Detaily prepojenia PC a Xbox One cez Windows 10

Microsoft priblížil možnosti, ktoré prinesie Windows 10 na PC a Xbox One.

pridal saver 21.1.2015 o 22:21 pod hry
Detaily prepojenia PC a Xbox One cez Windows 10

HRY > NOVINKY >

Microsoft dnes priblížil možnosti, ktoré prinesie Windows 10 na PC a Xbox One. Konkrétne Phil Spencer  na press konferencií odhalil svoju víziu hrania na oboch platformách. Je to prepojená vízia, kde Windows 10 všetko spája a umožní ako dostať Xbox funkcie do PC, tak aj streamovať gameplay z Xbox One a nakoniec Xbox One dostane crossplatformové Windows 10 aplikácie v spoločnom Store. Obe herné platformy budú odteraz pre Microsoft rovnako dôležité, keďže po 13 rokoch zameriavania sa na expandovanie konzoly sa teraz chcú rovnako zamerať aj na PC.

Uvidíme do akej miery ich stratégia zahŕňa Steam a ďalšie digitálne systémy. Na prezentácii však rovno spúšali hry zo Steamu a teda nevyhýbajú sa mu.


Dnes presnejšie predstavili:

Xbox App - aplikácia kde budete mať všetko dôležité hry - priateľov, správy, feed, vašej videá, obrázky ale aj achievementy a veľa ďalšieho.  Bude to zabudovaná aplikácia  systéme, cez ktorú budete môcť komunikovať s priateľmi tak ako teraz na Xboxe.

Xbox Live a multiplayer medzi zariadeniami - Xbox Live je teraz prirodzene integrovaný do Windows 10 a umožňuje  vývojárom priamo využívať jeho funkcie cez Xbox API. Môžu tak využiť multiplayerové servre a to aj napríklad na multiplayer medzi PC a Xbox One.

Streamovanie hier - Streamovanie hier bude zatiaľ možné cez vašu domácu sieť na Windows 10 desktope, notebooku alebo tablete. Vďaka čomu budete môcť hrať svoje Xbox hry aj na PC a to s celou ponukou Xbox One ovládačov. Prekvapivo v tejto časti  Microsoft nespomenul mobily, kam zrejme zatiaľ streaming obrazu neplánujú

DirectX 12 - Vylepšená grafická technológia umožní vytiahnuť plný výkon z podporovaného hardvéru a otvoriť nové cesty invácie v hi-end grafike. Pribudnú väčšie, komplexnejšie tituly, zvýšené detaily v hrách vytvorených alebo updatnutých na DX12.. Teraz už majú DX12 vývojári k dispozícii a enginy ako Unreal Engin 4 a Unity už pridali podporu.

Game DVR - Populárna funkcia z XboxOne prechádza aj na Windows a rovno v systéme budete môcť grabovať gameplay, ktorý následne zeditujete a vysharujete. Cez Windows+G funkciu sa vám otvorí ingame menu, či ste už na Xbox Live, steame alebo iných službách.

K tomu ohlásili aj Fable Legends pre Windows 10, ktoré vyjde po boku Xbox One a bude len jednou z prvých značiek, ktoré prichádzajú na PC. Zatiaľ máme naznačený aj Killer Instinct, ale uvidíme aké budú ďalšie Forza, Gear of War, Halo, Crackdown?

Nový update Windows 10 tech preview verzie vyjde budúci týždeň a aj Xbox App. Rovnako neskôr príde Windows 10 aj pre Xbox One, Ďalšia herná prezentácia Windows 10 bude už začiatkom marca na GDC konferencii.





Detaily prepojenia PC a Xbox One cez Windows 10  Detaily prepojenia PC a Xbox One cez Windows 10
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19462)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk