SAMSUNG HW-S800B - MINIMALISTICKÝ SOUNDBAR

SAMSUNG HW-S800B - MINIMALISTICKÝ SOUNDBAR

8.5

Chcete minimalistický soundbar na stenu?

Test

Samsung je doma ako v TV, tak aj soundbaroch, ktoré už roky ponúka k televízorom. Prináša v nich kvalitný zvuk a dobré basy, ale teraz v HW-S800B, respektíve celej S sérii, skúša niečo nové, a to minimalistické verzie sounbarov. Konkrétne HW-S800B je zameraný na úzky profil pre čo najnenápadnejšie zapadnutie do priestoru a špeciálne tu pre elegantné zavesenie na stenu.

My sme skúšali S800B s aktuálnym QN95B televízorom, ktorý síce sám osebe nemá zlý zvuk, keďže ponúka ako štandardné reproduktory, tak basové, ale stále je to len v rámci možností hrúbky TV. Ten, samozrejme, nikdy nedosiahne také basy, aké ponúkne samostatný subwoofer.  Preto aj soundbar vždy obohatí zvuk TV a ponúkne hlbší zážitok a lepšiu atmosféru, či už pri filmoch, hudbe alebo hrách.

Špecifikácia HW-S800B:

  • Konfigurácia: 3.1.2 zvuk
  • Výkon:  330W
  • Prémiové kovové prevedenie
  • Rozmery: 1160 × 38 × 39,9 mm
  • Rozmery subwooferu: 238 × 240,8 × 238 mm
  • Spotreba: 28 W (soundbar) / 26W (subwoofer)
  • Zvukové mody: Surround Sound Expansion, Game Pro, Adaptive, DTS Virtual:X, Standard, Voice enhance, Night
  • Výstupy: HDMI mini na ARC
  • Podpora: Wifi, bluetooth, Q-Symphony, Wireless Atmos
  • Podpora Aplikácii: Spotify, Chromecast, Google, Alexa

Od soundbaru čakajte čistý dizajn, kde Samsung stavil v tomto prípade na jednoduchosť s cieľom zapadnúť do priestoru, bez  tlačenia do luxusu. Preto aj soundbar dodáva v čiernej a bielej farbe. Subwoofer to dopĺňa rovnako v jednoduchom dizajne. Od neho čakajte mierne zaoblený štvorec s viditeľnými nezakrytými reproduktormi. Nie sú prekryté látkou ako v Q sérii a pri bielej verzii treba rátať, že reproduktor je čierny. Zároveň je povrch soundbaru pogumovaný. 

Samsung HW-S800B - minimalistický soundbar
Samsung HW-S800B - minimalistický soundbar Od soundbaru čakajte minimalistické vyhotovenie a silný subwoofer.
Od soundbaru čakajte minimalistické vyhotovenie a silný subwoofer.


Samsung HW-S800B - minimalistický soundbar Soundbar je taký malý, že zdroj je externý.
Soundbar je taký malý, že zdroj je externý.


Samsung HW-S800B - minimalistický soundbar Subwoofer je pogumovaný a s viditeľným reproduktorom vpredu aj vzadu.
Subwoofer je pogumovaný a s viditeľným reproduktorom vpredu aj vzadu.





Samotný soundbar má rozmery z profilu len menej ako 4x4cm a ponúka tak minimalistické prevedenie. Dĺžka je, samozrejme, štandardná, a to 116cm, pre čo najlepšie rozloženie zvuku v priestore a zároveň dobrá veľkosť, aby zapadol pod 55" alebo väčší TV. 

Veľmi dobre zapadne na poličku pred TV, ale aj na stenu, kam by som ho v tomto dizajne prioritne umiestňoval. Totiž veľký soundbar dobre vynikne aj na poličke, ale ak chcete niečo na stenu, tak tam je ideálne práve takéto minimalizované prevedenie. Štandardné veľkosti príliš vytŕčajú. Pri subwooferi to nevadí, je bezdrôtový a len ho položíte niekde na zem.

Keďže však je dizajn minimalizovaný, čakajte len základné pripojenia a tie sú len dve - napájanie a mini HDMI port (plus servisný port). Napájanie je riešené externým malým zdrojom a do samotného soundbaru ide len základné napätie. To umožňuje použitie tenšieho kábla na pripojenie k elektrike, ale stále ak si dáte soundbar na stenu, myslite na to, že minimálne tento kábel potrebujete niekade potiahnuť. Najlepšie tak, aby nebol viditeľný. 

