01 02 03 04 >>
icon
detail (l.166)
Sully
  pridané 6.1.2016 14:27
Keď tak rozmýšľam na touto sériou, nutne prichádzam k záveru, že je ťažko vybrať najlepšiu časť. Taká jednotka mala vynikajúcu atmosféru, celkovo svet a postavy najviac podobné knihám. Trochu zvláštny systém boja, ale viac zaklínačskejší oproti dvojke. No a nemožno zabudnúť na hudbu, ktorá je podľa môjho názoru najlepšou z celej série. Čo sa týka dvojky, tak tá so sebou priniesla niekoľko zmien. Iný štýl boja (síce nie taký aký som si predstavoval), ale popravde bol náročnejší a tým pádom zábavnejší. Príbeh a hrateľnosť boli síce priamočiarejšie ako v jednotke, čo som však v istom smere uvítal, lebo akcia a celkový spád deja bol intenzívnejší. No a potom prišiel tretí diel. Ten je po všetkých stránkach vyladenejší, komplexnejší a zaujal ma asi najviac. Vadila mi však dĺžka hry a množstvo vedľajších úloh (často zaujímavejšie ako hlavný dej), ktoré ale na druhej strane odvádzali od príbehu na niekoľko hodín až dní. Tým sa mi príbeh rozkúskoval a nevnímal som ho až tak intenzívne. Rovnako trojke podobne ako dvojke, chýbala ponurejšia atmosféra z jednotky. A samozrejme rôzne prehrešky voči predlohám, týkajúce sa najmä výzoru jednotlivých postáv a mechanikám univerza. Ak by som to mal zhodnotiť, tak každá hra poodhalila kus zo sveta Zaklínača, priniesla rôzne príbehy... Každá z hier fungovala ako samostatný celok, ale aj ako súčasť trilógie na seba nadväzujúcej. Som rád, že som mohol byť tohto súčasťou a ďakujem tvorcom za možnosť, prežiť Sapkowského svet inak, než imagináciou.
icon
detail (l.121)
1 0
ware
  pridané 4.1.2016 21:15
V dvojke sa mi páčilo, že elixíry sa dali piť len pred bojom, nie priamo počas, presne ako v knihách, dvojka bola v tomto ohľade viac hardcore a väčšia výzva (niekedy až moc hardcore ako bolo povedané nižšie t.j. súboj s Lethom a drakom) oproti trojke. Ale zas v trojke musím oceniť, že Alchemy build je omnoho atraktívnejší (aj vďaka schopnosti kedy vypitý doplní tretinu zdravia), ja osobne som sa snažil herného Geralta prispôsobiť čo najviac tomu knižnému, takže som mal v trojke kombináciu šermiara a alchymistu a zo znamení len Axii na ovplyvňovanie dialógov, osobne si myslím že väčšina hráčov najviac investuje do znamení, lebo to vyzerá viac "cool" oproti ostatným skillom, ale knižný Geralt ich nevyužíval v takom množstve, aby napr. pálil svojich protivníkov okolo seba s Igni, navyše upgradovaný Quen trocha demotivuje hráčov od používania elixírov (najmä ozdravovacích), takže by bolo fajn, keby autori na vyšších obtiažnostiach trocha tú silu znamení redukovali a nútili hráča viac využívať elixíry, zbierať rastlinky atď. Viem, že nie každého to hrať hentak baví a každý si môže spraviť vlastný build ako ja bez znamení, ale nemôžem si pômocť, chcelo by to väčšiu výzvu, na druhý krát keď som hru prešiel na najvyššej obtiažnosti mi to prišlo až moc jednoduché (až na súboj s Olgierdami v DLC)
icon
detail (l.110)
Racsi10 -> ware
  pridané 4.1.2016 23:30
Presne na to som sa sťažoval aj ja :D New Game+-om ľahšie prechádzam ako na začiatku hry a málokedy používam Swallow a prečo? jednoducho stačí mi Quen Shield, ktorý mi doplní zdravie a to presne mohli autori vynechať a skôr viac piruetov by mohli dať lebo to je také "witcherské". Inak takým hardcore witcherom ako si aj ty odporúčam mód "School of the Roach" je to presne na tom základe založené na čo sa mi sťažujeme. Je to na 40% preprogamovaná hra na toľko, že si človek môže povedať, že to je výzva(aj Quen Shield je deaktivovaný) napríklad aj meditovanie je iba vtedy možné keď je niekde oheň alebo si ho hráč založí alebo pridali animáciu na pitie elixírov ako to bolo v 1 a ešte veľa iných vecí. Upozorňujem je to Open Beta takže ešte na tom stále makajú autori, ale práca stojí za to.
icon
detail (l.110)
1 0
Racsi10
  pridané 4.1.2016 19:20 (editované 4.1.2016 19:21)
Ja si neviem vybrať, ktorá časť je lepšia.. proste každá ťa tak pritiahne k sebe a tak ťa potopí v jej atmosfére, že sa to ani opísať nedá, ale fakt treba si uznať, že tá jednotka má v sebe nejaké to čaro, ktoré vedelo človeka hneď okúzliť :)
icon
detail (l.164)
nanuq
  pridané 4.1.2016 18:02
zatial este nevysiel druhy datadisk, no treti by mal perfektnu predlohu z poslednej knihy Sapkowskeho o zaklinacovi - Burkova sezona. Pribeh bol putavy, rozvetvenost vedlajsich scen tiez. Dostatocne mnozstvo rozhodnuti, ktore by mohol urobit a zaroven iny svet severu v Kovire.

moznosti by bolo mnoho - ako sa spoznal so Zoltanom alebo Regisom, takisto s Milvou, a ako flash-back by mohlo byt dospievanie Ciri s Potkanmi. Zaklinac ma mnoho podkladov na to, aby z hernej komunity este dojil peniaze (myslene v dobrom), pretoze svet je prepracovany, rozhodnuti je tam mnoho a sposob akym bojujes je tiez na vybere hraca (ak nehra na najlahsej urovni - noob).

Co sa tyka hodnotenia, ktory je naj? - v kazdej dobe bol ten aktualny naj. inovativnym bojom hack/shash v jednotke. pripravou elixirov a heliotropu v dvojke, az po kombinaciu bomb, znameni, uderov a enviromentu v prostredi boja. Z pribehu ma vedel najviac vtiahnut ten v trojke.
icon
detail (l.113)
2 0
psychopad999
  pridané 4.1.2016 17:33
Evolúcia boja v Zaklínačovi.






Musím súhlasiť že jednotka mala najviac či už atmosféry, alebo "vecí" prebratých z kníh, štýl boja atď a hlavne HUDBA. Alebo určité myšlienky.
icon
detail (l.141)
4 0
Am0net
  pridané 4.1.2016 15:38
Ako malý som uja pozeral ako hráva Gothic 1/2 a hltal som kazdeho kostlivca ktoreho polozil, kazdu truhlu ktoru vylootil kazdu temnu jaskynu ktoru vycistil, kazdu k***u ktoru osulozil ( ). AK by som bol ujo a mal by som synovca ktoreho bavia hry a sledoval by ma pri hrani (18+ zakazane ovocie chuti najlepsie ) tak by urcite po niekolkych rokoch ohodnotil Witchera tak isto ako ja Gothica . Jednoducho prelomova RPG trilogia ktora sa zapise do zivota hraca skvelou atmosferou, pribehom, hratelnostou, svetom , a nadhernými lahkymi zenami ( ) .
icon
detail (l.128)
1 1
Brouzi -> Am0net
  pridané 4.1.2016 16:07 (editované 5.1.2016 20:41)
Suhlasim - najlepsie dve RPG serie su Zaklinac a Gothic (samozrejme najma 1 a 2). Obe serie su prelomove a obe budem vzdy hrat. A k teme: najlepsi Zaklinac je podla mna 3, potom 1 a nakoniec 2.
icon
detail (l.141)
Am0net -> Brouzi
  pridané 4.1.2016 16:22 (editované 4.1.2016 16:22)
Ja u zaklinaca nerobim rozhodnutia ktory bol lepsi a ktory horsi .Sice su vsetky 3 RPG kazdy ma uplne iny herny styl a to na tejto trilogii milujem. 3 Hry z trilogie a kazda cast ma z praktickeho hladiska iny herny a bojový štýl. Proste krása. Jedine co lutujem je ze ostatne 2 casti nedostali cesky dabing.Fakt som si ho uzival (az na Geralta ten mi prisiel fakt divný ako keby bol podla hlasu sfetovany :D ).
icon
detail (l.128)
Brouzi -> Am0net
  pridané 4.1.2016 16:27
Mne sa praveze jeho hlas pacil :D Len ho mohol pojat trocha zazivnejsie. Najlepsi su vsak tpaslici s tym ich moravackym dialektom :D
icon
detail (l.141)
Am0net -> Brouzi
  pridané 4.1.2016 16:50
JJ dwarfovia su best :-D
icon
detail (l.128)
1 0
Brouzi -> Am0net
  pridané 4.1.2016 17:39
Ale vsetkych jednoznacne predci papagaj Feldmarsalek Duda z knih - ten je proste topka :D
icon
detail (l.151)
1 0
Wineblader
  pridané 4.1.2016 13:28
gameranx - pozrite si na youtube

to je jeden pre mňa z najobjektívnejších a najprepracovanejších herných youtube channelov, tak oni ohodnotili Witchera 3 v troch ohľadoch ako hru roka 2015

-Graficky
-Open world game
- Hra roka celkovo
icon
detail (l.131)
Alduin
  pridané 4.1.2016 13:21
Mne sa tažko hodnozi ktora bola najlepšia ale asi by som to videl rovnako jedno viem že dvojka to nebola .... premna najlepšie RPG :)
icon
detail (l.101)
21
tor
  pridané 4.1.2016 12:45
Se zaklinacem to slo od desiti k peti. Byt se tezko hodnoti, jestli je horsi druhy nebo treti dil. Treti dil pozvedava snaha o otevreny svet, ale ta toporna postava, spatny soubojovy system a neodladene herni mechaniky to zase srazi. Je to otrava a nuda hrat a nic na tom nemeni ani kvalitni scenare. Kazdopadne prvni dil byl nejlepsi, cim vic se cdpr snazil zavdecit masam, tim hur to pro hru dopadlo.
icon
detail (l.84)
2 0
Viridis -> tor
  pridané 4.1.2016 13:18
Tvoj názor(aj keď mi to skôr príde ako trolling), lenže tie masy sa zdajú byť dosť spokojné s každou hrou. A nielen to, každý diel bol veľmi kladne hodnotený, najmä tretí, svedčí o tom aj koľko cien už stihol vyhrať.
icon
detail (l.131)
1 0
Alduin -> tor
  pridané 4.1.2016 13:15
ty si riadny hnidopich bože ! hraj teris a bud ticho :)
icon
detail (l.121)
16 1
ware
  pridané 4.1.2016 10:31
CDPR urobili fakt obrovský skok, keď porovnám dvojku s trojkou, tak je to obrovský úspech preniesť prakticky rozvetvený tunel do obrovského sandboxu, v ktorom ma bavili aj všetky vedľajšaky, kontrakty, otázniky (až na tie na Skellige, jazdiť pomaly celý deň loďkou a prehľadavať tie sudy pod vodou je fakt trocha moc ) + že dokázali v trojke rozšíriť príbeh aj o hlavné (Ciri, Yennefer) , vedľajšie (Crach, Myšilov, Keira...) postavy z kníh. Akurát keď pozerám tie obrázky, tak nám Geralt akosi pribral medzi prvým a druhým dielom ale dúfam že to po druhej expanzii nezabalia, stále je ta, toľko miest, ktoré by stalo za to navštíviť (Kaedwen, Cintru, Riviu, Nilfgaard, Zerrikania, Ofier) a v trojke sa mi strašne páčilo, že tam ukázali aj zaklínačov iných škôl (najmä teda školy Kočky - Gaetan, Karadin a samozrejme môj obľúbený charakter Letho zo školy Zmije), ešte by to chcelo stretnúť niekoho zo školy Gryfa, o tých sa moc nevie, až na to že sa špecializovali najviac na mágiu a školy Medveďa (aj keď to nieje moc pravdepodobné, lebo sú pôvodom zo Skellige a tam sme žiadneho nestretli)
icon
detail (l.170)
1 0
pallino -> ware
  pridané 4.1.2016 14:51
ja by som zase chcel aby spravili hru kde by si hral za Ciri... ale na druhú stranu chcem aby sa konečne pustili do Cyberpunk 2077, na tú hru slintám od prvého masterpiece traileru
icon
detail (l.121)
ware -> pallino
  pridané 4.1.2016 21:29
Na Cyberpunku už určite pracujú, s tou Ciri neviem Asi by to bolo moc jednoduché vzhľadom na jej schopnosť teleportu, navyše !! spoiler !! podľa jedného konca v trojke sa stala vládcom Nilfgaardu, podľa druhého je mŕtva, aj keď si osobne myslím, že prežila a len sa nevrátila ku Geraltovi, keďže ju nepodporoval v jej rozhodnutiach a nerobil šťastnou a zaklínačkou sa stala len v jednom, mimochodom mne tento posledný (najlepší) koniec vyšiel hneď na prvý raz a to bez nejakých návodov z netu, ale ostatní hráči by mohli byť zmätení ak to dohrali inak a zrazu bam ďalšia hra zaklínačka Ciri
01 02 03 04 >>