Ako vznikal prvý Xbox gamepad?

Ďalší z príbehov histórie Xboxu nám opisuje ťažké začiatky Xbox gamepadov.

pridal saver 12.7.2015 o 20:58 pod hardware
Ako vznikal prvý Xbox gamepad?

HARDWARE > NOVINKY >

Ďalší z príbehov histórie Xboxu nám opisuje ťažké začiatky Xbox gamepadov. Hlavne prvý Xbox gamepad bol úplne mimo reality, bol veľký a špeciálne v Japonsku ho vývojári ani nechceli vidieť.  Microsoft to potom napravil menším S gamepadom, ktorý už bol kvalitnejší a z jeho formy vychádzajú a všetky ďalšie Xbox gamepady.

Seamus Blackley, jeden z tvorcov prvej Xbox konzoly, opísal vývoj gamepadu. Hovorí, že sa naň sťažoval ešte pred vydaním konzoly, chcel iný, ale svoje sťažnosti vymenil za pridanie harddisku do konzoly. Dodáva, že to bol dobrý obchod keďže gamepad sa dal následne vymeniť a harddisk sa ukázal ako dobrý nápad.

Problém bol v tom, že Microsoft bol vtedy prakticky čisto softvérová firma, ktorá sa rozhodla vytvoriť konzolu. To vyžaduje veľa skúseností, ktoré vtedy nemali. A ukázalo sa to hlavne na gamepade. Ten sa prakticky len nejako pozliepal. Podľa toho ako to počul Blackley tak niektorého kolegu švagor mal vtedy elektronickú firmu a tá navrhla vnútorné obvody pre gamepad s funkciami, ktoré Microsoft pre Xbox chcel. Problém bol v tom, že celý obvod bol o veľkosti malého taniera a tak im ostala ťažká úloha, vopchať to do nejakého štýlu industriálneho designu, ktorý by vyzeral ako gamepad. Aj to spravili. Výsledok vidíme. Samotný design by ani tak nebol zlý, ako tá veľkosť ho ničila.

Blackley si pamätá ako bol v Japonsku a ukazal  Duke gamepad japonským vývojárom. Bol veľký a ťažký, a ako vieme oni sú malý. Blackleyho napadlo aspoň jedno:  "Vidíte, môžete si ho odložiť na nohu."  Vývojári si ho skúsili a hneď odpovedali "Nie.". Zistili tak, že gamepad bol nepredateľný v Azii. Bodka. Preto špeciálne pre vedenie spravili excelovský zoznam všetkých vývojárov, ktorý sa naň sťažovali aby pochopili, že ide o problém. Ak totiž niečo v Microsofte dáte do excelu je to už vážne, je to jeden krok pred skutočne nukleárnou možnosťou a to vytvorením Powerpoint prezentácie.  Vieme ako to nakoniec dopadlo, zabralo to a ďalší Gamepad S už bol menší a padol do ruky prakticky každému.

Čo sa týka samotného Xboxu, Blackley prezradil, že ten mal byť pôvodne postavený na AMD komponentoch, ale na poslednú sekundu sa však všetko presunulo na Intel. AMD sa pritom vtedy skutočne snažilo, vytvárali nový video bus a prinášali nové veci ešte dva dni pred veľkou konferenciou.. Tam prišiel sám Bill Gates a na konferencii kde boli aj ľudia z AMD povedal "... s naším partnerom Intel...."  Ľudia z AMD len pozerali a nechapali.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18429)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk