Gran Turismo pre PS4 - sú fanúšikovia ochotní čakať na nový diel?

PlayStation 4 je na trhu už približne dvadsať mesiacov, no do dnešného dňa sa k nám o novom diele série Gran Turismo nedostali žiadne oficiálne správy. Zmeškalo Sony príležitosť s oznámením GT7?

pridal play3man 5.7.2015 o 20:04 pod hry
Gran Turismo pre PS4 - sú fanúšikovia ochotní čakať na nový diel?

HRY > NOVINKY >

O vývoji nového GT nemôžeme pochybovať. Kazunori Yamauchi potvrdil už vo viacerých rozhovoroch, že na novom diele Gran Turismo pracujú, no v súčasnosti je to už približne dvadsať mesiacov od vydania PlayStation 4 a zatiaľ sme z neho nevideli ani len oficiálne logo. Yamauchi navyše len nedávno povedal, že hráči nebudú musieť čakať na nové Gran Turismo do roku 2017, čím teda nepriamo potvrdil, že vydanie je v interných plánoch stanovené najneskôr na koniec roka 2016. Čiže by sme sa ho mohli dočkať približne v rovnakom čase, v akom vyšli posledné dva diely série - Gran Turismo 5 a 6. Pred tohtoročnou E3 sa začali objavovať náznaky, že by k oznámeniu mohlo prísť počas Sony konferencie, no nestalo sa tak a naše čakanie pokračuje ďalej.

Gran Turismo 6 vyšlo pri vydaní PlayStation 4, čo pre mnohých bol nevysvetliteľný krok. Polyphony Digital ho obhajovalo tým, že na PlayStation 3 je oveľa väčšia základňa hráčov a teda väčší potenciál pre dobré predaje. GT6 však aj napriek tomu nedosiahlo očakávané čísla, čo mohlo spôsobiť viacero faktorov - málo viditeľných zmien oproti GT5 a oznámenie iba necelých sedem mesiacov pred vydaním. Už pri vydaní GT6 sa ale špekulovalo, že by ho Sony mohlo neskôr vydať v remastrovanej verzii pre PS4. Nič také sa zatiaľ nestalo a s najväčšou pravdepodobnosťou sa už ani nestane.

Ak zoberieme do úvahy slová Yamauchiho, že na nový diel nebudeme musieť čakať do roku 2017, oznámenie je už iba otázkou času, no kedy by k nemu mohlo prísť? Začiatkom augusta tu máme Gamescom, kde však Sony nebude mať vlastnú konferenciu a rozhodli sa ju preniesť až na októbrový Paris Games Week. Ak Sony nezopakuje vlastnú decembrovú akciu PlayStation Experience z minulého roka, tak potom oznámenie na PGW je reálne. Každopádne, taktiež je možné, že na to pôjdu podobne ako pri GT6 a oznámenie si nechajú na samostatnú akciu v priebehu jari 2016.

Gran Turismo (7) to však bude mať omnoho ťažšie ako po minulé roky. Na PlayStation konzolách bolo v žánri racingov a simulátorov vždy dominantné, avšak iba preto, že mu v ceste nestála žiadna konkurencia. Na PS4 máme vonku Project CARS a budúci rok dorazí aj Assetto Corsa. Navyše, na Xbox One sú už vonku dva diely zo série Forza a tretí dorazí koncom tohto roka.

Sú teda hráči vôbec ochotní čakať na GT(7) pre PS4? Odpoveď je áno, séria má obrovské množstvo fanúšikov, no zároveň pôjde o veľký test Polyphony Digital, či už konečne dokážu priniesť plnohodnotný produkt bez kompromisov. GT5 aj GT6 neboli ukážkové diely série a teda pri GT pre PS4 budú musieť poriadne dupnúť na plyn, aby sa im podarilo obstojne čeliť konkurencii. Aj keď je Gran Turismo silná značka, ďalší diel sa jednoducho musí podariť. Fanúšikovia im po dlhom čakaní už pravdepodobne ďalší prešľap neodpustia a radšej sa obzrú po konkurencii.





Páči sa mi!






PS4
PS5

Vývoj: Sony / Polyphony Digital
Štýl: Racing
Dátum vydania: 4. marec 2022
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19881)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk