Samozrejme, je mierne drahší ako headsety podobnej kvality, ale za chladenie vám to môže stáť. Ak sa vám potia uši pod headsetom, Omen Mindframe je ideálnym liekom na tento problém. Zároveň ponúka pohodlie aj pri dlhom hraní a slušné filtrovanie okolitého ruchu.

HP OMEN by HP Mindframe Headset je cenovo od  €.

napísal saver 23.8.2019
Páči sa mi!
8.5
OMEN MINDFRAME COOLING
+ regulovanie teploty cez FrostCap funguje
+ veľmi pohodlné aj na dlhé hranie
+ kvalitné a dizajnovo pekné spracovanie
- len USB pripojenie, môže vám chýbať 3,5 mm jack



Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19559)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk