01
icon
detail (l.154)
daevastator
  pridané 4.1.2016 22:09
Inac kto by hladal klasicku analogovu boardovicu, Talisman vo W40k vysiel minuli rok pod nazvom Relic.

Nahrate mam obydve, Relic jednoznacne vedie po kazdej stranke co sa hernych mechanizmov tyka a rozsirenie Nemesis je velmi originalne (nieco ako Reaper pre Talisman). Potom je to uz len o tom ci niekomu sadne viac scifi alebo fantasy téma.
icon
detail (l.173)
2 0
Fingolfin
  pridané 4.1.2016 16:46 (editované 4.1.2016 16:48)
Talisman je super vec . Nuž a spojenie s Warhammerom ? prečo nie - opäť nekonečné možnosti DLC rozšírení

Stolovka má jednoznačne väčšie čaro, akurát je potrebné mať dosť veľký stôl a dosť veľa (nie vždy) času :) Digitálna verzia je zas takpovediac viac po ruke + je cenovo dostupnejšia, ale jej obrovskou nevýhodou sú rôzne zacyklenia sa užívateľského rozhrania, čo je pri rozohratej hre dosť nepríjemné a reštart nepomôže vždy po príp. ak hráte proti AI, tak nejaká tá classa dokáže občas preľstiť svoje schopnosti a stane sa z toho fraška.

Pre obe verzie však platí, že ak ste človek čo nemá rád tzv. RNG, skrátka náhodný generátor čísel, tak sa Talismanu vyhnite širokým oblúkom ;) Je to totiž minimálne (a to minimálne zdôrazňujem) z 50-ich percent o šťastí. Nie je problém zvoliť si nejakú taktiku / stratégiu a snažiť sa jej držať, ale ak je RNGesus proti vám, môžte sa aj pokrájať a nepomôže vám to Ostatným "boardistom" (a teraz už aj Warhammer boardistom) vrele odporúčam.
icon
detail (l.154)
daevastator -> Fingolfin
  pridané 4.1.2016 22:11
Ako som pochopil, toto by mala byt nejaka prerabka Horus Heresy do Talismanu ako samostatna digi odnoz. Lebo inac Talisman W40k ala Relic uz vysiel, aj ked tusim este nema digi verziu.
icon
detail (l.173)
Fingolfin -> daevastator
  pridané 4.1.2016 22:30 (editované 4.1.2016 22:39)
pravdupovediac o tom som ani nevedel resp. ušlo to mojej pozornosti :) práve pozerám na ten Relic v letáku a ono je to fakt na základe pravidiel z Talisman edície. Nuž teda neviem prečo sa rozhodli digitalizovať skôr inú epizódku.

btw ak sa smiem spýtať sú tam nejaké zásadné odlišnosti čo sa herných mechanizmov týka ? alebo sú to skôr drobnosti, ktoré to robia lepším zážitkom ako vravíš? Len nedávno sme sa totiž pustili do hrania Talismanu (pokiaľ sa teda nájde príležitosť) a netušil som že to už má aj odnož z tak populárneho universa.
icon
detail (l.154)
1 0
daevastator -> Fingolfin
  pridané 5.1.2016 9:22
Herne mechanizmy su prakticky totozne. Lisia sa ale v sposobe levelovania hrdinov, encountermi na mape a fate je nahradeny kartami.

Lvl hrdinov - exp nie je rozdeleny na str/mag, ak mas dost exp tak postupis o lvl vyssie (je to jednoduchsie) a odmeny za lvlup su vopred definovane u kazdeho hrdinu originalne. Takze to nie je len ako: och, mam +1str a tak isto sa neda z maga urobit silny str hero ako v talismane.

Encountere - su tri decky a kazdy je zamerany na nejaky iny hlavny atribut. Na mape mas farebne pecate ktore ti urcia z ktoreho decku tahas a potom ked chodis, vyberas si primarne tie policka v ktorych je tvoj hero dominanty. Cize ak mas silneho STR hera (cerveny) tak si budes vyberat taky smer pohybu kde skoncis na cervenych polickach. No a pri silnych enemy si mozes zavolat pomoc (ak je na karte napisane) alebo karty aj odchadzaju do mid-tier. Nestava sa teda ze si prvy tah potiahnes 7ckoveho draka ktori ta nalozi :D

Celkovo board je viacej premakany, jednoduchsie sa vies vyliecit alebo ziskat nove items. Potom su tam este nejake zmeny v inventari, item typoch, vylepseny quest system, kocky mozu explodovat (neet, hodis 6 a hadzes este raz, vysledky sa zrataju) ale tie dve co som rozpisal je to hlavne.

Ono cely Relic na mna posobi viacej premyslenejsie, oproti Talismanu mam pri nom vacsi pocit ze ja kontrolujem hru a nie naopak a Relic dava aj viac moznosti rozhodovania (pouzijem tuto kartu pre jej efekt alebo si ju necham namiesto hodu kockou ked budem potrebovat hodit 5? alebo uz behanie po mape nie je take mindless lebo sa snazis dostat na miesta ktore su viac site pre teba).
Expanzka Nemesis navyse pridala novy typ hrdinu, archenemy proti ktoremu bojuju vsetci ostatni a zase je to viac zaujimavejsie. Este vysla jedna, Halls of Terra, ktora zase rozsiruje board.
icon
detail (l.173)
Fingolfin -> daevastator
  pridané 6.1.2016 10:02
Tak to znie rozhodne zaujímavo. Hlavne early game vyzerá byť týmto spôsobom produktívnejší - pri klasickom talismane je to trošku frustrujúce viď. spomínaný príklad s drakom :)

Ono rozšíreniami talismanu je trošíčka minimalizované to random pobiehanie po mape, ale opäť len do určitej miery - nehovoriac o tom, že niektoré classy majú v rozšíreniach ozaj lepšie predpoklady na easy game easy life :) Ale nejdem zachádzať do Overpowered vôd, keďže to záleží od príliš mnohých faktorov a hlavne asi od schopnosti ostatných hráčov vhodne zakročiť - rozumej nakopať nejakému vychcancovi zadok kým sa dá :)

Relic si však každopádne zaraďujem do hľadáčika - vďaka za tvoj čas ;)
icon
detail (l.154)
daevastator -> Fingolfin
  pridané 6.1.2016 10:54
Np, boardovky su moje hobby a rad pomozem, ved sam ich mam doma okolo stovky :D

Keby nieco, len kludne napis ;)
01