Prečo bolo potrebné kvôli Battlefrontu vycestovať na Island a aké probémy spôsobil Darth Vader?

Cesta za realistickou grafikou nie je jednoduchá a vedie cez Údolie Smrti i nórsky vidiek.

pridal roberto 23.5.2015 o 20:30 pod hry
Prečo bolo potrebné kvôli Battlefrontu vycestovať na Island a aké probémy spôsobil Darth Vader?

HRY > NOVINKY >

DICE berie prípravu Star Wars: Battlefront s najväčšou vážnosťou. Hra bude sprevádzať siedmy film, prvý kúsok zo zamýšľaného obnovenia slávy tejto značky pod krídlami spoločnosti Walt Disney. Fanúšikovia univerza, filmov aj pôvodných Battlefront titulov očakávajú najvyššiu audiovizuálnu kvalitu a zároveň vernosť predlohe. Vývojári sa preto na svojom blogu podelili o zážitky a podrobnosti z výpravy do veľmi, veľmi vzdialených miest, kde sa natáčali filmy, aj do Lucasfilm Cultural Arts Museum. Späť si namiesto suvenírov priviezli plné pamäťové karty s dátami, ktoré teraz slúžia ako základy 3D modelov s hi-res textúrami.

Zvolenému postupu vytvárania digitálnych modelov sa hovorí fotogrametria a je založený na "nakŕmení" fotogrametrického softvéru fotografiami reálnych objektov, samozrejme v čo najvyššom rozlíšení. Program dokáže identifikovať spoločné body na fotografiách urobených z rôznych uhlov a s dostatkom výpočetného výkonu sa sám pustí do vytvárania 3D modelu.

Nie je to síce až takto jednoduché, výsledok si ešte vyžaduje mnohé úpravy, ale vo finále štúdio dostane objekty aj s textúrou, ktorú by inak výtvarníci museli dávať dokopy celé dni a ani tak by nemusela vyzerať tak realisticky. Ďalšou veľkou výhodou špeciálne pre Battlefront je vernosť predlohe. Preto je vylúčené, aby prilbe Stormtroopera alebo Darth Vadera chýbal nejaký detail alebo nesedeli rozmery.

Prečo bolo potrebné kvôli Battlefrontu vycestovať na Island a aké probémy spôsobil Darth Vader?

Výprava vraj nebola žiadny víkendový výlet, exteriéry sa fotili celé dni a spúšte cvakali aj celý prvý deň v múzeu. A potom prišli na rad vzácne, takmer posvätné kúsky. Originálov použitých filmových rekvizít vrátane svetelných mečov, X-wingov, droidov či zbroje Boba Fetta sa dotýkali iba rukavice zamestnanca múzea. Tieto relikvie sa umiestnili na stôl s otočnou doskou a pomaly predvádzali pred kamerami štúdia. Tieto kúsky si zaslúžili špeciálnu pozornosť v kontrolovanom prostredí s vhodným osvetlením.

Najväčším problémistom bol opäť Darth Vader, respektíve jeho maska: "Softvér vyhľadáva rozoznateľné body, ale ak je na obrázku iba zmäť čierneho povrchu a odleskov, nenájde nič. Jednou z možností riešenia tohto problému je použiť farebný sprej, ale u Dartha to bolo z akéhosi dôvodu zakázané."

A spomínané exteriéry? Predobrazom zbrusu novej lávovej planéty Sullust je Island, obrie stromy bolo treba hľadať v Kalifornskom národnom sekvojovom parku a cesta viedla aj do nórskej horskej dedinky Finse či púštneho Death Valley.

Prečo bolo potrebné kvôli Battlefrontu vycestovať na Island a aké probémy spôsobil Darth Vader?

Okrem Sullustu nás autori znova vezmú aj na planéty Endore, Hoth a Tatooine a celkovo bude Star Wars: Battlefront pri novembrovom vydaní obsahovať 12 máp. Nový film Star Wars: The Force Awakens sa do kín dostane v decembri.





Prečo bolo potrebné kvôli Battlefrontu vycestovať na Island a aké probémy spôsobil Darth Vader?  Prečo bolo potrebné kvôli Battlefrontu vycestovať na Island a aké probémy spôsobil Darth Vader?
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19861)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk