Z doby kamennej až do vesmíru v The Universim

Príprava hry na boha pokračuje, čoskoro bude mať hrateľné stvorenie človeka a dobu kamennú.

pridal roberto 3.7.2015 o 21:47 pod hry
Z doby kamennej až do vesmíru v The Universim

HRY > NOVINKY >

Na E3 bolo predvedených mnoho túžobne očakávaných hier a tiež sme prvýkrát uvideli niekoľko úplne nových titulov od veľkých štúdií a ešte väčších distribútorov. Malé hry krčiace sa tri dni kdesi v rohu nejakej haly museli po E3 poslušne čakať v zápisníkoch žurnalistov a až doteraz sa pomaly menia na ucelené dojmy z hrania demo-ukážok a rozhovorov s autormi. To je presne prípad The Universim a jej autorov z Crytivo Games, ktorým sa vlani na KickStarteri podarilo vyzbierať takmer 400 tisíc dolárov a ďalšie desaťtisíce skrz vlastnú webovú stránku. Ich úlohou je naplniť sľuby o hre, ktorá znova opráši zašlú slávu "hier na bohov". Od ukončenia kampane po tohtoročnú E3 prešiel viac než rok a štúdio prišlo s krátkym hrateľným pre-alfa demom a sledovalo reakcie žurnalistov na užívateľské prostredie, štylizáciu, ovládanie a čriepky hrateľnosti.

Z doby kamennej až do vesmíru v The Universim

Hra začína výberom atribútov prvých dvoch ľudí novej civilizácie, ktorú budeme ako božstvo sledovať kdesi z úzadia a iba opatrne ťahať za nitky. Prvý krok však býva najdôležitejší a hráča čaká stvorenie svojho Adama a svojej Evy i výber vhodnej lokality na procedurálne vygenerovanej mape. Niekde je chladno a krajinu brázdia stáda mamutov, ide sú lesy s dostatkom vysokej zvery i vlkov a hneď vedľa bude mať zasa kmeň prístup k pobrežiu a rybolovu. Počasie má byť tiež procedurálne generované, ale na E3 bola predvádzaná ešte iba jedna vopred pripravená planéta. Mraky však už samé cestujú nad základmi civilizácie, slnko zapadá a znova vychádza a vietor občas doženie búrku s výdatným dažďom, hromami a bleskami a aj prví ľudia si začínajú žiť vlastným životom.

Z doby kamennej až do vesmíru v The Universim

Z dvoch praľudí sa stane pár, nahromadí si kopu skál a dá jej podobu úbohej chatrče, no a potom vhupne na výrobu malých praľudí, o čom je božstvo informované malým srdiečkom nahrádzajúcim nápis: Nerušiť! Civilizácii sa v ideálnom prípade podarí rozrásť, príde deľba práce a ľudstvo sa môže začať presúvať kamsi do staroveku či stredoveku a masovou ťažbou dreva skôr či neskôr prvýkrát výrazne ovplyvní krajinu okolo seba, čo by sa skrz počasie mohlo pretaviť až do malej zmeny klímy.

Prvky užívateľského prostredia v deme lemovali celú obrazovku, aby bolo všetko viditeľné a rýchlo dostupné, no o to viac sa ukázalo, aká dlhá cesta ešte vývojárov čaká, keďže množstvo tlačidiel bolo neklikateľných a prázdnych. Demo trvalo iba 15 až 20 minút a prechod do stredoveku zostal iba snom načrtnutom autormi, neuskutočniteľným bez nepripravených fariem a skladov.

Z doby kamennej až do vesmíru v The Universim

Dlho po skončení životov prvého páru pritom majú ich pra-potomkovia ovládnuť planétu, riešiť ekologické problémy, čeliť pandémiám i vzburám (bezbožníkov a nakazených bude možné zmiesť z povrchu zemského), ľudstvo sa musí presunúť do modernej éry, ďalej na orbitu a začať kolonizovať okolité i vzdialené planéty. Práce majú teda vývojári vyše hlavy, ale je príjemné aspoň vedieť, že kdesi už existuje hrateľný základ zaujímavej hry. Pre-alfa build sa čoskoro dostane do rúk najštedrejším podporovateľom, na jeseň sa má hrateľná alfa (iba s dobou kamennou) dostať k širšiemu kruhu podporovateľov.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19553)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk