01
icon
detail (l.154)
2 0
daevastator
  pridané 9.3.2016 18:04
Mozno sa to nezda ale je to velka vec. Go bolo jednou z poslednych (ak nie uplne posledna) hra ktora ma taku zlozitost a variabilitu ze ludsky oponent bol strojom neporazeny. Holt ale vypoctova kapacita postupila, uvidime ako dopadne cela seria.
icon
detail (l.103)
1 8
VlCTORlOUS
  pridané 9.3.2016 17:43
Tieto hry sú čistá matematika a tam nemáte proti počítaču šancu. Počítač ale nikdy nevygeneruje plnohodnotné umelecké dielo a to je to čo nám dáva náskok pred strojmi - kreativita.
icon
detail (l.5)
2 0
Glladorous -> VlCTORlOUS
  pridané 10.3.2016 8:05
Praveze tato hra GO sa neda vypocitat alebo proste vyhrat hrubou silou. GO je na to az moc komplikovana hra s privela moznostami, tu pocitac funguje na inom principe. Podla mna je len otazka casu kedy kompy budu aj kreativne. Na zaklade nejakého algoritmu.
icon
detail (l.103)
VlCTORlOUS -> Glladorous
  pridané 10.3.2016 13:05 (editované 10.3.2016 13:07)
Kreativita rastie tým čo všetko si v živote videl a zažil a dielo vyzerá podľa toho ako sa cítiš. Tvoje pocity ovplyvňuje hladina hormónov v tvojom tele, tvoja nálada, povaha a milión ďalších vecí. Dielo ktoré maliar namaľuje dnes by za rok vyzeralo inak a to je to. Pokiaľ trošku sleduješ umenie, musíš súhlasiť, že toto nie matematická rovnica. Nech soft používa hocijaký algoritmus, vždy sú to len nuly a jedničky-matematika. Aj keby mal vlastnú osobnosť, bola by len naprogramovaná, teda aj jej kreativita by bola len simulácia. Go je hra s miliónom možností, hej, ale s presne daným počtom kameňov, hracím plánom a striedaním ťahov. Je to matematika kde počítač dokáže matematicky predvídať, reagovať niekoľko ťahov dopredu a preto vyhral.
icon
detail (l.5)
Glladorous -> VlCTORlOUS
  pridané 14.3.2016 16:20
V niecom mas pravdu ale v niecom aj nie. V urcitom obdobi podla mna nebude pre pocitac problem sa naucit, vidiet pripadne aj zazit rozne "zazitky". Casom sa bude zlepsovat a ucit roznemu a aj mozno umeniu. Pozre sa na obrazy porovna si to s uspesnymi dielami a mozno skusi do toho vymyslet nieco svoje a tym v podstate vytvori svoje vlastne dielo aj ked to moze byt 0 a 1. To dielo bude unikatne v tom ze ho spravil pocitac a dokazal to vynimocne a to je tiez umenie ;)
icon
detail (l.159)
3 0
Regina Spectra -> VlCTORlOUS
  pridané 9.3.2016 18:25
Zatiaľ, Google už pracuje na programe, ktorý to dokáže, pretože aj umenie je čistou matematikou, medzi 7 slobodných vied a umení v minulosti patrila hudba - nie zvládnutie hry na nástroj, ale matematické počítanie kedy a v ako zostavení sú tóny považované za pekné a kedy nie, čo pre PC nie je problém, ako bude inovatívny, to sa už predpovedať nedá, ale vytvorenie plne autonómnej AI je len otázkou času. Stroje nedokážu cítiť, ale existuje mozgová porucha, pri ktorej to, čomu hovoríme cit ľudia strácajú, takže týchto dokáže počítať napodobiť bez problémov. Vôľa vyrobiť takýto program tu je.
icon
detail (l.103)
1 3
VlCTORlOUS -> Regina Spectra
  pridané 9.3.2016 20:10
Rozumiem, ale práve to o čom píšeš som mal na mysli. Som presvedčený o tom, že človek ktorý nedokáže cítiť, nedokáže ani tvoriť diela ktoré majú dušu a nič by na tom nezmenil ani fakt, že ovláda noty.
01