Dobré a nie až tak dobré správy zo Star Citizen

Squadron 42 napreduje a bude technologicky na najvyššej úrovni, Star Marine má celý kopec problémov a musí byť odložený na neurčito.

pridal roberto 29.6.2015 o 16:42 pod hry
Dobré a nie až tak dobré správy zo Star Citizen

HRY > NOVINKY >

Chris Roberts opäť raz poslal pozdrav podporovateľom, priaznivcom a hráčom Star Citizen v dlhom liste zhrňujúcom jeho prácu v uplynulých týždňoch, súčasný stav hry a vyhliadky do najbližšej budúcnosti. Neporušme ale tradíciu a závistlivo sa pozrime na jeho crowdfundingovú kampaň. Tá má k dnešnému dňu na konte už viac ako 84.5 milióna amerických dolárov a prispelo doň už 916 tisíc podporovateľov.

Roberts strávil posledných 10 týždňov dohľadom na "filmovanie" Squadron 42. Pripomeňme, že ide o príbehovú epizodickú singleplayer hru zasadenú do Star Citizen univerza. Je to do značnej miery oddelený titul vyvíjaný štúdiom Foundry 42, ktorý bude hrateľný aj off-line a mal by ponúknuť rovnako vesmírne boje ako aj FPS zložku a tiež sa o ňom hovorí ako o spirituálnom nasledovníkovi Wing Commandera. Môže byť vnímaný ako nedôležitý prívesok, ale Chris Roberts ho berie s plnou vážnosťou a venoval mu nie len čas, ale aj peniaze.

Pri natáčaní scén s profesionálnymi hercami nebol použitý obyčajný, už zabehnutý motion-capture systém, ale pokročilejšia verzia kombinujúca motion-capture a rôzne ďalšie kamery. Herci mali na tvári pri každej scéne jednu až tri kamery a okolo 50 ďalších bolo rozmiestnených okolo. Zábery budú samozrejme spracované najlepším dostupným softvérom, aby mohol byť Roberts aj na túto oddelenú časť Star Citizen hrdý a hráčom ponúkol najživší, priam filmový zážitok, avšak plne pod kontrolou hráča.

So Squadron 42 to teda vyzerá naozaj ružovo, čo sa však nedá povedať o Star Marine. Star Marine je FPS modul Star Citizen, jeho časť, ktorá však má byť, rovnako ako Hangar a Arena Commander, sprístupnená ešte pred uvoľnením prvého buildu kompletnej hry. Pokým v Hangári je možné dokonale preskúmať celý svoj hviezdny koráb, Arena Commander otvoril vesmírne boje a preteky a je na Star Marine module, aby sprístupnil aj prestrelky z pohľadu prvej osoby. Modul vznikajúci primárne v štúdiu illFonic mal byť čochvíľa ponúknutí hráčom na prvý test, lenže sa tak určite nestane.

Roberts vysvetľuje, že narazili na niekoľko technických problémov aj nedokonalostí v hrateľnosti a zdá sa, že vytvorenie hrateľnej a zábavnej verzie bude ešte na dlhé lakte. Členovia tímu z rôznych oblastí sa boria s celou paletou problémov od matchmakingu, cez synchornizáciu animácií z FPS a TPS pohľadov, až po problémy so stabilitou. Vydanie modulu sa preto odkladá na neurčito, podporovatelia by však mali byť o pokrokoch vo vývoji informovaní na týždennej báze.

Dobré a nie až tak dobré správy zo Star Citizen

Čo to teda znamená pre zvyšok hry? Nie veľa. Roberts spočítal, že na Star Marine pracuje približne 15 % jeho tímu. A pokým týchto 15 percent začalo zaostávať, britské štúdio Foundry 42 naďalej pracuje na Squadron 42, v Austine sa pokojne maká na perzistentnom vesmíre a Santa Monica pripravuje ďalšie lode pre modul Arena Commander.

Roberts opäť nezabudol poďakovať všetkým podporovateľom, ktorí mu umožňujú tvoriť hru, akú naozaj chce urobiť a neobmedzovať sa pritom požiadavkami, povoleniami a lehotami nejakého skúpeho a nedočkavého distribútora.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19748)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk