01 02 03 >>
> Alpha Protocol sa vracia, prichádza na GOG
icon
detail (l.129)
Hfero -> WampyR
  pridané 25.3.2024 23:13 (editované 25.3.2024 23:14)
Ja viem ze s tym rataju ale vecne to v strate drzat nebudu. Potichu? Akoze neotravavali s tym kazdeho koho sa to vobec uz netyka alebo co? Pre tie nove ucty to tam jasne pise co to je a a co s tym, nie je to nijako skryte :) Ja som vedel o limited account ale o tych videach konkretne ani gugl mi nic nenajde, netusim co tym myslis, kde ti steam nuti nejake herne videa. Snazis sa z toho spravit nejaky problem ale neplatis za odomknutie tych funkcii, za tych 5€ kupis hru alebo ich len dobijes do penazenky. Realne o tomto ani vecsina ludi nevie, spravia ucet a kupia prvu hru za ovela viac. Ak robis ucet z nejakeho ineho dovodu a nechces na steame nic minut tak ani nepotrebujes tie locknute funkcie.

Aku ochranu by si chcel aby ti citali spravy? :) Pre nove ucty nabehuje v chate upozornenie. Banovali ich len robili ihned dalsi ucet zdarma. Odkedy dali 5€ mozem povedat ze to skoro uplne vymizlo, super.
Vzdy ma chranil zdravy rozum, len som tradoval hry a musel prijmat pozvanky mna to len otravovalo/zdrziavalo ale hlupakov sa vzdy najde dost.

F2P viem ze uz je hratelne ale u platenych aby som zaplatil plnu sumu za hru a este platil za online... Tamto su ako sa povie subscription based? hry. Bavim sa konkretne o klientoch, steam ako sluzba aby si tam kupil 3rd party hru a steam ta nutil platit za hranie multiplayeru, to je na pc nerealne. Steam nema nijaky spoplatneny online, vsetko tamto je uplne dobrovolne, karticky su nieco extra co mozes rovno predat. TF2 som hral, uplne zdarma, tie item dropy predaval a ziskaval na tom praveze. Nie kazdy potrebuje tie šaškarne okolo.

Za Bethesda Launcher im kazdy tlieskal. Bralo to pol giga ram a malo 5 tlacidla, z toho 3 ma presmerovali ajtak do prehliadaca. Battle.net tam to budu mat tazsie predsa je to uz na inej urovni aj s nejakymi funkciami. Kazdopadne som si isty ze aj keby to rusili 100% zakupenych hier a ich plna funkcionalita zostane zachovana. Ja sa stazovat nebudem o launcher by bolo zas menej :)
icon
detail (l.187)
WampyR -> Hfero
  pridané 25.3.2024 19:29
Mala, ale tomu sa hovori investicia a diverzifikacia portfolia. A to ti moze, ale aj nemusi vyjst. S tym kazdy zainteresovany rata.

Vidis...teraz je to 5 eur, neskor to moze stupat pripadne za tych 5 eur uzamknu viac funkcii. Valve to urobilo potichu, vobec o tom neinformovali...proste transparentnost 0 bodov. Ty o tom ani nevies a ked sa dozvies tak to bagatelizujes.

"Teraz kym nezaplatia aspon tych 5€ ani nemozu." A kde je ta ochrana teba ako zakaznika zo strany Valve? Oni zaplatia 5 eur, ktore si tym tradovanim zarobia zachvilu, Valve z toho zaryzuje a ty si rovnako nechraneny ako keby tych 5 eur ani nebolo.

"Vzdy mozem pridat ja aj obmedzeny ucet." Ty ano. Len je smiesne, ze niekto nanuti 5 eur.

Problemy v ramci firmy ABK boli, boli zavazne, ale ine firmy mali podobne zavazne veci a nedali sa odkupit.

"Ale cakam to konkretne coho sa mam bat vtedy." Konkretne nedostanes nic, lebo nikto nie je prorok, ale minulost nas uci, ze pri odpredaji uspesnej firmy to vlastnik nikdy nenecha len tak a casom to doyebe lebo uspech akvizicie mu prestane stacit. Krasny priklad ako dopadol Blizzard pod Activisionom.

"U konzol mas spominane spoplatnene online, nemas na vyber platis alebo hras iba offline." si troska zaspal dobu...F2P hry na konzole mozes hrat aj bez platenia online. Aj u Steamu mas spoplatneny online, len v inej forme (skiny, karticky, klobuky v TF2 a pod...). Pamataj nic nie je zadarmo, rozdiel je akurat v tom, ze jedna firma ti povie priamo, ze za toto platis a druha to schova za 5e paywally, skiny, ciernu burzu so skinmy a pod.

"Na pc nerealne nikto by uz ziadnu online hru nasledne na steame nekupil." Ludia platia dodnes za WoWko, v minulosti bolo viac platenych onlinoviek a dodnes niektore funguju a nemaju nudzu o hracov (Eve online napr...)

"Prave u ABK mozes dat priklad co za monetizacne muky MS chysta na pouzivatelov battlenetu, ako horko budu plakat. Lebo podla mna nic, ani nepostrehnu ze to vlastni niekto iny :)"

To si povieme za par rokov, az sa skonsoliduju lebo zatial je to cerstve. Uvedomujes si, ze MS teraz vlastni Xbox Store, MS Store, Battle.net a vlastnil aj Bethesda Launcher (ktory tiez predaval hry?) Dnes je Bethesda Launcher mrtvy a nieco z tychto 3 aktivnych obchodov skape tiez...nemozes mat 3 obchody, ktore si na PC budu kradnut zakaznikov a este byt aj na Steame..skaza Blizzardu pod Activisionom tiez neprisla hned, ale trvala par rokov.
icon
detail (l.129)
Hfero -> WampyR
  pridané 24.3.2024 23:08 (editované 25.3.2024 2:50)
Bez tej stratovej divizie by mala firma ale o tych 100m viac. Ina pointa tam je, kedze tam nie je steam museli tie hry prerobit aby isli predpokladam na nintendo/ms serveroch. (Nemam switch/xbox) Za ktore pokial viem musis pravidelne extra platit aby si mohol hrat online? Na PS3 portal2/GO isli priamo cez steam servery. Neofiko servery samozrejme mozes ale bez anticheat/achiev/ranking/friendlist...to su veci zavisle na steame. Narodny sport pravda :) Paywall aha takto myslene ale tak 5€... Tie videa neviem co myslis to som este nepocul. Ale boti to som uz videl ked niekto mal 100ky priatelov s rovnakym menom len ocislovane. Tych botov potrebuju riadit (nebudu sa prihlasovat rucne na kazdy) na dialku a robit medzi nimi trading preto ich musia mat v priateloch. Taktiez skor pravidelne si ma tam pridavali nejake pofiderne ucty s par priatelmi a 2 hodinami vo f2p hre. A pisali mi nejake scam bludy, linky s pozmenenym pismenom. Teraz kym nezaplatia aspon tych 5€ ani nemozu. Predtym po bane jednoducho vytvorili iny ucet, teraz 5€. Vzdy mozem pridat ja aj obmedzeny ucet.

ABK to tretie problemy v ramci firmy. Epic pisal som expanzia na cinsky trh a potrebovali financie. Ale zase ja netrvdim ze to nemozu predat aj gog aj egs aj steam moze byt predany. Ale cakam to konkretne coho sa mam bat vtedy. Viac monetizacie napr. co este nevyhnutne u hier potrebujes po zakupeni? U konzol mas spominane spoplatnene online, nemas na vyber platis alebo hras iba offline. Na pc nerealne nikto by uz ziadnu online hru nasledne na steame nekupil. Prave u ABK mozes dat priklad co za monetizacne muky MS chysta na pouzivatelov battlenetu, ako horko budu plakat. Lebo podla mna nic, ani nepostrehnu ze to vlastni niekto iny :)
icon
detail (l.187)
WampyR -> Hfero
  pridané 24.3.2024 22:00 (editované 24.3.2024 22:32)
Ved to je jasne...prave kvoli tomu aj islo EA tou cestou. Ale aj Ubi s Uplayom, Rockstar Social Club, Bethesda Launcher atd atd...

Ale ked nieco generune stratu napr. 100 milionov a Fortnite zarobi 1 miliardu, tak to nie je strata firmy (ale iba divizie)..

Ale netrep...Valve malo svoje hry aj na konzole. Nedavno vydali tusim Portal 2 na Switch? Mas na Switchy Steam? Mam CSko na Xbox...tiez to nema Steam. Portal na Xbox tiez nema Steam...CS-ko som dlho hraval neofiko non-steam verzie od 1.6 po Source. Myslim ze aj GO sa da takto hrat. Ziadny Steam to nepotrebuje. Dota2 vs LoL....2 kopie toho isteho...jedno je na Steame druhe nie....a to druhe je paradoxne popularnejsie a hravanejsie.

Piccovat a hundrat na vsetko je slovensky narodny sport. Aj na slabe vypredaje na Steame tu nedavno hundrali.
Paywall mas napr. obmedzeny pocet priatelov, nemoznost ich pridania, ci povinne videa z hier, ktore nejdu vypnut kym nieco nekupis za minimalne 5 eur. Vraj to je ochrana pred botmi a pod...to, ze musim cumet na videa a nemozem si pridat kolko chcm priatelov ma ako ochrani? Alebo druhych?

Edit: ABK bol tiez extremne ziskovy s predpokladom dalsieho rastu...preco sa predal? Aj Epic ma predpoklady dalsieho rastu..preco predal podiel Tencentu a Sony?
A takychto prikladov by sme nasli vela. Ty nevies najst jediny...pozeras sa na veci svojou optikou, ale na Zapade je uplne bezne, ze predas firmu na vrchole a ides robit nieco ine. Tam im netreba k zivotu "kvapkanie" a cely zivot stravit v jednej firme na jednej pozicii.
icon
detail (l.129)
Hfero -> WampyR
  pridané 24.3.2024 21:28
Nepochopil si to, origin bol jednoducho nevyhnutny na aktivaciu a hranie EA hier, preto nazaciatku nabral miliony pouzivatelov, nie preto zeby si ho dobrovolne vybrali. Online priamo cez steam nemaju len Valve hry... len sam som hral FEAR 3 na konzolach davno vypnute tu ide stale coop/multi. Dirty, Total Wary tam dokonca aj Rome 2004 upravili aby slo cez steam. Tlacit platene funkcie budu moct kolko chcu, vzdy budes moct hrat hry bez nich, nemaju to ako natlacit do 3rd party hier. Aky paywall? Bonusove body su zdarma, a na tych kartickach sa da praveze este zarobit. A epic store nie je snad sucast epicu samotneho? generuje stratu pre epic a tym aj pre tencent. Gabena to moze tiez prestat bavit ale akurat tie zisky. Fortnite nie je len na pc, mal aj vlastny launcher, nie je zavisly na epic store ako aj tie ine hry. Valve hry maju priamo integrovane funkcie steamu ktore bez neho nepojdu. Zdaleka to kazdy neocakava, napr. rozdavacky uz ked davali viac bckove hry ludia tu hundrali... Prezentujem to ako konkretny priklad specialne pre teba, ktory ty nevies dat u steamu preco chlapci horko zaplacu :) Tim na twatteri to bolo, minimalne s tymi extra payment fees ked sa niekto stazoval ze preco by mal platit tak povedal ze jednoducho z tych 12% nevyjde ani nato u niektorych... Preco by ludia nesli inde? to nie je buď alebo, tie tisice im ostanu na steame, nove hry by uz kupovali inde. Malokto vystaci s 1 klientom uz dnes ajtak. Konkurencia je samozrejme dobra, ale musi to byt ta konkurencia, kvalita unikatne funkcie alebo aspon cenou nie iba nutnost ako spominany origin. Cena ostala rovnaka na zvysok sa vysrali, aj ked tam dostali miliony pouzivatelov nikdy to konkurenciou nemohlo byt. Priklad takeho predaja nebude pretoze ked je nieco bez problemov, extremne ziskove s predpokladom dalsieho rastu tak to nikto nepredava. Za par rokov zarobia a narastie to na hodnote viac ako co by ziskali predajom.
icon
detail (l.187)
WampyR -> Hfero
  pridané 24.3.2024 11:25
Ty na zaklade coho podmienujes ci porovnavas uspech s nevyhnutnostou? Znamena to podla teba, ze hry bez klienta su automaticky neuspesne ci co?
Na sile to nenabralo z viacerych dovodov...hlavny bol Steam a jeho naskok, resp. to, ze Origin prisiel neskoro. Ale boli aj dalsie.

Online cez Steam maju len Valve hry, ostatne hry maju vlastne servery mimo Steam. Takze ked ich vypnu, tak ti nijako nepomoze, ze je hra na Steame.

Co by mohli dodrbat? Ze zacnu este viac tlacit na monetizaciu veci na Steame, pripadne pridaju platene funkcie. Uz teraz mas niektore veci na Steame schovane za paywallom co sa tyka profilu, ktore maju VSETKY ostatne a menej uspesne Stores zadarmo.
Tencent pri Epicu nie je v strate...Tencent investoval do Epicu, nie do Epis Storu samostatne. A aj GabeNa to moze prestat bavit kedykolvek a preda to...a Fortnite, Fall Guys, Rocket League su co ak nie ich vlastne hry? Valve hry tiez nie su zavisle na Steame.
Koniec rozdavackam a kuponom bude urcite..jedneho dna. Ale to kazdy ocakava. Preco to prezentujes, akoby to nikto bez teba nevedel? 😆 A o neudrzatelnosti 12% sa Tim kde vyjadroval? Alebo len spajas viacere rozlicne veci pod jeden argument...

To je prave problem, ze ludia by neodisli inde, lebo sa na to pozeraju optikou, ze utratil som tam stovky az tisice eur, tak to neopustim. Pritom trhu by odliv hracov zo Steame na ine Stores pomohol...bola by lepsia konkurencia.

V tej sile Steamu mas pravdu...problem je, ze tu silu by chceli tie korporaty vlastnit a ovladat. Korporat ti nekupi nieco bezo zmeny...ved daj priklad ked nieco ziskove kupili a nechali to tak.

icon
detail (l.129)
Hfero -> WampyR
  pridané 23.3.2024 19:38
Uspesne to bolo tak akurat pre ich vlastne hry kedze to bolo nevyhnutne. Ako konkurencia steamu to nikdy nenabralo na sile, ved vidno ake minimum vyvoja do toho dali. Az tak dlho ani zo steamu prec neboli 2013 tusim odisli. Steam samozrejme aj to :) plus tahal pc gaming ked mal zaniknut pre konzoly, vzostup indie sceny. Komunitne funkcie tiez potesia, z marketplace okrem hier mi vyslo uz aj na steam deck... Family sharing a steam link na TV. A tiez napriklad online - Game Spy zdochlo, konzoly vypinaju furt servery, EA vypina servery.... Co ma online priamo cez steam je snad funkcne vecne teda do konca steamu. Dobre ignorovat to budem zvysnych 99,9% :) Stale som sa ale nedozvedel co konkretne by mohli na tom steame ako sluzbe fatalne dodrbat, coho by som sa mal bat. Mne fakt nic realne nenapada, ked chces priklad epic store je 5 rokov v strate a najskor bude aj dalej Tima to moze prestat bavit kedykolvek, Tencent sa tiez urcite nevyziva v strate. Mozu to jednoducho ukoncit, nemaju ani vlastne hry ktore by boli na tom vyslovene zavisle. Alebo bude koniec rozdavackam/kuponom/12%(sam Tim povedal neudrzatelne dlhodobo). U steamu co hrozi? Valve nema dost vlastnych hier aby nimi pretlacalo steam. Ak by zacali ist proti zakaznikom jednoducho by odisli inde. Zastavilo by to prilev novych a predaje, sabotovali by len seba. Po EA tam doliezlo spet uz aj Ubi, dosli MS, Sony ABK... ocakavam aj starsie hry prinesie teraz MS. Ta sila steamu je prave v tych milionoch potencionalnych spokojnych zakaznikoch ako pre korporaty tak aj pre indie. Ok sorry uz idem radsej volit :)
icon
detail (l.187)
WampyR -> Hfero
  pridané 23.3.2024 17:25
Uspesne to pre nich bolo niekolko rokov, mozno aj vuac ako dekadu. Inak by sa na Steam vratili uz pradavno.
A s cim pozitivnym si spajas Steam? Oňaňuješ pri nakupovani? 🙂
Ignorovat to nemozes, lebo keby EA App mali vypadok serverov, tak aj hra kupena na Steame ti jednoducho nepojde.

Snad ti ta prognoza vyjde, len aby si potom nebol prekvapeny. Napr. vstupom na burzu, kde sa z mnohych hracov stanu akcionari a uz nepojde o hry ale akcie..
icon
detail (l.129)
Hfero -> WampyR
  pridané 23.3.2024 14:54
Lebo to len tak jednoducho zarezat uz nemozu a nieco predsa len predaju aj tam. Tamto je v zmysle ze origin chceli pretlacit ako konkurenciu steamu, uspesne? Spaja si niekto origin s niecim pozitivnym? Tak rovno ten bordel aj premenovali. (Potreboval som zistit datum u jedneho achievementu. Na EA App to ani nezobrazuje time stampy, tak som naspet spojadznil origin.) EA vydavalo niekedy fyzicke kopie hier pre Valve. Vyhybam sa tomu tak ze EA App je to posledne kde by som hladal/kupoval hry. Je to bohuzial nevyhnutne previazane ale pri zapnuti to preblikne a potom sa aj samo vypne, mozem to uplne ignorovat. Kedy davno - v 2019 uz urcite nieco bolo, aspon pre mna je to uz davno :) Bez ohladu na ich smerovanie som si isty ze zo steamu nikdy nikto nebude chciet spravit nieco ako EA App :)
icon
detail (l.187)
WampyR -> Hfero
  pridané 23.3.2024 13:52
Ak by ho znicili, tak preco robili jeho reviziu nedavno aka EA App? (Medzinami k horsiemu)
Boli tam EA hry a este stale tam vychadzaju aj hry tretich stran avsak pomale...v minulosti tam boli aj hry od Valve.
A ako sa vyhybaju tomu teraz, ked je nutnost previazat Steam s EA App? 😆
Kedy davno EA doliezlo spat na Steam? Ved to bolo len minuly rok (ci predminuly). 😆 A prislo tam POTOM ako kompletne zmenili model svojho financocania v podstate z predaja hier na predaj mtx, lootbox...vtedy sa im oplati ist vsade kam mozu, aby oslovili co najviac ludi. Ved aj na Epic Store prisli.

Zaraba, bude zarabat...kym to ma pod patronatom GabeN...ked sa pominie a z jedneho sefa sa stanu 3-4 ci viaceri, tak sa smerovanie firmy posunie niekam inam...
icon
detail (l.129)
Hfero -> WampyR
  pridané 23.3.2024 12:53
Nie hry... EA svojim pristupom znicilo origin nic tam poriadne nikdy nebolo a ani to malo zvycajne nefungovalo. Radsej to uz premenovali na ten EA App ktory je snad este horsi... Hraci na to nadavali a ked mohli vyhybali sa tomu. Samotne EA uz davno radsej doliezlo spet na steam. To ze v buducnosti moze vyjst Half Life s mtx a lootboxami nijako neovplyvni samotny steam. Steam je to co im zaraba aj bude.
icon
detail (l.187)
WampyR -> Hfero
  pridané 23.3.2024 12:32
Aj EA sa znicilo, ked prisli s mtx, lootboxami a Fifa Ultimate Teamom?...Nie. Zarabaju tak ako nikdy predtym. Activision Blizzard rovnako, Take 2 to iste...a vsetky tieto firmy su orientovane vselijak inak, len nie prozakaznicky...

Ved ti to pisem...nastane tam to, ze pojdu stylom vyssie menovanych firiem. Samozrejme, ze platia tieto veci na kazdu firmu...ale v tomto smere uz ostatne firmy su teraz tam, kde Valve este len bude...ostatni v tom uz plavaju a vedia v tom chodit. Valve nie, kedze ma aj uplne inu firemnu strukturu...
icon
detail (l.129)
Hfero -> WampyR
  pridané 23.3.2024 11:46
Vzhladom na velkost firmy zarabaju najviac teraz, nic lepsie nie je a dalej rastu, cize ked chcu este viac najlepsie co mozu spravit je pokracovat v sucasnej strategii. Nech to uz bude vlastnit ktokolvek v akejkolvek podobe aby to menili z orientacie na spokojnost zakaznika ktora im vynasa najviac na zakaznik horko zaplace, to im viac urcite nezarobi to ich znici. Tie predpoklady ale platia na kazdu jednu existujucu firmu, cize stale sa pytam co konkretne u steamu moze nastat oproti inym?
icon
detail (l.187)
WampyR -> Hfero
  pridané 23.3.2024 6:26
Nie, nech uz tam bude ktokolvek, tak budu chciet, aby to zarabalo viac, kedze aj dedicov bude viac a teda zisky sa budu delit.
Ak by to predali, kludne moze Valve vstupit na burzu napriklad, ci len niekto preda podiel (ako Epic Tencentu) a tiez tam budu tlaky na kupu dalsich podielov a pod...
Ty proste predpokladas, ze aj v buducnosti bude rovnaky stav ako teraz, lebo "sucasne zisky Valve musia kazdemu stacit" ...a to je velmi chybny predpoklad, ako nam uz neraz historia ukazala.
icon
detail (l.129)
Hfero -> WampyR
  pridané 22.3.2024 23:34
Ved ano, ale tiez je mozne ze to bude v este lepsom stave. Prave u steamu je najmensi dovod aby menili sucasnu strategiu ktora ich robi najuspesnejsimi. Po gabenovi to zdedia a budu to chciet zmenit k horsiemu? Predaju to a ten novy bude chciet aby to zarabalo menej? Co vobec konkretne mozu zmenit na steame aby nastalo "potom chlapci horko zaplacu" toto stale nechapem :)
icon
detail (l.187)
WampyR -> Hfero
  pridané 22.3.2024 6:20
Ty mi pises o tom, co je teraz. Ja ti pisem, co moze prist v buducnosti...nic nevydrzi vecne v takom stave v akom to je momentalne.
icon
detail (l.129)
Hfero -> WampyR
  pridané 21.3.2024 21:49
Nikde netvrdim o ostatnych ze nepotrebuju predavat. Problemove firmy, dlhodobo stratove, kontroverzie... alebo len chcu ešte viac. Valve nič take netrapi, už to viac maju teraz a rastu ďalej, robia to asi spravne. Žiadne investicie tencentu nepotrebuju ani platit exkluzivity ani sa starať do druhych. O ich nazore aj realne nieco vieš či len take dohady?
icon
detail (l.187)
WampyR -> Hfero
  pridané 21.3.2024 21:02
Pointa bola niekde inde.....naco predavali, ked mali miliardy a podla teba nepotrebovali predavat? A toto iste bude aj s tymi, ktori zdedia Valve....nikdy nebudu mat jednotny nazor...
icon
detail (l.129)
Hfero -> WampyR
  pridané 21.3.2024 20:58
Boby neviem, vyhodilo mi ze iba pol percenta tam mal? Tim stale ostal majoritny pokial viem. Tencent potreboval pre expanziu na cinsky trh. Sony tipujem unreal engine do hier/konzol, a tematiku do fortnite. A nejake miliardy mu urcite boli dobre aj pre jeho kruciaty :)
icon
detail (l.129)
Hfero -> peter5713
  pridané 21.3.2024 20:07
Načo by si inštaloval hry? No žeby si ich hral predsa nie :) Či si mysliš že tam je nejaka veda medzi internym a externym? Vačšinou su to uplne tie iste modely akurat jeden je v krabicke s usb rozhranim. Veľa staršich hier je nativne portable, inym stači regedit/dll ku exe, pripojiš externy a hraš. Načo ti je zbierka inštalačiek na externym keď maš to iste už na gogu sprost.. nie je to tvoja vec samozrejme. Tiež som tak niekedy davno stamaď sťahoval všetko keď oznamili že to kompletne rušia a maju si uživatelia zakupene hry stiahnuť len aby som to kratko nato ako debil zasa zmazal, lebo prezmenu oznamili že to bol len "vtip" na zviditelnenie.
01 02 03 >>