S Wii U to nevyšlo kvôli tabletom, Nintendo sa vráti s novou konzolou a bude to veľký hit

Shigeru Miyamoto o filozofii a stratégii Nintenda. Čo ďalej?

pridal roberto 22.6.2015 o 17:27 pod hry
S Wii U to nevyšlo kvôli tabletom, Nintendo sa vráti s novou konzolou a bude to veľký hit

HRY > NOVINKY >

Wii U nie je zďaleka tak úspešná konzola ako Wii a ďalší jej úspešní predchodcovia. S nepríjemnou skutočnosťou, že trend sa už nepodarí zvrátiť ani novými zaujímavými exkluzivitami, sa pomaly zmieruje aj vedenie Nintenda. Dôvody vedúce k zostaveniu Wii U v jeho súčasnej podobe a svoj názor na relatívny neúspech konzoly ponúka Shigeru Miyamoto, ktorý bol pri vzniku Maria, Zeldy, Donkey Konga aj Wii Sports (druhej najlepšie predávanej videohry doteraz) a v súčasnosti zastáva najvyššie manažérske posty Nintenda.

"Bohužiaľ, pri našom najnovšom systéme Wii U vyskočila cena o niečo vyššie, než sme plánovali. Ale to, čo sme vždy chceli, je nájsť spôsob ako prísť s novými technológiami a môcť ich ponúknuť za dobrú, všetkým dostupnú cenu. Nechceme sa zapájať do preteku o najviac hi-end konzolu s najvyššími špecifikáciami. Vždy sme chceli dospieť k najvyváženejšej konzole s najlepším rozhraním. Chceme byť iní ako ostatné spoločnosti, a tiež sa pozeráme po veciach ako spotreba energie, hluk, teplo a veľkosť médií či celého systému. Ale aj tak je najdôležitejšie zostať dostupní, aby si mohol užívať každý.

Ale nemyslím si, že je to iba cenou, hoci je trochu privysoká. Problém je, že ľudia konzolu nepochopili. Máme unikátnu konzolu a tej vždy chvíľu trvá, kým sa poriadne naštartuje. Dúfali sme, že jej pomôže tabletový ovládač. Že si ľudia budú užívať možnosť sedieť na gauči so zariadením s dotykovým ovládaním pripojeným k TV. Je to unikátny systém, ktorý otvoril niekoľko nových štýlov hrateľnosti.

Ale nanešťastie, stalo sa to, že tablety sa po objavení na trhu veľmi, veľmi rýchlo vyvinuli a keď sme my prišli na trh, tabletový ovládač už nebol tak unikátnym nástrojom, akým by bol v čase, keď sme začali s jeho vývojom. V Nintende sa vždy pokúšame prísť s niečim výnimočným a odlišným. Občas to vyjde a občas z toho nie je až taký hit, ako sme dúfali. Veríme, že po Wii U príde ďalší veľmi veľký hit," povedal Miyamoto.

S Wii U to nevyšlo kvôli tabletom, Nintendo sa vráti s novou konzolou a bude to veľký hit

Nintendo už oznámilo, že pracuje na novej platforme s úplne novým konceptom a kódovým menom NX. Nintendo však zostáva skúpe na informácie a na E3 oznámilo iba, že o "ďalšom systéme s kódovým menom Nintendo NX" nám viac povie až v roku 2016. Nikto z vonka však nevie, čo tentokrát vzniká za dobre stráženými dverami. Prezident spoločnosti vyhlásil, že "nepôjde o jednoduché nahradenie 3DS alebo Wii U". Tiež bola vyvrátená klebeta, že systém pobeží na Androide.





Páči sa mi!

Zaradené pod: Nintendo






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18436)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk