Zero Gravity AX chcel napodobniť F-Zero a WipeOut. Na Kickstarteri sa ale dlho neohrial.

Autori Zero Gravity AX dúfali, že sa im vďaka Kickstarteru podarí oživiť žáner futuristických racingov. Dlho sa tam však neohriali.

pridal matus_ace 6.7.2015 o 9:21 pod hry
Zero Gravity AX chcel napodobniť F-Zero a WipeOut. Na Kickstarteri sa ale dlho neohrial.

HRY > NOVINKY >

Žáner futuristických racingov postupne vymiera. Série WipeOut a F-Zero, kedysi najväčšie hviezdy na tomto poli, sa už roky nedočkali pokračovaní a je otázne, či sa ešte niekedy vôbec dočkajú. A iné tituly sa nehrnú túto dieru na trhu zaplátať. Toto leto sa síce na Wii U objaví zaujímavý FAST Racing Neo, no to bude na dlhú dobu asi všetko. Šťastie na Kickstarteri chcel skúsiť neznámy tím z Berlína, ktorý sa prezentoval len jedným človekom s menom Dave.

Zo svojej  hry Zero Gravity AX toho veľa neukázali, no sľuby boli veľkolepé. Príchod najrýchlejšieho racingu na trhu, ktorý v tom najlepšom nadviaže na WipeOut alebo F-Zero GX. Mohli ste si vytvoriť vlastné vznášadlo, no taktiež aj postaviť vlastné trate vďaka editoru, ak by sa vám málilo tých 40 priamo v hre. Po trati sa malo preháňať až 30 pretekárov, lokálne ste mohli v split-screen režime hrať štyria, online ste zas mohli zápoliť s 15 súpermi, pričom ste mohli zakladať aj tímy. A to všetko v 1080p@60FPS. Hra mala byť v prípade pre PC, Xbox One, PS4 a Wii U, pričom by mala vyjsť budúci rok.

To všetko znelo pekne, no projekt sa na Kickstarteri dlho neohrial a už po zhruba 30 backeroch sa na stránke objavil oznam, že ho rušia. Nezrušil ho Kickstarter, ale sám autor. Dôvod však neudal. Objavili sa dohady, že by mohlo ísť o podvod, no to nebol tento prípad. Až neskôr sa na Twitteri Dave vyjadril, že ho zrušil kvôli negatívnej spätnej väzbe, ktorú dostal. V ukážkach totiž použil model Blue Falcona z F-Zero, čo nebol práve najlepší nápad. Aj keď sa autor vyjadril, že model je len na ukážku, už sa doňho pustila komunita. A keďže model vznášadla je predmetom autorských práv, možno aj právnici.

Taktiež sa projekt samotný nebol navrhnutý práve najlepšie. Nedokázal zaujať, príliš sa o ňom nepísalo (v dobrom) a ľudia neprispievali. Pritom hra sa dala získať už za €13 a už za €23 sa dala získať aj fyzická kópia. Problémom však bola požadovaná suma, ktorá bola až €115,000, čo by bol problém aj v prípade, že by hra nemala problém s použitím modelu z F-Zero.

Teraz bude zaujímavé sledovať, či sa Dave ešte raz pokúsi s projektom vyzbierať nejakú sumu, no rozhodne si už nemôže dovoliť ani podobný prešľap, ani takto vysokú požadovanú sumu. Štart si už totiž pokazil.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk