Peter Moore si spomína na miliardový problem Xbox360 konzoly - RROD

Peter Moore sa ohliadol za najväčším problémom Xbox 360 konzoly.

pridal saver 4.7.2015 o 10:36 pod hry
Peter Moore si spomína na miliardový problem Xbox360 konzoly - RROD

HRY > NOVINKY >

Po Robie Bachovi sa aj jeho podriadený Peter Moore ohliadol za históriou Xbox 360. Konkrétne zhrnul najväčší problém Xbox 360 konzoly - RROD. Bolo to v časoch kedy spolu Robbiem Bachom viedli Xbox projekt a Steve Ballmer bol šéfom Microsoftu a kedy mali len jedinú možnosť ako zachrániť celú značku a to investovať 1.15 miliardy dolárov do nápravy problému.

Hovorí, že to začalo krátko po vydaní Xbox 360 konzoly v roku 2005 kedy sa začali užívateľom kaziť konzoly, a blikali neslávnym RROD. Videli ako sa postupne chybovosť zvyšuje a oni nevedeli zistiť, čo sa vlastne deje. Vedeli však, že majú veľký problém.

Pamätá si ako išiel za Robbie Bachom a povedal, že im zrejme vznikol problém za miliardu dolárov. Ako začali analyzovať čo sa vlastne deje, zisťovali, že to nebude také jednoduché. Bol to náročný problém aj pre ich inžinierov, keďže nevedeli zistiť čo chybu spôsobuje. Vedeli, že je to spôsobené teplotou. Ale to bolo všetko. Z technického hľadiska mali teóriu, že teplo z GPU vysušovalo spoje nového materiálu  (strácali tak vodivosť). Vtedy nepoužívali štandardný spojovací materiál, keďže EU vyžadovala bezolovnaté spoje.  Spomína si ako užívatelia vytvárali vlastné fixy a napríklad obtočili Xbox uterákom (kde teplo mohlo znovu spoje aktivovať).  Moore však presne nepovedal ako to nakoniec opravili.

Spolu s hardverovým problémom to bol aj veľký PR problém pre Xbox značku. Moore vypočítal, že by to celé stálo 1.15 miliardy dolárov a zbieral odvahu to ísť povedať Stevovi Ballmerovi.  Nikdy nezabudne ako zobral Robbieho a povedal mu, že musia Stevovi povedať, že potrebujú, aby FedEx zobral prázdnu krabicu k zákazníkovi, zobral krabicu s Xboxom späť a potom opravený Xbox znovu doniesol.  Len toto samé o sebe stálo 240 miliónov dolárov.

Ako stáli zoči voči Ballmerovi, ktorý vie byť veľmi nepríjemný, on povedal "Ok, prejdime si to. Ak by sme to nespravili, táto značka je mŕtva. Čo, môžeme spraviť?"  Moore mu odpovedal, že ich musia všetky konzoly zobrať späť a musia to spraviť veľmi štýlovo, keďže zoberieme konzolu hráčom.  Musíme na to zobrať FedEx a musíme konzolu opraviť cez noc. Povedal mu, že to cele bude stáť 1.15 miliardy a čakal na odpoveď. Ballmer bez zaváhania povedal "Urobte to."

Hovorí, že Xbox hráči môžu poďakovať Ballmerovi za to, že nezaváhal, ak by to neriešil, alebo čakal, Xbox značka a ani Xbox One by dnes neexistovali.

Ešte si podobne ako minule Robbie spomína, ako Sony ohlasovalo PS3 s cenou 599 dolárov, vtedy všetci začali oslavovať. A dodal, že obrátene sme to videli pred dvomi rokmi s Xbox One.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19530)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk