01 02 >>
icon
detail (l.182)
Aristarch -> White Fox
  pridané 23.9.2017 20:08
Pozerám oboje. Ale z Hollywoodu akosi filmy, kde sa zobrazuje hrdinstvo poľských alebo ruských vojakov počas druhej svetovej často netočia. :) Tak isto sa nenatočilo veľa vojenských drám, kde by sa ukazovalo... ako americké vojská drancovali kostoly, vraždili talianskych civilistov, zabíjali nemeckých vojnových zajatcov a znásilňovali ženy, a to nie len v Nemecku... ale aj vo Francúzsku či Holandsku. Ale pre priblíženie... tak približne 190 tisíc žien bolo znásilnených v Nemecku. Odhadom päť percent z "vojnových detí" narodených slobodným ženám v Západnom Nemecku a Západnom Berlíne v polovici 1950 počalo znásilnením nemeckých žien. Ďalších 45 tisíc nemeckých žien majú na svedomí Briti a 50 tisíc Francúzi.
PS:... bolo by o čom točiť... je známych veľa osudov. Napríklad jedna z obetí, 21-ročná Elfriede sa z pohlavného zneužitia nikdy nespamätala. Snúbenec si ju po zneuctení americkým vojakom odmietol vziať. Skončila ako samotárka a alkoholička a niekoľko rokov po vojne zomrela.
icon
detail (l.182)
Aristarch -> White Fox
  pridané 23.9.2017 19:47
... súhlasím. Treba sa zbaviť vojnových štváčov. Čo teda urobíš? Chceš umlčať NATO... USA alebo iné krajiny Severoatlantickej aliancie, ktoré napríklad v súčasnosti neustále štvú proti Rusom... v snahe vyvolať nový vojenský konflikt? Chceš hnať pred vojenský súd USA za vojenské zločiny a neustále narušovanie suverenity krajín, kde má americká vláda ekonomické záujmy? Pozri si poriadne históriu po druhej svetovej vojne... koľko vojenských konfliktov od vtedy Spojené štáty a Veľká Británia na starom kontinente viedli.

icon
detail (l.25)
1
#fireMacWalters -> smolino22
  pridané 23.9.2017 13:51
mozes to podlozit cislami? alebo je to tvoj subjektivny pocit, ktory si si vytvoril na zaklade videohier?
icon
detail (l.25)
1
#fireMacWalters -> smolino22
  pridané 23.9.2017 13:51
mozes to podlozit cislami? alebo je to tvoj subjektivny pocit, ktory si si vytvoril na zaklade videohier?
icon
detail (l.25)
1
#fireMacWalters -> Bonechiller
  pridané 23.9.2017 13:50
co ma toto spolocne z faktom, ze americania najviac z vojny profitovali? precitaj si este raz, co som napisal... tvoja nevzdelanost ta neospravedlnuje v tomto
icon
detail (l.77)
3 0
White Fox -> Aristarch
  pridané 23.9.2017 11:52
Musis pozerat ruske dokumenty, a filmy a zmenis nazor na propagandu....v nejednom sa samotny hrdinsky rus vrha proti 4 tankom len z nozom a vodkou a zahranuje cely svet a mosku, Samozrejme dobrovolne, s neuveritelnou hrdostou na svojich predkou,narod a maticky rus . Este s puncom skutocneho pribehu...Lenze pozeras len americke.
icon
detail (l.77)
White Fox -> Aristarch
  pridané 23.9.2017 11:44
Aj ja v tom vidim propagandu, v ktorej hre si uz konecne mozeme zastrielat na Slovanov a rusakov? V ziadnej, a tiez robili napriec historiou zverstva. Nejde o to ci velke alebo male. Ale to by tato nemeistrimova zmanipulovana spolocnost, neuniesla.😎 oOkrem toho ak je to propaganda preco tie tvoje ostatne etnika, nespravia hru, kde budes zabijat zlych americanov, A okrem toho najviac boli upalovany a prenalsedovany zidia, Tak isto ako ich prenasledujes ty teraz, tak nejak to zacinalo aj vtedy, len z prvej svetovej. V prvom rade sa treba zbavit politickych a vojnovych stvacov ktory rozputavaju nenavist a vojnu,
icon
detail (l.91)
Bonechiller -> #fireMacWalters
  pridané 22.9.2017 23:09
Ok tak mala otazka a preco teda okrem zimy nemci zlyhali pred branami moskvi ? Mam nazor ze koniec vojny ovplyvnilo 100-1000 dalsi faktorov
icon
detail (l.151)
1 0
AssassinAndrew -> Aristarch
  pridané 22.9.2017 18:23
O tejto téme by sa dalo polemizovať azda donekonečna. Súhlasím s názorom, že veľké percento médií je vo vlastníctve rôznych spoločností (alebo akokoľvek ich nazveme), ktoré presadzujú taký či onaký názor.

Slovo slniečkar nemám rád, pretože sa snaží vystihnúť nejakú skupinu ľudí a tá skupina následne všetkých iných (ako si povedal) označuje pojmamy ako fašista či nacista. Preto by som sa dištancoval od zadeľovania skupín, ale to je jedno.

Je pravda že v dnešnom svete každá myšlienka, ktorá je nekonvenčná, či nekorešponduje s názorom väčšiny, alebo skupiny, ktorá má najväčšie zázemie je ihneď odsudovaná a zástancovia tejto myšlienky sú ihneď démonizovaný a ponižovaný.

Kľudne s tebou pokecám v správach, alebo akokoľvek inak, pretože sa táto debata (už teraz) netýka príspevku, pod ktorý komentujeme.

Ďakujem za pochopenie :)
icon
detail (l.182)
2 1
Aristarch -> AssassinAndrew
  pridané 22.9.2017 14:13 (editované 22.9.2017 14:25)
Ja som sa snažil len uviesť nejaké fakty. Závery by si mali ľudia urobiť sami. Tie mínusy sú typické pre túto spoločnosť. Je zmanipulovaná mainstreamovými médiami, ktorých spravodajstvo majú často pod kontrolou politici, veľké korporácie či aj mimovládne organizácie. A to nie len niekde na strednom východe, ale aj v USA či EÚ. Ľudia sú leniví snažiť sa dopátrať hlbšej pravdy a pokojne konzumujú, čo im vláda servíruje. A hlavne typi ako slniečkári nemajú radi akýkoľvek iný názor... ako je ten ich. To je ich predstava slobody a demokracie. Takže ak si slepo neprijal ich myšlienky, si ihneď označovaný. Mne to ich správanie pripomína fašistické praktiky.
icon
detail (l.151)
4 1
AssassinAndrew -> Aristarch
  pridané 22.9.2017 13:41
Neviem rpečo si bol zmínuskovaný kedže si uvádzal fakty a žiadne špekulácie či dohady.

Podľa mňa je celý "vtip" v tom, že (či už sa to niekomu páči alebo nie, samozrejme to nemyslím nijak útočne, no je to tak) židia si z toho spravili biznis a že zo svojho utrpenia vytažili čo najviac.
Je síce pravda že počet civilných obetí niektorých národov vysoko prevŕšil počet obetí holokaustu, no nedá sa to porovnávať úplne presne, pretože išlo o úplne iný spôsob, akým zomierali. No čo sa týka Čínskeho ľudu, tak tam by sa to porovnávať dalo, pretože Japonci boli v podobných praktikách pekné svine.

A až niekto neverí faktom a číslam tak nech sa páči, tuto to máte v peknej infografike aj s naráciou :)





icon
detail (l.115)
hristy -> Feroo
  pridané 22.9.2017 11:34
Ono na tie ukazky sa dobre pozera a dokonca v tychto dokumentoch a dev diaries hovoria presne tie spravne slova ktore chceli ludia pocut od COD vyvojarov uz dlhsiu dobu. Stare COD vzdy boli o tom ze clovek hral za vojaka, ktory bol sucastou velkeho konfliktu a pomahal pri drobnych vitazstvach ale ako samostatna osoba moc v celkovom konflikte nic nezmenil, pretoze jedna osoba nevyhra celu vojnu. Tomu vsetkemu bol aj prisposobeny gameplay kampane a je to nieco co COD uz od MW2 stratilo. Odvtedy je akcny hrdina ktory sam zachranuje cely svet. Clovek by bol rad keby sa to konecne zmenilo a podla tychto ukazok to tak aj vyzera, avsak sme doteraz nevideli ziaden gameplay z kampane. Vsetok dej sa deje v ukazkach. Co vidim ako problem a neviem si zatial spravit na tuto hru nazor.

Myslim si, ze to je aj jeden z dovodov preco ma BF a COD zle kampane. Kampan za prve nereflektuje to co potom clovek hra v multiplayeri. Kampane vzdy boli nieco ako Tutorial, ktory cloveka podvedome pripravil na multak, pouziva rovnake mechaniky a podobne. To sa uz dlhsiu dobu nedeje a kampan ci uz v BF alebo v COD je len o tom ze pozri si ukazku, chod z bodu A do bodu B a zabi vsetko co cestou stretnes na striedacku s turret a stealth sekciami a znova si pozri ukazku. Tvoji AI spojenci sa pritom len krcia za krytom a cakaju co ty ako hrac spravis a sluzia skor len ako NPC, ktore ti pocas prestavok medzi strielanim rozprava expoziciu pribehu. Pritom rozpravanie pribehu pomocou gameplayu je skoro nulove. Neviem ako ostatny, ale ked sa nieco cool deje v hre tak chcem mat v rukach ovladanie a tie cool / emotivne / zaujimave veci robit sam a nie to vidiet v ukazke. Preto clovek hra hry a filmy pozera v kine ci v TV. Je skoda ze Titanfall 2 sa nedostalo tolko pozornosti, ked vsetky tieto veci urobila omnoho lepsie ako BF ci COD.

Tak ci onak, toto je prve COD, ktore vo mne vzbudilo zvedavost. Bol by som rad keby nas prijemne prekvapilo.
icon
detail (l.182)
7 7
Aristarch
  pridané 22.9.2017 11:17
Ako pekné slová... na hru sa tešim. Ale históriu vždy písali víťazi.. že? Trošku je tá propaganda až neúnostná. Druhú svetovú vojnu vyhrali američania a v koncetrákoch trpeli len židia.

Podľa najnovších historických štúdii počet civilných a vojenských obetí 2. svetovej vojny sú tieto čísla:
Sovietsky zväz - viac ako 25 miliónov obetí
Čína - 15 miliónov obetí
Poľsko - 6 miliónov obetí
Juhoslávia - 1,5 - 2 milióny obetí
Veľká Británia - 400-tisíc obetí
USA - 300-tisíc obetí

Čo sa týka hromadného vyvražďovania, niektoré publikácie väčšinou všeobecne uvádzajú, že medzi etnickými, náboženskými a politickými skupinami, ktoré boli hromadne vyvražďované nacistickým Nemeckom a jeho spojencami, boli židia (6 miliónov), Rómovia (niekoľko stotisíc), homosexuáli, telesne postihnutí, komunisti a iní.
Zatiaľ som nenašiel jedinú publikáciu o tom (predpokladám, že nejaké existujú), že nacisti vyvražďovali aj Slovanov. Počet zabitých Slovanov zo Sovietskeho zväzu (z počtu 25 miliónov sovietskych obetí sa pritom odrátam zavraždených občanov ZSSR neslovanského, najmä ázijského pôvodu), Poľska, Juhoslávie a z územia Slovenska a Česka, ich počet môže byť zhruba 28 miliónov. Samozrejme, do toho počítam tak civilistov, ako aj slovanských vojakov. Zatiaľ som nenašiel ani jednu vedeckú publikáciu (predpokladám, že existujú) o holokauste Číňanov, Slovanov, Rómov atď...

Odhadujem, že aj napriek tomu, že okrem židov boli počas holokaustu vyvraždené aj iné etnické, náboženské a politické skupiny, veľká väčšina filmov, dokumentov, diskusií, kníh, piesní a súdov sa prekvapujúco týka len židovského holokaustu, ako keby holokaust iných etnických, náboženských či politických skupín neexistoval.
Prečo je to tak?
icon
detail (l.182)
1 7
Aristarch -> smolino22
  pridané 22.9.2017 10:57 (editované 22.9.2017 11:01)
... jasnačka. Čo dokument na History alebo inde... tam oslava víťazstva Američanov na fašizmon. Minule som čosi pozeral... bol to nejaký seriál o vylodení Američani. Amíci mali iba pušky... a Nemci tanky. Lenže tie nemecké tanky začali pred nimi cúvať teda ustupovať. :D Pravda bola taká, že Nemci mali na západnej fronte oveľa menej vojenskej techniky... a aj tak často na spojencani víťazili. Amíci až taki borci neboli... ale aj tak česť hrdinom, ktorí položili za slobodu životy.
icon
detail (l.99)
Feroo
  pridané 22.9.2017 10:08
Je to až dychberúce, grafika v tom traileri už minimalizuje rozdieľ medzi virtuálnou realitou a skutočnosťou. Muselo to stáť hodne práce, času a peňazí, sa nedivím že náklady na marketing už u áčkových hier prevyšujú náklady na vývoj samotnej hry. Skoro si myslím, že hraný filmový trailer by vyšiel omnoho lacnejšie.
Len si pokladám otázku či to má naozaj zmysel, investovať toľko do obalu, keď skutočný obsah bude len slabý odvar.
icon
detail (l.114)
4 0
smolino22 -> #fireMacWalters
  pridané 22.9.2017 7:28
Myslím že to bolo obojstranné a Hitler mal viac vojakov na zapadnej fronte kde proti nemu stali aj spojenci z americanmi
icon
detail (l.236)
1
Boss Marťas
  pridané 22.9.2017 6:32
Bude to bomba.
icon
detail (l.163)
1 0
PhenX
  pridané 22.9.2017 0:02
vyzera to dobre, chcem si to zahrat, ale aj tak stale cakam na pokracovanie brothers in arms
icon
detail (l.25)
2 10
#fireMacWalters -> AssassinAndrew
  pridané 22.9.2017 0:00
usa najviac z vojny profitovali, ale porazku rise sposobili predovsetkym sovieti
icon
detail (l.151)
6 4
AssassinAndrew
  pridané 21.9.2017 23:36
Krásne slová, no prečo tam teda nedajú Rusov, Britov, Poliakov, či ostatné iné národy, ktoré sa na ukončení vojny podieľali tak isto a dokonca viac ako vojaci USA.
01 02 >>