Eventuálne je to jediný kábel, ktorý by ste mohli potrebovať. Totiž ak máte Samsung TV, viete si soundbar pripojiť cez wi-fi sieť a potom nemusíte káblovať nič, alebo ho so všetkým viete prepojiť štandardne cez Bluetooth. Ak by ste nemali takú možnosť, ostáva vám miniHDMI ARC prepojenie (rátajte s tým, že tu nie je tu prechodové HDMI pripojenie a ani optický vstup). ARC je však teraz už bežný a minimálne jeden HDMI port v nových TV už má túto podporu. Do neho len zapojíte soundbar, TV ho automaticky zachytí a prepnete zvuk naň. Ak TV podporuje HDMI-CEC, môžete následne hlasitosť ovládať cez TV ovládač. Z mobilných prenosov viete využiť AirPlay, Chromecast, ale priamo k soundbaru sa vie pripojiť aj Spotify a zapracovaná je Alexa.

Samsung HW-S800B - minimalistický soundbar
Samsung HW-S800B - minimalistický soundbar Z pripojení čakajte len micro HDMI.
Z pripojení čakajte len micro HDMI.


Samsung HW-S800B - minimalistický soundbar Základné tlačidlá na soundbare nechýbajú.
Základné tlačidlá na soundbare nechýbajú.


Samsung HW-S800B - minimalistický soundbar Dizajnovo je mu ťažko niečo vytknúť.
Dizajnovo je mu ťažko niečo vytknúť.





Čo sa týka samotného zvuku, soundbar má konfiguráciu 3.1.2 a výkon 330W. Ponúkne tak dostatočne silný zvuk a aj výkonný subwoofer na silné basy. Oproti zvuku aj v kvalitnejších TV bude paleta tónov plnšia a zároveň všade okolo vás, keďže reproduktory sú otočené hore, do strán a aj priamo dopredu a nechýba podpora 3D zvukových systémov.

Soundbar podporuje Dolby Atmos, Dolby Digital Plus, Dolby Digital, a teda dokáže vytvoriť skutočne priestorový zvuk, ale ak by ste chceli reálny zvuk aj zozadu, viete si dokúpiť Wireless Rear Speaker Kit od Samsungu, ktorý je určený na rozšírenie soundbarov. Zároveň má soundbar aj funkciu Q Symphony, ktorá vie zosynchronizovať zvuk zo Samsung QLED TV, kde môžete mať naraz spustený zvuk z TV aj soundbaru pre ešte lepší zvuk. 

Čo sa týka ovládania, Samsung dodáva svoj klasický menší ovládač, kde hlavne používate hlasitosť. Ostatnými tlačidlami nastavujete zvukový režim a ďalšie nastavenia, ale tu je dôležité vedieť, že soundbar nemá displej, a teda sa musíte riadiť podľa hlasu zo soundbaru, ktorý bude rozprávať jednotlivé možnosti. Jednoduchšie je si ho namapovať cez mobil do Smart Things aplikácie a upravovať základné veci tam. 

Porovnanie so štandardným Samsung soundbarom:

Samsung HW-S800B - minimalistický soundbar

Samsung HW-S800B je špecifický soundbar zameraný na minimálnu veľkosť, ale stále s kvalitným zvukom a dostatočnými možnosťami pripojenia. Káblové pripojenie je síce obmedzené len na ARC, ale viete sa pripojiť aj wireless. Tento soundbar zoberte hlavne vtedy, ak ho chcete zavesiť na stenu, toto je totiž jedna z najlepších možností.

Za minimalizáciu sa platí a soundbar vyjde na 600 eur. Ak by vám stačila štandardne veľká verzia, tak podobný 330W výkon ponúka HW-Q800A za 479 eur.

HW S800 kúpite za 598 eur, ak ho chcete v čiernej, ak v bielej S801B je za rovnakú cenu


napísal saver 4.7.2022
Páči sa mi! (+2)
8.5
SAMSUNG HW-S800B - MINIMALISTICKÝ SOUNDBAR
+ minimalizovaný soundbar
+ kvalitný zvuk
+ ideálny na prichytenie na stenu
- bez displeja
- len jeden port na pripojenie


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19571)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk