Tree of Life, jednoduchší a milší pohľad na survival MMORPG

Niekde medzi ťažko stráviteľnými komplikovanými svetmi stvorenými pre sebcov a sociálnymi mobilnými klikačkami by mohol byť priestor pre zlatú strednú cestu.

pridal roberto 28.5.2015 o 22:42 pod hry
Tree of Life, jednoduchší a milší pohľad na survival MMORPG

HRY > NOVINKY >

Medzi Steam Early Access titulmi začal včera hviezdiť nový survival MMORPG sandbox. Základné mechaniky Tree of Life sa zdajú byť rovnaké, ako u väčšiny hier tohto žánra, lea autori sa predsa vybrali odlišným smerom. Vykašľali sa na realistickú grafiku či surové stvárnenie utrpenia stroskotanca v divočine či bezcennej nuly, ktorá zázrakom dokázala prežiť zombie apokalypsu. Namiesto toho zvolili milú a hlavne jednoduchú grafiku a snažia sa urobiť hru, v ktorej budú mať hráči radosť z rozvíjania vlastnej osady, komunity, mestečka, klanu, gildy, kmeňa či kráľovstva.

Vďaka jednoduchej grafike si nezávislé štúdio dovolilo vpustiť do jedného sveta tisíce hráčov a zároveň sa pokúsiť o "živý" svet s denným/nočným cyklom, v ktorom lesníci zasadia vedľa osady stromčeky a oni časom vyrastú v mohutný les, ktorý môže slúžiť ako zdroj dreva nevyhnutného k rozvoju osady. Význam bude mať aj totálne vyčistenie dungeonov v blízkosti osád, ktorých vznik i zánik ovplyvnia okolitú faunu aj flóru. Hráč však, rovnako ako v iných survival MMORPG, začína zháňaním jedla, nástrojov a základných materiálov.

Tree of Life, jednoduchší a milší pohľad na survival MMORPG

Dom si môže postaviť ktokoľvek a kdekoľvek. A z niekoľkých budov stojacich neďaleko od seba môže vzniknúť dedina a z úspešnej dediny môže byť kráľovstvo s jedným z hráčov ako múdrym kráľom. Vďaka jednoduchému systému remesiel si v dobre fungujúcich dedinách či mestečkách svoje miesto nájdu lovci, drevorubači, baníci, zberači, rybári, farmári, rančeri, tesári, kováči, alchymisti a nepostrádateľní kuchári. Hráč môže založiť vlastnú osadu ďaleko od ostatných, ale môže aj za odmenu slúžiť vladárom rôznych dedín ako žoldnier či lovec príšer, vzdelávať sa v čiernej mágií alebo putovať ako obchodník.

Súčasťou sandboxu je aj PvP, avšak v tomto svete funguje trestný systém. Ak sa niekto zabáva zabíjaním susedov, automaticky je označený za zločinca a pri vlastnej smrti nestratí jeden náhodný item, ale rovno všetky.

Hra je zatiaľ prístupná iba skrz Steam Early Access a zďaleka nie je kompletná ani bez bugov, avšak zbiera pozitívne ohlasy. Tie však výdatne podporujú autori, ktorí užívateľské recenzie odmeňujú Adventurer balíčkom s pár in-game bonusmi. Základný Settler balík sa predáva za €19.99, nezávislé štúdio Odd One Games už vraj na Tree of Life pracuje tri roky a jeho mierne optimistickým cieľom je dokončiť ho ešte tento rok.





Tree of Life, jednoduchší a milší pohľad na survival MMORPG  Tree of Life, jednoduchší a milší pohľad na survival MMORPG  Tree of Life, jednoduchší a milší pohľad na survival MMORPG
Páči sa mi!






Tree of Life, jednoduchší a milší pohľad na survival MMORPG
PC

Vývoj: Odd One Games
Štýl: MMO / RPG
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19662)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk